דרוש מתכון קרמבל תפוחים

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא המלצה שלי אלא של @ששל .
אני רק ביארתי למה הכוונה בדובדבנים משומרים (שלא יתבלבלו רחמנא לצלן עם המסוכרים מהקונדיטוריות של שנות השמונים).
בדיוק שמתי לב שציטטתי אותך במקום את @java
ותודה כמובן ל @ששל
*ערכתי
 

הודיה לולוי

משתמש סופר מקצוען!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
מוסיפה פה כמה טיפים שאני משתמשת בהם מחן המדהימה:
זן התפוחים הכי טוב לאפיה ובישול זהו הירוק חמוץ- חושבת שקוראים לו ככה... גרנד סמית
כדי שהתפוחים לא ישחירו עד שמרכיבים את כל החומרים- לשים בקערה עם מים קרים ומיץ מחצי לימון את התפוחים שחתכנו.
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
המתכון המוצלח ביותר, לטעמי כמובן, הוא זה של חן במטבח.
מעתיקה למעונינים:

לשכבת פירורי הבצק:

2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

לשכבת תפוחים:

6 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס (תפוחים מזן גרנד סמית)
2 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1 כף קורנפלור
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:

לשכבת פירורי הבצק:

  • בקערה גדולה לערבב את הקמח, סוכרים, מלח, קינמון ואבקת אפייה.
  • להוסיף את קוביות החמאה הקרה ובעזרת הידיים למעוך את החמאה עם האצבעות בתוך תערובת הקמח עד שהחמאה נטמעת היטב בקמח ונוצרים פירורים בגודל אפונה. (אפשר ליצור את שכבת פירורי הבצק גם במעבד מזון. לשים את כל המרכיבים היבשים, לערבב, להוסיף את החמאה ולערבב בפולסים עד שנוצרים פירורי בצק).
  • לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר.
לשכבת התפוחים:

  • להדליק תנור ל-180 מעלות.
  • בקערה גדולה לערבב את התפוחים עם הלימון, סוכרים, קורנפלור, מלח וקינמון.
  • להוסיף את החמאה המומסת ולערבב.
הרכבה ואפייה:

  • להניח את תערובת התפוחים בתבנית האפייה, לשטח לגובה אחיד.
  • לפזר מעל התפוחים את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
  • להכניס לתנור לאפייה של 40-50 דקות, עד ששכבת הבצק משחימה מעט, התפוחים רכים ובקצוות התבנית יש נוזלים חומים ומבעבעים.
  • לתת לקראמבל כ-5 דקות מנוחה ולהגיש עם גלידה או קצפת.
נראה לך ילך אם שמן במקום חמאה?
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
מתכון של @ששל
אני מכינה כמעט לכל שבת מתפוחי סמית' (הירוקים.)

קוביות תפוחים
מעט סוכר
קינמון

לערבב ולשים עד גובה 2/3 בתבניות אישיות

קראמבל:
כוס קמח
חצי כוס סוכר (אפשר חלק ממנו חום)
רבע כוס שמן

לערבב עד לקבלת פרורים (באותה קערה של התפוחים)
לכסות את התפוחים בפרורים עד למעלה
לאפות עד השחמה
את עושה את זה בתור קינוח או רק כתוספת למנה עיקרית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה