חגים רוטב צ'ילי לפסח - - קל להכנה ותוצאה מדהימה וטעימה !!!

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
מכינים , יוצאת כמות ממש ברווח , למקרר ופשוט יש רוטב צ'ילי לחצילים ,לחזה בצילי, לעוף בצילי, לתפוחי אדמה בתנור בצילי, לבטטה בצילי, ולציפס ככה טבול בצילי.............. כייף!!

2 כוסות סוכר
2 וחצי כוסות חומץ
1 פלפל ירוק חריף
2 פלפל אדום
2 כפות קטשופ
2 כפות מים
2 כפות קמח תפוחי אדמה

להרתיח את הסוכר עם חומץ במשך 10 דקות בערך,

לקצוץ פלפלים בפולסים ולהוסיף אחרי 10 דקות למים הרותחים את הפלפלים ואת הקטשופ.
לבשל ככה במשך 3/4 שעה על אש נמוכה.
לאחר שלושת רבעי שעה להוסיף את המים לאחר שהמסת את הקמח בתוך המים ויש מים לבנים בלי גושים.
לערבב היטב ולמקרר.

הערות - - - שימו לב
בזמן ההרתחה של החומץ עם הסוכר מתמלא הבית בריח ממש ממש ממש לא נעים ואפילו דוחה.
אבל מי שמוכן קצת "לסבול" למען יהיה לו בסיכומו של סיפור תוצר סופי מוגמר וטעים אז יכול לגשת למלאכה.
בהצלחה ענקית ןוהמשך הכנות קלות ונעימות.
תמונות בהמשך.... אבל בנתיים אפשר פשוט לדמיין רוטב צ'ילי.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
זה יוצא מתוק?
ואין בזה צ'ילי גרוס?? ברוטב צ'ילי מתוק הקנוי תמיד יש גם צ'ילי גרוס, לא?
 
@רוחי בלבוחי תודה על המתכון!
וכמובן על כל המתכונים המוצלחים שלך!
אפשר להחליף את הפלפל ירוק לצ'ילי גרוס (מה שמגיע כמו תבלין)?
(אני לא כ"כ יודעת להתעסק עם פלפל חריף.... היד ומה שנגעו בו שורף אח"כ)
במידה וכן, כמה נראה לך?
 
נערך לאחרונה ב:

לא אני

משתמש מקצוען
מכינים , יוצאת כמות ממש ברווח , למקרר ופשוט יש רוטב צ'ילי לחצילים ,לחזה בצילי, לעוף בצילי, לתפוחי אדמה בתנור בצילי, לבטטה בצילי, ולציפס ככה טבול בצילי.............. כייף!!

2 כוסות סוכר
2 וחצי כוסות חומץ
1 פלפל ירוק חריף
2 פלפל אדום
2 כפות קטשופ
2 כפות מים
2 כפות קמח תפוחי אדמה

להרתיח את הסוכר עם חומץ במשך 10 דקות בערך,

לקצוץ פלפלים בפולסים ולהוסיף אחרי 10 דקות למים הרותחים את הפלפלים ואת הקטשופ.
לבשל ככה במשך 3/4 שעה על אש נמוכה.
לאחר שלושת רבעי שעה להוסיף את המים לאחר שהמסת את הקמח בתוך המים ויש מים לבנים בלי גושים.
לערבב היטב ולמקרר.

הערות - - - שימו לב
בזמן ההרתחה של החומץ עם הסוכר מתמלא הבית בריח ממש ממש ממש לא נעים ואפילו דוחה.
אבל מי שמוכן קצת "לסבול" למען יהיה לו בסיכומו של סיפור תוצר סופי מוגמר וטעים אז יכול לגשת למלאכה.
בהצלחה ענקית ןוהמשך הכנות קלות ונעימות.
תמונות בהמשך.... אבל בנתיים אפשר פשוט לדמיין רוטב צ'ילי.
במה אפשר להמיר חומץ?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מכינים , יוצאת כמות ממש ברווח , למקרר ופשוט יש רוטב צ'ילי לחצילים ,לחזה בצילי, לעוף בצילי, לתפוחי אדמה בתנור בצילי, לבטטה בצילי, ולציפס ככה טבול בצילי.............. כייף!!

2 כוסות סוכר
2 וחצי כוסות חומץ
1 פלפל ירוק חריף
2 פלפל אדום
2 כפות קטשופ
2 כפות מים
2 כפות קמח תפוחי אדמה

להרתיח את הסוכר עם חומץ במשך 10 דקות בערך,

לקצוץ פלפלים בפולסים ולהוסיף אחרי 10 דקות למים הרותחים את הפלפלים ואת הקטשופ.
לבשל ככה במשך 3/4 שעה על אש נמוכה.
לאחר שלושת רבעי שעה להוסיף את המים לאחר שהמסת את הקמח בתוך המים ויש מים לבנים בלי גושים.
לערבב היטב ולמקרר.

הערות - - - שימו לב
בזמן ההרתחה של החומץ עם הסוכר מתמלא הבית בריח ממש ממש ממש לא נעים ואפילו דוחה.
אבל מי שמוכן קצת "לסבול" למען יהיה לו בסיכומו של סיפור תוצר סופי מוגמר וטעים אז יכול לגשת למלאכה.
בהצלחה ענקית ןוהמשך הכנות קלות ונעימות.
תמונות בהמשך.... אבל בנתיים אפשר פשוט לדמיין רוטב צ'ילי.
בלבוחה

את זה אני הולכת להכין!!!

או שיש לך איך לשלוח לי?
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@רוחי בלבוחי
החומץ והמים אמורים לבעבע?
כי בטעות הכניסו לי את הפלפלים ולא היה בעבוע אבל אחרי יותר מעשר דקות
ניראה לך בסדר?
נתתי לזה אח"כ קצת לרתוח ועכשיו מתבשל על אש נמוכה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה