השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

• תודה
Reactions: למען אחי1 //
50 תגובות
@מקצועי בלבד , @ארי בכרמים , @אהבת עולם, @Tweenset ושאר המומחים של הפורום,
קראתי במשך שעות רבות בהנאה רבה את מאמריכם, תגובותיכם, ושאר ההודעות ונראה לי שקיבלתי מושגים בגדול על כל נושא שוק ההון,
אין מילים להודות על ההשקעה הרבה (בפרט ל @מקצועי בלבד על המאמרים שבעזרתם נכנסתי לעניינים)
רק רגע לפני הקפיצה למים הייתי שמחה לוודא שאני עושה נכון, וכן לעזור לאנשים נוספים כמוני שיקראו זאת בהמשך.
המטרה - לעשות השתדלות להגיע עם סכום נאה שיעזור לי לקראת תקופת החתונה של ילדיי (כרגע אני אם לתינוקת אחת ומקווה להתרחב בעז"ה)
האמצעי - אין לי כרגע הון עצמי אלא רק אפשרות לחסוך כל חודש כמה מאות שקלים ובעוד כ 9 שנים להעלות את גובה הסכום ע"י סיום תשלומי המשכנתא והפניית הכספים לקופות החיסכון הקיימות.
אם הבנתי נכון כמעט כל נהרות הדיו שנשפכו כאן אינם נוגעים לי כיוון שאין אפשרות לפתוח תיק השקעות בבתי השקעות ללא סכום ראשוני משמעותי (עשרות אלפי ש"ח), ואם עד כאן אני צודקת הרי שנשארתי עם 2 אופציות (אני לא מביאה בחשבון הפקדה לפק"מ שהיא בעלת תשואה נמוכה למיטב הבנתי)
1. ניהול תיק השקעות בבנק - אולי בהתחשב בכך שסכום ההפקדה נמוך יחסית זה כבר לא משתלם בניכוי דמי ניהול / עמלות קצת גבוהות
2. קופת גמל להשקעה - גם בזה ישנו חיסרון שאני לא יכולה להחליט בעצמי על הרכב התיק אלא לפי הקופות הקיימות (והכשרות)
אני נוטה לבחור בקופת גמל להשקעה ובזו של הלמן אלדובי במסלול מחקה מדד S&P 500 שבהתחשב בתקופת ההשקעה הארוכה המתוכננת הייתה נראית לי בעלת התשואה הגבוהה ביותר
אשמח לדעתכם המחכימה האם הבנתי / החלטתי נכונה (לא מבקשת ייעוץ, לא מבקשת המלצה, יודעת שאין לכם רישיון ייעוץ ;))
ושוב תודה על כל ההשקעה בפורום שלא על מנת לקבל פרס
על אף שכתבתי את הדברים כתגובה באשכול.
אני מוצא לנכון לפרסם כנושא חדש.
@מקצועי בלבד
מידע מעניין - דיברתי כרגע עם נותן הכשרות להלמן אלדובי ולאלטשולר שחם - הרב רוט שליט"א
ומדבריו עולה - שהלמן אלדובי נותנים הלוואות גם למי שמשקיע אצלם במסלול הלכה - ואין בזה בעיה מבחינה כשרותית לאחר שהם סידרו את זה.
וגם באלטשולר שחם שלא נותנים הלוואות - זה רק עניין של פרוצדורה של חודש חודשיים, משום שהקרן לדעת אלטשולר בהלכה עוד לא מספיק גדולה ואין להם מספיק ערבויות כדי לתת הלוואות לעמיתים פרטיים.
עוד שאלתי אותו - מה הצורך בכשרות למסלול שמשקיע כולו בs&p500. והוא הסביר לי כך:
בעיקרון לא צריך! אלא מה.. שרק 95% מושקעים במדד הנ"ל, ו5% נוספים מושקע במתן הלוואות שלא ע"פ התר עיסקא וזה ריבית קצוצה שאסורה לגמרי.
לשאלתי על הצהרת מיטב דש באתר שהם משקיעים 100% מנכסי הקרן במדד של s&p500 מצ"ב צילום מסך. אמר שלכאורה אם הם עומדים בהתחייבות שלהם אין שום בעיה. רק שהוא לא המפקח ע"ז ולכן הוא לא לוקח אחריות.
לתשומת לב המשקיעים...
שימו לב שגם התשואות של מיטב דש גבוהות מהלמן אלדובי
צפה בקובץ המצורף 807895
אני יודע שבעקרון אסור לתת התייעצות למי שאין לו רישיון,
אין זה בתור יעוץ אלא בבחינת איזהו חכם הלומד מכל אדם,
אני יודע שיש כאן המון אשכולות ונושאים שקשורים לנושא הזה אבל זה מתבלגן מרוב תגובות ולא ניתן כ"כ להתחכם מזה,
(לכן אשמח שלא לפזר את אשכול),
אין מדבר כאן על השקעות של סכומי ענק, אלא על סכום מנמלי כל חודש וזה לא משנה כמה (100-5000)
(סכום שלא ניתן לקנות אתו דירה וגם אין אופציה לעשות מינוף לנדל"ן הקיים)
,אני לא מבקש עזרה לשליחה לקרנות גמל אלא איך להתנהל לבד,
ואני מדבר כאן על השקעה ולא בפק"ם והשקעה לטווח ארוך, וכמובן השקעה פסיבית בלבד
ואני יודע שאני מאלה שאינם יודעים לאן מועדות פני השוק ולכן אני מעדיף לא להתעסק במסחר יומי,
א. איך אפשר ללמד את הנושא בצורה מסודרת מא' עד ת' (אני אישית קראתי על זה המון והנושא לא מסודר לי בכלל)
אשמח שכל אחד ישתף איך הוא התחיל ללמוד על שוק ההון ומה הוא עשה מההתחלה שעזר לו באמת להבין את העולם הזה?
ב. לקבל ידע על מוצרים (קרנות סל, מניות, אגחים, זהב)
ג. כלים (בתי השקעות, בנק, פנסיה, ביטוחים, קרן השתלמות)
ד. עלויות (עמלות דמי ניהול מסים)
ה. ומאיזה סכום אפשר
בקיצור מה קונים, איך קונים, לצמצם עלויות

לגבי מוצרים מניות ואגחים ומדדים אני יודע מה זה, ובשביל הציבור אני יביא כאן סיכום של זה (לא אני כתבתי)
מניות
הן ניירות ערך המקנים למחזיק בעלות חלקית בחברה מסוימת. אם חברת “x בע"מ” מעוניינת לגייס כסף, היא יכולה להנפיק מניות לציבור – וכל מי שירכוש אותן יהנה מהזכות להנות מרווחיה דרך קבלת תשלום שוטף המכונה דיבידנד
ערכה האמיתי של מניה מבוסס על הדיבידנדים שהחברה תשלם בבוא העת לבעלי המניות. הדיבידנדים נגזרים מרווחי החברה, אולם איש לא יכול לדעת מראש כמה חברה מסוימת תרוויח. על השאלה הזו “מתווכחים” הסוחרים בשוק המניות – שוק שבו נסחרות מניות של מאות ואלפי חברות ציבוריות מכל הסוגים והגדלים.
אם המשקיעים צופים שרווחי חברה מסוימת יעלו – הביקוש למנייתה יגדל, ומחירהּ בבורסה יגדל בהתאם. מנגד, אם המשקיעים צופים שרווחיה יקטנו – הביקוש יקטן וכך גם המחיר. כבכל שוק, המוכרים מנסים למכור את מניותיהם במחיר הגבוה ביותר, ואילו הקונים מנסים לקנות במחיר הזול ביותר. העסקה מתבצעת כשהם נפגשים באמצע.

מדדים
כדי לייצג את שוק המניות כולו, משתמשים במדדים (אינדקסים). מדד ת”א 100, לדוגמה, מייצג את שערי המניות המשוקללים של 100 החברות הציבוריות בעלות שווי השוק הגדול ביותר הנסחרות בבורסת תל-אביב. מדד S&P 500 עושה את אותו הדבר עם 500 החברות הציבוריות הגדולות ביותר בשוק המניות האמריקני. מדד MSCI World מייצג את ביצועיהן של אלפי חברות מכלל השווקים המפותחים ברחבי העולם, וכן הלאה.

השקעה במניות מסוכנת. כמה מסוכנת? אתם לא מתארים לעצמכם. שוק המניות עלול להתרסק בכל עת בשיעור דו-ספרתי. המפולת עלולה להתרחש תוך יום אחד יום שני השחור, להתפרס על פני מספר שנים משבר 2007-2009 ובמקרים חריגים אף עשורים שלמים.

אלא שלמרות (וליתר דיוק בגלל) נטייתו לתנודתיות עזה ואקראית בטווח הקצר, היסטורית, זהו נכס ההשקעה שהניב את התשואה הגבוהה ביותר למשקיעים. בטווח הארוך נטייתו היא לטפס מעלה, ככל שבני אדם מוסיפים להתרבות, לצרוך ולפתח טכנולוגיות חדשות.

לכן, ההסכמה בספרות היא שהימנעות מהשקעה במניות, למרות הסיכון הכרוך בהן, היא מהלך מסוכן לכשעצמו. באופן פרדוקסלי, סלידה מסיכון חושפת את המשקיע לסיכון ארוך טווח המכונה סיכון אינפלציה — שחיקה הדרגתית של כוח הקנייה של הכסף. ללא נכס השקעה שישמש כ”מנוע צמיחה”, המשקיע צפוי להתקשות להגשים את מטרותיו לטווח הארוך, אלא אם יחסוך סכומים בלתי מציאותיים.

אגרות חוב
אגרות חוב הן, בתמצית, הלוואות. כשגורם מסוים מעוניין לגייס כספים, הוא יכול להנפיק אגרת חוב, כלומר, ללוות כסף מהציבור. מחזיק האג”ח יהיה זכאי לתשלומי ריבית קבועים עד מועד פירעון ההלוואה והחזר סכום ההלוואה הראשוני (הקרן). בשונה ממניות, שם התשואה היא באופן תאורטי בלתי מוגבלת, באגרת חוב התשואה המרבית “חסומה” על ידי תנאי האג”ח.

אגרות חוב נבדלות אלה מאלה בשני היבטים מרכזיים – דירוג האשראי של המנפיק ומשך ההלוואה. ככל שדירוג האשראי של הלווה יהיה נמוך יותר, כך האג”ח תניב תשואה גבוהה יותר, משום שהמלווה ידרוש פיצוי גבוה עבור נכונותו לקחת סיכון. כך, אג"ח ממשלתי, שהונפק בערבות ממשלת ישראל, יניב בדרך כלל תשואה נמוכה יותר מאג"ח קונצרני , שהונפק על ידי חברה ציבורית. אג"ח שהונפק על ידי חברה הנמצאת בקשיים פיננסיים, יניב תשואה גבוהה בהרבה מאג”ח קונצרני של חברה שדירוג האשראי שלה גבוה יותר.

כל שמשך ההלוואה ארוך יותר, כך היא נעשית רגישה יותר לשינויים בריבית הבנק המרכזי. אם ריבית בנק ישראל עולה, מחירי האג”חים הארוכים ירדו בשיעור ניכר ממחירי האג”חים הקצרים, ולהיפך. לכן, ככל שהאג”ח ארוך יותר (ולפיכך תנודתי יותר) התשואה שלו תהיה גבוהה יותר.

אגרות חוב, מעצם הגדרתן, נחשבות למסוכנות פחות בהשוואה למניות. ראשית, כל חברה מחויבת (משפטית ומוסרית) להחזיר תחילה את חובותיה למחזיקי האג”ח, ורק לאחר תשלום זה, וכיסוי כל יתר הוצאות החברה, בוחנים אם החברה ברווח – אותו מחלקים לבעלי המניות. שנית, בנוסף, בעוד שמחזיקי האג”ח זכאים מבחינה משפטית לקבל תשלום ריבית במועד מוסכם, בין אם החברה רווחית ובין אם לאו, בעלי המניות זכאים לקבל רווחים עתידיים — אך אין להם כל שליטה על גובהם או על אופן השימוש בהם. במילים אחרות, השקעה במניות כרוכה במידה גבוהה של אי ודאות.
חזל"ש חזל"ש.
אחרי שקראתי ולמדתי המון בעיקר פה כל על המחיה על אשכולותיו ותתיו.. ועוד קצת בשדות זרים. מצד אחד אני יודעת יותר ומצד שני קצת מבולבלת.
הייתי רוצה אם אפשר לסכם ואני מקווה שזה לא טרחני וחוצפני מדי.. ותביעו דעתכם בצורה סיכומית ועניינית כמובן אתם לא חייבים [אוי ואבוי...]

אז ככה. מה עשיתי עד עכשיו. [התקדמות משמעותית מבחינתי עד לא מזמן לא ידעתי איפה זה שוק ההון....בזכותכן\ם תודה]
חיסכון לכל ילד.- "אלטשולר שחם"- הלכה. חוץ מהקטן "מור" מוגבר.
קרן השתלמות.- מנורה. יש לי שם הטבה בעמלות [0.4אאל"ט] ויחסית לתשואה זה בסדר.
קרן פנסיה.-אחרי שהייתי ב"מנורה" עם עמלות גבוהות ותשואה ברצפה ולא הלכה. עברתי לא מזמן ל"אלטשולר" הלכה [כך שאני לא כ"כ בחגיגות הפנסיה החדשה.... ;) ]

ועכשיו לשאלת השאלות ושוב אם אתם יכולים לענות לי הכי מתומצת כך שיהיה נוח לכם ולי. אתם לא חייבים לכתוב מה אתם עושים אלא דעתכם בעניין וכמובן לא המלצה.
חיסכון- כסף שאני חוסכת כל חודש. מתחת ל50k ומעל 50k [עוד מעט הוא שם. אמן].בקיצור תיק ההשקעות.
באיזו דרך- ניהול עצמי [IRA] או מנוהלים בבתי השקעות.
דרך איפה- דרך איזה מקום אתם משקיעים בין ניהול עצמי ובין מנוהל.
באיזה מסלול\מכשיר- במה החלטתם להשקיע על כל המשתמע מכך.
עמלות- כמה אתם משלמים עמלה.

אני מקווה שתוכלו להגיב לכזה דבר זה יעזור לי מאד...

בין כך ובין כך אלף פעמים תודה על כל הידע והעזרה.
  • תודה
Reactions: יעל פ.1 //
106 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה