לא רק אתרק אני לא מתחברת לרעיון של הקפאה מראש?
גם אני לא מאד התחברתי אבל עם השנים למדתי יותר טוב מה מתאים ומה פחות(חלק מהשנים היו מורכבות יותר-אחרי/ לפני לידה היו שנים גם של שמירה שלא היה רלוונטי לעמוד על הרגליים בימים האחרונים וככה כל אלול הכנתי לאט לאט והקפאתי. ותאמיני לי שגם עם זה יש מה לעשות בימים האחרונים אבל בלי השוואה ללעמוד ולהכין הכל טרי)רק אני לא מתחברת לרעיון של הקפאה מראש?
כמובן שיש משפחות שאצלם זה לא עובר בכלל. אם לא ניסית אולי תופתעי ותראי שזה יכול ממש להקלסלטים-
מטבוחה,
קוביות חציל מטוגנות ,
חציל קלוי בלי תוספות,
טחינה,
זיתים ברוטב אדום
סימנים-
אני מכינה עלי סלק ממולאים בבשר (ברעיון של עלי גפן) מעולה בהקפאה מראש.(- זה חלק מהמנה העיקרית ליד בשר ראש, אורז וצימעס)
קציצות קרעא וכרתי
צימעס מגזר גמדי
עוגות כל מיני
הכנה לבישולים-
הרבה בצל מטוגן בקופסאות
עוף- אני קונה קרטון טרי מחולק ומחלקת בקופסאות לפי מנות מטובל ואז רק להפשיר, להעביר לתבנית ולאפות.
שניצלים- החזות מהקרטון של העוף- מצפה בביצה ופרורי לחם ומקפיאה לפי כמות ממוצעת שאנחנו משתמשים
בשר- אחרי בישול ראשוני או מבושל לגמרי בנפרד מהרוטב
אם אני משיגה- בישול ראשון לקורקבנים ובערב חג מוסיפה קוביות כבד, בשר בקר מבושל, פטריות ותבלינים ויש לי רוטב מעולה לבלינצ'עס או כל בסיס מבצק עלים- כוסות וכו'
בצל מטוגן עם פטריות כבסיס להרבה דברים- רוטב פטריות, פרגיות, בשר, כשאני צריכה אני רק מרתיחה ומוסיפה מים לפי הצורך
לא הקפאה אבל כבר עכשיו אני בוררת הרבה אורז, שומשום ושאר קטניות שיהיה לי בשלוף
ברור שזה שזו הקלה, אבל לא עובר את החיך שלי...גם אני לא מאד התחברתי אבל עם השנים למדתי יותר טוב מה מתאים ומה פחות(חלק מהשנים היו מורכבות יותר-אחרי/ לפני לידה היו שנים גם של שמירה שלא היה רלוונטי לעמוד על הרגליים בימים האחרונים וככה כל אלול הכנתי לאט לאט והקפאתי. ותאמיני לי שגם עם זה יש מה לעשות בימים האחרונים אבל בלי השוואה ללעמוד ולהכין הכל טרי)
ואם תראי בהודעה שכתבתי קודם רוב הדברים שאני מכינה זה סוג של הכנות ולא בישול קומפלט
כמובן שיש משפחות שאצלם זה לא עובר בכלל. אם לא ניסית אולי תופתעי ותראי שזה יכול ממש להקל
גם לא לטגן המון בצל שיהיה לבישולים?ברור שזה שזו הקלה, אבל לא עובר את החיך שלי...
אין כמו טרי בעולם!
זה עניין של מיומנות במטבח וגם של אילוצים, אני כן מבינה שיש אילוצים.גם לא לטגן המון בצל שיהיה לבישולים?
גם לא לקנות עוף טרי, לתבל, להקפיא, להפשיר וישר לתנור?
גם לא בישול ראשון לבשרים?
אם ככה אז את ממש אנינת טעם ובאמת אין לי מה להגיד.
וכמו שכתבתי למעלה- לפעמים זה מגיע ממש מהצורך.
אם אני בשמירת הריון והאופציה כל יום להכין משהו קטן ולהקפיא או לעמוד לבשל הכל בערב חג ולבלות את החג במחלקת הריון בסיכון (כשזה קרה לי אז תפסתי את עצמי...) אז ברור שהאופציה הראשונה עדיפה גם עלי כי בביה"ח האוכל לא יותר טוב ממה שיצא מההקפאה (או לחילופין לשלם המון על אוכל מקיטרינג שגם זה לא מושלם)
בעיני בצל זה הדבר שהכי הורס תבשילים שמשתמשים בבצל מטוגן קפוא.גם לא לטגן המון בצל שיהיה לבישולים?
באיזה שלב אאת מקפיאה את הכרוב? אחרי המילוי? או שאת גם מבשלת אותו ברוטב ומקפיאה בסוף?הכל ז"א חוץ מתפוחי אדמה שלא טובים בהקפאה
סימנים כבר בהקפאה
עוגות דבש, עוגיות, דובשניות עוגות שמרים
חלות בהקפאה
דגים קרפיונים, פורל, וטחונים מוקפא
בשרים חתוך ומוקפא
כרוב ממולא לשמחת תורה מוקפא
נשארו פחות משבועיים לר"ה נשתדל להרבות בתפילה לישועת הכלל והפרט ולבנין בית המקדש
שנה טובה!
לא חושבת שאפשר. בד"כ מה שעשוי מתפו"א לא טוב בהקפאה.קוגל תפו״א- איך מקפיאים?
מוכן כבר..לא חושבת שאפשר. בד"כ מה שעשוי מתפו"א לא טוב בהקפאה.
אולי יהיו כאן כאלו שכן ניסו והצליחו
נחכה לשמוע את חכמת ההמונים...מוכן כבר..
אז אין ככ ברירה..
לאאאנחכה לשמוע את חכמת ההמונים...
(או שתהיה לכם כבר ארוחת ערב)
אכן כן וכדאי לחמם ללא כיסוי.
ואיך הוא באמת עם הקפאה? הקוגל אמור לצאת בסדר?אכן כן וכדאי לחמם ללא כיסוי.
זה לר״ה?מוכן כבר..
אז אין ככ ברירה..
אני מקפיאה עטוף בנייר כסףקוגל תפו״א- איך מקפיאים?
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: