10 דברים שלא ידעתם על....

סטודיו זוהר

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
אני צריכה "דברים שלא ידעתם" על חלב ועל דבש
אשמח עם משהו יוכל להעלות לכאן או לשלוח בפרטי
 

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
חלב + אוקסיג'ן להורדת כתמי דיו מבגדים
 

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אם נשפך לכם קפה על חולצה לבנה תוסיפו חלב להלבנה...

:):):):):):):):):):)

חוקרים מאוניברסיטת אילנוי בחנו את ההשפעה של 3 משקאות על רמת החומציות בפה,
לאחר אכילה של דגני בוקר עשירים בסוכר.
20 משתתפים לקחו חלק במחקר וכל אחד מהם התבקש לאכול קערת דגני בוקר.
לאחר מכן החוקרים בדקו את רמת החומציות בפה של כל אחד מהנחקרים.
כאמור, ככל שרמת החומציות גבוהה יותר, הסיכון לפגיעה בשיניים גובר.

לאחר שנמדדה רמת החומציות, החוקרים חילקו את הנחקרים לשלוש קבוצות.
לקבוצה הראשונה נתנו החוקרים לשתות כוס מים, הנחקרים בקבוצה השנייה
שתו כוס חלב, ואילו הנחקרים בקבוצה השלישית קיבלו כוס מיץ תפוזים.


מה היו התוצאות?
רמת החומציות עלתה בכל 20 הנחקרים לאחר אכילת קערת דגני הבוקר.
המשקה שהפחית את רמת החומציות בפה בצורה המשמעותית ביותר היה חלב,
מים הפחיתו את רמת החומציות פחות מחלב,
ורמת החומציות הגבוהה ביותר הייתה לאחר שתיית מיץ התפוזים.

מעבר להפחתת רמת החומציות, לחלב יש השפעה חיובית נוספת על השיניים.
חלב ומוצריו עשירים בסידן, ש-99% ממנו נמצא בעצמות ובשיניים.
כפי שילדים זקוקים לסידן כדי שמסת העצם שלהם תתפתח כראוי,
כך הם זקוקים לכמות גבוהה של סידן להתפתחות תקינה של השיניים.
בנוסף, צריכה של מוצרי חלב, הופכת את הפה לסביבה עשירה בסידן.
כאשר הסידן בפה זמין, הוא יכול לסייע לתיקונים מיידים של נזקים על שטח פני השן.
אותם נזקים נגרמים בין היתר בגלל רמת חומציות גבוהה.




מחקרים רבים בחנו את השפעת צריכת החלב על האוכלוסייה. הנה כמה מהממצאים החשובים על צריכת חלב:

1. תכולת ויטמינים ומינרלים
החלב מספק את מרבית הויטמינים המסיסים במים. הוא מהווה מקור טוב לויטמין B12 המשתתף בתהליך יצירת תאי דם, וחסר בו עלול לגרום לאנמיה. הוא גם מכיל ריבופלאבין (ויטמין B2) החיוני בתהליך הפקת האנרגיה לגוף וחשוב לבריאות העור, השיער והציפורניים. החלב מכיל את כל הויטמינים המסיסים בשומן – A, E, D ו- K, ומאפשר ספיגה טובה שלהם בשל הסביבה השומנית. כוס חלב מכילה מגוון מינרלים ביניהם סידן, זרחן, כלור, מגנזיום, אבץ, אשלגן ונתרן. תכולת המינרלים שבחלב משתנה בהתאם לגנטיקה, לסביבה, לתזונה ולתזונת הפרה.

2. חלבוני החלב והרכבם
כוס חלב (280 מ"ל) מכילה כ-9 גרם חלבון, כמות המספקת כ-20% מדרישת החלבון היומית עבור אדם במשקל של 60 ק"ג. חלבון החלב נחשב כבעל ערך ביולוגי גבוה, כיוון שהוא מכיל את רוב חומצות האמינו, שהן אבני הבניין של החלבון החיוניות לגוף. מבחינה זו מהווה החלב מקור איכותי ודל שומן לחלבון.

3. מניעה ואיזון של יתר לחץ דם
מחקר גדול בשם DASH – Dietary Approach to Stop Hypertension שהחל בשנת 1993, בדק התערבויות תזונתיות והשפעתן על ערכי לחץ דם בקרב מבוגרים הסובלים מיתר לחץ דם. המחקר, עליו מבוססות המלצות ארגוני בריאות בעולם, הראה כי באמצעות דיאטה הכוללת 2-3 מנות חלב דל שומן, בנוסף לתזונה עשירה בירקות ופירות, דגנים מלאים, אגוזים ודגים, חלה ירידה משמעותית בערכי לחץ הדם. במסגרת דיאטה זו, המוכרת כיום בשמה דיאטת DASH, ממליצים ארגוני הבריאות לכלול בתזונה היומית 2-3 מנות חלב דל שומן. כוס חלב מהווה מנת חלב כחלק מהתזונה היומית המומלצת על פי דיאטת DASH, ועשויה לסייע בהורדת לחץ דם.

3. חלב כמשקה ספורט טבעי
בשנים האחרונות נערכו מחקרים רבים הבוחנים את השפעתו של משקה החלב בקרב ספורטאים. מחקרים אלו מצאו שלחלב רזה מספר מאפיינים הדומים לאלו של משקאות ספורט נפוצים. כך למשל, ריכוז הפחמימות בחלב דומה לריכוזן במשקאות ספורט ועומד על 5-8%. בעת ביצוע פעילות גופנית מתרחש איבוד של נוזלים מינרלים דרך הזיעה, ומכאן שהרכב החלב עשויי לסייע בהתאוששות לאחר פעילות גופנית על ידי איזון משק המים והמלחים. חלבון ה-Whey מכיל כמות גבוהה של חומצות אמינו מסועפות המספקות אנרגיה זמינה לשריר בזמן מאמץ, והן בעלות תפקיד חשוב במטבוליזם השריר ובבנייתו. בחלק מהמחקרים נמצא כי צריכת חלב דל שומן לאחר אימון כוח או אימון אירובי, יעילה כמו ואף יותר ממשקאות ספורט מסחריים בחידוש מאגרי האנרגיה, התאוששות הרקמות והחזרת נוזלים לגוף.

5. אפקט השובע
כאשר אוכלים מזון עשיר בחלבון, קצב ריקון הקיבה איטי יותר בהשוואה לארוחה המכילה פחמימות פשוטות. החלב, בהיותו משקה עשיר בחלבון, עשוי לסייע לפיכך בהשגת תחושת שובע ואף בירידה במשקל. הימצאות החלבונים בקיבה גורמת לתחושת מלאות לאורך זמן, ולהעברת מסר של שובע למוח. מספר מחקרים מצאו קשר בין צריכה גבוהה של מוצרי חלב דלי שומן (3 מנות ביום) לבין משקל תקין ומסת שומן נמוכה יותר.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י חכמופרוג;2470847:
חוקרים מאוניברסיטת אילנוי בחנו את ההשפעה של 3 משקאות על רמת החומציות בפה,
לאחר אכילה של דגני בוקר עשירים בסוכר.
20 משתתפים לקחו חלק במחקר וכל אחד מהם התבקש לאכול קערת דגני בוקר.
לאחר מכן החוקרים בדקו את רמת החומציות בפה של כל אחד מהנחקרים.
כאמור, ככל שרמת החומציות גבוהה יותר, הסיכון לפגיעה בשיניים גובר.

לאחר שנמדדה רמת החומציות, החוקרים חילקו את הנחקרים לשלוש קבוצות.
לקבוצה הראשונה נתנו החוקרים לשתות כוס מים, הנחקרים בקבוצה השנייה
שתו כוס חלב, ואילו הנחקרים בקבוצה השלישית קיבלו כוס מיץ תפוזים.


מה היו התוצאות?
רמת החומציות עלתה בכל 20 הנחקרים לאחר אכילת קערת דגני הבוקר.
המשקה שהפחית את רמת החומציות בפה בצורה המשמעותית ביותר היה חלב,
מים הפחיתו את רמת החומציות פחות מחלב,
ורמת החומציות הגבוהה ביותר הייתה לאחר שתיית מיץ התפוזים.

מעבר להפחתת רמת החומציות, לחלב יש השפעה חיובית נוספת על השיניים.
חלב ומוצריו עשירים בסידן, ש-99% ממנו נמצא בעצמות ובשיניים.
כפי שילדים זקוקים לסידן כדי שמסת העצם שלהם תתפתח כראוי,
כך הם זקוקים לכמות גבוהה של סידן להתפתחות תקינה של השיניים.
בנוסף, צריכה של מוצרי חלב, הופכת את הפה לסביבה עשירה בסידן.
כאשר הסידן בפה זמין, הוא יכול לסייע לתיקונים מיידים של נזקים על שטח פני השן.
אותם נזקים נגרמים בין היתר בגלל רמת חומציות גבוהה.

בלה בלה, ככה מוכרים גומיות שיער לקרחים.

1. חלב - בסיס, מים - ניטרלי, מיץ תפוזים - חומצה (די חזקה אאל"ט)
כידוע חומצה מנטרלת בסיב ובסיס מנטרל חומצה. ומים - שוטף.
לכן הגיוני שחלב מנטרל את החומציות יותר טוב מכולם.
ומים מפחית כי הם שוטפים, אין צורך לערוך בשביל זה מחקר...

מה שכן אולי שיערכו מחקר מקיף על השפעת הלקטוז - הסוכר שבחלב על בריאות השן.

2. לא בדקתי, אז מופנה כשאלה לציבור החכם, האם השיניים סופגות סידן דרך שכבת האמייל? או שהם פשוט יונקות אותן מהגוף דרך השורשים?

עושה לי רושם בלה בלה למדי. כמו ההתחלה כן הסוף.
 

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י y&m;2470900:
בלה בלה, ככה מוכרים גומיות שיער לקרחים.

1. חלב - בסיס, מים - ניטרלי, מיץ תפוזים - חומצה (די חזקה אאל"ט)
כידוע חומצה מנטרלת בסיב ובסיס מנטרל חומצה. ומים - שוטף.
לכן הגיוני שחלב מנטרל את החומציות יותר טוב מכולם.
ומים מפחית כי הם שוטפים, אין צורך לערוך בשביל זה מחקר...

מה שכן אולי שיערכו מחקר מקיף על השפעת הלקטוז - הסוכר שבחלב על בריאות השן.

2. לא בדקתי, אז מופנה כשאלה לציבור החכם, האם השיניים סופגות סידן דרך שכבת האמייל? או שהם פשוט יונקות אותן מהגוף דרך השורשים?

עושה לי רושם בלה בלה למדי. כמו ההתחלה כן הסוף.

הדברים מפרסום של מועצת החלב, לתלונות פנה אליהם בבקשה
לקוצר דעתי מדובר ס"ה בחיפוש וורט לתחפושת או משלוח מנות, כך שאין צורך להיצמד לנתונים מחקריים מדוייקים, ומה שדרוש הוא בדיוק בלה בלה בלה

בכל אופן תודה על התגובה הזועפת, זה תמיד תורם לי למצב הרוח
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י חכמופרוג;2470920:
בכל אופן תודה על התגובה הזועפת, זה תמיד תורם לי למצב הרוח


אויש,
התכוונתי למי שמסבן אותנו ... כן, כן, מועצת החלב.

סליחה אם זה השתמע אישי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  45  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה