קציצות של אמא שלי (אל-כשל):
1 ק"ג חזה עוף מעורב עם בשר טחון (הרעיון הוא שהחזה יבש מידי והבשר מאזן אותו ועושה שכל העסק יהיה יותר עסיסי)
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 שן שום כתושה
3 ביצים
1 כפית מלח
רבע/חצי כפית פלפל שחור
להכניס בצל למג'ימיקס, לתת לו כמה פולסים לקיצוץ גס, ואז להוסיף את העוף- עוד כמה פולסים. להוסיף את הבשר הטחון.
לא לרסק יותר מידי- הקציצה נהיית מסטיק חסר זהות
להוציא ולהוסיף את שאר הרכיבים, ולהכניס את זה למקרר להתגבשות לחצי שעה.
לטגן.
הולך טוב עם:
1. לטגן בצל גדול, לשים את הקציצות, להוסיף פרוסות תפו"א, מלח ופלפל שחור, לבשל עד שהתפו"א רכים. לתת לזה לעמוד לפחות חצי שעה לפני ההגשה- ככה הכל סופג טעמים ויוצא טעים יותר.
2. מקרוני עם מה שנקרא אצלנו "סלסה דה לה שף": שמים בסיר חבילה קטנה של רסק עגבניות, כפית סוכר, חצי כפית מלח, טיפי שום גבישי, עם קצת שמן. מטגנים 3-4 דקות לנטרול החומציות של הרסק. מוסיפים 1-2 כוסות מים, מרתיחים. מכניסים פנימה את הקציצות ומביאים שוב לרתיחה. מכבים את האש. לתת לזה לעמוד לפחות חצי שעה לפני ההגשה- ככה הכל סופג טעמים ויוצא טעים יותר. מגישים עם מקרוני.
באופן כללי, כמעט כל תבשיל טוב לו לעמוד חצי שעה אחרי תום הבישול- זה משפר את הטעם.
מי שמעבה קציצות עם כל מיני ירקות ופרורי לחם- לא בטוח שזה יהיה עמיד בהרתחה עם נוזלים- זה עלול להתפרק.
אין במתכון הזה הרבה תבלינים- הטעם הוא מהבצל והשום- והוא מעולה...
בהצלחה!