חגים שבועות - מתחיליםםם, סעודה חלבית

  • פותח הנושא dr
  • פורסם בתאריך

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מתכונים שלי שהתפרסמו בהמודיע


כדורי גבינה במילוי ריבת חלב
צפה בקובץ המצורף 485506

כדורי גבינה עם נגיעות קפה
צפה בקובץ המצורף 485507

סלט אטריות בשמנת חמוצה- מעדן

צפה בקובץ המצורף 485508

בלינצ'ס במלית גבינה ואוכמניות
צפה בקובץ המצורף 485510

מוס גבינה שוקולד לבן ותותים
צפה בקובץ המצורף 485514
מוסקה חצילים וגבינות
צפה בקובץ המצורף 485515
מוזלי
צפה בקובץ המצורף 485516
טריקולד
צפה בקובץ המצורף 485517
קנלוני גבינות וחצילים
צפה בקובץ המצורף 485518
גלידיות מיניס- לגירסא חלבית ממירי ריצ' לשמנת מתוקה
צפה בקובץ המצורף 485519
העני האלופה!!!

מה שמיוחד במתכונים של העני (חוץ מזה שהם טעימים בטרוף!!!)
זה שכל השלבים מההתחלה הם פרי יצירתה, ולא שילובים של מתכונים אחרים.

העני, את פשוט אלופה!!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
בחנויות למוצרי אפיה.
זה בעצם מקלות כמו של ארטיק מגנום ואפשר גם קלות ארטיק רגילות מחנויות יצירה
יש איזו חנות שראית לאחרונה? ואולי במקרה בבני ברק? אני מחפשת מלא זמן ולא מוצאת את המקלות מגנום
 

קרמבו

משתמש מקצוען
20190530_115236.jpg
 

קרמבו

משתמש מקצוען
20190530_115834.jpg


כוסות קרם גבינה עם פירורי קראנץ׳ אגוזי לוז ושוקולד דולסי | חני שפיגלמן

פירורי קראנץ׳ אגוזי לוז
חומרים:
200 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
50 גרם אגוזי לוז טבעיים שבורים גס
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מכניסים את החמאה, סוכר וקמח. עד ליצירת פירורים, מוסיפים את האגוזי לוז.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים בחום 160 מעלות כ30 דקות.
במהלך האפיה יש לערבב מדיי פעם שהפירורים יאפו באופן אחיד.

קרם גבינה
חומרים:
500 מ״ל שמנת מתוקה
1 חבילה פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1.5 כוסות סוכר
2 קופסאות גבינה לבנה 5%
1 קופסת גבינת שמנת 30%
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את השמנת מתוקה, חלב, סוכר ופודינג, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה וחזקה. מוסיפים את הגבינות והשמנת חמוצה בתנועות קיפול עדינות.

גנאש דולסי:
400 גרם שוקולד לבן איכותי
חמאת קקאו / 3 כפות שמן
200 מ״ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מכניסים את השוקולד לתבנית פיירקס לתנור בחום 110 מעלות.
לאחר – 15 דקות מוסיפים את חמאת הקקאו, מידי 10 דקות מערבבים את השוקולד בעזרת מרית. עד לקבלת שוקולד נוזלי בצבע קרמלי.
התהליך נע בין – 30 ל-60 דקות.
20190530_115814.jpg
 

קרמבו

משתמש מקצוען
20190530_121202.jpg

מיני קישים ממכרים | חני שפיגלמן
קלתיות – בצק פריך מלוח
החומרים:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה
במידת הצורך: 1 כף חלב

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון את הקמח, מלח וחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה (והחלב) וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים לדיסקית ומקררים כשעה במקרר.
מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים (אפשר עם חותכן בסיומת שיניים) בקוטר מעט יותר גדול מתבנית האפייה – לקבלת צורה של קיש. את עיגולי הבצק מניחים מעל מנג'ט של קאפקייקס אלומיניום או מעל תבנית שקעים הפוכה של מאפינס ומהדקים את הקצוות.
דוקרים את הקלתיות עם מזלג.
אופים אותם אפיה חלקית בחום של 180 מעלות למשך כ-7-10 דקות.

שכבת הרויאל
החומרים:
2 ביצים
250 מ״ל שמנת לבישול
מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
טורפים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.

קיש עגבניות ועשבי תיבול
החומרים:
עגבניות שרי
בזיליקום מיובש
צנוברים

אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לחצאים ומסדרים אותם על הקיש, מוסיפים את הבזיליקום.
מחממים מחבת וקולים מעט את הצנוברים, מסדרים על הקלתית, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.

קיש פלפלים פיקנטי
החומרים:
פלפל אדום, אורגנו, צ'ילי חריף גרוס

אופן ההכנה:
חותכים את הפלפל לרצועות דקות ומטגנים מעט במחבת,
מניחים בקלתית ובוזקים את התבלינים. מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.

קיש גבינות
החומרים:
גבינה בולגרית מעודנת
גבינת פרמז'ן, גבינת מוצרלה בייבי

אופן ההכנה:
מפוררים את הבולגרית ומערבבים עם הפרמז'ן מניחים על הקלתית,
מסדרים מלמעלה את הכדורי גבינת מוצרלה, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.

קיש בצלים
החומרים:
בצל לבן, ירוק ואדום

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לטבעות דקות,
מסדרים על הקיש טבעת בתוך טבעת במיזוג צבעים על הקלתית, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.

קיש פטריות
החומרים:
פטריות שמפיניון טריות, בצל קטן
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
פורסים את הפטריות לפרוסות ואת הבצל לקוביות קטנות, מטגנים במחבת עד להזהבה יפה.
מסדרים בקלתית ובוזקים את הפלפל הגרוס, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.

קיש בטטות
החומרים:
בטטה צרה וארוכה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:
חותכים את הבטטה לפרוסות דקיקות,
מסדרים על הקלתית ומוסיפים את הרוטב צ'ילי, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.

אפיית הקישים:
בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד להזהבה יפה ומלאה.
הפקה-סוכות-תשעח-רחוב-האמן-7427-7.jpg
 

שרי לווין

משתמש מקצוען
כדורי גבינה
מצרכים: כ- 20 כדורים

200 גרם שוקולד לבן (איכותי)

50 מ”ל שמנת להקצפה 38% שומן (1/4 כוס פחות כף)

20 גרם חמאה חתוכה לקוביות

גרדה מלימון אחד

1 כפית מיץ לימון

1/3 כוס קוקוס (33 גרם)

20 כדורי שוקולד קליק לבן (ראו הערות בסוף המתכון)

קוקוס לגלגול הכדורים

אופן ההכנה:
בקערה המתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והשמנת בפולסים (השוקולד הלבן מאוד רגיש). מערבבים היטב לתערובת אחידה ומבריקה.

מוסיפים את החמאה, גרדה ומיץ לימון ואת הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לשעה וחצי-שעתיים עד שהתערובת מספיק יציבה ליצירת כדורים.

כשהתערובת מוכנה יוצרים כדורים בגודל אגוז, דוחסים למרכזו כדור קליק ומכדררים חזרה לצורת כדור. מגלגלים בקוקוס.

מעבירים את הכדורים למקרר למשך לילה (ל 6 שעות לפחות) וזהו, יש לך פינוק מושלם.

 

שרי לווין

משתמש מקצוען
מצרכים:
תחתית:

175 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק = 1+3/4 כוסות (*לרגישים לגלוטן יש להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

100 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

150 גרם שוקולד חלב + 4 כפות חלב

3 ביצים (רצוי גדולות)

2/3 כוס (133 ג') סוכר

750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

300 מ"ל שמנת חמוצה (מיכל וחצי)

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

3 כפות גדושות (42 ג') קורנפלור (או 3 כפות מלאות קמח רגיל)





אופן הכנה:


הכנת התחתית:

מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לאיחוד חומרים ומשטחים באופן אחיד בתחתית תבנית עגולה 24. מהדקים היטב ומכניסים למקפיא עד להכנת תערובת העוגה.

הכנת עוגת גבינה ושוקולד:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד עם 4 כפות חלב במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה.

-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים עם כף. מוסיפים קורנפלור ומערבבים קלות עד שנטמע בתערובת.

-מחלקים את התערובת באופן שווה בין שתי קערות. לקערה אחת מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

*ליצירת עוגת שיש: יוצקים מעל התחתית את התערובת הכהה, מעל את התערובת הבהירה. נועצים סכין בתוך התערובת ומערבבים ליצירת דוגמה של שיש.

*ליצירת עוגת ספירלה (כמו בתמונה): יוצקים חלק מהבלילה הבהירה, מעל מהבלילה הכהה, שוב בלילה בהירה, שוב כהה וכך עד לסיום התערובות (כדי שהעיגולים יהיו במרכז מומלץ להטות קצת את התבנית לצדדים).

-מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה.

-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר. לאחר מכן שומרים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.

*מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

הערה למתלבטים אם להכין עם שוקולד מריר– ניסיתי להכין את העוגה עם שוקולד מריר (במקום חלב). לטעמי זה יצא פחות מוצלח. המרירות של השוקולד עם החמיצות של הגבינה לא הסתדרו לי ביחד. מסקנה- כדאי להשתמש בשוקולד חלב.

*הערה לגבי גודל התבנית– שימו לב שמדובר בתבנית עגולה בקוטר 24 וגובה 5.5 ס"מ.
 

ישראל44

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
מבחר ענק של מתכוני עוגות לשבועות:
כדורי גבינה ששיגעו את כולם (מי שזוכר משנים קודמות...)

מומלץ לפתוח את התמונה השניה, מדובר בקבצי JIF שמדגימים את ההכנה
המתכון המלא:

https://www.bbruchy.com/2017/05/25/עגול-מתוק-ומתגלגל/

cheese-balls-black-and-white-21.png
cheese-balls-black-and-white-1-1.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אחת מנשר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שלום וברכה,

מחפשת רעיונות למנות חלביות/פרווה מגוונות

תודה מראש
התפריט שלנו לשבועות תשע"ט בחלבי:

מלוחים:
פיצה
פשטידת קישואים חלבית
קנלוני
פשטידת קוטג'
משולש פקנטי
בורקס
לביבות גבינה
סמבוסק

מתוקים:
עוגת גבינה קלאסית
עוגת גבינה ספירהלה
עוגה שויצרית
עוגת שמנת
בלינצעס

זה לבנתיים.....:)

אם תרצו מתכונים , אני אשתדל לעלות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ו

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אַל בְּאַפְּךָ תוֹכִיחֵנִי וְאַל בַּחֲמָתְךָ תְיַסְּרֵנִי:ג חָנֵּנִי יְהוָה כִּי אֻמְלַל אָנִי רְפָאֵנִי יְהוָה כִּי נִבְהֲלוּ עֲצָמָי:ד וְנַפְשִׁי נִבְהֲלָה מְאֹד (ואת) וְאַתָּה יְהוָה עַד מָתָי:ה שׁוּבָה יְהוָה חַלְּצָה נַפְשִׁי הוֹשִׁיעֵנִי לְמַעַן חַסְדֶּךָ:ו כִּי אֵין בַּמָּוֶת זִכְרֶךָ בִּשְׁאוֹל מִי יוֹדֶה לָּךְ:ז יָגַעְתִּי בְּאַנְחָתִי אַשְׂחֶה בְכָל לַיְלָה מִטָּתִי בְּדִמְעָתִי עַרְשִׂי אַמְסֶה:ח עָשְׁשָׁה מִכַּעַס עֵינִי עָתְקָה בְּכָל צוֹרְרָי:ט סוּרוּ מִמֶּנִּי כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן כִּי שָׁמַע יְהוָה קוֹל בִּכְיִי:י שָׁמַע יְהוָה תְּחִנָּתִי יְהוָה תְּפִלָּתִי יִקָּח:יא יֵבֹשׁוּ וְיִבָּהֲלוּ מְאֹד כָּל אֹיְבָי יָשֻׁבוּ יֵבֹשׁוּ רָגַע:
נקרא  39  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה