רולדה מקושטת..

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם תרצו הדרכה תצלצלו...
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גרפיקה100;2179960:
אלוףףףףףףףףף
איך עשית?

אם יהיה בקוש אכתוב הדרכה בעזרת ה
 

אבז

משתמש מקצוען
גם אני רוצה לדעת!
ראיתי פעם הדרכה
אבל זה היה נראה ממש מסובך
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עשיתי פעם עוגה בסגנון (לא כזו מושקעת כמו של רותי... רק טקסטורה של לבבות).
זה מאוד פשוט וכיף.
מכינים נייר אפיה שעליו מציירים מה שרוצים
צריך לזכור לצייר מלמטה, ולא על הצד העליון שעליו מזלפים.
מניחים את הנייר בתבנית.
מכינים את תערובת העוגה.
שמים קצת מהתערובת בכלי נפרד ומוסיפים צבע (אני השתמשתי רק בקקאו, על בסיס עוגה לבנה, לא משתמשת בצבעי מאכל)
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים לפי הציור שעל הנייר.
אם עושים ציור מורכב מכמה צבעים - מציירים קודם את קו המתאר. מקפיאים.
מוציאים מההקפאה אחרי 10 דקות וממלאים את ה"חורים" בצבע השני.
מקפיאים שוב.
ההקפאה חשובה, זה מה שישמור על הצורה שזילפתן שלא תתערבב עם שאר העוגה.
אחרי שזה קפוא שופכים את תערובת העוגה מלמעלה ואופים כרגיל.
חשוב לשים לב:
שהחלק של הרולדה עם הציור צריך להתגלגל אחרון, אחרת הציור יהיה בפנים.
וכשמגלגלים - לזכור שהדוגמה היא בצד התחתון של העוגה.
 

אבז

משתמש מקצוען
האם באמת עשית את זה ככה?
כי זה לא נראה בדיוק אותו בצק
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני הכנתי מאותו בצק ויצא מצויין.
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עשיתי כמה פעמים והמסקנה שלי זה בצק מיוחד לקישוט. וגם חייבים פה מעט מעט מרגרינה כל הפעמים שניסיתי בלי מרגרינה יצא לא טוב .
ארשום לכם בעזרת ה' מתכון מדויק בקרוב ממש
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מתנצלת שלא קימתי עדיין הבטחתי להדרכה מצולמת. אתמול הכנתי שוב רולדות במיוחד בשביל ההדרכה ומיכיון שהיה מאוחר בלילה השארתי את הקישוט במקפיא לכל הלילה. בבוקר המשכתי את הרולדות ומשום מה הקישוט נהרס ונדבק לדף. אולי הלחות במקפיא לא מתאימה. אז כבר טיפ ראשון להכין את הקישוט צמוד לאפיה.
מקוה לאפות עוד רולדה ולצלם. או לתת הדרכה בלי תמונות
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ישבתי וכתבתי במיוחד לכן :
הנה כאן עם פרוט ותמונות

ולחסומות :בקצרה:
לקישוט :
ערבבי בקערה קטנה דייקי בכמויות :

חלבון ביצה
30 גר סוכר
40 גר קמח
20 גר מרגרינה מומסת
צבע מאכל
זלפי את הקישוט על ניר אפיה כשדף הדוגמא נמצא מתחת.
כניסי למקפיא.


לקרם
הקציפי 2 קצפות ריצ' עם חצי כוס חלב סויה + 4 כפות חמאת בוטנים. הוסיפי בוטנים שלמים לטעם .

לרולדה :

4 חלבונים
1 כפית קרם טרטר
100 גר סוכר
4 חלמונים
60 גר מרגרינה מומסת
70 גר קמח
20 גר קורנפלור

הקציפי חלבונים עם מחצית הסוכר. בקערה נפרדת הקציפי ידנית את החלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת.
אחדי חלבונים וחלמונים.
הוסיפי את המרגרינה המומסת בתנועות קיפול עדינות.
בקערה נפרדת ערבבי הקמח עם הקורנפלור או קמח תפוחי אדמה . והוסיפי לתערובת.
לרולדה חומה הוסיפי 3 כפות קקאו.
כשהתערובת מוכנה הוציאי את התבנית מהמקפיא ושפכי על הקישוט . הכניסי לתנור בחום 180 מעלות שחומם מראש.

שעה שהעוגה בתנור מכינים עוד 2 ניירות אפייה. פורסים אחד מהם וזורים עליו כף סוכר. ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור הופכים עליו את העוגה. מסירים בזהירות את נייר האפייה הישן.
פורסים את נייר האפייה השני ומניחים אותו על העוגה והופכים אותה שוב.חשוב !
בלי השלב הזה כל הדוגמא תהיה לאחר המילוי והגלגול בפנים!!מסירים את נייר האפייה שעליה (זה נייר האפייה עליו זרינו סוכר קודם לכן).
מורחים את המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה.
את הרולדה מתחילים לגלגל מהצד שאין מתחתיו דוגמא(!)
מכניסים למקרר לכמה שעות לייצוב.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
היי רותי...
אני חייבת לציין שהעוגה שעשיתי יצאה נהדרת
ללא מרגרינה, עם אותה תערובת כמו של העוגה, ו...מקמח מלא!
אולי הייתה לי סיעתא דשמיא מיוחדת כי אפיתי אותה ליולדת......;):)

(אין לי הסבר אחר איך זה הצליח.....)
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ariels;2182305:
היי רותי...
אני חייבת לציין שהעוגה שעשיתי יצאה נהדרת
ללא מרגרינה, עם אותה תערובת כמו של העוגה, ו...מקמח מלא!
אולי
הייתה לי סיעתא דשמיא מיוחדת כי אפיתי אותה ליולדת......;):)

(אין לי הסבר אחר איך זה הצליח.....)
יכול להיות שזכות המצוה הגנה עליך ....
אני עשיתי כמה פעמים ללא מרגרינה ואפילו פעם אחת זה היה ליולדת! ולא יצא טוב הקישוט.
אני גם לא מכניסה מרגרינה הביתה אבל קניתי במיוחד לזה והשתמשתי רק בכמות הקטנה הנ"ל
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי12;2182406:
יכול להיות שזכות המצוה הגנה עליך ....
אני עשיתי כמה פעמים ללא מרגרינה ואפילו פעם אחת זה היה ליולדת! ולא יצא טוב הקישוט.
אני גם לא מכניסה מרגרינה הביתה אבל קניתי במיוחד לזה והשתמשתי רק בכמות הקטנה הנ"ל

:)
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י יסכה;2184624:
איפה את משיגה קרם טרטר אם כשרות טובה?
אני עוד לא מצאתי כזה דבר :(

אני מזמינה מצרפת בהכשר מעולה
אני יודעת שבארץ זה בעיה
אבל לא תמיד שמתי ברולדות ויצא מצוין
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  29  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה