פרווה תפריט לשבת קודש

ליבי קליין

משתמש סופר מקצוען
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.

שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.
@חני גרינשטיין מזמן רציתי להגיד לך תודה על המתכון הנפלא הזה. ועכשיו ראיתי אותו שוב, אז נזכרתי.
מככב אצלנו כבר כמה חודשים ברצף, בכל מיני גיוונים, ולא נמאס.
תבורכי!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סלט חריף
2 פלפלים ירוקים חריפים
עגבניות תמר או שרי תמר בשלות מאד.
שתי שיני שום כתושות.
מלח

חוצים את הפלפל לאורכו ונפטרים מהגרעינים והממברנות. רצוי ללבוש כפפות ואין לגעת בעינים.
חותכים לקוביות קטנות מאד. חותכים באופן זהה גם את העגבניות.
מערבבים עם השום והמלח ומעבירים לקופסא קטנה. יוצקים שמן זית בכמות נדיבה יחסית ומערבבים מעט.
הסלט משביח לאחר מספר שעות. אין חובה לאכול עם כל השמן אבל הכמות משביחה את הסלט.


קיפודי חצילים.
הכנו לשבת עם שני רטבים ויצא מושלם


מחממים תנור לחום 250.
חוצים חצילים בינוניים-קטנים לשני חצאים לאורכם. חורצים כל חצי בחתכי אורך ורוחב עמוקים ככל שניתן.
מברישים בשמן זית כולל החריצים ומפזרים מלח גס.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה וצולים בשליש האמצעי עד שהם קלויים היטב.
מורידים לשליש התחתון וממקמים בשליש האמצעי תבנית שתכסה את צידם העליון. כך מוודאים שהם יתבשלו די צרכם מכל הצדדים.
אנחנו מחממים על הפלטה לפני ההגשה.
הגשנו עם טחינה נוזלית לילדים ותחמיץ למבוגרים
מתכון לתחמיץ:
2 כפות מהסלט החריף
3 כפות מיץ לימון או חומץ
כף סילאן.
שליש כפית כמון.
מערבבים היטב ויוצקים על החציל.
 

פיצ'ר

משתמש צעיר
מורידים לשליש התחתון וממקמים בשליש האמצעי תבנית שתכסה את צידם העליון. כך מוודאים שהם יתבשלו די צרכם מכל הצדדים.
מתי דוחפים את הקליפה כלפי מעלה כך שהחציל יקבל את צורת הקיפוד?
(אם הבנתי נכון זה דומה בצורה למנגו חתוך לקוביות עם קליפה)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@תהילה ישכיל גם אני אשמח למתכון אבוקדו עם בטטות ואגוזים
נשמע טוב
מתכון נהדר של אפרת ליבפרוינד
אשמח להעלות
תהיה לי גישה אליו רק ביום רביעי בע"ה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון מדוייק לבטטה יש לך? איך מחממת על הפלטה?
ומה מתאים לאורז יסמין? רגילה לבסמטי בלבד...
לא יוצא לי להשתמש ביסמין.
לגבי בטטות
הנה המתכון
מחממת מעל תבנית או ישירות במידה ואין נוזלים.
 

מירי צי

משתמש רשום
האשכול הזה עושה לי חלישות הדעת..
אני ברביעי קניות חמישי נקיון וסדר ובקושי בישולים והכי בסיסי ומהיר עד שמגיעים הילדים ואז זה להשגיח ולהיות איתם .....מוצש לא מבינה איך בגלל מעמדים לבשל שוב.....עם בית שעבר שבת וילדים קטנים.....מקווה שאני לא היחידה כזו כי לפי האשכול כאן כולן בלעבוסטיות מושלמות
 

שאלונת

משתמש רשום
@תמרוווש
מטגנים בצל בסיר,
ומוסיפים לטגן קוביות בקר.
בינתיים מכינים עיסה לקוגל תפו"א:
6 תפוא גדולים
3 ביצים 1.5 כוס שמן
מלח, פלפל
מערבבים היטב
ושופכים מעל הבשר
מבשלים , ומניחים על הפלטה מערב שבת.
מעדן, באמת!!
איך מגישים לשולחן? יוצא מהסיר איכשהו בצורה אסטטית או שמביאים עם הסיר/ מוציאים בכף לקערת הגשה?
תודה!
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
איך מגישים לשולחן? יוצא מהסיר איכשהו בצורה אסטטית או שמביאים עם הסיר/ מוציאים בכף לקערת הגשה?
תודה!
מקווה שהתגובה עודה רלוונטית.
אני מכינה בכלי פיירקס שקוף שנועד לבישול ארוך, שיכול לשמש גם ככלי הגשה ,ומגישה בו.
לא יוצא בצורה אסטטית.. כל אחד לוקח את מנתו בסגנון חופשי.
 

שאלונת

משתמש רשום
מקווה שהתגובה עודה רלוונטית.
אני מכינה בכלי פיירקס שקוף שנועד לבישול ארוך, שיכול לשמש גם ככלי הגשה ,ומגישה בו.
לא יוצא בצורה אסטטית.. כל אחד לוקח את מנתו בסגנון חופשי.
תודה תמרוש.
אני עם כירים גז שמצריכות סיר. הכנתי לפי ההוראות שלך בסיר שיש,
והפכתי על צלחת בהגשה,
יצא מושלם,
האורחים ממש אהבו והתפנקו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה