חגים שבועות מתוקים- עוגות, קנוחים וכו'

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
למה לא שמנת מתוקה?
הטעם של ריץ נחות משמעותית משמנת.
(חמאה מול מרגרינה)
כן מישהי כבר שאלה אותי (בשרשור המקביל של שבועות)
את יכולה לעשות עם שמנת מתוקה, אני קונה ריץ' עם מעט אחוזי שומן ובאופן כללי לא מכניסה שמנת מתוקה הביתה
אבל האמת שעם שמנת מתוקה 9% אפשר לפתור גם את הבעיה הזאת

אבל בכל אופן הטעם יוצא מעולה גם ככה!
 

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
וופל בלגי שחיתות / תהילה אביטן
כמובן שלא מומלץ להכין מראש...

כ-6 מנות

החומרים:

2 ביצים

1 כוס חלב

50 גרם חמאה מומסת

רבע כוס סוכר

1.5 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

טורפים בקערה בעזרת מוט בלנדר ביצים עם חלב, חמאה וסוכר.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים מכשיר וופל בלגי במעט חמאה יוצקים מהבלילה עד לגובה המתאים.

מחכים כ-5 דקות עד שהוופל זהוב משני צידיו.

מגישים חם!

הצעות להגשה:

קצפת חלבית

שוקולד חלב/לבן

ריבת חלב

וסתם..כל מה שבא לכם!

תתפנקו!
את אלופה!!
גם במתכונים וגם בצילומים...כישרון!!
איפה למדת צילום?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
את אלופה!!
גם במתכונים וגם בצילומים...כישרון!!
איפה למדת צילום?
תודה רבה
למדתי צילום באקוורל חוץ מצילומי מזון.
זה תחום שפיתחתי לבד ב"ה
 

nevertheless

משתמש פעיל
שקשוקה של מסעדות-תהילה אביטן

מתאים ל-2 מנות

ממליצה לכם להכפיל כמויות כי זו השקשוקה הכי טעימה שטעמתם!​

החומרים:

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות-לבחירה

3 עגבניות רכות חתוכות לקוביות קטנות

1 גמבה חתוכה לקוביות

3 כפות רסק עגבניות

מלח,פלפל,פפריקה מתוקה/חריפה,

רבע כוס מים

2-3 ביצים שלמות



אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים את השום העגבניות, והגמבה ומבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות.

מוסיפים את המים והתבלינים ומבשלים ל-5 דקות נוספות.

מכסים את המחבת ומנמיכים את האש וממתינים עד שהגמבה והעגבניות מתרככות.

יוצרים גומות בשקשוקה ומכניסים בהם את הביצים.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מבושלות מבחוץ ורכות מבפנים.

(ניתן לבדוק זאת בעזרת קיסם).

מגישים עם באגט חם וטובלים אותו בביצה הרכה.

בתאבון!


צפה בקובץ המצורף 1371761
מאז שראיתי את המתכון בקול כבודה - השקשוקה הזו תפסה מקום של כבוד במטבח שלנו.
מתחסל במהירות, כמובן תמיד בכמויות כפולות או משולשות.
מומלץ!

תודה על המתכון!
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
מגנום אוראו / תהילה אביטן

מהיום כבר לא קונים מגנום!

קבלו את המגנום עם המרקם המשגע הזה!

20 יחידות

החומרים:

לקרם:

גביע שמנת מתוקה

1/2 גביע מסקרפונה

150 גרם שוקולד לבן

140 גרם עוגיות אוראו שבורות (בפטיש, לא טחונות)



לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב

4 כפות שמן



אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מרתיחים חצי גביע שמנת מתוקה יוצקים מעל השוקולד הלבן, מחכים דקה ומערבבים היטב.

2. מעבירים ל-4 שעות במקרר או שעה במקפיא.

3. מקציפים את הגנאש עם יתרת השמנת והמסקרפונה לקצפת יציבה.

4. מקפלים פנימה את שברי העוגיות.

5. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים חור רחב, מזלפים את הגלידה לתבנית סיליקון בצורת מגנום.

6. נועצים מקל ארטיק ומקפיאים ל-6 שעות לפחות.

7. מחלצים את הארטיקים ומחזירים למקפיא.

8. מכינים את הציפוי. בסיר כפול ממיסים שוקולד עם שמן.

9. מעבירים לכוס מתאימה, מוציאים את הארטיקים מהמקפיא.

10. טובלים כל ארטיק טבילה עמוקה בשוקולד ונותנים לשוקולד לטפטף חזרה לכוס.

11. מקפיאים לשעה לפחות ואוכלים בתאבון.


צפה בקובץ המצורף 1374357
לא מקציפים את השמנת לבד ואז מוסיפים את הגנאש והמסקרפונה?
למה מקציפים את הכל ביחד?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
מחפשת מתכון לרוגאלך קטנים במילוי פיקנטי או פרווה או חלבי
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

דסי גרינברגרר

משתמש רשום
ע
מגנום אוראו / תהילה אביטן

מהיום כבר לא קונים מגנום!

קבלו את המגנום עם המרקם המשגע הזה!

20 יחידות


החומרים:

לקרם:

גביע שמנת מתוקה

1/2 גביע מסקרפונה

150 גרם שוקולד לבן

140 גרם עוגיות אוראו שבורות (בפטיש, לא טחונות)



לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב

4 כפות שמן




אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מרתיחים חצי גביע שמנת מתוקה יוצקים מעל השוקולד הלבן, מחכים דקה ומערבבים היטב.

2. מעבירים ל-4 שעות במקרר או שעה במקפיא.

3. מקציפים את הגנאש עם יתרת השמנת והמסקרפונה לקצפת יציבה.

4. מקפלים פנימה את שברי העוגיות.

5. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים חור רחב, מזלפים את הגלידה לתבנית סיליקון בצורת מגנום.

6. נועצים מקל ארטיק ומקפיאים ל-6 שעות לפחות.

7. מחלצים את הארטיקים ומחזירים למקפיא.

8. מכינים את הציפוי. בסיר כפול ממיסים שוקולד עם שמן.

9. מעבירים לכוס מתאימה, מוציאים את הארטיקים מהמקפיא.

10. טובלים כל ארטיק טבילה עמוקה בשוקולד ונותנים לשוקולד לטפטף חזרה לכוס.

11. מקפיאים לשעה לפחות ואוכלים בתאבון.


צפה בקובץ המצורף 1374357עוגיות אוראו יש בד"ץ?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
@תתתתת
את יכולה בבקשה לכתוב כאן זה חסום לי
תודה!!!
מיני קראוסונים

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח
2 מרגרינה בלי מלח
4 ביצים
4 כפות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
קורט מלח 2
כפות שמרים יבשים
החומרים לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר 3
סוכר וניל מיץ מחצי לימון
normal_5fbc1f80b8f87.jpg

אופן הכנת הבצק:
ממיסים את המרגרינה במיקרוגל או על להבה נמוכה. מערבבים בקערת מיקסר בעזרת הוו גיטרה את החומרים תחילה יבשים ולאחר מכן רטובים. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל5 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ועגול וחותכים לצורת עיגול גדול (ניתן לעשות זאת גם בעזרת מכסה של סיר).
חותכים את העיגול ל2 ואז ל4 עד שיווצרו לנו 24 משולשים ארוכים ושווים. מתחילים לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר כך שיווצר קראוסון. מסדרים את הקראוסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים על 180 מעלות (עדיפות לתוכנית טורבו) כ-10 דקות או עד שהם מזהיבים.
ממשיכים ליצור קראוסונים עם שאר הבצק שנשאר.
אופן הכנת הסירופ: בסיר קטן מרתיחים את כל החומרים כל להבה גבוהה כ-15 דקות ומערבבים מדי פעם. מכניסים את הקראוסונים החמים לתוך הסירופ כשהוא קר. דואגים שהסירופ יגיע לכל הצדדים של הקראוסונים.
בתאבון!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  33  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה