דרוש מתכון שזיפים---

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אפשר פירוט? אבל מדויק בבקשה:)
כי אין לי ניסיון עם ריבות.
וכן, האם זה ריבה שהולכת טוב נגיד בעוגיות סדוויץ'? (כי לא כל כך אוכלים אצלנו ריבות כמות שהם)
כתבתי פה:

כן, זו ריבה מצוינת לעוגות /עוגיות.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
מה זה? כנ"ל אשמח למתכון.
זה רוטב שזיפים סמיך ומבריק - דליל יותר מריבה.
לקחתי מתכון מפה: https://www.haaretz.co.il/food/reci...e-recipe/0000017f-e176-df7c-a5ff-e37ebf2e0000

רק לא שמתי ציפורן.

ואם חסום לך, מעתיקה את המתכון:

רכיבים​

6 שזיפים אדומים גדולים ובשלים

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

כמה טיפות תמצית וניל או מי שושנים

1/2 כוס מים

2 כפיות עמילן תירס (קורנפלור) מעורבבות ב-1/4 כוס מים

להגשה:

גלידת וניל משובחת

הוראות הכנה​

מגלענים את השזיפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מניחים בסיר קטן ומוסיפים את שאר החומרים, חוץ מעמילן התירס המעורבב במים.

מערבבים היטב, מניחים על להבה גדולה ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב מדי פעם. מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-10 דקות, או עד שהשזיפים מתרככים מאוד והרוטב מסמיך. מוסיפים לסיר, תוך בחישה, את הקורנפלור המעורבב במים, ובוחשים היטב. מבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב הופך מבריק וסמיך מאוד.

מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט (לממהרים - אפשר להניח את הסיר בתוך קערה עם מי קרח ולערבב את הרוטב כל כמה דקות).

מניחים כפות גדושות מהרוטב (אפשר פושר או קר לגמרי) בקעריות הגשה. מניחים מעל כדור נאה של גלידת וניל ומגישים מיד.

מי שמעדיף רוטב חלק יותר, יעביר את הרוטב דרך מסננת גסה.
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
תודה גדולה לכולכם!!
בינתיים הכנתי מחלק נכבד מהכמות ליקר שזיפים.
כלומר - ניסיתי בכל אופן להכין. אם יצא ליקר או לא - זה נדע עוד שבועיים.
בעז"ה מקווה לעדכן...
פשוט זה היה הכי מהיר ופשוט ונשמע טוב---
אהבתי גם את הפאי והרוטב והעוגה, גזרתי ושמרתי. רעיונות מעולים!
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אצל @בלבוחי יש רסק תפוחים
דילגת על זה?
עכשיו ראיתי, תודה.
רק לא ברור לי מה לעשות.. רסק תפוחים ובמקום תפוחים לחתוך שזיפים?
זה משתדך ביחד? או להחליף גם את הרסק במשהו אחר??
 

אסתיס

משתמש מקצוען
לא לוותר על הרסק, מעל הרסק- במקום פרוסות תפוחים -פרוסות שזיפים,
 
נערך לאחרונה ב:

שירונת

משתמש מקצוען
שרבט שזיפים (אפשר עם כל פרי, אבל מוצלח במיוחד עם שזיפים מזן שגיב- המאורכים)
לבשל קילו פרי עם 400 גרם סוכר עד לרתיחה
לטחון ולהקפיא 12 שעות
לטחון שוב ולהקפיא.
מעדן!
@ה. בקר
שכחתי לרשום גם 3/4 ליטר מים...
תוכלי בבקשה לתקן?
תודה
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
ריבת שזיפים (וכל פרי אחר)
קילו פרי
קילו סוכר
תפוח ירוק חתוך (עם הקליפה)
להתחיל עם אש בינונית, לערבב מידי פעם
להנמיך לבשל עד שהריבה מסמיכה, לא יותר מידי
כי מתקשה עוד במקרר. (בערך שעה וחצי)
(להוציא את שאריות התפוח)
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
השזיפים האלו בעלי עונה מאד קצרה
תקופה הייתי קונה כמות מהם, שוטפת חותכת ומקפיאה.
ואז כל שבוע בקומפוט הייתי מוסיפה כמה כאלו.
 

שירונת

משתמש מקצוען
גם לי היה הרבה שזיפים במקרר, הכנתי את הפאי תפוחים של @רוחי בלבוחי
החלפתי את התפוחים הפרוסים בשזיפים פרוסים, יצא סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
כמה מחמאות קיבלתי על זה!

כמה שזיפים שמת במקום התפוחים?
במתכון יש סה"כ 2 תפוחים...
 

בני קציר

משתמש חדש
אני הכנתי קילו שזיפים עם פחות מקילו סוכר, (בשונה מדובדבן וישינאק שיש בו חמיצות השזיף מתוק יותר) חיכיתי למעלה מחודשיים שהתסיסה תיפסק, ערבבתי והוספתי כוהל לפי הטעם, יצא טעים וחריף , מתאים במיוחד לחודש אדר....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה