פרווה תפריט לשבת קודש

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
פילה סלמון על מצע בצל ופטריות עם רוטב טריאקי וכוסברה.

גרבלקס סלמון
סלט טרטר טונה אדומה
סשימי טונה אדומה עם רוטב פונזו ביתי
אפשר מתכונים?
אם תשימי מספיק נוזלים זה לא יתייבש.
(אשר להוסיף קצת מים לפני שאת מניחה על הפלטה)
אני לאחרונה מכינה עוף עם תפו"א ברוסטר בתנור ממש לפני שבת ומשאירה בתנור סגור עד לשעת האכילה
חושבת לנסות השבוע את המתכון שלך בצורה הזו
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר מתכונים?
גרבלקס
לוקחים חתיכה של סלמון (אני הולך על 400 גרם) טרי. מומלץ להסיר את שכבת השומן של הדג.
מכינים תערובת של מלח גס וסוכר בער ביחס של 1:1 מוסיפים זרעי כוסברה כתושים, פלפל שחור גרוס טרי, וזרעי חרדל.
מוסיפים עלי שמיר קצוצים ומערבבים.
קוברים את הדג בתוך התערובת של הסוכר והמלח, כך שיכסה אותו מלמעלה, מלמטה ומהצדדים.
מכסים ומכניסים למקרר ל24 שעות.
יש כאלה ששמים גם משקולת למעלה, ויש כאלה שמאריכים את זמן הכבישה, אני אוהב בערך יממה.
מוציאים מהתערובת ושוטפים את המלח והסוכר מתחת לברז.
פורסים דק באמצעות סכין חדה, ומגישים.

סלמון בבצל ופטריות עם טריאקי וכוסברה.
מכינים רוטב מטריאקי ושמן זית וקצת לימון, ומשרים בו את הדגים לכמה דקות
פורסים בצל סגול ולבן ומסדרים בתבנית אפיה.
מוסיפים שכבה של פטריות פרוסות דק
מוסיפים את הדגים עם הרוטב שלהם
מוסיפים עוד פטריות בין הנתחים ומעליהם.
קוצצים כוסברה ומסדרים בנדיבות בין הנתחים.
מתבלים במלח ופלפל.
אם משתמשים ברוטב טריאקי יפני, צריך לחשוב כמה מלח רוצים, כי הרוטב מלוח.
אם משתמשים בטריאקי תעשייתי, הייתי מעט מדלל אותו במים ומוסיף יחסית יותר מלח.
כדאי לשים לב לזמן האפיה ולכמות הנוזלים, כי אם הרוטב מתקרמל יותר מדי, הוא נותן טעם לא נעים כל כך.
אפיה בחום גבוה למשך עד 10 דקות.
או אפשר לשים על הפלטה מכוסה בכניסת שבת, ועד הסעודה זה יהיה מוכן (ואפילו לפעמים יותר מדי עשוי, כדאי לעקוב בזהירות)
 
נערך לאחרונה ב:
תנו רעיונות לתוספות שמתאימות לשבת בבוקר ליד הטשונט (חוץ מאורז ושניצלים)
(יש לנו אורחים לשבת ורוצים להכין מיוחד יותר...)
פסטרמות לכל סוגיהם ומיניהם
פשטידות
קוגל תפו"א
בורקס פסטרמה (בצק עלים פסטרמה קטשופ וחרדל)
כבד שלם או קצוץ
 

L_M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
גרבלקס
לוקחים חתיכה של סלמון (אני הולך על 400 גרם) טרי. מומלץ להסיר את שכבת השומן של הדג.
מכינים תערובת של מלח גס וסוכר בער ביחס של 1:1 מוסיפים זרעי כוסברה כתושים, פלפל שחור גרוס טרי, וזרעי חרדל.
מוסיפים עלי שמיר קצוצים ומערבבים.
קוברים את הדג בתוך התערובת של הסוכר והמלח, כך שיכסה אותו מלמעלה, מלמטה ומהצדדים.
מכסים ומכניסים למקרר ל24 שעות.
יש כאלה ששמים גם משקולת למעלה, ויש כאלה שמאריכים את זמן הכבישה, אני אוהב בערך יממה.
מוציאים מהתערובת ושוטפים את המלח והסוכר מתחת לברז.
פורסים דק באמצעות סכין חדה, ומגישים.

סלמון בבצל ופטריות עם טריאקי וכוסברה.
מכינים רוטב מטריאקי ושמן זית וקצת לימון, ומשרים בו את הדגים לכמה דקות
פורסים בצל סגול ולבן ומסדרים בתבנית אפיה.
מוסיפים שכבה של פטריות פרוסות דק
מוסיפים את הדגים עם הרוטב שלהם
מוסיפים עוד פטריות בין הנתחים ומעליהם.
קוצצים כוסברה ומסדרים בנדיבות בין הנתחים.
מתבלים במלח ופלפל.
אם משתמשים ברוטב טריאקי יפני, צריך לחשוב כמה מלח רוצים, כי הרוטב מלוח.
אם משתמשים בטריאקי תעשייתי, הייתי מעט מדלל אותו במים ומוסיף יחסית יותר מלח.
כדאי לשים לב לזמן האפיה ולכמות הנוזלים, כי אם הרוטב מתקרמל יותר מדי, הוא נותן טעם לא נעים כל כך.
אפיה בחום גבוה למשך עד 10 דקות.
או אפשר לשים על הפלטה מכוסה בכניסת שבת, ועד הסעודה זה יהיה מוכן (ואפילו לפעמים יותר מדי עשוי, כדאי לעקוב בזהירות)
@יואל ארלנגר - קקטוס
אפשר לוותר על זרעי כוסברה במתכון של הגרבלקס?
יש משהו במקום?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
  • שכוייח!
Reactions: L_M

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מה אפשר להגיש בבוקר במקום כבד?
אין לי
עדיף משהו פרווה
וכן, תוספות ליד הצולנט פרווה?
 

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
ועוד שאלה - אנינ רוצה לשים לוקשים במרק,
פעם אחת שמתי וחוררתי את השקית והאטריות שתו את כל המים - נשאר תבשיל ספוגי
איך צריך לשים אותן? בתוך שקית נפרדת?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ועוד שאלה - אנינ רוצה לשים לוקשים במרק,
פעם אחת שמתי וחוררתי את השקית והאטריות שתו את כל המים - נשאר תבשיל ספוגי
איך צריך לשים אותן? בתוך שקית נפרדת?
אפשר לשים ישר במרק, רק צריך לשים ממש מעט כי הם מתנפחים ותופסים נפח כמו שתארת
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ועוד שאלה - אנינ רוצה לשים לוקשים במרק,
פעם אחת שמתי וחוררתי את השקית והאטריות שתו את כל המים - נשאר תבשיל ספוגי
איך צריך לשים אותן? בתוך שקית נפרדת?
מבשלים בנפרד
שמים על הפלטה בקומה שניה בשקית
ומוספים למרק בהגשה
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.

שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).


לגבי העוף והאורז
שמים אורז מבושל בעוף? או אורז מהחבילה?
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.



חציל בטחינה
זה לא ממש מתכון
קולים חציל על האש (עטוף בכמה שכבות של נייר כסף, כך הכיריים לא מתלכלכות)
מקלפים ומשתדלים להשאיר אותו שלם.
שופכים מעליו טחינה מוכנה, מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.
להגשה יותר אלגנטית, אבל פחות נוחה, לא מקלפים את החציל, אלא חוצים אותו לאורכו, רק למעלה הוא נשאר מחובר עם העלה, ומפצלים אותו לשני הצדדים, באמצע שמים טחינה ומקשטים כנ''ל.

במעדניות מוכרים חציל בטחינה שהוא טחון (אצלי פחות אוהבים את הגירסא הזאת)
מקלפים את החציל הקלוי
מוסיפים טחינה מוכנה וקצת מיונז
מרסקים בב
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה