דרוש מתכון *תעזרו לה בבקשה להיכנס למטבח*

גיטהלה

משתמש פעיל
קרובת משפחה יקרה לי מאד, תיכף בת 18 ועוד לא 'נכנסה למטבח'. לא יודעת בכלל לבשל, לאפות, להתאים מאכלים אחד לשני...
היא טוענת שזה בגלל שאמא שלה לא רצתה בלאגן מיותר והסתדרה לבד והיה לה בסדר עם זה עד עכשיו...
כרגע היא מאד רוצה להיכנס לזה רציני, אמא שלה לפני לידה ואין לה את האפשרות ללמד אותה, וזה מחזק אצלה את הצורך להתחיל לבשל כי יצטרכו את זה בתקופה הקרובה בעז"ה...
אשמח מאד אם תביאו כאן טיפים ועצות למבשלת המתחילה וכן מתכונים פשוטים ומפורטים ביותר למאכלים משביעים, ומאפים לשבת טעימים והכי פשוטים..
אעביר לה את מה שיהיה רלוונטי.
תודה רבה רבה מראש!
 

רחלה 123

משתמש מקצוען
אני גם הייתי ככה
בעלי בישל הכל עד אחרי שילדתי את הבת הגדולה שלי
נהיה לי פניות, זמן וכוח והתחלתי להכנס למטבח וב"ה היום מבשלת מעולה.
אני אישית חושבת שבלחץ זה לא עובד, שתנסה להרגע אם זה כ"כ קריטי לה שתתחיל להתנסות אבל לא מתוך היסטריה שום דבר לא מצליח לי וכ'
בשביל להתחיל להכנס למטבח צריך בהתחלה הרבה זמן ליד הכיריים / תנור לראות איך האוכל נראה, לערבב וכ'
כמובן שהיום אני עושה עוד עשר דברים במקביל אבל ככה זה היה לי.

אני אישית התחלתי עם שניצלים - כן כמה שזה לכאורה לא קל אבל אין בזה הרבה לאן להסתבך.
שמים שלושה צלחות - קמח , ביצה ( בתוך הביצה קצת מלח) ופרורי לחם.
טובלים בשלושתם ומכניסים למחבת.
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
א. לא מתחילים לבשל לפני שמוודאים שיש את המוצרים בבית
ב. מתכונים ב 10 דקות או אימהות מבשלות ביחד
ג. לא להתבייש לשאול חברות, שכנות, על מתכונים שטועמת ואוהבת.
ד. לשמור את קישור SOS פה בפורום ;)
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
שניצלים ותפו"א בתנור, עוף ואורז, פסטה, מרק. זה מאכלים שאין הרבה מה להסתבך איתם, אפשר להכין אותם מאד מאד פשוט, אחותי ש"לא יודעת לבשל" מעמידה חופשי ארוחת צהריים כזאת. לא תמיד זה יצא מושלם כמו של המנוסות, אבל מתחילים, ולאט לאט צוברים ניסיון, ואחרי הכל כולנו או שזה רק אני... שרפנו ופישלנו בהתחלה, אם לא מתחילים לא מגיעים לניסיון.
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכונים שלי כתובים מאוד בפירוט
אני יעלה כמה
מתכון מעולה לפוקאצות
לוקחים קערת מיקסר, מכניסים:
קילו קמח
3 כפות שמרים
3 כפות סוכר
מדליקים את המיקסר ומערבבים חצי דקה
מוסיפים
0.5 כוס שמן
2.5 כוסות מים פושרים (אחרי זה אם צריך להוסיף)
מערבבים טוב לראות שהכל מעורבב טוב. ואז מוסיפים:
כף מלאה מלח
מערבבים בערך 10 דק
להתפיח שעה (אפשר באותו קערה שיהיה אבל מקום לאן לתפוח לכסות בניילון ומעל מגבות ולשים במקום נעים)
במקביל בזמן ההטפחה לטגן תוספות מה שאוהבים.
אני מערבבת עגבניות בצל ופטריות שימורים. שמים במחבת שמן הרבה - גובה של סנטימטר (מחבת גדולה)
כשהוא חם מוסיפים ירקות פרוסות מתבלים בהרבה פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, נותנת לזה הרבה זמן באש בינונית - לשמור שלא ישרף

כשהבצק מוכן לעשות עיגולים שטוחים
להשים תוספות מעל ולמרוח את השמן כזה שירטיב הכל
לאפות בחום של 200
לבדוק אחרי 15 דק 20 דק
אם חום מלמטה זה מוכן

בעלי מכין עכשיו אז כשהוא יגמור אני יעלה תמונה
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק אפונה טחון ממש טעים ובריא
למלא 0.75 מים בסיר
לשים על האש ולהדליק
להכניס:
4 או 5 שיני שום שלמים
בצל גדול או 2 קטנים חוצה לארבע שמה בסיר
גזר / דלעת (אני שמה קטן אחרת זה משתלט על הטעם ונותן טעם מתוק - אני לא אוהבת)
2 כוסות קרטון אפונה מוסיפה רק שרותח - לשים לב שאין אבנים
פטרוזיליה
אחרי 10 דקות לערבב
אחרי בישול של שעה לבדוק אם האפונה מתרככת, אם כן מוסיפים תבלינים ומבשלים עוד 10 דקות
תבלינים:
כפית כוסברה (קצוצה יבשה)
כף מלח
פלפל שחור
כף א. מרק טעם עוף (אפשר להפחית אולי, לטעם פחות מתועש)

לטחון.
טעים עם קרוטונים ונקניקיות פרוסות מטוגנות.
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
פירה מדויק ומוצלח:
7 תפוא 3 כפיות מלח שמה במים שיכסה
מרתיחה.
כשרותח מנמיכה מכסה ושמה טיימר לארבעים דקות בדיוק.
מכבה את האש שופכת מים ומשאירה לכמה דקות בסיר סגור.
מוסיפה 4 כפות שמן זית פלפל שחור
בודקת אם צריך להוסיף מלח
ואז מועכת.
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
עוף עם תפו"א מושששלם:
לוקחת תבנית ח"פ ענקית
פורסת בצל ומרפדת תבנית.
חותכת תפו"א לקוביות כמה שאת רוצה
שמה כפית מלח, פפריקה ופלפל שחור ושמן
מערבבת (אני שמה שקיות על הידיים ומערבבת איתם)
מעל התפו"א מניחה עופות
שמה עליהם תיבול (לא נורא עם נופל קצת לתפן"א)
גריל עוף
צילי - 2 כפות
קטשופ - 2 כפות
פפריקה מתוקה
אני שוב לוקחת שקית ומערבבת את התיבול שעל העוף זה נהיה כזה כמו משחה מבחינת מרקם

200 מעלות מכוסה שעה בתנור
(אם העוף לא לגמרי הפשיר אז שעה וחצי)
 

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
אשמח מאד אם תביאו כאן טיפים ועצות למבשלת המתחילה
להתחיל עם מתכונים קלים, אבל להבין מה המשמעות של כל שלב.
בישול זה המון גם המון אלתור, הרבה יותר מאפיה למשל, מצד שני יש כללים בסיסיים שברגע שמבינים אותם הכול קל יותר.
  • לדוג': יש כאלו שלא מוסיפים למרק תבלינים ושמן לפני שרותח כדי להוציא קצף וחומרים לא טובים שצפים על המים. טיגון של בשר או עוף בתחילת הבישול נותן טעם וצבע יפים ובבשר גם 'סוגר' אותו ומשאיר אותו עסיסי יותר לבישול הארוך עצמו. הרתחה של נוזלים בבישול לפני שמעבירים לאש קטנה...
  • להתנסות קצת עם תבלינים ושילובים כדי להבין מה יותר אוהבים.
  • תמיד לחפש כמה מתכונים מאותו סוג: צריכה מתכון לצלי בשר בסיר? לפתוח כמה טאבים בדפדפן של אותו חיפוש בגוגל, פרוג, אמהות מבשלות, ניקי ב וכו'.
    למה כדאי? כי ככה אפשר להבין מה משותף ביניהם (טיגון הבשר לפני הבישול לדוג'), מה חוזר על עצמו בכל מתכון (חומר מקשר לבשר -דבש, סילאן, רוטב סויה), מה יוסיף אבל לא חובה (כפית רכז רימונים שמופיעה רק במתכון מפונפן של השולחן...), ואפילו להוסיף מעצמך רעיונות עם הזמן.
כלל ראשון: לשטוף כלים לפני שנערמים לערמה ענקית ומאיימת כמו שקרה לי עכשיו :sick::sick:
אני אישית לא אוהבת לשטוף תוך כדי - רק מה שנשטף בקלות באותו הרגע, מעדיפה לשמור ערמה אחת גדולה לסוף.
מצד שני חייב להתחיל על נקי בכזאת דרך: שיש ריק ונקי, כיורים ריקים וכלים מנוגבים, אחרת זה בלאגן על באלגן.
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה על המתכונים המפורטים!
האמת פירטתי אותם בשבילה יותר ממה שיש אצלי
אחרת הייתי מעלה עוד
אבל אני יעלה בהמשך
יש כיוון של משהו שמעניין אותה?
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
שעה בתנור זה מספיק???
לי לוקח 2.5-3 שעות לעוף מוכן ועסיסי
מעניין ממה ההבדלים
:unsure:
אולי תלוי בחלקים?
אני שמה כרעיים
ואני לא מצופפת אותם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה