• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
חיה רבקה גרדה בראשה בעצבנות. בקשו ממנה להגיש עד מחר סיפור עכשווי עם פאנץ' מעניין, בן 1300-1500 מילים,
וכרגע היא עומדת רק על מחצית הכמות, וגם רמת העלילה לא מדהימה, לדעתה.
היא קראה שוב ושוב את הטקסט המוקלד, בתקווה נואשת שמשהו יתפוס אותה – רעיון חדש או פיתול מעניין בעלילה. אך המילים לא זרמו, והסיפור הרגיש לה רדוד וחסר חיים.

לא ברור למה שלומי בחור ישיבה רציני ואיכותי נתקע בשידוכים, אבל זה היה המצב.
הוא נשק לסוף גיל 29 בואכה שלושים, וכל מה שעניין אותו זה בחורה צעירה. כמו שרבים מחבריו כבר מצאו.
אמו ניסתה שוב ושוב לשכנע אותו להתגמש, אבל הוא עמד על שלו.
"שלומי", היא פנתה אליו, "השדכנית זילברמן הציעה את הבת של רייכמן. שמענו עליה דברים טובים".
"בת כמה היא?"
"עשרים וחמש, בסך הכל", ענתה בנימה קלילה.
"לא, תורידו את זה", הגיב בנחרצות, "אני לא מעוניין ביותר מעשרים וארבע".
אמו נאנחה. "שלומי, אבל רק לפני חודשים היא עשתה עשרים וחמש!".
"בסדר. גם עשרים וארבע זה בדיעבד בשבילי!". והשידוך עם רייכמן ירד מהר מהפרק.

במקביל, שפיגלמן השדכן הנמרץ החליט לארגן מבצע סוף שנה - לסיים עם כל 'התיקים' הלא פתורים שלו, ביניהם שלומי. עד סוף השנה הוא יארס את שלומי וחבריו הבררנים. ויהי מה... הבטיח לעצמו השדכן המהולל.
שלף פנקס דהוי, פתח בסדרת טלפונים, לחץ, שכנע, ובעיקר עיגל פינות, והציע בהתלהבות את מרכולתו המשובחת... להורי הבחור והבחורה.
אתמול נפלה בחכתו, משפחה מירושלים, ששתיים מבנותיה מחפשות שידוך. הבת הצעירה שרה שולמית בגיל 23 ואחותה חיה רבקה שיינדי המבוגרת ממנה בכמה שנים טובות.

"תקשיבי גברת בראון", אמר לאמו של שלומי, "יש משפחה מירושלים, משפחת כהן, יש להם בת בשידוכים, כלילת המעלות, חיה רבקה, בול בשביל שלומי".
"ובת כמה היא"? ביררה האם את הפרט הכל כך חשוב בעיני בנה.
"הממ.. שניה רגע, תני לי להסתכל בפנקס... בת עשרים ושלוש".
"מעולה! אפשר להתקדם".

שבוע לאחר מכן, שלומי ישב בקו 404 בדרכו לפגישה עם חיה רבקה. התנועה זרמה, האוטובוס שעט בנינוחות על פני צומת קוקה-קולה חופשי מפקקים מעיקים, ובקבינה התנגן השיר "קול ששון וקול שמחה". שלומי ראה בכך סימן משמיים לשידוך שיעלה יפה..
בינתיים הוא הריץ בראשו שאלות חכמות וסיפורים שנונים, בתקווה שיצליחו להותיר רושם חיובי על הבחורה שאותה עמד לפגוש.

אך אז, בשער הגיא, מנוע האוטובוס שהחליט להשתעל קטע באחת את הרהוריו, ודקות לאחר מכן - שרר שקט ומלא עשן.
הנהג הכריז בייאוש: "חברים, המנוע שבק חיים, כדאי לרדת מהר לפני שהוא יתלקח".
שלומי נאנח. "פנצ'ר ראשון בשידוך", מלמל לעצמו, וירד מהאוטובוס עם יתר הנוסעים לחכות לאוטובוס חלופי.

בעודם ממתינים בשולי הכביש, התקרב אליו בחור צעיר ומזמין:
"שלום עליכם! קוראים לי מוישי. מתסכל, הא?" אמר בטון ידידותי.
שלומי, שהתעסק בניסיון נואש לפתוח בקבוק מים, הרים את מבטו ופתח איתו בשיחה. עד מהרה התברר שמוישי כהן הוא בחור ישיבה שלומד בבני ברק אך מתגורר בשכונת רמות שבירושלים.
לאחר שיחה קלילה על איכות התחבורה הציבורית, וכמה "טוב" שההגה בידיים של אגד.. וחבל שהוא מאחר לחתונה של חבר קרוב. מוישי שאל אותו בנונשלנטיות:..
"תגיד, בן כמה אתה?"
שלומי ענה בזהירות: "עשרים ותשע לפני חודש ושבוע".
מוישי נענע ראשו בהתלהבות. "וואו! בדיוק מה שאני צריך. תקשיב, יש לי אחות מדהימה. חכמה, מוכשרת,
מנהלת קריאייטיב במשרד פרסום יוקרתי וגם סופרת מחוננת – אבל, איך נאמר, היא כבר בת עשרים ושמונה. אתה יודע איך זה... השדכנים קצת מתעלמים ממנה בגלל אחותי הצעירה. אולי תסכים לשמוע עליה?"

שלומי, כמעט נחנק משתיית המים כששמע את השאלה הישירה, ובכל זאת החליט להתעניין:
"מה השם שלה?"
מוישי חייך: "חיה רבקה שיינדי"........
גון פניו של שלומי נשתנה באחת, הוא הרגיש שהלב שלו מפסיק לפעום לרגע.
מושי בהה בו,
ושלומי חייך במבוכה. "הממ... נשמע מעניין... אתה בטוח שהיא בת עשרים ושמונה?"
מוישי עיקם את פרצופו. "למה אתה לא מאמין לי?!"
"לא לא, פשוט.. עזוב סתם שאלתי".

הדקות חלפו, האוטובוס החלופי הגיע, ושלומי ומוישי עלו עליו, מתיישבים אחד ליד השני. מוישי, שהמשיך לשבח את אחותו, נשמע כמו שפיגלמן השדכן. "אני אומר לך", הוא התלהב, "אין דברים כאלה. היא פשוט פנינה, יהלום. מי שיזכה בה – הרוויח לכל החיים".
ושלומי, שבראשו רצו מחשבות סותרות עד להתפקע, חייך חיוך מאולץ. הוא כבר ידע שבשעות הקרובות ייאלץ לשבת מול הבחורה שמוישי תיאר בפניו, אבל המידע החדש שהשיג הצליח לערער אותו.

כשהם הגיעו לירושלים, שלומי כבר קיבל ממוישי רשימת טלפונים לבירורים על אחותו כולל טלפון של השדכן שפיגלמן.. שמתעסק עם השידוך.
שלומי נפרד ממוישי בלחיצת יד קלילה. "תודה על ההצעה". ניסה לא לחשוף את הלחץ שבעבע בתוכו.
"אולי עוד יצא מזה משהו"... זרק מושי שניה לפני שירד מהאוטובוס.
ושלומי חייך במבוכה.

דקות ארוכות הוא התלבט אם להמשיך לפגישה, ורק כשהוא עמד מול הדלת של לובי המלון, ההחלטה נפלה.
הוא שלף את הטלפון והתקשר לשדכן.
"הרב שפיגלמן? אני מצטער, אבל אני לא מרגיש שזה מתאים לי. משהו... פשוט לא מסתדר."
"מה קרה?!" שפיגלמן הזדעק. "אתה יודע כמה עבדתי על השידוך הזה?!"
"אני בהחלט יודע. לפחות חמש שנים!" גיחך שלומי. "אבל אני פשוט לא מרגיש את זה. אולי זה לא הזמן.....".
שפיגלמן נאנח. "אוייש. הצעירים של ימינו, כמה ג'וקים יש לכם בראש!" עקץ את שלומי בחזרה. "ובכלל מה אני יגיד להורים שלה על כך שהפרזת בדקה התשעים?!"
"תגיד, שהאוטובוס נתקע וכבר מאוחר". והשיחה הסתיימה.

שלומי חזר לבני ברק עם תחושת הקלה מעורבת באכזבה ורגשות אשם. הוא עבר חוויה הזויה בכל קנה מידה, והוא ניסה לשכוח ממנה ולחזור לשגרה.

מוישי, לעומת זאת, חזר הביתה שמח וטוב לב.
"איך הייתה החתונה, מוישי?"
"אמא עזבי את זה עכשיו. פגשתי היום בחור מושלם בשביל חיה רבקה!" הכריז בקול עליז. "מישהו ברמה שלה".

חיה רבקה, ששמעה את השיחה מהחדר הסמוך, נאנחה לעצמה.
"הלוואי שיום אחד יפסיקו עם זה", היא מלמלה
והמשיכה להקליד סיפור עכשווי, קלאסי, עם פאנץ' מעניין בן 1300-1500 מילים
שמתאים לנשים לאהוב,
אבל כרגע זה לא הולך לה עד הסוף...

מאוחר יותר, חיה רבקה שבה אל המחשב. היא נאנחה כשהבינה שגם השידוך הזה מוטל בספק...
"כולם רוצים סוף טוב", היא מלמלה, "אבל החיים לא תמיד ככה, יש הרבה פיתולים בדרך".

ולבסוף, כתבה את המשפט שסיכם את כל מה שעבר עליה:
"המילים נולדות מתוך מה שחווינו. מקבלות כח ממה שעברנו. אולי עכשיו, סוף-סוף הסיפור יקבל חיים ויתחיל לנשום באמת".

נערך לאחרונה ב:

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
שגם השידוך הזה מוטל בספק...
האם רמזת על פרק ב'?
מי שואל?
אני.
כנראה שלא.
למה?
כי החבר'ה כאן יבשושיים.
גם אתה רודף פידבקים?
א. כן ב. לא ג. נתנו די יפה.
אז מה הסיפור?
כל הרעש הזה ועדיין לא קראת?!
נו באמת! אני שואל למה לא תכתוב פרק נוסף.
כי החבר'ה כאן יבשושיים.
אז אתה כן רודף פידבקים!!!
א. כן ב. לא ג. נתנו די יפה.
אז למה אין פרק ב'!?
כי אין סיפור.
אה.. הבנתי אותך. אין לך רעיון המשך?..
לא.
אז אפשר להציע רעיון?
לא.
למה לא?
כי אין לי כח לדבר לעצמי....!
:geek: :geek:

הסיפור פתוח לתגובות הצעות הארות הערות....
ממוקדת,
כוללנית,
קלילה,
קרירה,
כנה,
תגובות הארות הערות
ניפוי שגיאות,
טעויות,
ניסוחים כושלים,
מוגזמים,
מוחצנים,
בומבסטיים,
זורם לא זורם,
קליל מדי,
רדוד,
לעוס,
שחוק,
צפוי מדי,
כתוב רע,
אין לך את זה..,
לחילופין פרגון חיובי,
מקורי,
מפתיע,
יצירתי,
גאוני,
מדהים,
מצחיק,
משקף מצב,
זה אני..,
כתוב טוב,
יש לך את זה,
לחילופין
קרה או לא קרה,
זה אמיתי,
אין מצב,
מנופח,
מוגזם,
דלגתי,
שכחתי,
תשלימו,
וכוליה..

נסיך על חלל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אם בפידבקים עסקינן...אז:
א. אהבתי.
ב. כתיבה מושלמת, מושכת ומרתקת כמו שרק אתה יכול להביא לנו.
ג. בא לי סוף טוב יותר מבחור רווק בן 29 לפני חודש ושבוע שחי עם שריטות של מתבגרים ובחורה מסכנה שצריכה להמשיך להקליד סיפור עכשווי, קלאסי, עם פאנץ' מעניין בן 1300-1500 מילים.

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
הקיפו בעיגול את התשובה הנכונה.
מי שבחר להקיף תשובה א', לפחות שהיה פייר וידאג לפדבק אותי... :)
אבל ברצינות. אני מחפש לקבל ביקורת לטב ולמוטב. בעיקר, כדי להשתפר ולהתקדם.
וכשלא, אז מבחנתי הדבר ההגיוני.. ביותר, זה לכתוב תגובה בצורת דיאלוג עצמי.
אולי זה לא עזר, אבל לפחות הרגשתי שאני תומך בעצמי...וזה היה עדיף מאשר הייתי מגיב..
'איזה 'פאנץ' מדהים! מדהים איך הצלחת לשלב בין מסר עמוק להומור חצוף'...
או, 'תודה לעצמי על הפרסום הזה, ממש נהניתי לקרוא את זה שוב'..
(שאז הייתי חייב להחליף משתמש, שלא יהיה מביך).

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
אם בפידבקים עסקינן...אז:
א. אהבתי.
ב. כתיבה מושלמת, מושכת ומרתקת כמו שרק אתה יכול להביא לנו.
ג. בא לי סוף טוב יותר מבחור רווק בן 29 לפני חודש ושבוע שחי עם שריטות של מתבגרים ובחורה מסכנה שצריכה להמשיך להקליד סיפור עכשווי, קלאסי, עם פאנץ' מעניין בן 1300-1500 מילים.
א. תודה רבה!
ב. תודה רבה על הפרגון, אבל איפה הביקורת הבונה?! אני דורש לפחות 2 ניתוחים ספרותיים, תזה על הדמויות שלי, כולל דיון מעמיק בדמותו של שפיגלמן השדכן, ורשימת הצעות עריכה. תודה מראש... :)
ג. "כולם רוצים סוף טוב", היא מלמלה, "אבל החיים לא תמיד ככה, יש הרבה פיתולים בדרך".
בלנ"ד אנסה לכתוב פרק ב'. אני רק חושש שסוף טוב יהיה קיטשי. אבל אשמח לרעיונות.

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai

מתכנתת:)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
ואם כבר מדברים אז בכלל כל זה היה בזכותי........
ברור, הקרדיט כולו שלך!
ואגב, דאגתי גם בכותרת וגם בקישור, להפנות לאשכולך.
אז תנו יחס גם ליוצרת המניע....;)
כתבת שם מדהים. כך שלא הבנתי, למה לא פרסמת את זה באשכול חדש (ולא בקובץ בתגובה אגבית). עוד לא מאוחר...

יוסף יצחק פ.

מנהל תוכן בקהילת כתיבה
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מי שבחר להקיף תשובה א', לפחות שהיה פייר וידאג לפדבק אותי... :)
אבל ברצינות. אני מחפש לקבל ביקורת לטב ולמוטב. בעיקר, כדי להשתפר ולהתקדם.
וכשלא, אז מבחנתי הדבר ההגיוני.. ביותר, זה לכתוב תגובה בצורת דיאלוג עצמי.
אולי זה לא עזר, אבל לפחות הרגשתי שאני תומך בעצמי...וזה היה עדיף מאשר הייתי מגיב..
'איזה 'פאנץ' מדהים! מדהים איך הצלחת לשלב בין מסר עמוק להומור חצוף'...
או, 'תודה לעצמי על הפרסום הזה, ממש נהניתי לקרוא את זה שוב'..
(שאז הייתי חייב להחליף משתמש, שלא יהיה מביך).
זאת מבחינתי התגובה.
זו מטרת הקהילה. זה המשמעות של שיתוף לביקורת.
כמובן שאם הצלחת על הדרך לגעת בנבכי נשמותינו, אז למה שלא נפרגן בכמה שבחים, אבל ביקורת הדדית ורצון להתקדם, זו המטרה. ישר כח.

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
קודם כל, אני חייבת לומר שנהניתי עד מאוד מההודעה השנייה דווקא.
זאת הייתה אחלה דרך להביע רעיון, משעשע, ונעשה בצורה מחוכמת מאוד.

אני לא מעירה עכשיו, אני מנתחת.
הסיפור כתוב מאוד מאוד חיצונית. אי אפשר להרגיש את הגיבורים. להיכנס לעולם שלהם.
כמובן, יש זמנים, כמו בסיפור הזה, שזה מצוין. רק צריך להיות מודעים לעובדה הזאת. כי יש זמנים שזה לא מתאים, כי המקום לפרוט על נימי הלב ולתת לקוראים חוויה עמוקה.
כמובן, כל אחד והכתיבה שלו. אני רק משקפת - ואתה תיקח את המסרים הרצויים לך.

הניסוחים מעולים, מראים על כתיבה ארוכת-שנים, איכותית. לא קלישאתית.

עוד משהו, בנוגע לדמויות: יש משהו מאוד קיטשי בלעשות דמות אחת רעה, או דמות אחת שיש לה רק מאפיין אחד. גם אם זה סיפור קצר. המאפיין היחיד של הבחור המבוגר [שלומי או מוישי, דומה מידי] זה שהוא בררן בטירוף עם שגעונות של ילדים קטנים. אני הייתי אומרת - לתת קצת מהכיוון שלו, למה זה הכי הגיוני בעולם. שהקוראים יסתכלו עליו בשלילה מעצמם, לא לצעוק בקול גדול - הי חברה! הגיבור טועה!

עד כאן נאומי לאומה .
וזה כי ביקשת, וגם כי אני מזדהה. גם אני, רוצה ביקורת. יש כאלו שסתם מעלים קטעים. אני מעלה כי אני רוצה להתקדם, להשתפר, ורוצה ביקורת.
וגם אני מרגישה שלא נותנים בקלות כל כך... אולי אגנוב לך את ההודעה המרשימה שאהבתי. [ ח"ו, כל הזכויות שמורות...]

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יאוו @חני גרשון אהבתי את הניתוח היפה
אשמח לשמוע גם על מה שהעלתי אני, חשוב לי מאד ללמוד כי כמו שציינתי אני די חדשה בתחום
ואגב מזלט על הזכיה... מגיע ביושר...
תודה...
ובאמת, שכחתי לקרוא...
אני מיד רצה. במיוחד שעוד הודעתי לך נחרצות שאין מצב שאת לא מעלה [איפה אימוג'י מסתיר פנים? אני גרועה בזה...]

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
וגם אני מרגישה שלא נותנים בקלות כל כך... אולי אגנוב לך את ההודעה המרשימה שאהבתי. [ ח"ו, כל הזכויות שמורות...]
אדרבה, יהיה לי לעונג אם תשמשו בזה ולו פעם אחת. (אפשר גם להפנות לכאן בקישור...)

בנוגע לשאר הארות הנפלאות, אז ראשית כל יישר כח גדול.
נהניתי מאוד מהניתוח היפהפייה שעשית, גם אם יש לי מה להעיר ולהצטדק.. אבל הביקורת אהובה עלי מאוד.
בפרט שיש בה' תועלת רבה לסיפורים אחרים שאכתוב, לשים דגש על אפיון הדמויות, והכרה חווייתית לקוראים עם הנפשות הפועלות.

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
אז למה אין פרק ב'!?
עוד משהו, בנוגע לדמויות: יש משהו מאוד קיטשי בלעשות דמות אחת רעה, או דמות אחת שיש לה רק מאפיין אחד. גם אם זה סיפור קצר. המאפיין היחיד של הבחור המבוגר [שלומי או מוישי, דומה מידי] זה שהוא בררן בטירוף עם שגעונות של ילדים קטנים. אני הייתי אומרת - לתת קצת מהכיוון שלו, למה זה הכי הגיוני בעולם. שהקוראים יסתכלו עליו בשלילה מעצמם, לא לצעוק בקול גדול - הי חברה! הגיבור טועה!
בפרק השני (שהעליתי באתגר האחרון. הצביעו והשפיעו) עשיתי קצת חסד עם שלומי. מדמות חד ממדית. לדמות מורכבת עם לבטים וספיקות כאובים.
אשמח לקבל ביקורת ומשוב.

אולי מעניין אותך גם...