כמה משפחות אברכיות יש שם?מוזמנים לבית שאן
דירות ב600 שלף שח
נוף מטריף שקט ואיכות חיים
קהילה מתוקה ומשפחתית
בקיצור...
כמה משפחות אברכיות יש שם?מוזמנים לבית שאן
דירות ב600 שלף שח
נוף מטריף שקט ואיכות חיים
קהילה מתוקה ומשפחתית
בקיצור...
חיפה לא חורחריש זה לא החור הזה ליד חיפה?
מי שמחפש קהילה אשכנזית זה לא ממש מגרה מקום שיש לו 10 משפחות שגרות שאף אחד לא מפתיח לו שיום אחד הם לא יעברו דירה ומנסיון ממקומות אחרים לא כל מי שקונה דירה גר בה בסוף מתי שיבאו לשם כמה עשרות משפחות זה יתחיל להיות מענין לדעתי מי שקונה שם דירה ובונה רק על קהילה חרדית זה סיכוןכמה מאות ספרדים בני תורה 2 בתי יעקב וסמינר
וכמה עשרות באזור 50 אשכנזים שקנו 10 שגרים תכלס כבר במקום, כל הזמן עוברים עוד
אחרי שהם גרים בדירות 4 ו5 חדרים שלהם לא בטוח כמה מהר הם יעזבושאף אחד לא מפתיח לו שיום אחד הם לא יעברו דירה
כמו כל ארץ ישראלדרך אגב כל האזור של עמנואל/יהודה ושומרון הוא אזור עם המון היסטוריה יהודית.
כוונתך לא ברורהכל התפיסה הזו לצפות שהאוכלוסיה הקודמת תעבור לכבוד הקהילה החדשה, היא מה זה לא לעניין.
מי שבא לעיר עם קהילה קיימת אמור להגיע עם מידה מסוימת של פתיחות למציאות/ לנמצאים.
ממש לא. מישור החוף ואיזור הגליל היה בעיקר פלישתי וכנעני. הדרום כמעט לא היה מיושב (בסדר היה את מצדה). רוב ההתיישבות היהודית הייתה באיזור יהודה ושומרון (כולל בית שמש וירושלים).כמו כל ארץ ישראל
לדבר על תקופת התנ"ך (פלישתים וכנענים) או תקופת התנאים (מצדה)?ממש לא. מישור החוף ואיזור הגליל היה בעיקר פלישתי וכנעני. הדרום כמעט לא היה מיושב (בסדר היה את מצדה). רוב ההתיישבות היהודית הייתה באיזור יהודה ושומרון (כולל בית שמש וירושלים).
סיפור שלא היה:כוונתך לא ברורה
רוצה להסביר?
נראה לי לא הבנתם מה כתבו.סיפור שלא היה:
קבוצות חסידי גור רוצה לקנות דירות במודיעין עילית, והם עסוקים בדיון האם ומתי הליטאים יעזבו ותוך כמה שנים.
מה דעתכם?
נראה לי הרעיון ברור. יהודה ושומרון זה האיזור עם הנוכחות היהודית הכי חזקה בהיסטוריה. גם יותר משאר חלקי א"י.לדבר על תקופת התנ"ך (פלישתים וכנענים) או תקופת התנאים (מצדה)?
כי זה לא אותו דבר.
מעניין. בדיוק לומדת ספר יהושע וזה לא עושה רושם כזה.נראה לי הרעיון ברור. יהודה ושומרון זה האיזור עם הנוכחות היהודית הכי חזקה בהיסטוריה. גם יותר משאר חלקי א"י.
תודה, עכשיו הבנתינראה לי לא הבנתם מה כתבו.
כתבו לגבי מישהו ליטאי שמגיע לבית שאן על סמך ה10 משפחות הליטאיות, שייתכן והם יעזבו והוא יישאר לבד.
אף אחד לא מצפה מהאוכלוסייה הקיימת לעזוב.
תבדקו איפה כל האירועים בספר יהושע התרחשו. וכנ"ל גם האירועים שבשופטים שמואל ומלכים (לדעתי כמעט כולם התרחשו ביהודה ושומרון כולל ירושלים, כמובן חוץ משמשון שהלך לפלישתים וכדומה)מעניין. בדיוק לומדת ספר יהושע וזה לא עושה רושם כזה.
מה זה אומר זול?יש צדק בדברים מצד אחד
אך מצד שני מי שבא עכשיו מרוויח מחיר זול+ הזדמנות להתפתחות אישית
אחרי הכל שאני קונה דירה אני מחפש שיואיל לי למגורים ולא לפתח את האזורובסוף כל מקום גדול מתחיל מבקטנה אם כל אחד יגיד שהוא בא רק כשיש כמה עשרות משפחות לא יצא כלום,
ברור שזה לא מתאים לכולם, אבל לזוג שעומד על הרגליים יש שם חים טובים, מאד!!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: