מתכון קרין גורן לבצק סוכר ביתי
להכין בצק סוכר לציפוי או קישוט עוגות בבית זה ממש לא מסובך. רק 3 רכיבים וכמה דקות עבודה... וכבר תוכלו להתחיל לפסל.כמות: כ- 1/2 1 ק"ג בצק סוכרחומרים400 גרם מרשמלו בצבע אחד (לבן או אחר)
1/4 כוס מים
כ- 1 ק"ג אבקת סוכר
בקערה שמתאימה למיקרוגל מערבבים יחד מרשמלו ומים.
מחממים במיקרוגל, עד שהמרשמלו סופג מים ומתמוסס, וכשמתחילים לערבב את התערובת היא הופכת לקרם (כדי לוודא שהתערובת לא נשרפת מחממים בכל פעם רק 20-10 שניות ברצף, ואז מוציאים, מערבבים ובודקים אם צריך להחזיר לחימום נוסף. במיקרוגל שלי זה לוקח במצטבר 4-3 דקות).
מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים כחצי מכמות אבקת הסוכר. מעבדים יחד לאיחוד במהירות איטית מאוד (כדי שהאבקה לא תעוף החוצה). מוסיפים בהדרגה את יתר אבקת הסוכר, חצי כוס בכל פעם, ומאחדים. את חצי הכוס האחרונה שומרים לפיזור על משטח העבודה.
לסיום, מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עוד כמה שניות במהירות גבוהה, כדי להבטיח שכל האבקה נבלעה בבצק.
מפזרים את חצי הכוס הנותרת של אבקת הסוכר על משטח העבודה. מעבירים אליו את בצק הסוכר ולשים עד שהמרקם אחיד ולא דביק.
משתמשים מיד או עוטפים היטב בניילון נצמד (חובה! בצק הסוכר מתייבש בצ'יק).
שומרים בטמפ' החדר (לא במקרר), עד חודש.