- 1.5 ליטר חלב רגיל או סויה (אני השתמשתי בסויה כי רציתי ריבה פרווה)
- חצי ק"ג סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מניחים סיר על אש גבוהה, יוצקים את החלב, מוסיפים וניל וסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ במשך 3-2 דקות עד להמסת הסוכר.
2. ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות או עד לרתיחה.
3. מסירים את הסיר מן האש (לא מכבים את האש) ומוסיפים אבקת סודה לשתייה. החלב יבעבע וכמעט יגלוש.
4. מניחים בעדינות (לא זורקים!), בעזרת כף, שלוש גולות בתחתית הסיר. מערבבים ומחזירים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתיצור בעבוע קל.
5. מבשלים במשך שלוש שעות בערך (ללא כיסוי)
6. כשמתקבל צבע חום- קרמלי כהה, הריבה מסמיכה ומתחילות להיווצר בועות גדולות, מסירים את הסיר מן האש (הקפידו להסירו לפני שמתחילים להווצר גושישי-סוכר).
7. מוציאים את הגולות בעזרת כף, מעבירים את הריבה לצנצנות ומאחסנים במקרר.