בשרי קציצות. אוף אחד גדול.

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
למה??? למה אני עובדת והילדים לא אוהבים את האוכל שלי???
מה יהיה פה???

תכל'ס מתגייסת לאתגר הבא: קציצות!

אספר מה הכנתי ותשפצו לי או תציעו לי מה יהפוך אותם לטעימות:

חצי ק"ג בשר שווארמה אדום
חצי ק"ג עוף טחון
כף כמון
כף פפריקה
כף מלח
2 כפות מיונז
כוס פירורים
2 ביצים

טיגנתי על מחבת פסים עם שמן בהתזה.

מה קרה? למה לא טעים..
 

תהילה ר

משתמש פעיל
כל הכבוד על המאמץ
ילדים לדעתי אוהבים דברים פחות מתובלים ופיקנטיים
תורידי את המיונז וגם תשימי אולי כפית כמון ולא כף
ולדעתי אם את רוצה שיהיה להם יותר קל לאכול תטגני בשמן עמוק או שתבשלי ברסק עגבניות.
אני ראיתי שילדים לא כ"כ אוהבים דברים שמכינים במחבת פסים, זה פחות נימוח.....
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
לא מרגישים בכלל את הכמון בכמות הגדולה של הבשר.
אבל בנגלה הבא אנסה מה שהצעת:
כל הכבוד על המאמץ
ילדים לדעתי אוהבים דברים פחות מתובלים ופיקנטיים
תורידי את המיונז וגם תשימי אולי כפית כמון ולא כף
ולדעתי אם את רוצה שיהיה להם יותר קל לאכול תטגני בשמן עמוק או שתבשלי ברסק עגבניות.
אני ראיתי שילדים לא כ"כ אוהבים דברים שמכינים במחבת פסים, זה פחות נימוח.....

אבל,
אני נזכרת שבאמת טיגנתי בעמוק וגם אז לא אהבו.
מה חסר לי במתכון הבסיסי שיהיה להם טעים.?
בסך הכל קציצות אמורות להיות מאכל אהוב...
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
קציצות של אמא שלי (אל-כשל):
1 ק"ג חזה עוף מעורב עם בשר טחון (הרעיון הוא שהחזה יבש מידי והבשר מאזן אותו ועושה שכל העסק יהיה יותר עסיסי)
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 שן שום כתושה
3 ביצים
1 כפית מלח
רבע/חצי כפית פלפל שחור

להכניס בצל למג'ימיקס, לתת לו כמה פולסים לקיצוץ גס, ואז להוסיף את העוף- עוד כמה פולסים. להוסיף את הבשר הטחון.
לא לרסק יותר מידי- הקציצה נהיית מסטיק חסר זהות
להוציא ולהוסיף את שאר הרכיבים, ולהכניס את זה למקרר להתגבשות לחצי שעה.
לטגן.

הולך טוב עם:
1. לטגן בצל גדול, לשים את הקציצות, להוסיף פרוסות תפו"א, מלח ופלפל שחור, לבשל עד שהתפו"א רכים. לתת לזה לעמוד לפחות חצי שעה לפני ההגשה- ככה הכל סופג טעמים ויוצא טעים יותר.
2. מקרוני עם מה שנקרא אצלנו "סלסה דה לה שף": שמים בסיר חבילה קטנה של רסק עגבניות, כפית סוכר, חצי כפית מלח, טיפי שום גבישי, עם קצת שמן. מטגנים 3-4 דקות לנטרול החומציות של הרסק. מוסיפים 1-2 כוסות מים, מרתיחים. מכניסים פנימה את הקציצות ומביאים שוב לרתיחה. מכבים את האש. לתת לזה לעמוד לפחות חצי שעה לפני ההגשה- ככה הכל סופג טעמים ויוצא טעים יותר. מגישים עם מקרוני.

באופן כללי, כמעט כל תבשיל טוב לו לעמוד חצי שעה אחרי תום הבישול- זה משפר את הטעם.

מי שמעבה קציצות עם כל מיני ירקות ופרורי לחם- לא בטוח שזה יהיה עמיד בהרתחה עם נוזלים- זה עלול להתפרק.

אין במתכון הזה הרבה תבלינים- הטעם הוא מהבצל והשום- והוא מעולה...

בהצלחה!
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אפשר להוסיף בצל טחון או מטוגן וגם תפוח אדמה אחד טחון!
אפשר להמיר פירורים בשבולת שועל.
מבחינתי בשר צלעות או צוואר לקציצות הכי זול וטעים.
אולי תספרי איך המרקם? ואיך הטעם? ונוכל לדייק יותר
 

RUSI10

משתמש מקצוען
כדי לעדן את קציצות העוף שיהיו פיקנטיות ורכות יותר , כדאי להוסיף לעיסה ירק מגורר/טחון במטחנה ביחד עם הבשרי (גזר, תפו"א, בטטה, קישוא וגם ירק וגם כוסברה, פטרוזליה וכו')
אגב, יש הבדל גדול בטעם העוף הטחון בין החברות השונות.
(אני טוחנת לבד חזה עוף - הכי בריא הכי טעים הכי נקי....)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ברור שזה הכמון
בצהרונים של ילדי הורידו תיבול מזרחי והילדים התחילו לאכול...
לי יש קציצות אפויות עם כפית כמון וכל ילד שפוגש אותן לא מפסיק לאכול.
לא חושבת שזו הסיבה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למה??? למה אני עובדת והילדים לא אוהבים את האוכל שלי???
מה יהיה פה???

תכל'ס מתגייסת לאתגר הבא: קציצות!

אספר מה הכנתי ותשפצו לי או תציעו לי מה יהפוך אותם לטעימות:

חצי ק"ג בשר שווארמה אדום
חצי ק"ג עוף טחון
כף כמון
כף פפריקה
כף מלח
2 כפות מיונז
כוס פירורים
2 ביצים

טיגנתי על מחבת פסים עם שמן בהתזה.

מה קרה? למה לא טעים..
א. איך היה המרקם?
להודו יש נטיה להיות צמיגי לעיתים. צריכים להקפיד על שווארמה מנקבה או לערבב עוף ובקר.
ב. את הכמון והפפריקה יש להוריד למינון של כפית ואת המיונז מומלץ להחליף בשמן.
ג. כדאי להוסיף ירקות מגורדים דקדק כמו בטטה, גזר וקישואים.
ד. אפשר לאפות קציצות והן תצאנה עסיסיות , רק שיש להקפיד על אפיה בתבנית תנור ועל מכת חום בתחילת האפיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היא שמה כף על חצי קילו בשר-זה המון ומאד דומיננטי
לזאת גם אני מסכימה.
אבל את כתבת שילדים לא אוהבים תיבול מזרחי ומזאת הסתייגתי.
ומיונז רחוק מלהיות מזרחי :)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
א. המתכון שלי שונה לגמרי, אז לא יודעת לומר על שלך
ב. בקציצות שלי ראיתי שכשאני מוסיפה קטשופ לעיסה (כמה שפריצים נדיבים) זה מתאהב על הילדים ובעצם גם עלי
ג. קישוא מגורר מוסיף רכות ההפך מצמיגות
ד. אצלי יש יותר פירורים יחסית לשלך.
 

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
אני עושה קציצות ברסק עגבניות.
מבשלת רסק עגבניות+פפריקה מתוקה+סוכר+מלח
מכינה קציצות מ- עוף/הודו/בשר טחון פירורי לחם וביצה
השבוע ניסיתי להחליף- שמתי שיבולת שועל אינסטנט במקום פירורי לחם ואף אחד לא הרגיש בתחליף ליקקו את האצבעות ב"ה
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שימי לב-להודו טעם מאוד חזק. נסי רק עם חזה עוף.
כמוכ את יכולה להוסיף קוואקר וביצים-שגם כנראה ירככו יותר
אבל! ילדים הם ילדים.
אני תקופה ארוכה הוצאתי לבת שלי ביום של קציצות מרק, כי זה מה שהיתה מוכנה לאכול פרט לתוספות פחממות(וזה קרה וקורה עד היום הימים של קציצות עדשים/טונה. שאר העיקריות שאני מכינה היא אוהבת בה)
עד שראיתי פה מתכון לקציצות בתנור. הכנתי סתם כי אני לא אוהבת לטגן ומעדיפה לאפות(מטעמי נוחות ובריאות.)האמת?חששתי מהתגובות של כולם. דווקא מאוד התלהבו!(זה באמת הזדמנות להודות ל@ממלמלת! תודה גדולה!!!-https://www.prog.co.il/threads/%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%98%D7%A2%D7%9E%D7%AA%D7%9F.513077/#post-7234197)
אבל הכי הפתיעה אותי זו שהחליטה שזה קציצות שניצל וכל יום מבקשת שכין......
אף אחת לא תוכל לעזור לך להגיע לטעם ילדייך. זה ענין של ניסוי ותהייה..
מה שכן-חפשי, אפילו פה בפרוג, מתכונים מומלצים והכיני לפי המתכון בדיוק. אולי כך תצליחי..
הרבה הצלחות
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה קציצות ברסק עגבניות.
מבשלת רסק עגבניות+פפריקה מתוקה+סוכר+מלח
מכינה קציצות מ- עוף/הודו/בשר טחון פירורי לחם וביצה
השבוע ניסיתי להחליף- שמתי שיבולת שועל אינסטנט במקום פירורי לחם ואף אחד לא הרגיש בתחליף ליקקו את האצבעות ב"ה
הרבה פעמים אני שמה קוואקר אינסטנט במקום פירורים
ואתמול שכחתי לשים ביצה, ושמתי לב רק שעות אח"כ כשהחזרתי את הביצים למקרר והתבנית היתה מלאה...
אה, ונמרכיב החשוב לקציצות קלילות ועסיסיות: מים! 1/8-1/4 כוס מים. לא להאמין, אבל עובד!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  27  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה