על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
שנים רבות שאנחנו עוקבים אחרי שיטת העלאת המחירים של חברות רבות במשק שכמעט לא זוכה להתייחסות וודאי לא למחאה כראוי לה אך לא מצאנו היכן להביע את המחאה ולנסות לשתף אחרים וטוב מאוחר ממבכלל לא
המדובר הוא בשיטת ההפחתות כמות או ההודעה המרגשת על האריזה ספירה חדשה או כל כינוי מקביל וכך בזו אחר זו החברות מקטינות כמויות וממקסמות רווחים שיטה זו באה כמובן כפועל יוצא מחשש למחאות על העלאת מחירים וכך מקטינים כמות כשהמחיר נשאר כפי שהוא והרווחים הם במיליונים אחת החברות שזכורה לי כראשונה בעניין היא טיטולים פרימיום שכבר לפני כעשור החלה להקטין כמות ובעקביות מדי תקופה מקטינה עוד קצת כשכל החברות אחריה (יבוא יום שנקנה בבודדים) וכך אם לפני עשור הכמות הסטנדרתית נעה בין 72 עד 60 היום המקסימום נע באזור ה-50 ועד 30 ועוד היד נטויה בשעתו ניסתי לקרוא לחרם על חברה זו אך כקול קורא במדבר (אישית עד היום לא קונה) אמנם שאר החברות גם עשו כך אך היא הראשונה ובדיוק לכן רציתי להחרימם שלא יסחפו אחרים בעקבותיה אגב המחיר כמובן לא ירד אלא להיפך! באותם ימים מבצע סטנדרט היה 5 ב 100 והמיוחדים 6 ב 100 ב"יש חסד" למשל. היום לא תמצאו כמעט מוצר שלא עבר הקטנה מ- סבון הכלים ועד הוופלים עבור דרך השמפו וכלל הממתקים וכו' וכו'
אמנם בשנה האחרונה בחסות מיסי הממשלה נהיה פופולרי כבר להעלות מחירים ולא חייבים את השיטה הזו והחברות מנצלות את המומנטום וכך כל מי שחשב להעלות מחירים ב-20 השנים הקודמות או הבאות עושה זאת עכשיו כי כעת כולם יראו את הממשלה כאחראית להכל וכך מנצלים כולם את ההזדמנות.
הקריאה כאן לכלל הציבור לנסות לגבש דרכי פעולה לנסות להחזיר את הגלגל לאחור זו צריכה להיות אסטרטגיהה מחושבת היטב שאולי מחכמת ההמונים ובסיוע מומחי הפורום נצליח לגבש דרכי פעולה ולנצל את הכח הרב של האתר להניע מערכה עוצמתית בעניין כאוב זה
תודה לכולם וסליחה שהארכתי
רוב שלומות אישים חביבים.
אוהבים צפצופים מחרידים בכל רחבי הבית, עד לזמן הייאוש המיוחל?
אוהבים שייקים חמימים עם חצאי תפוח שצפים בתוכם בשלווה?
אוהבים להוציא קצת כסף בתמורה להרים של דמיונות?
אם כן, יש לי בשבילכם את המוצר המושלם.
גם נטען, גם זול, גם עובד, גם עושה רעש של בלנדר וגם טוחן מים אם תבקשו ממש יפה!

במהלך שיטוטים באושר - עד, מצאתי את המוצר המופלא הזה מונח לו בצנעה על מדף, בעלות אומללה של כ40 שקלים. כמובן שהפראייר התורן (אני) קנה את השייקר הירקרק המבטיח, ונכנס לעלילה מרתקת שסופה מי ישורנו.

הכול התחיל בניסוי הראשון: טחינת מים.
בזה דווקא הוא הצליח.

הניסוי השני היה קצת יותר מורכב - טחינת פרי קשה.
ואהמ. אהמ. הוא לא מאוד הצליח. השייקר. והשייק.
המחשבה הראשונית הייתה - להטעין!
הטענתי. הוצאתי מהטעינה. ניסיתי להפעיל שוב. צפצופים. הטענתי. הוצאתי. צפצופים. שוב.

בניסוי השלישי - אגסים ותפוחים, הוא היה במצב רוח טוב. אחרי הטענה של שעות ושיחת מוסר עצבנית הוא טחן לי אותם יופי, עם כמה הפסקות באמצע.

הניסוי הרביעי - קרח.
הגיוני ששייקר יטחן קרח? הגיוני.
זה קרה? לא מאוד. 20 דקות של עצבים והניסוי הסתיים בכישלון מוצלח.
עכשיו ההשערה היא שיש למכשיר בעיה עם דברים קשים.

הניסוי החמישי - בננות.
בננות. כן. הפרי הכי רך ביקום.
צפצופים!
וראו איזה פלא, מיד שהופכים את השייקר ונותנים לבננות לגלוש רחוק מהסכין, הסכין מסתובב כמו ילד בהמתנה לרופא.
והתכסיס - הופכים שוב את השייקר, והסכין העובד טוחן בעל כורחו את הבננות עד שהוא עולה על הטריק ומצפצף בזעם.

בקיצור - אין לי מושג מה יש למכשיר המטריד הזה - אבל אני לא הולך להתקרב אליו יותר.
טחן לי ת'ראש.

חג פסח כשר ושמח שיהיה.
- הביקורת הזו מציגה את חוויתי האישית עם המוצר, ולא באה להוציא שם רע על החברה ו/או על המוצר, שיכול להיות ששימש אנשים אחרים בנאמנות אין קץ -
ובכן...
גם אני מאלו שחושבים
שרק שרק ההוא מחו"ל הרחוקה
או לחילופין "ישראל ישראלי" מאי שם בקצה הארץ
זוכים בהגרלות.
בפרט בזכייה ששווה הון (כמו למשל דירה...)
זכיה של 20 ש"ח כבר ראיתי מכרים שזוכים
אבל בדירה(!!!) עוד לא שמעתי...

אך כל זה התהפך לי באחת
בשנה שעברה בהגרלה הקודמת של
מבצר התורה
זכה לא אחר מאשר ידידי
כן, זה שמתפלל איתי באותו בית כנסת
ההוא מהספסל ממול...
ההוא שאני שותה איתו יחד קפה בבוקר...

למה יש לחכות?
היום הדירה תהיה שלך!
דירה ללא משכנתא!
עם נוף פנורמי לכנרת!
והמחיר? ממש מצחיק רק 300 ש"ח! (50X6)
כאן מקליקים ומגרילים!

נ.ב. כמובן "שאדם אוכל פירותיהן בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא"
זכות מאות רבות של עמלי תורה ביגיעה עצומה
יעמוד לכם ולזרעכם עד עולם!
כמו שהבטיח כ"ק מרן ה"שפע חיים" מצאנז זי"ע
שמי שיתמוך במוסדותיו יוושע!
 תגובה אחרונה 

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה