חגים תפריט שבועות

ששל

משתמש מקצוען
מסכימים להעלות את התפריטים שלכם?
נסתמו לי הרעיונות...
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אנחנו אוכלים בלילה חלבי וביום בשרי.
ארוחה חלבית- אמורים להיות אצלי כ-25 איש לפחות (יש עוד משפחה שלא ענתה תשובה סופית...)
לחמניות שום
פוקאצ'ות
דג סלמון (בעלי לא מוותר אומר שזה בשביל מי שלא אוהב חלבי)
סלט חלבי (גיסתי מכינה)
פיציות
פשטידת אטריות ופטריות (טעימות של השנה)
פלפלונים ממוצאים בגבינות וזיתים
קנלוני עם גבינות וחצילים
פשטידת בטטה ובצל
קיש ברוקולי
מאפינס פצפוצי אורז ותירס
נגיסי גבינה וזעתר
סלט פסטה
ובגזרת המתוקים:
כדורי גבינה
עוגת גבינה וקרמל שלקחתי מפה פעם
בלינצ'ס חלביים ברוטב תותים
פילו ממולא גבינות וטופים עם אגוזים (גם מטעימות)
וכמובן אי אפשר בלי השמרים גבינה של העני שיהיה גם לקידוש של היום

ארוחה בשרית ביום:
מאפה ממולא כרוב ובצל
אסאדו מפורק עם ירקות שורש
פרגיות ברוטב
אורז
גליליות עם סופלה

מספיק?
 

אחותה

משתמש פעיל
אנחנו אוכלים בלילה חלבי וביום בשרי.
ארוחה חלבית- אמורים להיות אצלי כ-25 איש לפחות (יש עוד משפחה שלא ענתה תשובה סופית...)
לחמניות שום
פוקאצ'ות
דג סלמון (בעלי לא מוותר אומר שזה בשביל מי שלא אוהב חלבי)
סלט חלבי (גיסתי מכינה)
פיציות
פשטידת אטריות ופטריות (טעימות של השנה)
פלפלונים ממוצאים בגבינות וזיתים
קנלוני עם גבינות וחצילים
פשטידת בטטה ובצל
קיש ברוקולי
מאפינס פצפוצי אורז ותירס
נגיסי גבינה וזעתר
סלט פסטה
ובגזרת המתוקים:
כדורי גבינה
עוגת גבינה וקרמל שלקחתי מפה פעם
בלינצ'ס חלביים ברוטב תותים
פילו ממולא גבינות וטופים עם אגוזים (גם מטעימות)
וכמובן אי אפשר בלי השמרים גבינה של העני שיהיה גם לקידוש של היום

ארוחה בשרית ביום:
מאפה ממולא כרוב ובצל
אסאדו מפורק עם ירקות שורש
פרגיות ברוטב
אורז
גליליות עם סופלה

מספיק?
אפשר לבוא?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אנחנו אוכלים בלילה חלבי וביום בשרי.
ארוחה חלבית- אמורים להיות אצלי כ-25 איש לפחות (יש עוד משפחה שלא ענתה תשובה סופית...)
לחמניות שום
פוקאצ'ות
דג סלמון (בעלי לא מוותר אומר שזה בשביל מי שלא אוהב חלבי)
סלט חלבי (גיסתי מכינה)
פיציות
פשטידת אטריות ופטריות (טעימות של השנה)
פלפלונים ממוצאים בגבינות וזיתים
קנלוני עם גבינות וחצילים
פשטידת בטטה ובצל
קיש ברוקולי
מאפינס פצפוצי אורז ותירס
נגיסי גבינה וזעתר
סלט פסטה
ובגזרת המתוקים:
כדורי גבינה
עוגת גבינה וקרמל שלקחתי מפה פעם
בלינצ'ס חלביים ברוטב תותים
פילו ממולא גבינות וטופים עם אגוזים (גם מטעימות)
וכמובן אי אפשר בלי השמרים גבינה של העני שיהיה גם לקידוש של היום

ארוחה בשרית ביום:
מאפה ממולא כרוב ובצל
אסאדו מפורק עם ירקות שורש
פרגיות ברוטב
אורז
גליליות עם סופלה

מספיק?
התחלתם לבשל בפורים :unsure:
 

איזה שם?

משתמש מקצוען
אנחנו אוכלים בלילה חלבי וביום בשרי.
ארוחה חלבית- אמורים להיות אצלי כ-25 איש לפחות (יש עוד משפחה שלא ענתה תשובה סופית...)
לחמניות שום
פוקאצ'ות
דג סלמון (בעלי לא מוותר אומר שזה בשביל מי שלא אוהב חלבי)
סלט חלבי (גיסתי מכינה)
פיציות
פשטידת אטריות ופטריות (טעימות של השנה)
פלפלונים ממוצאים בגבינות וזיתים
קנלוני עם גבינות וחצילים
פשטידת בטטה ובצל
קיש ברוקולי
מאפינס פצפוצי אורז ותירס
נגיסי גבינה וזעתר
סלט פסטה
ובגזרת המתוקים:
כדורי גבינה
עוגת גבינה וקרמל שלקחתי מפה פעם
בלינצ'ס חלביים ברוטב תותים
פילו ממולא גבינות וטופים עם אגוזים (גם מטעימות)
וכמובן אי אפשר בלי השמרים גבינה של העני שיהיה גם לקידוש של היום

ארוחה בשרית ביום:
מאפה ממולא כרוב ובצל
אסאדו מפורק עם ירקות שורש
פרגיות ברוטב
אורז
גליליות עם סופלה

מספיק?
אפשר להצטרף???;);)
 

חייצ'ו

משתמש פעיל
זה מה שאני מתכננת בנתיים-

בערב:
לחמניות ביס ממולאות מהבצק של החלות- בזיתים/ בצל/פטריות
מרק כתום/קישואים.
שקשוקה
קיש פטריות/אנטיפסטי מהמתכון של הני
מלוואח פיצה- לילדים
סלט ירוק


ביום:
בלינצ'ס- עם פירה/בטטה/עלי סלק ורוטב
בשר
אורז עם צימוקים ושקדים
ירק- עוד לא הוחלט
חצילים עם גרגירי חומוס

המתוקים:
חלבי
שמרים גבינה
עוגה חלבית מוס
עוגת גבינה פירורים אפויה
כדורי גבינה

פרווה
עוגיות קינמון
קינוח תותים
עוגת קפוצינו
טרפלס קפה/חטיפי קראנצ' שקדים
 

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
אנחנו אוכלים בלילה חלבי וביום בשרי.
ארוחה חלבית- אמורים להיות אצלי כ-25 איש לפחות (יש עוד משפחה שלא ענתה תשובה סופית...)
לחמניות שום
פוקאצ'ות
דג סלמון (בעלי לא מוותר אומר שזה בשביל מי שלא אוהב חלבי)
סלט חלבי (גיסתי מכינה)
פיציות
פשטידת אטריות ופטריות (טעימות של השנה)
פלפלונים ממוצאים בגבינות וזיתים
קנלוני עם גבינות וחצילים
פשטידת בטטה ובצל
קיש ברוקולי
מאפינס פצפוצי אורז ותירס
נגיסי גבינה וזעתר
סלט פסטה
ובגזרת המתוקים:
כדורי גבינה
עוגת גבינה וקרמל שלקחתי מפה פעם
בלינצ'ס חלביים ברוטב תותים
פילו ממולא גבינות וטופים עם אגוזים (גם מטעימות)
וכמובן אי אפשר בלי השמרים גבינה של העני שיהיה גם לקידוש של היום

ארוחה בשרית ביום:
מאפה ממולא כרוב ובצל
אסאדו מפורק עם ירקות שורש
פרגיות ברוטב
אורז
גליליות עם סופלה

מספיק?
ואווו
איזו חרוצה!!!

שואלת בכנות- כי ממש עברתי בדקדקנות על התפריט
בלילה יש מלאאאאאא אוכל
ובבוקר מספיקה רק תוספת אחת?
את בונה על זה שיהיו שבעים מהלילה ולכן צריך פחות?
פשוט יש לי גם אורחים ואני רוצה לדעת להתכונן...
 

miriamma

משתמש רשום
אנחנו אוכלים בלילה חלבי וביום בשרי.
ארוחה חלבית- אמורים להיות אצלי כ-25 איש לפחות (יש עוד משפחה שלא ענתה תשובה סופית...)
לחמניות שום
פוקאצ'ות
דג סלמון (בעלי לא מוותר אומר שזה בשביל מי שלא אוהב חלבי)
סלט חלבי (גיסתי מכינה)
פיציות
פשטידת אטריות ופטריות (טעימות של השנה)
פלפלונים ממוצאים בגבינות וזיתים
קנלוני עם גבינות וחצילים
פשטידת בטטה ובצל
קיש ברוקולי
מאפינס פצפוצי אורז ותירס
נגיסי גבינה וזעתר
סלט פסטה
ובגזרת המתוקים:
כדורי גבינה
עוגת גבינה וקרמל שלקחתי מפה פעם
בלינצ'ס חלביים ברוטב תותים
פילו ממולא גבינות וטופים עם אגוזים (גם מטעימות)
וכמובן אי אפשר בלי השמרים גבינה של העני שיהיה גם לקידוש של היום

ארוחה בשרית ביום:
מאפה ממולא כרוב ובצל
אסאדו מפורק עם ירקות שורש
פרגיות ברוטב
אורז
גליליות עם סופלה

מספיק?
אולי את מעלה מתכון ללחמניות שום...
 

studio-outline

משתמש מקצוען
בלת"ק אשמח שאתן מעלות מתכונים שתעלו גם תמונות.
תודה רבה!!!
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
לחמניות שום רכות מאתר שנקרא "האתר של הדר"
*המתכון מתאים לכ 25 לחמניות שום קטנות

אז מה צריך?​

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
כפית גדושה מלח
כ 330 מ"ל מים פושרים (כוס ושליש)

*אופציה לשידרוג- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק

למריחה לפני שמכניסים לתנור:
50 גרם חמאה מומסת

לתערובת השום מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור:
50 גרם חמאה מומסת
חופן עלי פטרוזליה קצוצים דק (רק העלים)
5-6 עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה)
3-4 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח

גבינת פרמז'ן מגורדת לפיזור מעל- אופציה



הוראות הכנה:​

בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב יחד קמח, שמרים יבשים וסוכר. נתחיל בלישה איטית ונוסיף שמן וכוס מים. לאחר כ 2 דקות מוסיפים את המלח ומתחילים להוסיף את שאר המים בהרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. ממשיכים ללוש עוד מספר דקות. סה"כ כ 10 דקות לישה איטית עד לקבלת בצק במרקם חלק וגמיש ומעט דביק בתחתית. במידה ורוצים להוסיף פרמזן מוסיפים כדקה לפני סיום הלישה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
לאחר התפחה מחלקים את הבצק לכדורים שווים. רצוי לשקול כדי לקבל לחמניות שוות בגודלן. אני שקלתי כל כדור כ 35 גרם ויצאו 25 לחמניות בסה"כ.
מניחים את הכדורים על משטח מעט מקומח, מכסים ונותנים להם לנוח כ 15 דקות.
על משטח מעט משומן פותחים כל כדור לעלה קטן ואז מגלגלים לגליל באורך כ 15 ס"מ. יוצרים מכל גליל לחמניית קשר. פשוט יוצרים את האות ע בכתב, קצה אחד נכנס לתוך העיגול מלמטה כלפי מעלה והשני מתחת ללחמניה.
מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים קטנים (כדי שייצמדו לנו אחת לשניה בתפיחה), מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח כ 40 דקות בערך.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מורחים את הלחמניות שתפחו בזהירות בחמאה מומסת ומכניסים לתנור לכ 15-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.
מכינים את תערובת השום:
בקערה קטנה מערבבים יחד חמאה מומסת, עלי בזיליקום קצוצים, פטרוזליה קצוצה (ניתן לקצוץ גם במעבד מזון), שום כתוש ומלח לתערובת אחידה.

מיד כשלהחמניות יוצאות מהתנור מורחים עליהן מתערובת השום. החמאה תחלחל ללחמניות ותגרום להן להיות מבריקות, יפות ורכות רכות.
ניתן לפזר גבינת פרמז'ן מגורדת מעל.
זוללים את הלחמניות כשהן חמות וטריות.

*הלחמניות במיטבן בסמוך להוצאתן מהתנור אך אין בעיה להקפיא חלק בקופסא אטומה ולהוציא ולחמם כשמתחשק.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אסאדו מפורק- חברה נתנה לי ואין לי מושג מאיפה היא לקחה את זה...
הכנתי בשביעי של פסח והיה להיט:
בשר מפורק בסיר
מצרכים:
• 3 כפות שמן
• בצל לבן גדול
• גזר גדול
• 2 יח׳ בשר מספר 8 (אני קניתי אסאדו עם עצם והיה מעולה)
• כף פלפל שחור
• 2 גבעולי סלרי + העלים
• 3 שיני שום
• מים עד לכיסוי מלא
• כף מלח דק
• כוס מים חמים
• 2 כפות סילאן תמרים + כוס מים חמים
אופן הכנה:
בסיר גדול, על אש גבוהה, שופכים שמן ובצל חתוך לרבעים.
מיד מוסיפים את הגזר והבשר חתוך לשלוש (מגיע בגושים של 350/400 גרם לגוש)
לאחר 2 דק׳ מפזרים באחידות את הפלפל שחור ומערבבים היטב.
לאחר 6/7 דק׳ שבהם הבשר קיבל צריבה מכל צדדיו מוסיפים את גבעולי הסלרי, שום ומים עד לכיסוי.
מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומוציאים את הקצף (אם יש) בעזרת כף.
לאחר 10 דק׳ של רתיחה מוסיפים את גבעולי הסלרי, מנמיכים לאש נמוכה ומכסים.
לאחר שעה וחצי מוסיפים כוס מים חמים.
לאחר שעה וחצי נוספות מערבבים סילאן, כוס מים חמים ושופכים פנימה.
לאחר שעה נוספת של בישול מפלס המים צריך להיות בגובה כ-שליש מגובה הבשר (דוגמא בסרטון)
מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח כ-15 דק׳.
מוציאים מהסיר את הבשר מפרקים בקלות, שופכים מהציר מעל ומוכן!
לרציניים שביננו ממליץ להוציא את כל הירקות מהסיר, יחד עם מצקת מציר הבקר, לטחון היטב (בעזרת מזלג או בלנדר ידני) ולשפוך על הבשר המפורק.
שימו לב! יש לכם ציר בקר מעולה! אל תשפכו אותו, שמרו בצנצנת זכוכית במקרר לשימוש בתבשילים שונים.
** חשוב שכמות הנוזלים בסיר (עד לקטע שמכניסים את הסילאן) מכסה כ-80% מגובה הבשר.
אני הוספתי גם קולרבי והיה מצויין
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
ואווו
איזו חרוצה!!!

שואלת בכנות- כי ממש עברתי בדקדקנות על התפריט
בלילה יש מלאאאאאא אוכל
ובבוקר מספיקה רק תוספת אחת?
את בונה על זה שיהיו שבעים מהלילה ולכן צריך פחות?
פשוט יש לי גם אורחים ואני רוצה לדעת להתכונן...
בבוקר יש לי מינוס איזה עשר אנשים.
יש משפחה אחת שמגיעה רק בלילה.
חוץ מזה, אל תשכחי שאחר כך שבת ואת לא רוצה שיגיעו חנוקים...
יש מצב שאני אכין שעועית מוקפצת תלוי בכח ובמצב כי אני רוצה להכין את הבשר טרי אז לא יודעת אם יהיה לי עצבים להכין עוד משהו...
 

הונגרי אמיתי

משתמש פעיל
אסאדו מפורק- חברה נתנה לי ואין לי מושג מאיפה היא לקחה את זה...
הכנתי בשביעי של פסח והיה להיט:
בשר מפורק בסיר
מצרכים:
• 3 כפות שמן
• בצל לבן גדול
• גזר גדול
• 2 יח׳ בשר מספר 8 (אני קניתי אסאדו עם עצם והיה מעולה)
• כף פלפל שחור
• 2 גבעולי סלרי + העלים
• 3 שיני שום
• מים עד לכיסוי מלא
• כף מלח דק
• כוס מים חמים
• 2 כפות סילאן תמרים + כוס מים חמים
אופן הכנה:
בסיר גדול, על אש גבוהה, שופכים שמן ובצל חתוך לרבעים.
מיד מוסיפים את הגזר והבשר חתוך לשלוש (מגיע בגושים של 350/400 גרם לגוש)
לאחר 2 דק׳ מפזרים באחידות את הפלפל שחור ומערבבים היטב.
לאחר 6/7 דק׳ שבהם הבשר קיבל צריבה מכל צדדיו מוסיפים את גבעולי הסלרי, שום ומים עד לכיסוי.
מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומוציאים את הקצף (אם יש) בעזרת כף.
לאחר 10 דק׳ של רתיחה מוסיפים את גבעולי הסלרי, מנמיכים לאש נמוכה ומכסים.
לאחר שעה וחצי מוסיפים כוס מים חמים.
לאחר שעה וחצי נוספות מערבבים סילאן, כוס מים חמים ושופכים פנימה.
לאחר שעה נוספת של בישול מפלס המים צריך להיות בגובה כ-שליש מגובה הבשר (דוגמא בסרטון)
מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח כ-15 דק׳.
מוציאים מהסיר את הבשר מפרקים בקלות, שופכים מהציר מעל ומוכן!
לרציניים שביננו ממליץ להוציא את כל הירקות מהסיר, יחד עם מצקת מציר הבקר, לטחון היטב (בעזרת מזלג או בלנדר ידני) ולשפוך על הבשר המפורק.
שימו לב! יש לכם ציר בקר מעולה! אל תשפכו אותו, שמרו בצנצנת זכוכית במקרר לשימוש בתבשילים שונים.
** חשוב שכמות הנוזלים בסיר (עד לקטע שמכניסים את הסילאן) מכסה כ-80% מגובה הבשר.
אני הוספתי גם קולרבי והיה מצויין
נשמר בהקפאה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה