דרוש מתכון קרמבל תפוחים

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מתכון של @ששל
אני מכינה כמעט לכל שבת מתפוחי סמית' (הירוקים.)

קוביות תפוחים
מעט סוכר
קינמון

לערבב ולשים עד גובה 2/3 בתבניות אישיות

קראמבל:
כוס קמח
חצי כוס סוכר (אפשר חלק ממנו חום)
רבע כוס שמן

לערבב עד לקבלת פרורים (באותה קערה של התפוחים)
לכסות את התפוחים בפרורים עד למעלה
לאפות עד השחמה
 

חלום מתוק

משתמש רשום

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
מתכון פשוט וטעיםםםם
לערבב:
כוס קמח
כוס קוואקר
2/3 כוס סוכר חום
חצי כוס שמן
כפית קינמון

קוביות תפוחים בערך מ5 תפוחים
אפשר לשים קראמבל - תפוחים - קראמבל, ואפשר רק תפוחים וקראמבל.
לאפיות חצי שעה על 180, להנמיך ל160 ולאפות עוד שלושת רבעי שעה.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
יש לי מתכון מעולההה של אביגיל מיזליק
בקיץ אני אוהבת להכין עם פירות קיץ
ובחורף עם תפוחים-

4 כוסות פרי
במתכון כתוב לגלען אותן ולבשל בסיר 2 כפות דבש וכוס מים 5 דקות
לסנן ולהעביר לתבנית פאי
אני מדלגת על שלב זה, מעדיפה לחסוך במתיקות
פשוט חותכת ומניחה בתבנית

לציפוי- אני מכפילה לפחות בחצי-לערבב-
כוס קווקר (בד"כ עבה, אבל אם אין לי משתמשת בדק)
1/2 כוס קמח מלא או כוסמין
50 גרם שקדים או אגוזים קצוצים (אפשר בהחלט לפרגן יותר)
5 כפות סילאן או דבש(אני שמה בד"כ רק 3, אנחנו אוהבים כך ובכל מקרה 6 זה יותר מידי)
1/2 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה (בד"כ אין לי ואני משתמשת בקנולה)
מפוררים בצורה שווה על הפירות ואופים ב180 מעלות כחצי שעה



כמו"כ יש לי מתכון מצוין לפסח עם קמח תפו"א והמון אגוזים ושקדים-
אם חשוב לך אחפש אותו
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אף אחת לא מוסיפה לימון לתפוחים?
כי לטעמי חייבים לאזן את המתיקות מהסוכר והקינמון (שהוא תבלין שמעצים מתיקות).
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
אף אחת לא מוסיפה לימון לתפוחים?
כי לטעמי חייבים לאזן את המתיקות מהסוכר והקינמון (שהוא תבלין שמעצים מתיקות).

אני פשוט עושה בלי סוכר. למה צריך? בריא יותר בלי ותמיד נגמר.

תפוחים - פרוסות, קוביות או פרוסות במעבד מזון.
אפשר להוסיף כל פרי נוסף שרוצים - בננות, פרות יער, חמוציות, וכו'.
קינמון.

לציפוי:
קמח (עדיף מלא)
קוואקר
אגוזים / שקדים קצוצים / טחונים
קצת שמן
אפשר קינמון
על הרעיון של המתכון של אביגייל מייזליק מ @הולי הובי אבל בלי כמויות מדוייקות :)

נ.ב
בפסח עשינו מקמח מצה במקום קמח וקוואקר
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אף אחת לא מוסיפה לימון לתפוחים?
כי לטעמי חייבים לאזן את המתיקות מהסוכר והקינמון (שהוא תבלין שמעצים מתיקות).
מכינים מתפוחי סמית' חמוצים, הם מאזנים יופי.
פעם הכנתי מתפוחים אדומים אז לא הוספתי סוכר ולא יצא טוב.
היה חסר את הנוזלים שהסוכר עוזר לתפוח להפריש.
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מתכון של @ששל
אני מכינה כמעט לכל שבת מתפוחי סמית' (הירוקים.)

קוביות תפוחים
מעט סוכר
קינמון

לערבב ולשים עד גובה 2/3 בתבניות אישיות

קראמבל:
כוס קמח
חצי כוס סוכר (אפשר חלק ממנו חום)
רבע כוס שמן

לערבב עד לקבלת פרורים (באותה קערה של התפוחים)
לכסות את התפוחים בפרורים עד למעלה
לאפות עד השחמה
התפוחים מספיקים להיאפות?
שאלה נוספת, האם זה טוב בחימום חוזר?
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
המתכון המוצלח ביותר, לטעמי כמובן, הוא זה של חן במטבח.
מעתיקה למעונינים:

לשכבת פירורי הבצק:

2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

לשכבת תפוחים:

6 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס (תפוחים מזן גרנד סמית)
2 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1 כף קורנפלור
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:

לשכבת פירורי הבצק:

  • בקערה גדולה לערבב את הקמח, סוכרים, מלח, קינמון ואבקת אפייה.
  • להוסיף את קוביות החמאה הקרה ובעזרת הידיים למעוך את החמאה עם האצבעות בתוך תערובת הקמח עד שהחמאה נטמעת היטב בקמח ונוצרים פירורים בגודל אפונה. (אפשר ליצור את שכבת פירורי הבצק גם במעבד מזון. לשים את כל המרכיבים היבשים, לערבב, להוסיף את החמאה ולערבב בפולסים עד שנוצרים פירורי בצק).
  • לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר.
לשכבת התפוחים:

  • להדליק תנור ל-180 מעלות.
  • בקערה גדולה לערבב את התפוחים עם הלימון, סוכרים, קורנפלור, מלח וקינמון.
  • להוסיף את החמאה המומסת ולערבב.
הרכבה ואפייה:

  • להניח את תערובת התפוחים בתבנית האפייה, לשטח לגובה אחיד.
  • לפזר מעל התפוחים את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
  • להכניס לתנור לאפייה של 40-50 דקות, עד ששכבת הבצק משחימה מעט, התפוחים רכים ובקצוות התבנית יש נוזלים חומים ומבעבעים.
  • לתת לקראמבל כ-5 דקות מנוחה ולהגיש עם גלידה או קצפת.
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

פנינה :)

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מערבבת עם התפוחים (מזן גרנד סמית) ג'לי חמוציות (cranberry sauce), כמיטב המסורת האמריקאית המשפחתית.
זה מגיע בקופסת שימורים של חברות אמריקאיות כמו גפן.
מאד טעים ועשיר, ממליצה לנסות!
מתאים מאד כתוספת לעיקרית בשרית.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וואוו. יצא מדהיםםם
תודה רבה
ידעתי שאפשר לסמוך על ההמלצות שלך
לא המלצה שלי אלא של @ששל .
אני רק ביארתי למה הכוונה בדובדבנים משומרים (שלא יתבלבלו רחמנא לצלן עם המסוכרים מהקונדיטוריות של שנות השמונים).
 

הודיה לולוי

משתמש סופר מקצוען!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
המתכון המוצלח ביותר, לטעמי כמובן, הוא זה של חן במטבח.
מעתיקה למעונינים:

לשכבת פירורי הבצק:

2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

לשכבת תפוחים:

6 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס (תפוחים מזן גרנד סמית)
2 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה
1 כף קורנפלור
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:

לשכבת פירורי הבצק:

  • בקערה גדולה לערבב את הקמח, סוכרים, מלח, קינמון ואבקת אפייה.
  • להוסיף את קוביות החמאה הקרה ובעזרת הידיים למעוך את החמאה עם האצבעות בתוך תערובת הקמח עד שהחמאה נטמעת היטב בקמח ונוצרים פירורים בגודל אפונה. (אפשר ליצור את שכבת פירורי הבצק גם במעבד מזון. לשים את כל המרכיבים היבשים, לערבב, להוסיף את החמאה ולערבב בפולסים עד שנוצרים פירורי בצק).
  • לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר.
לשכבת התפוחים:

  • להדליק תנור ל-180 מעלות.
  • בקערה גדולה לערבב את התפוחים עם הלימון, סוכרים, קורנפלור, מלח וקינמון.
  • להוסיף את החמאה המומסת ולערבב.
הרכבה ואפייה:

  • להניח את תערובת התפוחים בתבנית האפייה, לשטח לגובה אחיד.
  • לפזר מעל התפוחים את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
  • להכניס לתנור לאפייה של 40-50 דקות, עד ששכבת הבצק משחימה מעט, התפוחים רכים ובקצוות התבנית יש נוזלים חומים ומבעבעים.
  • לתת לקראמבל כ-5 דקות מנוחה ולהגיש עם גלידה או קצפת.
ווואוו! בדיוק באה להעתיק גם כן את המתכון הזה,
ממליצה עליו בחום!
ממש מושלם, הטעם והפריכותתתתתת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה