pc או mac

KingYes

משתמש צעיר
סתם שאלה (לא קראתי את כל התגובות), אבל למה לך לא לעבור ללינוקס אם כבר?
 

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
נכתב ע"י mig;656053:
בשעתו כשבררתי מאד יסודי המליצו לי על PC מהסיבה שבמחיר מקביל אני מקבלת בפי סי מחשב חזק הרבה יותר, עם רכיבי חומרה מתקדמים יותר.

לדעת רבים מאד כיום חלק מהמק זה ההילה המקצועית וכו' בעוד שהתמורה התכליתית שלו ביחס למחיר לא מספיק משמעותית ומשתלמת.

לפני כשבועיים התפרסם ידיעה ברשת אודות הדרישה של מנהל מכללת בצלאל שהתלמידים יצטיידו רק במחשב מק עם דגם מסוים

הידיעה גרר תגובות לכאן ולכאן וכתגובה לפוסט שפורסם נגד המבקרים פורסם פוסט המציג הדברים ממבט אחר
צאו מהסרט: 3 סיבות למה מק כבר לא עדיף לעיצוב

מאת דורון וולף מוריסון פורסם ב- 18.11.2011 בשעה 11:05




קשה היה לחמוק השבוע מהידיעה על דרישת בצלאל מתלמידה להצטייד במחשבי מקבוק פרו כמו גם גלי הביקורת בעקבותיה. כאן בחורימבה ארז רונן ביקר את המבקרים מאחר שלדעתו לגיטימי לדרוש קניית מקבוק כשמדובר בלימודי עיצוב. אני רוצה להציג את העניין מזווית קצת אחרת.
נתחיל דווקא מהסוף: אין באמת הוכחה נחרצת לכאן או לכאן, כשבאים לבחור בין מחשב מק למחשב פיסי ככלי לעיצוב, בשורה התחתונה מדובר בעניין של העדפה שמושפעת מההרגלים שלכם, התפישות שלכם וכנראה גם היכולת הכלכלית שלכם, אבל בתור בוגר מוסד ללימודי עיצוב ששורץ כבר למעלה משלוש שנים בתחום ועובד יום יום על מק ועל פיסי כאחד, תנו לי לשבור לכם כמה מיתוסים.


“חילול הקודש!” – אדובי מאסטר קולקשן רצה לה בכיף על windows7


מיתוס ראשון: “למק יש ביצועים טובים יותר..”

בולשיט. לכו לחנות מחשבים מקצועית, בקשו מהמוכר שירכיב עבורכם את המחשב הפיסי הכי חזק שהוא יכול להציע לכם במחיר זהה ותקבלו מחשב חזק איכותי יציב ובעל ביצועים עדיפים יותר באופן מובהק ממחשב מק בעל אותו תג מחיר (ואחרי כן אם המרצה שלכם מבצלאל עדיין מתעקש שמערכת ההפעלה של אפל O.S X היא זאת שעושה ההבדל אז פשוט תתקינו אותה בכיף על הפיסי שלכם)
מיתוס שני: “תוכנות עיצוב עבודות יותר טוב עם מק”

שטויות. כל התוכנות השולטות היום בעולם העיצוב עובדות היטב בפיסי בדיוק כמו במק, עניין הביצועים הוא כפי שאמרנו פונקציה של מחיר (שכאמור הינו יותר זול בפיסי). לדוגמה, אין שום בעיה להעביר קבצים להדפסה לבית דפוס או באנרים לאינטרנט אם אתה עובד מפיסי משום שהפורמט של הקבצים הוא אותו פורמט בדיוק כמו במק. זאת ועוד, אם אתם לומדים עיצוב במטרה להיות מעצבי אתרים או פלאשסטים, חבל להשקיע במק.
כל פלאשיסט או בונה אתריםמקצועי יגיד לכם שהוא מעדיף לעבוד על הפלטפורמה שבה התוצר שלו נצפה יותר באופן מובהק – בפיסי אתם יכולים להתקין ספארי, במק אתם לא יכולים להתקין אינטרנט אקספלורר ועד היום ישנם באגים באופן הפעולה של אתרי פלאש במק (באנרים פשוטים עובדים, אבל אתרים כבדים עלולים לג’עג’ע, לא ניתן יהיה למלא בעברית טפסים וכן הלאה)

מיתוס שלישי: “אבל כל המעצבים עובדים רק על מק”

פשוט לא נכון. יותר ויותר מעצבים עוברים לעבוד על פיסי, לאור כל האמור לעיל (הביצועים, התאימות מבחינת פורמט הקבצים, האפשרות להתקין מק גם על פיסי) דיי ברור שהסיבה שעדיין יותר מעצבים עובדים על מק היא שילוב של חוסר מודעות ו/או העדפה אישית.
אני לא מתעלם מההיגיון מאחורי העדפה כזו. בפיסי מערכת הפעלה שייכת למישהו אחד, המארז למישהו שני והחומרה למישהו שלישי, וככה זה גם נראה, ואילו במק אתם קונים חבילה אחת מושלמת של עיצוב חיצוני ופנימי מדהים וגם ביצועים חזקים – בתנאי שאתם מוכנים לשלם יותר. יחד עם זאת, אישית ברור לי שאפל מנצחים בתחרות הזאת לא רק שהם עשו עבודה מצוינת על המוצר האיכותי שהם משחררים לשוק תחת השם מק (יחד עם מוצרים אחרים מדהימים לא פחות כמו אייפון אייפד אייפוד וכו’) אלא גם בגלל שהם עשו מהלך מיתוג מבריק שאין שני לו.
בשנות ה-80 מחשבי פיסי אכן היו משעמים ומתאימים יותר להנהלת חשבונות ולכן אין פלא שהשוני של מחשבי המק יחד עם המשפט “think different” נצרב בתודעת האנשים כמיצג את מוצרי אפל וייעד אותם דווקא לאנשים קריאטיביים ואמנם גם היום למחשבי מק יש יותר סטייל מכל מחשב פיסי אבל באריזה פחות או יותר זה נגמר. גרדו את פני השטח ונחשו מה, it’s really not that different.

פעם אפל באמת היו האלטרנטיבה הפתוחה הצעירה והבועטת, אבל מה פתוח באפל היום? (תמונה מאת לשחר אבן דר מנדל)

זאת הסיבה שבגללה כואב לי לראות את המהלך שעושים בצלא. גם אם נתעלם מהריח הרע של מניעים מסחריים, נתעלם מבעיות הכלכליות שיש לסטודנטים לרכוש מחשבים כל כך יקרים, נתעלם מכך שמוסדות עיצוב גדולים אחרים בעולם לא באים אל תלמידיהם בדרישות דומות, נתעלם מכל העבדות שהצגתי לעיל על היכולות המקבילות של מחשבי פיסי וכן הלאה, עדיין עולה מכאן שלמקבלי ההחלטות במוסד הירושלמי אין ידע עדכני על הנעשה בשוק.
אפל היא אמנם סמל לפרפקציוניזם בעיצוב אך בעיקר בזכות תהילת העבר, אז הייתה אלטרנטיבה חדשנית ובועטת לפיסי האפרורי בזמנו. היום מסמלת החברה פרפקציוניזם נוקשה וחסר פתיחות (שבהחלט מונע גם משיקולים מסחריים ולא רק מדאגה כנה לטובת המשתמש). דווקא מוסד שמלמד עיצוב, שאמור לעזור לתלמידיו לשבור מסגרות ולפתוח את הראש מציב עכשיו בשעריו תנאי מקדים שעל פניו משדר חשיבה מיושנת ואטומה.
אל תבינו אותי לא נכון, גם אני, שמניחוח דברי עולה כאילו אני מעדיף רק פיסי, עדיין, לא הייתי מתאפק ורץ עכשיו לקנות את המק הכי משוכלל שיש, לו רק הייתי יכול להרשות לעצמי, וגם הפוסט הזה נכתב בחלקו האחד על וורד של מיקרוסופט במחשב ביתי אבל בחלקו האחר דווקא על אייפון תוך כדי נסיעה. זאת אולי בעצם השורה התחתונה, בבצלאל צריך ללמוד את עקרונות העיצוב של אפל ותהליכי המיתוג שהם עברו כי תהליכם ועקרונות אלו הם ללא ספק דוגמה ומופת בתעשייה. באשר לסוג המחשב שעליו יתבצעו הלימודים, למה שלא נשאיר את זה פתוח?

[חורים ברשת]
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  47  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה