- הוסף לסימניות
@משה גפני @אריה דרעי @גולדקנוף, מה אתם אומרים?מדובר בטרגדיה לציבור החרדי, במיוחד למשפחות האברכים, שנאלצות לשלם מאות לאלפי שקלים מכיסם לשווקים סגורים, רק בשל הבורות הכלכלית של שלושת ראשי המפלגות החרדיות.
@משה גפני @אריה דרעי @גולדקנוף, מה אתם אומרים?מדובר בטרגדיה לציבור החרדי, במיוחד למשפחות האברכים, שנאלצות לשלם מאות לאלפי שקלים מכיסם לשווקים סגורים, רק בשל הבורות הכלכלית של שלושת ראשי המפלגות החרדיות.
אין לזה קשר 'לרצון האמיתי' של אף אחד, ברור שכל אחד מעדיף לשלם כמה שפחות.תעשה סקר בין הלקוחות כמה הם מוכנים לשלם על זה, ועוד דבר תוכיח להם שאתה צודק, ואז הם בהחלט יהיו מוכנים לשלם את זה, עד אז אין שום הגיון בכפיית מחירים גבוהים על לקוחות בשם "הרצון האמיתי" שלהם.
שר האוצר לא הציג אקסלים וגם לא פרבולות (שלא ברור מה הקשר שלהם לנושא הזה).יופי, עכשיו מתחילים להישמע טענות כלכליות לגיטימיות, אכן יש אינטרס למדינה בכלל שלא יקרסו בעלי העסקים
ושר האוצר כרגע החליט ש 150$ זה הגבול המדוייק בין תחרות נדרשת לבין שמירה על חיי העסקים
מתווכח איתו? תתמודד עם האקסלים והפרבולות שיש לו במשרד.
וסתם כך, יש לי הרגשה שמשנת יוסף שהתחילו להיות יבואנים הולכים להכות את שוק הקמעונאים מכת מוות.
כשיתעוררו לטפל בהם, הם כבר יהיו מפלצת.
כנראה שאתה לא מתגורר בארץ ואתה מדבר על מסוי בארץ אחרת.צריך לזכור שמע״מ זו חובה שחלה על המוכר ולא על הקונה, וכל הסיבה שאנחנו משלמים מע״מ הוא כדי לתמוך בבעלי העסקים (מלשון החוק משמע שהמדינה מתירה למוכר לגבות את המס מהקונה). ולכן מוכר יכול בהחלט לפטור לקוחות מתשלום המע״מ (וכמו שעושים הרבה חנויות בסוף שנה), מה שלא יפטור אותו מהתשלום.
אבל אם אתה קונה ממישהו בחו״ל למה שתשלם מס שהמוכר שלך פטור ממנו?
כך אפשר להבין שיש סיבה הגיונית שכל דבר שהוא משמש לצריכה פרטית יהיה פטור ממע״מ, כידי להקל על האזרחים בצריכה הבסיסית, ולכן באמת בהרבה מדינות בחו״ל על אוכל בסיסי אין מע״מ.
אני חושב שזה לא נכון וזה לא הסיבה שעוסק פטור לא משלם מע״מ, אבל זו תאוריה ארוכה וזה לא נוגע כ״כ לעניינינו.
יתכן, אני כמובן לא הייתי שותף להחלטה על שינוי המיתוג של לידר.לא חושבת שלידר שינו את הקונספט בגלל נקסט--
קידי שיק שינו את הקונספט הרבה לפני נקסט
בעבר קידי שיק היתה חנות בזארית עם בגדים סטייל לידר
ופאפיה אגב בשנים עברו , היה מושג של נעלי ילדים פשוטות זולות ונקרעות.
אנשים שרוצים לגדול ממתגים את עצמם
משקיעים באיכות ונראות המוצר על מנת להפוך למותג .
זה בדיוק מה שלידר עושים - משקיעים בנראות ובעיצוב הבגדים
והם אינם כבר אותם מוצרים שפגשנו בבאזר לב העיר - נעדרי צורה
ובהתאמה עם חדירת המוצג המחירים עולים וממנים את ההשקעה.
היות וגם הרבה טרום עידן ההזמנות מחו"ליתכן, אני כמובן לא הייתי שותף להחלטה על שינוי המיתוג של לידר.
הבאתי את זה בתור דוגמה לרשת שעשתה (במודע או שלא במודע) שינוי במקום להתמודד עם דבר שהיא איננה יכולה להתמודד איתו.
כי כאשר עם מחיר זול אי אפשר להתמודד, אז נחפש תחום שבו אנחנו יכולים להיות טובים יותר.
וזאת בעצם התוצאה לטווח ארוך של העיוותים הללו, עסקים מעדיפים למכור יקר, כי בין כה וכה מי שרוצה לקנות בזול יזמין מחו"ל, ומי שכבר הגיע לחנות, אז כנראה שאין לו יותר מידי ברירה, והוא יסכים לשלם מחיר יקר.
איכשהו זה לא מטריד את האזרח הקטן במיוחד.יפסידו
ונפסיד איתם
אז אין לי מושג איך מציגים לו נתונים, תקרא לזה גרפים אם אתה רוצה. אני לא כלכלן, אבל מציגים לו איכשהו.שר האוצר לא הציג אקסלים וגם לא פרבולות (שלא ברור מה הקשר שלהם לנושא הזה).בנתיים הוא הציג תחושות בטן.
יכו בהמשך גם את הקמעונאים הגדולים, ההוצאות שלהם מינימליות, הם משלמים פר מוצר רק על הובלה אחסנה ושירות לקוחות, אפילו ניהול מלאי אין להם, מה שבא ברוך הבא.ומשנת יוסף הם כבר מפלצת, והם לא מכים את הקמעונאים, אלא את העסקים הקטנים.
כל מי שקונה במשנת יוסף במקום ברשתות המזון מכה יחד עם משנת יוסף את הקמעונאיםשר האוצר לא הציג אקסלים וגם לא פרבולות (שלא ברור מה הקשר שלהם לנושא הזה).
בנתיים הוא הציג תחושות בטן.
ומשנת יוסף הם כבר מפלצת, והם לא מכים את הקמעונאים, אלא את העסקים הקטנים.
אני בעיקרון בעד משנת יוסף.כל מי שקונה במשנת יוסף במקום ברשתות המזון מכה יחד עם משנת יוסף את הקמעונאים
בשכונה שלי, למשל, אין מכולת בכלל
אז זה כולם
אף אחד לא רוצה להילחם בהם, האינטרס של כולנו זה ההצלחה שלהם. ויש להם עדיין שטח נרחב לבצע בו תחרות אמיתית.ההצעה שהציעו כאן להילחם בהם, ושיסגרו ונקנה כולנו בחו"ל היא מדומיינת, ביום שהם יסגרו בגלל חול, נתחנן על הברכיים לעסקים כאן שימכרו בכפול, העיקר שהם יתקיימו.
הלכת רחוקההצעה שהציעו כאן להילחם בהם, ושיסגרו ונקנה כולנו בחו"ל היא מדומיינת, ביום שהם יסגרו בגלל חול, נתחנן על הברכיים לעסקים כאן שימכרו בכפול, העיקר שהם יתקיימו.
וגם כנראה לא תהיה מכולתכל מי שקונה במשנת יוסף במקום ברשתות המזון מכה יחד עם משנת יוסף את הקמעונאים
בשכונה שלי, למשל, אין מכולת בכלל
אז זה כולם
אין שום בעיה.כי כל המוצרים באמזון נקנו בסין ונמכרים שם בתוספת תיווך?
עד שלא יוכח אחרת, אני בהחלט סבור שמדובר בתחושת בטן.אז אין לי מושג איך מציגים לו נתונים, תקרא לזה גרפים אם אתה רוצה. אני לא כלכלן, אבל מציגים לו איכשהו.
ואתה לא חושב באמת שהוא עושה את זה מתחושות בטן, נכון? גם בוויכוח יש להקפיד להימנע מהשמצות.
יכו בהמשך גם את הקמעונאים הגדולים, ההוצאות שלהם מינימליות, הם משלמים פר מוצר רק על הובלה אחסנה ושירות לקוחות, אפילו ניהול מלאי אין להם, מה שבא ברוך הבא.
בשביל שבארץ יהיה אפשר למכור במחירי אמזון (שלא תמיד מדובר במחירים זולים) צריך כמה דבריםאין שום בעיה.
תקנו בסין ותמכרו בארץ במחירי אמזון.
זה לא קורה.
ישראל יותר יקרה מכל מדינות אירופה, בגלל היבואנים שיש להם מונופול.
זה כולל גם חלב גם מוצרי חשמל, ומה בעצם לא.
יש כאלה ששואפים שכלכלת ישראל תתנהל כמו צרפת וגרמניה, ויש כאלה, כמו פותח האשכול, שרוצים שכלכלת ישראל תתנהל כמו זימבואה וקונגו.
בעבר עלויות הגביה היו גבוהות, אבל כיום האתרים הגדולים מאפשרים לשלם את המס מראש, ואז זה חוסך את עלויות שמסביב והקונה משלם רק את המע"מ.בארץ ישראל יוקר המחיה גבוה מאד! וזה בהחלט לא קשור רק למע"מ!
יש מדינות בהם המע"מ יקר יותר ויוקר המחיה זול יותר, דוגמא טובה זה מרכז ומזרח אירופה (לא מערב, אולי גם שם).
כמובן שגם המע"מ הגבוה מוסיף ליוקר המחיה, וגם המונופולים ועוד הרבה דברים.
אבל פה טוענים 2 טענות: 1. מה אשמים בעלי העסקים המסכנים שיצטרכו לשלם מע"מ והאדם הפרטי לא. 2. למה בעל עסק מחו"ל יותר טוב מבעל עסק מהארץ.
חלק מזה כבר כתבתי וכתבו אחרים, ואני יחזור שוב על כמה עובדות:
1. האדם הפרטי שמזמין מחו"ל וצריך לשלם מע"מ לא יקבל החזר על זה - בעל העסק כן! (וישלם חזרה אם ימכור, כמו כל מכירה). (למי שלא הבין - בעל העסק שימכור את אותו מוצר שקנה מחו"ל ללא מע"מ או עם מע"מ בפועל יוציא אותו סכום מהכיס).
2. האדם הפרטי שמזמין מחו"ל מדפסת אחת וצריך לשלם עליה מע"מ, במקרים רבים זה בנוסף לעמלות רבות נוספות על עצם הטיפול שמייקר לו את המוצר בצורה משמעותית הרבה יותר מהמע"מ, לעומת בעל העסק שזה מתחלק בין כל ההזמנה ומייקר הרבה פחות.
3. בדיוק כמו הסיני, גם בעל העסק אם הוא ימכור את המוצרים שלו לחו"ל, הוא לא ישלם מע"מ! (וגם יקבל החזר מע"מ על ההוצאות בשביל זה בהם הוא שילם מע"מ) בדיוק כמו או אולי אפי' יותר מהסיני.
4. תשלום המע"מ מרתיע כי בעיני רבים זה הופך את ההזמנה הפשוטה בלחיצת כפתור לביוקרטיה מסובכת!
5. אני לא יודע, אבל יתכן שהמדינה משלמת על זה יותר ממה שהיא מקבלת (מע"מ על 100$ כיום זה כ56 ש"ח, כמה עולה הטיפול בחבילה ובדרישת התשלום? כולל המשכורת לעובדים שמטפלים בזה והפנסיות שלהם... ומתחמי הטיפול, ודרישות התשלום, ובמוצר של 80$...) שאם כן אנחנו משלמים מס כפול ומכופל, למע"מ, לעלויות החברה השולחת על הטיפול, ומשלם המיסים על הוצאות הגביה כמו כל הוצאות הממשלה (לא כותב שככה בפועל, רק מאמין שבדקו את הסעיף הזה באוצר ויתכן שזה ככה או קרוב לזה).
6. מהיכרות שלי בעלי עסקים קטנים רבים קונים בעצמם מוצרים לבית ולעסק (חוץ ממה שהם מוכרים) מחו"ל בדיוק כמו ואולי אפי' יותר מאחרים!
ג.נ. למעוניין, אני בעל עסק עצמאי.
לדעתי יותר סביר להוריד את המע"מ באחוזולדעתי הפתרון הוא ביטול כלל המיסים וביטול המדינה.
מנסיון, באמזון תמיד המחירים יותר זוליםבשביל שבארץ יהיה אפשר למכור במחירי אמזון (שלא תמיד מדובר במחירים זולים) צריך כמה דברים
הקריטי שבהם הוא הסרת פיקוח מצד הרשויות.
תשלומי מיסים נכללים בפיקוח.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כג
אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
הנושאים החמים