ביקורת דיי לקנאות בהייטקיסטיות!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
וזה יעלה את המשכורות שלהם בהכרח
בכל מה שקשור לשוק הציבורי אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים.
יצא לי קצת לעבוד בשנה שעברה בגנים המצב גרוע הרבה יותר ממה שאנחנו חולמים ורואים
וזה ממש, אבל ממש לא גורם למשהו לחשוב על הרעיון של העלאת שכר.
לא נורא, יתחלפו הסייעות כל חודשיים כמו גרביים
את מי זה מעניין ?

• הוסף לסימניות
הסייעות זה באמת סיפור עצוב
כבר בתחילת 2023 היו אמורים לחתום על הסכם שכר חדש עם הסייעות אבל כרגע זה מתעכב וחבל...

• הוסף לסימניות
אני בטוחה שאם היה חשוב לך שירות טוב מאותו מקצוע היית מוכנה לשלם יותר כדי לקבל שירות טוב
חשוב לי. ואז מה?
הגננות של הבת שלי במעון -
מביאים כתגבור בנות סמינר לשעות הבוקר כי יש חוסר בכח אדם.
מישהי שמעה על כוונה להעלות להן בשכר?
הן מקבלות מינימום של המינימום.
לא רואה איך ההייטק שצריך להכנס לציבור אמור לגרום שינוי בשכר שלהן.

• הוסף לסימניות
לא רואה איך ההייטק שצריך להכנס לציבור אמור לגרום שינוי בשכר שלהן.
פשוט מאוד, יגלו שמטפלת פרטית מרוויחה יותר כאשר מטפלת בתינוקות של הייטקיסטיות שאין להן דרגה

• הוסף לסימניות
@עוגת בוקר מה לא טוב בכך ששכר הטפלות במעון יעלה בעקבות המטפלות הפרטיות?
(הרי המעון יצטרך מטפלות, ומטפלות לא יעבדו אם הם יכולות להרוויח הרבה יותר באופן פרטי או כסייעת אצל מטפלת פרטית)

• הוסף לסימניות
@עוגת בוקר מה לא טוב בכך ששכר הטפלות במעון יעלה בעקבות המטפלות הפרטיות?
(הרי המעון יצטרך מטפלות, ומטפלות לא יעבדו אם הם יכולות להרוויח הרבה יותר באופן פרטי או כסייעת אצל מטפלת פרטית)
לא לכל אחת מתאים לפתוח עסק עצמאי.
וגם אם הרבה יעברו לנישה הזו,
תמיד ישארו מספיק שימשיכו לעבוד בלי תנאים כי זה מה שיש.
לא רואה איך זה פותר את המצב אפילו קצת.

• הוסף לסימניות
לא לכל אחת מתאים לפתוח עסק עצמאי.
וגם אם הרבה יעברו לנישה הזו,
תמיד ישארו מספיק שימשיכו לעבוד בלי תנאים כי זה מה שיש.
לא רואה איך זה פותר את המצב אפילו קצת.

ברור, אבל זה מעלה את רף השכר, וכדי לתחזק מעון צריך המון מטפלות, זה לא סוד שבטלזטון מטפלת מקבלת 37 לשעה (פלוס מוניות הלוך חזור), וגם במגזר הכללי לא מתאים לכולם לעבוד כעצמאיות ולמרות זאת שכר המטפלות אצלם בלי השוואה לשכר אצלנו, מדובר בתהליך, רק שפותח האשכול לא הוסיף שסופו של התהליך זה רמת חיים גבוה קצת יותר + יוקר מחיה, כך שנשארנו אם אותו קושי בסוף החודש...

• הוסף לסימניות
אבל כשחברות בהייטק מתלוננות לי בצדק
כשאין גננות וסייעות מתאימות וטובות לילדים
הבעיה העיקרית בעיני היא לא איך נתפרנס בעתיד.
אלא מי יהיו המורות, הגננות, המטפלות ועוד כמו שציינ/ה הנ"ל.
המחסור בצוות חינוכי הולך וגדל, חיידר אצלינו בשכונה- פנה אל ההורים בבקשה למציאת סייעות לצהרונים מעל גיל 18- ולא הצהרון יסגר.
אז מה יהיה כולם יעבדו בהייטק, ומי ישמור על הילדים???
ומי ישמור על הילדים???
עוד המטפלות צריכות לשמוע את זה שהעבודה שלהן היא "שווה" כלום!!

(גילוי נאות- דווקא אני לא באה לעבוד בשביל הכסף)

חשבתי שאף אחד לא חושב שהנושא הזה בכלל ראוי לדיון..
כל הכבוד לפותחת האשכול :)

• הוסף לסימניות
כשמתקיים דיון ציבורי על תופעה אז מותר שהקנאה תעלה על השולחן ובני אדם הם לא מלאכים והדיון על האוירה הוא מתבקש ואף רצוי
רק שאם נקיים דיון על עצם הקנאה אם זה בסדר או לא וכו' וכו' אז הדיון לא יגמר (והזוי בעיני שבנאדם יצטרך לוותר על מקום עבודה בגלל קנאה) צריך לחשוב מה עושים עם הבעיה ואיך מקהים את חריפותה...

• הוסף לסימניות
בסופו של דבר וודאי מומלץ ללכת להייטק, וגם אני אשלח את בנותיי להייטק, אם הן תתאמנה לכך.
יחד עם זה א"א לשכוח שלעבוד בהייטק זה 9 שעות, ואם את לא עובדת מהבית ואף צריכה לנסוע לרחוק, זה חתיכת הזיה.
זה לא צורה נורמאלית לגדל ככה בית, וודאי שאם סבתות שלנו היו שומעות על זה לפני חמישים שנה הן היו מתעלפות.
בסופו של דבר כדאי לעשות את זה כי אין ברירה וחייבים להיות ברף הכלכלי של החברה, אבל וודאי שזה לא לכתחילה, ויש מקום לבת לשקול שיקולים אחרים.
וודאי שהרבה יותר אידיאלי להרוויח למעלה מ20 בעבודה אחרת.
ושוב... כל בחורת סמינר [חוץ מיוצאות מהכלל] שתתייעץ איתי אני אומר לה שבסופו של דבר תלך רק להייטק, זה הא' ב' שהיא יכולה לעשות בשביל בעלה וילדיה, כי בסופו של דבר עדיף אמא שעובדת קשה מחיי עניות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שאלות למבינים: 1 האם אין חשש שהבינה המלאכותית תחליף את הנדסאי ההיטק?
2 האם אין חשש שהעלאת השכר של חלק גדול מהציבור תגרום לעליית מחירים ותכביד על מי שלא שם?
3 האם אין חשש שהצפת היצע של הנדסאיות תוריד את השכר בהיטק?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ז"א מקנאים בברוטו, פחות בנטו.
סליחה, שההיטקיסטיות תפסקנה לבכות על המס.
הנטו שלי, למרות שאיני משלמת שקל למס הכנסה, ישמח לקצת תוספת, לעומתן.
כמובן שזה קשה להוריד כמה אלפים מכסף שנראה מגיע לך.
אבל אחרי הכל, כל אחד מחשב את הוצאותיו לפי הנטו ולא לפי מה שכתוב בתלוש שמגיע לך ברוטו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה