דיון שינויים בתזונה, האם זה בהכרח טעים פחות?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש דעה רווחת בציבורים כאלה ואחרים,
ששינויים בתזונה, גוררים בהכרח ויתורים על דברים טעימים, ושיגרת אכילה משעממת ואפורה.
מעניין אותי לדעת אם גם אתם עורכים לפעמים שינויים בתזונה, ומהם הגורמים לכך?
האם הפסקתם לאכול את הדברים שאתם אוהבים, ואתם כרגע נועצים שיניים במזון בריאות קודר וקשה, תוך הירהורים נוסטלגיים על אותו אוכל שמח ועליז שהייתם רגילים לאכול?
אולי בכלל הצלחת שלכם שהייתה רגילה לשניצל תירס אחיד, ולפתיתים תפלים, התמלאה לפתע בשלל צבעי הירק, וכיכרות הלחם המשעמם של האנג'לים, התחלפו בכיכרות מעשה בית, תפוחות ונאות ומעלות ריח של סובין וקמח מלא?
האם אתם מתחרטים? או שאתם הפכתם למסיונרים של מזון בריא, וחסר רק טריגר קטן כדי שתתחילו לעמוד בפתח הסופר ולחלק פלאיירים "מרגרינה זה רעל", "קמח לבן, מזונו של השטן" וכו'

ושכחתי לשאול:
מה הילדים שלכם חושבים על כל העניין, האם הם אוכלים את הסנדוויץ החום שלהם בצידי הכיתה, כשראשם בתוך הילקוט, ומבטם בוחן את הסביבה בחשש? או שהם שמחים ומאושרים ומבקשים שבפעם הבאה לצד ממרח העדשים, תוסיפו קצת שעועית מש מונבטת?

בתאבון
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ששינויים בתזונה, גוררים בהכרח ויתורים על דברים טעימים, ושיגרת אכילה משעממת ואפורה.
אמת !
מעניין אותי לדעת אם גם אתם עורכים לפעמים שינויים בתזונה, ומהם הגורמים לכך?
כן,
בעיקר "חריקות" בגוף ושינוי מדדים (לרעה)
האם הפסקתם לאכול את הדברים שאתם אוהבים, ואתם כרגע נועצים שיניים במזון בריאות קודר וקשה, תוך הירהורים נוסטלגיים על אותו אוכל שמח ועליז שהייתם רגילים לאכול?
כן
הרהורים לא, פנטזיות כן.
אולי בכלל הצלחת שלכם שהייתה רגילה לשניצל תירס אחיד, ולפתיתים תפלים, התמלאה לפתע בשלל צבעי הירק, וכיכרות הלחם המשעמם של האנג'לים, התחלפו בכיכרות מעשה בית, תפוחות ונאות ומעלות ריח של סובין וקמח מלא?
ככה ככה
שניצל תירס לא ודע מה טעמו..
כיכרות בריאותיים אני קונה במאפייה נחשבת..
האם אתם מתחרטים? או שאתם הפכתם למסיונרים של מזון בריא, וחסר רק טריגר קטן כדי שתתחילו לעמוד בפתח הסופר ולחלק פלאיירים "מרגרינה זה רעל", "קמח לבן, מזונו של השטן" וכו'
לא מסיונרים
לא נכנסים לצלחת של השני,
מיישמים את הכלל -
אוכלים מה שאוהבים - לובשים מה שאחרים אוהבים..
ושכחתי לשאול:
מה הילדים שלכם חושבים על כל העניין,
יש להם ברירה?
יש כאלה שהכל טעים להם ומוכנים לנסות הכל,
יש כאלה שהכל איכסה..
ויש באמצע, מוכנים לנסות.
ממרח העדשים, תוסיפו קצת שעועית מש מונבטת?
יש לנו במשפחה אחת כזאת..
זוועת עולמים..א"א להתארח אצלה
מש מונבטת זה המלכה במטבח שלה (ועוד משהו לא מזוהה בצבע שחור..)
תוך הירהורים נוסטלגיים על אותו אוכל שמח ועליז שהייתם רגילים לאכול?
השבוע "חטאתי" בחט החמור הזה
הייתי בלוד ליד מאפיית אנג'ל
נכנסתי לחנות המפעל
במקום ללכת כרגיל למחלקת הבורקס/עוגות הלכתי ללחם הפשוט
ראיתי כיכר לחם לבן, שנים שלא ראיתי אותה..
לחם מאורך, לבן, לא פרוס "כמו של פעם" בלי תוספות וכרעיני פשתן..
קניתי אותו!
הגעתי הבייתה וסיפרתי לאימא שלי על "הרכישה המוצלחת"
של פריט מוזיאוני בכמה שקלים..
ואז היא הזכירה לי את הילדות..אמרה לי "תכין מה שאני הייתי מכינה לכם",
נזכרתי הכנתי:
חותכים פרוסה במרכז הלחם בעובי..4 ס"מ
מטפטפים כמה טיפות שמן זית
חותכים עגבנייה אדומה ובשרנית באמצע ומשפשפים על הפרוסה
למהדרין קוצצים מלמעלה שן שום אחת ומעט מלח,
מתענגים על טעם ועל הזיכרון.
ושלא תחשבו שזרקתי מה שנשאר..
לקחתי את חצי הכיכר לעבודה,
קניתי קופסת סלט טונה וגביע שמנת חמוצה
המתכון:
חופרים עם היד ומוציאים את לבן, אוכלים אותו ככה לי כלום..
"בבור" שנוצר בלחם מכניסים את סלט הטונה וגביע השמנת..
מסתתרים שאף אחד לא יראה מתענגים ונזכרים..
 

(אביגיל)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אנחנו הפסקנו לצרוך מוצרי חלב כמעט לגמרי-נשארה הגבינה צהובה והיוגורט ביו
ברור שקפה עם חלב רגיל הרבה יותר טעים,
אבל-אחרי תקופה של הרגל , קפה עם חלב שיבולת שועל עושה את אותה פעולה ....
ששינויים בתזונה, גוררים בהכרח ויתורים על דברים טעימים
ברור שכך. אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים טעימים שיותר קל לעשות שינויים
בעקבות מיגרנות חוזרות המליצו לי להוריד את צריכת השוקולד. אז נכון, זה קשה. במיוחד למכורת שמרלינג-אבל מצאתי שוקולד פנדה-טעים ממש! אומנם לא כמו שמרלינג חלבי נוטף, אבל עדיין טעים ומתוק (וממכר :sne:)
מה הילדים שלכם חושבים על כל העניין, האם הם אוכלים את הסנדוויץ החום שלהם בצידי הכיתה, כשראשם בתוך הילקוט, ומבטם בוחן את הסביבה בחשש? או שהם שמחים ומאושרים ומבקשים שבפעם הבאה לצד ממרח העדשים, תוסיפו קצת שעועית מש מונבטת?
ככל שהילדים קטנים השינוי יהיה קל יותר
ילדים שהתרגלו לצרוך מוצרים מסויימים עם חומרי טעם וריח דומיננטים, יתקשו לעבור לתזונה בריאה, אבל צריך לזכור שזה תהליך -אומנם לא תמיד קל, אבל חיובי. ועם התמדה, הסברים ותחליפים טובים אפשר לעשות זאת
ולזכור-שמותר מידי פעם גם לחזור לחטיפים/שניצל תירס וכו. כשהבסיס בריא לא קורה כלום מארטיק חלבי טוב מידי פעם.

האם אתם מתחרטים? או שאתם הפכתם למסיונרים של מזון בריא, וחסר רק טריגר קטן כדי שתתחילו לעמוד בפתח הסופר ולחלק פלאיירים "מרגרינה זה רעל", "קמח לבן, מזונו של השטן" וכו'
מתחרטים? לא.
מסיונרים? גם לא.
כן יכולה להסביר לאנשים שבסביבתי מה אני חושבת על חלב פרה/קמח לבן וכו
אבל-אפעם אני לא כופה על אדם אחר מה לאכול ואיך. כשמגיעים אורחים תמיד יהיה אצלינו חלב פרה לקפה וסוכריות על מקל לצעירי הצאן...
 

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
לחמניות כוסמין שמכינים בבית יותר טעים מלחם פרוס הילדים מאוד אוהבים
אין לי בבית בסקויטים וכו'
אחרי צהריים חותכת פרות- מלון,ענבים,אבטיח ... ונותנת עוגיית גרנולהביתית או מאפינס
ארוחת ערב לחמניה, ביצה, טונה וירקות לא מורחת לחם עם שוקולד כמו שרואה אמהות בגינה (זה הכי קל)
מתרגלים ולא חסר לילדים כלום רק יותר שבעים ורגועים
 

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
יש דעה רווחת בציבורים כאלה ואחרים,
ששינויים בתזונה, גוררים בהכרח ויתורים על דברים טעימים, ושיגרת אכילה משעממת ואפורה.
לא בהכרח מסכימה. תלוי איך עושים את זה.
יש המון מאכלים צבעוניים, מעניינים ובריאים.
מעניין אותי לדעת אם גם אתם עורכים לפעמים שינויים בתזונה, ומהם הגורמים לכך?
אחרי החתונה ויתרתי על הרבה "מנהגים" שהיו רווחים בבית הוריי.
מאז אנחנו מקפידים על שגרה בריאה בבית שלנו.
האם הפסקתם לאכול את הדברים שאתם אוהבים, ואתם כרגע נועצים שיניים במזון בריאות קודר וקשה, תוך הירהורים נוסטלגיים על אותו אוכל שמח ועליז שהייתם רגילים לאכול?
הפסקנו לאכול את הדברים שאנחנו אוהבים, אבל מרגישים עם זה מעולה. ובמידה ואנחנו רוצים לאכול את זה מדי פעם- נאכל גם נאכל. פשוט לא קונים הביתה באופן קבוע דברים כמו: מלוואח, בורקסים, לחם לבן, מעדנים, שוקו (גם לא באבקה), שתייה מתוקה (שותים מים. למעט מיץ תפוזים טבעי כשבא לנו להתפנק ואין לנו כח לסחוט בעצמנו), חטיפים וממתקים מעבר לבמבה, קורנפלקס וכו'.
לכבוד שבת קונים לילדים מדי פעם גלידה, ארטיקים או משהו בסגנון.
ושוב, אם נרצה לאכול משהו - אין שום בעיה.
פשוט הכל מבוסס על תזונה בריאה אז פעם ב.. לנשמה לא קורה כלום.
אולי בכלל הצלחת שלכם שהייתה רגילה לשניצל תירס אחיד, ולפתיתים תפלים, התמלאה לפתע בשלל צבעי הירק, וכיכרות הלחם המשעמם של האנג'לים, התחלפו בכיכרות מעשה בית, תפוחות ונאות ומעלות ריח של סובין וקמח מלא?
אכן אכן.
מכינים פיתות במחבת מקמח כוסמין. הרבה יותר טעים מלחם קנוי (אולי חוץ מלחם מחמצת עם עגבניות).
פיצה מכינים בבית פעם בכמה זמן ומקפיאים. הרבה יותר טעים מפיצה של פיצרייה.
באופן כללי, מכינים הכל מקמח כוסמין. או לבן או 80%.
גם עוגיות, עוגות והכל.
באמת שזה טעים וכל מי שטועם מתאהב.
האם אתם מתחרטים? או שאתם הפכתם למסיונרים של מזון בריא, וחסר רק טריגר קטן כדי שתתחילו לעמוד בפתח הסופר ולחלק פלאיירים "מרגרינה זה רעל", "קמח לבן, מזונו של השטן" וכו'
לא מתחרטים ולא מיסיונרים. הכל במידה ונהנים, שמחים ומרגישים מצוין.
ומתי שרוצים - יודעים שיש אופציה לאכול משהו.
לא מנסים לשכנע אף אחד, אלא אם כן זה נוגע אלינו או לילדים שלנו (כמו הממתקים בגנים, ע"ע אשכול סמוך).
ושכחתי לשאול:
מה הילדים שלכם חושבים על כל העניין, האם הם אוכלים את הסנדוויץ החום שלהם בצידי הכיתה, כשראשם בתוך הילקוט, ומבטם בוחן את הסביבה בחשש? או שהם שמחים ומאושרים ומבקשים שבפעם הבאה לצד ממרח העדשים, תוסיפו קצת שעועית מש מונבטת?

בתאבון
אצלנו הילדים עוד קטנים יחסית אבל הם מאוד אוהבים את הלחם הלא חום שלהם. (קמח כוסמין 80% איכותי לא יוצא חום כמעט בכלל). ובכללי אוהבים את רוב המאכלים שאנחנו מכינים. (לכל ילד/בן אדם יש העדפות מסוימות).
עוד לא הגענו לשעועית מש מונבטת. לא הסגנון שלנו.
אנחנו אוכלים טעים ובריא.
מה כן:
הרבה פירות וירקות, חומוס ביתי, אורז בסמטי, קינואה, הרבה תבשילים מבוססי ירקות, קמח כוסמין, סוכר קנים, שייק פירות טבעי (שגם הופך לארטיקים), חלב וגבינות במידה, עוגיות ביתיות קצת יותר בריאות, פיצה ביתית מחומרים איכותיים וכו'
מה לא: (אבל אם ממש רוצים, אפשר מדי פעם)
ממתקים, חטיפים, שוקולדים, מטוגנים (ואם כבר צ'יפס מטוגן אז לא קנוי), שניצל תירס, כל הטבעולים למיניהם, פתיתים, פסטה, מלוואח, בורקסים, קמח לבן, סוכרים בכמויות, שתייה ממותקת, קורנפלס ודגנים מלאי סוכר, עוגיות ועוגות קנויות וכו'.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אצלנו הקושי בשינוי תזונה הוא לא הטעם אלא העבודה סביב הכנת האוכל. העובדה שאין כמעט שום דבר שאפשר לקנות מוכן.
לחמניות כוסמין שמכינים בבית יותר טעים מלחם פרוס הילדים מאוד אוהבים

אחרי צהריים חותכת פרות- מלון,ענבים,אבטיח ... ונותנת עוגיית גרנולהביתית או מאפינס
ארוחת ערב לחמניה, ביצה, טונה וירקות לא מורחת לחם עם שוקולד כמו שרואה אמהות בגינה (זה הכי קל)
מתרגלים ולא חסר לילדים כלום רק יותר שבעים ורגועים
למעט מיץ תפוזים טבעי כשבא לנו להתפנק ואין לנו כח לסחוט בעצמנו), חטיפים וממתקים מעבר לבמבה, קורנפלקס וכו'.

אכן אכן.
מכינים פיתות במחבת מקמח כוסמין. הרבה יותר טעים מלחם קנוי (אולי חוץ מלחם מחמצת עם עגבניות).
פיצה מכינים בבית פעם בכמה זמן ומקפיאים. הרבה יותר טעים מפיצה של פיצרייה.
באופן כללי, מכינים הכל מקמח כוסמין. או לבן או 80%.
גם עוגיות, עוגות והכל.
באמת שזה טעים וכל מי שטועם מתאהב.



אצלנו הילדים עוד קטנים יחסית אבל הם מאוד אוהבים את הלחם הלא חום שלהם. (קמח כוסמין 80% איכותי לא יוצא חום כמעט

מה כן:
הרבה פירות וירקות, חומוס ביתי, אורז בסמטי, קינואה, הרבה תבשילים מבוססי ירקות, קמח כוסמין, סוכר קנים, שייק פירות טבעי (שגם הופך לארטיקים), עוגיות ביתיות קצת יותר בריאות, פיצה ביתית מחומרים איכותיים וכו'
זה מה שמפיל אותי. בעיקר העוגות
אין לי זמן וכח לעמוד שעות במטבח.
אם הייתי יכולה לקנות את כל זה במחיר שפוי - המטבח שלי היה אחרת.
ובכל אופן:
אין שתיה מתוקה (היום יש איגלואים, לצערי). בשבת - מיץ ענבים מהול במים.
אין טבעולים.
כשאני אופה - רק מקמח כוסמין (לצערי, קונה לילדה לחם לבן. בת 2), ואוטמטית מפחיתה את כמות הסוכר בחצי.
יש הרבה תמרים, ארבעס, אגוזים
בליל שבת אין תוספת פחמימתית בד"כ.
זה בשלוף. בטוחה שיש לי עוד כמה.
אה, ואין את כל הרעל המתוק. לא חמצוצים, לא ג'לי, לא סוכריות וכל הגועל הזה
 

Chaya33

משתמש צעיר
שינוי תזונה לא חייב להיות דרסטי, וגם לא מומלץ שיהיה כזה. להתחיל בהדרגתיות לעבור לתחליפים בריאים יותר, או לחילופין להוריד לגמרי מהתפריט מוצרים מסוימים.
מי שרוצה להמשיך לצרוך גבינה צהובה, לדוגמה, כדאי לעבור ל9% - של עמק טעימה מאד. התוצאות ניכרות במשקל וגם בפנים...
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מי שרוצה להמשיך לצרוך גבינה צהובה, לדוגמה, כדאי לעבור ל9% - של עמק טעימה מאד. התוצאות ניכרות במשקל וגם בפנים...
נידון ארוך, האם השומן בריא או לא....
לגבי הטעם - קצת מוזר לטעון שזה אותו טעם
 
  • תודה
Reactions: nc

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

רחל ברדיצבסקי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הרבה פירות וירקות, חומוס ביתי, אורז בסמטי, קינואה, הרבה תבשילים מבוססי ירקות, קמח כוסמין, סוכר קנים, שייק פירות טבעי (שגם הופך לארטיקים), חלב וגבינות במידה, עוגיות ביתיות קצת יותר בריאות, פיצה ביתית מחומרים איכותיים וכו'
אני אשמח להכיר רעיונות לתוספות במקום הפסטות והפתיתים
כמו קינואה ובורגול אבל שיוצא טוב שגם הילדים יתלהבו....
(בעבר ניסיתי והילדים נהנו בגבול...
בכל אופן לא כמו שהם גומרים צלחת פסטה או פתיתים למיניהם...)
וגם אם מישהי יודעת איך להאהיב את כל סוגי הקטניות למיניהם על ילדים שלא רגילים לזה...
אשמח מאוד שתשתף אותי.
כי כמו שכתב מי שפתח את האשכול זה גובל בויתור על מאכלים טעימים לעומת כאלו שהדרך לשם עוד ארוכה ...
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
העובדה שאין כמעט שום דבר שאפשר לקנות מוכן.
בעניין זה,
מופלא בעיניי שאין עוד אף אחד שהרים את הכפפה לממכר מזון בריא.
קייטרינג או חנות, מאפיה או דוכני מזון מהיר-
מציעים אוכל מתועש, מלא שמן, מונוסנדיום ושאר ירקות.

אני בטוחה שיש עוד, כמוני, שישמחו לשלם על אופציה בריאה למזון איכותי וביתי.
 

אביטלוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני התחלתי להפחית בכמות השמן ששמה במאכלים
קניתי בקבוק ספריי קטן ומילאתי בשמן זית, בהתחלה קצת מוזר אח"כ מתרגלים
(איזה כייף לשטוף כלים שאין בהם שמן;))
 

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
אני אשמח להכיר רעיונות לתוספות במקום הפסטות והפתיתים
כמו קינואה ובורגול אבל שיוצא טוב שגם הילדים יתלהבו....
(בעבר ניסיתי והילדים נהנו בגבול...
בכל אופן לא כמו שהם גומרים צלחת פסטה או פתיתים למיניהם...)
וגם אם מישהי יודעת איך להאהיב את כל סוגי הקטניות למיניהם על ילדים שלא רגילים לזה...
אשמח מאוד שתשתף אותי.
כי כמו שכתב מי שפתח את האשכול זה גובל בויתור על מאכלים טעימים לעומת כאלו שהדרך לשם עוד ארוכה ...
קודם כל זה נכון שהילדים אוהבים יותר פסטה ופתיתים, גם כשאני מכינה מדי פעם הם אוכלים את זה יפה.
אין מה לעשות, זה טעים.
דבר שני, יש בחנויות עכשיו פתיתים מקמח כוסמין או חיטה מלאה (החיטה עצמה לא כ"כ בריאה, גם היא מלאה. כיום היא מהונדסת גנטית והגוף פחות יודע לעכל אותה). הם ממש טעימים ולא נופלים מהפתיתים הרגילים לדעתי.
אני מכינה אותם עם בצל מטוגן, עגבנייה מגורדת (אם רוצים אפשר גם עם כף רסק עגבניות), פפריקה, מלח, פלפל. יוצא טעים ביותר.
יש גם כל מיני פסטות מעניינות בניצת הדובדבן. רק צריך לבדוק כשרויות.

קינואה אני אוהבת להכין עם תוספת של ירקות, למשל בצל, גזר מגורד, קוביות קטנות של עגבניות.
לבד היא קצת משעממת וקשה להתחבר לטעם שלה אם לא רגילים.
מקפיצה את הירקות כמה דקות במחבת ואז מוסיפה את הקינואה, תבלינים ומים.
באופן כללי, זה לא משהו שילדים מתלהבים ממנו יותר מדי. זה יותר לגדולים.
אבל אפשר גם לנסות לשלב את זה בסלט. יש הרבה מתכונים ברשת.

אצלי דווקא בורגול הולך בקלות, כמו אורז.
ניסית עם משהו רטוב מעל? נגיד אפונה או שעועית ברוטב אדום?

אני גם מכינה הרבה פעמים ירקות בתנור. ממש קל.
פשוט שמה מלא ירקות חתוכים גס בתבנית: בטטה, תפו"א, גזר, קישוא, גמבות, בצל, שום, אפשר גם ברוקולי וכרובית (משתמשת בקפואים), מעט שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל. מדי פעם הייתי מוסיפה גם פטרוזיליה יבשה או משהו בסגנון. מערבבים היטב ולתנור ב200 מעלות מכוסה (עד שהירקות מתרככים) ואז בלי כיסוי עד להזהבה.
אפשר גם בלי כיסוי בכלל ופשוט כל כמה 10 דקות-רבע שעה להוציא, לערבב ולהחזיר לתנור.

גם טופו זה טוב. ניסית פעם?
יש לי מתכון קליל כמו תבשיל. כי אני פחות מתחברת לכל האסייאתי, ולרטבים שהופכים אותו ללא בריא.
בצל, תפו"א, בטטה. פפריקה, כורכום, מלח, פלפל.
חותכים לקוביות גסות ומבשלים את הבטטה והתפו"א עד לכמעט ריכוך.
מטגנים את הבצל.
מוסיפים קוביות טופו ומזהיבים מכל הצדדים פחות או יותר.
מוסיפים למחבת את שאר הירקות והתבלינים. מערבבים.
מוכן.

חומוס ביתי הילדים שלי ממש אוהבים. אבל זה קשור לטעם האישי.
אנחנו גם מכינים תוספת של בצל ופטריות בשמן זית. מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח פלפל.
בהגשה שמים את זה מעל החומוס.
יוצא מעדן.

גם קוואקר הילדים שלי אוהבים מאוד.
שמה בסיר את כמות הקוואקר שרוצים.
מוסיפה חצי כמות חלב שיבולת שועל, חצי כמות מים עד לכיסוי הקוואקר (אפשר גם פחות חלב ויותר מים, או רק מים). צריך שהעיסה תהיה יחסית מימית ולאט לאט זה מצטמצם ונהיה סמיך יותר עם הבישול.
מוסיפה מעט קינמון.
אש קטנה ולערבב כל דקה בערך.
כשזה מוכן אחרי כמה דקות, שמה לכל אחד בקערה קטנה: קוואקר, כמה פרוסות בננה, מפזרת קצת קוקוס ומעל הכל כף או שתיים מייפל/דבש/סילאן.
לילדים (וגם למבוגרים) לפני השינה זה מצוין.
עוזר להירדמות קלה יותר ושינה איכותית יותר.

לגבי הקטניות - בחורף הם אוהבים מרק?
אם כן, אפשר לשלב כוס עדשים למשל.
אני מכינה הרבה מרק עדשים כתומות, עם קוביות קטנות של תפו"א, בטטה ובצל. קצת שום, כורכום, פפריקה, מלח פלפל.

יצא פה הרבה שילובים של בצל תפו"א ובטטה. לא באמת אוכלים הכל כל שבוע :)

בכללי פשוט לשלב יותר דברים בצורה הטבעית שלהם, כמו אבוקדו.
להכין מדי פעם ממרח אבוקדו לארוחת ערב זה מעולה.
גם ביצה קשה, גמבה, מלח, לימון.
אפשר גם לחתוך אותו לתוך הסלט. קוביות.

אני בגישה שלא צריך להכריח אף אחד לאכול ואם הילדים לא אוהבים משהו אני לא אכין להם את זה שוב ושוב רק כי זה בריא וחשוב לי שהם יאכלו את זה.
יש המון דברים בריאים ואם הם לא מתחברים לקינואה או לתערובת פשתן מצוי אני אניח לזה.
אפשר לדאוג לכל המסביב- שיאכלו יותר ירקות בארוחות, להכין סלט, לחתוך פירות, פחות מטוגנים, פחות דברים קנויים ותעשייתיים, פחות ממתקים, פחות עוגות ועוגיות מושחתות, פחות שתיה מתוקה.
אם עושים את זה אז גם אם אוכלים מדי פעם פסטה, הכל בסדר.
 

Chaya33

משתמש צעיר
אני התחלתי להפחית בכמות השמן ששמה במאכלים
ממליצה בחום על סיר הטיגון שהרבה חברות השיקו בזמן האחרון. אני אישית משתמשת ב"אייר פריי" של חברת נינג'ה. אפשר "לטגן" ככה שניצלים במינימום שמן, להכין צ'יפס עם אפס שמן, לחמם מאכלים... בקיצור רב שימושי.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כשהתחתנתי, הכנסתי רק בריא הביתה, הכנתי לחמים מקמח מלא באופה, חלות, עוגות, הכל מקמח מלא
קינואה, אורז מלא וכו'
עד שבעלי אמר לי שהוא לא אוהב
והקמח הלבן נכנס הביתה ואפילו מרגרינות פה ושם, הקינואה כבר מזמן לא בבית וכן האורז המלא
אבל עדיין
אוכלים אורז בסמטי, כמה שפחות תפו"א (בערך ק"ג אחד ל-10 נפשות כולל שבת!), במקומם-בטטות, פסטה ופתיתים-רק מידי פעם
פעם בשבוע, מכינה פיצות ביתיות משובחות עם שלל גבינות (העמק, מוצרלה, צ'דר, קשקבל, פרמז'ן וכו') בשביל אלה שלא אוכלים כמעט מוצרי חלב
במהלך השבוע הארוחות כוללות מנה גדושה בירקות (סלטים, מרקים, מוקפצים, אנטיפסטי, באגרול מדפי פילו אפוי בתנור) חלבון ופחמימה, המתבגרים הצעירים, כמובן זקוקים ליותר פחמימות ולכן הן בד"כ יהיו מאורז בסמטי משובח.
בארוחות הצהריים אצלנו, שהן החלביות, יהיה סלט טונה עם ירקות, סלט ירקות ענק וחביתות, חביתה וירקות חתוכים וגבינה, לבן ולחם עם פרצוף מירקות וכו'
משתדלים שפעם-פעמיים בשבוע יהיה דג, קציצות טונה אפויות, מושט מבושל ברסק עגבניות, או אפוי כמו שניצל בתנור, לעיתים רחוקות ברבוניות, וסלט הטונה הנ"ל
בשאר השבוע לעיתים יש יום צמחוני-פלאפל, מג'דרה (לעיתים נדירות :( )
והשאר בשרי, עוף אפוי, שניצל אפוי, קציצות הודו מבושלות ברוטב עגבניות וספגטי שיפודים בגריל, כנפיים "על האש" וכו'
כשבא לי להשקיע, מכינה להם לאפות מקמח לבן אומנם, אבל חסרי חומרים תעשייתיים ושווארמה ביתית-כנ"ל

אבל כשצריך לעשות דיאטות, אני בהחלט מרגישה ש"לקחו לי את העוגיות" ובהחלט אוכלת במירמור...
לא שבאמת מתחשקת לי עודה או שניצל תירס, רק עצם הידיעה ש"אסור לי" גורמת לי שהם פתאום מפתים אותי נורא
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה