מאפים קרואסון מבצק פריך

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מחפשת מתכון לקרואסון שהבצק הוא לא בצק שמרים.
ופרווה, לא עם חמאה.
זכור לי שנתקלתי פעם בכזה מתכון שהבצק מכיל ריץ'.
יש למישהי מתכון מדויק של הדבר זה? משהו טעים ומוצלח.
וכן מילוי לענין, לא שוקולד.
אולי אגוזים? או משהו אחר מענין.
תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בד"כ מדובר בקרואסונים שמבוססים על שק"ם.
מכינים משמנת חמוצה+חמאה/מרגרינה+קמח.
אפשר למלא בריבה, בממרח חלבה או בממרח תמרים.
כיום יש מתכונים שבהם ממירים את השמנת בריצ' (שזה בעצם מרגרינה נוזלית).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מניחה שהתוצאה דומה.
אני בכל אופן מאד אוהבת מאפים עם שמנת חמוצה. היא משפרת מרקם וטעם.
ואני גם לא הופכת מתכונים לפרווה בד"כ אלא מתמקדת במה שהוא פרווה לכתחילה.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני מניחה שהתוצאה דומה.
אני בכל אופן מאד אוהבת מאפים עם שמנת חמוצה. היא משפרת מרקם וטעם.
ואני גם לא הופכת מתכונים לפרווה בד"כ אלא מתמקדת במה שהוא פרווה לכתחילה.
אני אשמח לקבל מתכון שהוא פרווה מלכתחילה.
אבל אם לא, אז גם מתכון בהמרה יהיה בסדר, למי שיש.
מעדיפה ריץ' על פני מרגרינה, גם אם שניהם באותה רמת ערך תזונתי,
הטעם והמרקם שונים.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי , אולי תעלי את המתכון שלך?
המתכון שלי הוא כזה - -
מדידה בכוס חד פעמית.

החומרים לבצק
4 כוסות קמח
300 גרם מרגרינה
1 ריץ פרווה

מחלקת ל - 4 עוטפת בניילון נצמד למקרר לשעה קלה כדי שיהיה נח לעבוד איתו.
לאחר מכן -
כל כדור מרדדת ע''ג כף קינמון עם 6 כפות סוכר, ז''א על גבי משטח הרידוד אני מפזרת את הקינמון והסוכר ועל גבי זה מרדדת, לעיגול יפה יפה, מה שהרווחתי זה שהבצק קיבל לתוכו את הקינמון והסוכר ונתן לו מעטה מענין מלמעלה.

ע''ג הבצק מורחת שכבה עדינה ממש של ממרח תמרים ומגלגלת לרוגעלך (עדיף קטנטנים לפי רמת הסבלנות...)

לאפות על 180* עד שמזהיב מלמטה, היות והרוגעלך חומים מעט אפשר לטעות אז כדאי להרים מעט ולבדוק.
(ואני כרגע לא מתנדבת להביא תמונה כי בדרך כלל אני עושה את אותם ל"ליישב" בסוכות,
זה לא שיא הבריאות.... )

דבר נוסף סורי על האורך - -
לאחרונה התחלתי בהכנת רוגעלך לעשות מלבן ארוך ולחתוך פסים אלכסוניים שיוצרים משולשים, הרבה יותר קל ופשוט ליצור רוגעלך כך.

יאללה הארכתי ... בתאבון רב והצלחות רבות
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
יש לי מתכון דומה אבל עם מעט פחות שומן.. (הזכרת לי נשכחות)
6 כוסות קמח (מדידה)
400 גר' מרגרינה
1 ריץ
בשעתו גלגלתי סהרונים זעירים עם סוכר וקינמון.
בצק נוח מאד.
 

יבר

משתמש מקצוען
יש לי מילוי שעשוי מפצפוצי אורז מרוסקים עם סוכר.
למי שלא אוהב קינמון זה פתרון מעולה וטעים מאוד.
מעונינים בכמויות ? (זה לא תחת ידי כרגע)
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מקפיצה..
אולי בכל אופן יש מתכון לבצק קרואסון עם ריץ' ללא מרגרינה?
שמלכתחילה הוא ללא מרגרינה, לא שהמרתם לשמן.

תודה!
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
רוגלך מבצק פריך

החומרים לבצק:

5 כוסות קמח רגיל

קופסת ריץ

2 חבילות מרגרינה

1/4 כוס סוכר



החומרים למילוי:

כוס סוכר

2 כפות קינמון או קקאו או 3/4 כוס אגוזים טחונים

לחילופין אפשר למרוח קצת ריבה בלבד.




אופן ההכנה:



בקערת מיקסר לשים את המרגרינה הריץ והסוכר לבחוש ולהוסיף את הקמח

ללוש היטב במוט K .לחלק את הבצק ל-6 או 8 חלקים, מכל חלק ליצור כדור

ולרדד על משטח מקומח לצורת עיגול למרוח את המילוי הרצוי לחלק את העיגול ל-16 חלקים שווים (משולשים)ולגלגל מהצד הרחב לכיוון קצה המשולש

לשים בתבנית .

לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות העוגיות אפויות כשצבען צהוב- חום בהיר.
 

תמר בר חנין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

לוש

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
רוגלך מבצק פריך

החומרים לבצק:

5 כוסות קמח רגיל

קופסת ריץ

2 חבילות מרגרינה

1/4 כוס סוכר



החומרים למילוי:

כוס סוכר

2 כפות קינמון או קקאו או 3/4 כוס אגוזים טחונים

לחילופין אפשר למרוח קצת ריבה בלבד.




אופן ההכנה:



בקערת מיקסר לשים את המרגרינה הריץ והסוכר לבחוש ולהוסיף את הקמח

ללוש היטב במוט K .לחלק את הבצק ל-6 או 8 חלקים, מכל חלק ליצור כדור

ולרדד על משטח מקומח לצורת עיגול למרוח את המילוי הרצוי לחלק את העיגול ל-16 חלקים שווים (משולשים)ולגלגל מהצד הרחב לכיוון קצה המשולש

לשים בתבנית .

לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות העוגיות אפויות כשצבען צהוב- חום בהיר.

יואו כמה שומן..
ידוע לך אם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן? זה יצא טוב?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מחפשת מתכון לקרואסון שהבצק הוא לא בצק שמרים.
ופרווה, לא עם חמאה.
זכור לי שנתקלתי פעם בכזה מתכון שהבצק מכיל ריץ'.
יש למישהי מתכון מדויק של הדבר זה? משהו טעים ומוצלח.
וכן מילוי לענין, לא שוקולד.
אולי אגוזים? או משהו אחר מענין.
תודה!
אני רואה שהאשכול הוקפץ.
יש לי מתכון מוצלח מאוד מנסיון כמובן, ללא מרגרינה ועם ריץ'. אפשר כמובן למלא במילוי אחר כמו ריבה/אגוזים/קוקוס/ממרח תמרים וכד'

פסים בצק פריך במילוי שוקולד:

בצק:

3.5 כוסות קמח
1 ריץ' מרוכז
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים חמים

מילוי:
4 כפות קקאו
2 כוסות סוכר
1+1/4 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
3 ביצים

א. ההכנה:
לחלק הבצק ל5,
לרדד למלבן, למלא, לסמן פרוסות ולאפות.
אפשרות: להמיס שוקולד בשקית ולקשקש שתי וערב/א.סוכר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה