אף אחת לא מוסיפה לימון לתפוחים?
כי לטעמי חייבים לאזן את המתיקות מהסוכר והקינמון (שהוא תבלין שמעצים מתיקות).
מכינים מתפוחי סמית' חמוצים, הם מאזנים יופי.אף אחת לא מוסיפה לימון לתפוחים?
כי לטעמי חייבים לאזן את המתיקות מהסוכר והקינמון (שהוא תבלין שמעצים מתיקות).
התפוחים מספיקים להיאפות?מתכון של @ששל
אני מכינה כמעט לכל שבת מתפוחי סמית' (הירוקים.)
קוביות תפוחים
מעט סוכר
קינמון
לערבב ולשים עד גובה 2/3 בתבניות אישיות
קראמבל:
כוס קמח
חצי כוס סוכר (אפשר חלק ממנו חום)
רבע כוס שמן
לערבב עד לקבלת פרורים (באותה קערה של התפוחים)
לכסות את התפוחים בפרורים עד למעלה
לאפות עד השחמה
אני משתמשת במתכון דומה,שאלה נוספת, האם זה טוב בחימום חוזר?
כן וכןהתפוחים מספיקים להיאפות?
שאלה נוספת, האם זה טוב בחימום חוזר?
כן וכן
ההשחמה לוקחת זמן.
לפעמים אפילו חצי שעה.
אני משתמשת במתכון דומה,
וזה מעולה בחימום חוזר!
יאמיייי
מצנצנת זה בד״כ משומר.תודה לכן
שאלה נוספת, @ששל כתבה שהיא שמה לגיוון דודבנים מצנצנת, מזה אומר? המשומר?
אלו דובדבנים חמוצים בסירופ. כמובן משומרים כי העונה קצרה מאד.שאלה נוספת, @ששל כתבה שהיא שמה לגיוון דודבנים מצנצנת, מזה אומר? המשומר?
יוצא מעולה, אבל תשימי לב לחמם בלי נייר כסף כדי שהפרורים ישארו פריכיםהתפוחים מספיקים להיאפות?
שאלה נוספת, האם זה טוב בחימום חוזר?
וואוו. יצא מדהיםםםמצנצנת זה בד״כ משומר.
אני הכנתי קרמבל דובדבנים טריים מטורף בקיץ האחרון.
לא המלצה שלי אלא של @ששל .וואוו. יצא מדהיםםם
תודה רבה
ידעתי שאפשר לסמוך על ההמלצות שלך
ווואוו! בדיוק באה להעתיק גם כן את המתכון הזה,המתכון המוצלח ביותר, לטעמי כמובן, הוא זה של חן במטבח.
מעתיקה למעונינים:
לשכבת פירורי הבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
לשכבת תפוחים:
6 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס (תפוחים מזן גרנד סמית)
2 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1 כף קורנפלור
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
לשכבת פירורי הבצק:
לשכבת התפוחים:
- בקערה גדולה לערבב את הקמח, סוכרים, מלח, קינמון ואבקת אפייה.
- להוסיף את קוביות החמאה הקרה ובעזרת הידיים למעוך את החמאה עם האצבעות בתוך תערובת הקמח עד שהחמאה נטמעת היטב בקמח ונוצרים פירורים בגודל אפונה. (אפשר ליצור את שכבת פירורי הבצק גם במעבד מזון. לשים את כל המרכיבים היבשים, לערבב, להוסיף את החמאה ולערבב בפולסים עד שנוצרים פירורי בצק).
- לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר.
הרכבה ואפייה:
- להדליק תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה לערבב את התפוחים עם הלימון, סוכרים, קורנפלור, מלח וקינמון.
- להוסיף את החמאה המומסת ולערבב.
- להניח את תערובת התפוחים בתבנית האפייה, לשטח לגובה אחיד.
- לפזר מעל התפוחים את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
- להכניס לתנור לאפייה של 40-50 דקות, עד ששכבת הבצק משחימה מעט, התפוחים רכים ובקצוות התבנית יש נוזלים חומים ומבעבעים.
- לתת לקראמבל כ-5 דקות מנוחה ולהגיש עם גלידה או קצפת.
בזמן שאתם מחפשים את החמץ, הלקוחות שלכם מחפשים אתכם בנרות!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: