קישקע לטשולנט -מי מכיר מתכון טוב כמו ב"טשולנטיה"

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
פעם היה פה אשכול על מתכונים של פסח ומישהו מכאן נתן שם מתכון של קישקע לפסח עם קמח מצה ויצא לי מעולה מעולה
אני מנסה למצוא את המתכון ההוא ללא הצלחה, אם מישהו מזהה שזה היה הוא אשמח שיכתבו.
זה התחיל בטיגון בצל ולהוסיף לו כוס קמח מצה
תודה גדולה
אם עדין רלוונטי לך
 

צליל קסום

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
תודה רבה רבה
פשוט חיכיתי בסבלנות לפסח כדי למצוא אותו במתכוני הפסח
וב"ה נמצאה האבידה!
 

saralulu

משתמש מקצוען
אשמח למתכונים טובים של...
קישקע בשרי
קישקע עם בצל מטוגן.
מיליון תודות!!!
ו... איזה חלק של בשר יוצא הכי רך ונמס בפה?
 

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בעיקרון - ככל שתשימי יותר שמן ויותר שום כך הטעם יהיה יותר דומה לקנויים.

המתכון המנצח שלי:
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן (אם אין לי בצל מטוגן, אני מוותרת)
כפית שום כתוש.
מלח, פפריקה (אפשר פלפל שחור, אני לא אוהבת)

אני תמיד משלשת כמויות ומקפיאה בשקיות.
מכניסה לסיר כשהקיגל קפוא.
אני גם משתמשת במתכון הזהנ
הכמות שכתובה לי זה כבר ישר מושלש חחח
מתכון מנצחח
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מעניין שאף אחד לא כתב את הגרסה שלי לקישקע אלוף באמת!!
אני עובדת בתחום וזה אחד המתכונים שקבוע מבקשים ממני.
הבעיה שאין לי כמויות מדויקות.
קוצצת בערך 3 בצלים גדולים, מגררת בטטה, גזר, קישוא, מאדה בהרבה שמן לריכוך.
מוסיפה כמה שיני שום קצוץ ומטגנת עוד מעט.
מכבה, ומוסיפה פ. לחם מוזהבים וקמח בערך 3+3 כוסות.
מוסיפה מים ושמן ותבלינים עד שמתגבש לבצק דביק.
תבלינים:
גריל עוף
פפריקה מרוקאית
פ. שחור
א. מרק עוף
מלח.
חשוב! לטעום טיפונת מהעיסה שהטעם חזק ולא תפל.
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אין לי כמויות מדוייקים, יוצא פצצה---
בצל וגזר מגורד
קמח
שמן
מלח
פפריקה
פ.שחור
אם רוצים בשרי, משדרג מאד-בשר טחון
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מעניין שאף אחד לא כתב את הגרסה שלי לקישקע אלוף באמת!!
אני עובדת בתחום וזה אחד המתכונים שקבוע מבקשים ממני.
הבעיה שאין לי כמויות מדויקות.
קוצצת בערך 3 בצלים גדולים, מגררת בטטה, גזר, קישוא, מאדה בהרבה שמן לריכוך.
מוסיפה כמה שיני שום קצוץ ומטגנת עוד מעט.
מכבה, ומוסיפה פ. לחם מוזהבים וקמח בערך 3+3 כוסות.
מוסיפה מים ושמן ותבלינים עד שמתגבש לבצק דביק.
תבלינים:
גריל עוף
פפריקה מרוקאית
פ. שחור
א. מרק עוף
מלח.
חשוב! לטעום טיפונת מהעיסה שהטעם חזק ולא תפל.
בלי טיפת שמאלץ?
 

מוטי שרון

משתמש רשום
מעניין שאף אחד לא כתב את הגרסה שלי לקישקע אלוף באמת!!
אני עובדת בתחום וזה אחד המתכונים שקבוע מבקשים ממני.
הבעיה שאין לי כמויות מדויקות.
קוצצת בערך 3 בצלים גדולים, מגררת בטטה, גזר, קישוא, מאדה בהרבה שמן לריכוך.
מוסיפה כמה שיני שום קצוץ ומטגנת עוד מעט.
מכבה, ומוסיפה פ. לחם מוזהבים וקמח בערך 3+3 כוסות.
מוסיפה מים ושמן ותבלינים עד שמתגבש לבצק דביק.
תבלינים:
גריל עוף
פפריקה מרוקאית
פ. שחור
א. מרק עוף
מלח.
חשוב! לטעום טיפונת מהעיסה שהטעם חזק ולא תפל.
ביקשו מתכון לקישקע לא לפשטידת ירקות
 

saralulu

משתמש מקצוען
בעיקרון - ככל שתשימי יותר שמן ויותר שום כך הטעם יהיה יותר דומה לקנויים.

המתכון המנצח שלי:
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן (אם אין לי בצל מטוגן, אני מוותרת)
כפית שום כתוש.
מלח, פפריקה (אפשר פלפל שחור, אני לא אוהבת)

אני תמיד משלשת כמויות ומקפיאה בשקיות.
מכניסה לסיר כשהקיגל קפוא.
אחרי ההמלצות אני גם חייבת לנסות!
אשמח לדעת באיזה גודל כוס את משתמשת וכמה בערך פפריקה ומלח, ואם זה מלח גס או דק...
תודה!
ועוד שאלה קטנה... פירורי לחם מוזהבים או רגילים?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אחרי ההמלצות אני גם חייבת לנסות!
אשמח לדעת באיזה גודל כוס את משתמשת וכמה בערך פפריקה ומלח, ואם זה מלח גס או דק...
תודה!
ועוד שאלה קטנה... פירורי לחם מוזהבים או רגילים?
כוס ח"פ קר
(זה לא כ"כ משנה, כי לפי הכוס שתשתמשי, יהיה ביחס בין כל המרכיבים)
פפריקה - בערך חצי כפית וגם מלח - דק, בערך חצי כפית.

אני אוהבת פירורים מוזהבים. המתכון המקורי הוא בפירורים רגילים.

בהצלחה!
 

יבר

משתמש מקצוען
נראה לי שיש כאן כבר מספיק מתכונים, אבל 2 טיפים :

שקית אבקת אפיה על ק"ג קמח + (מכינה כמות גדולה ומקפיאה)
נותן אוריריות.

מטגנת את הבצל בסיר גדול.
כשזהוב, מוסיפה מיץ בשר או עוף (שומרת במקפיא לעת הצורך)
מביאה לרתיחה.
כשרותח - מכניסה פנימה את הקמח ושאר החומרים.
(קמח סופח יותר טוב נוזלים חמים)
 

לארג'

משתמש מקצוען
משאירים את הקישקע בנייר אפיה עד הבוקר או שלאחר קצת בישול מוציאים את הנייר?
 

- אסתר -

משתמש פעיל
בעיקרון - ככל שתשימי יותר שמן ויותר שום כך הטעם יהיה יותר דומה לקנויים.

המתכון המנצח שלי:
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן (אם אין לי בצל מטוגן, אני מוותרת)
כפית שום כתוש.
מלח, פפריקה (אפשר פלפל שחור, אני לא אוהבת)

אני תמיד משלשת כמויות ומקפיאה בשקיות.
מכניסה לסיר כשהקיגל קפוא.
קמח כוסמין לבן יצא טוב?
יש הבדל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה