ציפוי לבן לעוגה חגיגית

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מעיינות21;1299150:
שמים את העוגה ממרח כלשהו.
שוקולד/ריבת חלב וכו'
מרדדים, ושמים על העוגה, מצמידים וחותכים את השאריות .

אמור להיות לזה מלא כיווצים מסביב, לא?
את סופחת את כל השאריות למקום אחד, חותכת, ואז איך את מעלימה את כל הטלאי הזה?

אגב, זה מסובך ודוחה לרדד את הבצק סוכר הזה? אני מתכוונת אם זה מתרדד בקלות כמו בצק שמרים נוח או נהיה גבישי ודביקי כמו בצק פריך דפוק?
 

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בכלל אני רואה שבד"כ משתמשים בבצק זה לציפוי עוגות עגולות, למה באמת? האם בעוגות מרובעות הוא לא מספיק מרשיים וחבל להשקיע?
 

מירי456

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ניקול;1299340:
הרידוד נעשה ע"ג קורנפלור.

או אבקת סוכר

כשקונים את הבצק לברר שהוא יחסית טרי כי עם בצק ישן קשה יותר לעבוד (יש לו חיי מדף ארוכים מאוד)
 

nc

משתמש סופר מקצוען
אם אין לך זמן להתקשקש ולקחת סיכונים
ואת רוצה משהו עמיד מחוץ למקרר
אולי כדאי לעשות קרם שוקולד רגיל ועליו לבזוק הרבה קוקוס/סוכריות לבנות ולקבל ציפוי לבן.
 

אסנת לוי

משתמש צעיר
יש קרם בספר של העוגות יום הולדת...קרם מעולה אבל חלבי..
מתכון בסיסי לקרם:
125 גרם חמאה רכה
1 וחצי כוסות אבקת סוכר-240 גרם
2 כפות חלב
אפשר להוסיף צבע מאכל..

מתכון לציפוי סוכר/בצק סוכר.
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 חלבונים
מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן עד שהסוכר נמס מחכים 3-5 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט אבל שלא משנה את צבעו..
לבדיקה לקחת כמה טיפות מהסירופ לתוך מים קרים ואמור להווצר כעין טופי.
ולא כמו קרמל שמתקשה וניהיה אבן..

להקציף את החלבונים לקצץ יציב.
והשהסירופ הפסיק לבעבע מוסיפים אותו בזרם דקיק לקצף-תוך כדי הקצפה ממש לאט(כמו שמכינים מיונז-למי שמכירה..)
וממשיכים עד שהכול ניהיה נוקשה.
אפשר לצבוע בצבע מאכל
בהצלחה!
 

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איך לעטוף עוגה בבצק סוכר?

העוגה שאותה מצפים חייבת להיות יבשה ויציבה על מנת שתוכל להחזיק את כל האלמנטים שהולכים להיות עליה.


בצק הסוכר מגיע באריזתו כשהוא נוקשה ולא גמיש. על מנת שניתן יהיה לעבוד עימו יש ללוש אותו ולעבד אותו היטב עם הידיים כשם שלשים בצק רגיל.
  • מקמחים את משטח העבודה עם אבקת סוכר/קורנפלור ולשים היטב.
  • מוסיפים לבצק קורט אבקת CMC על מנת להגמיש אותו ולהפוך אותו לאלסטי יותר.
1.jpg

צביעת הבצק:
ישנם סוגים שונים של צבעים באמצעותם ניתן לצבוע את הבצק (טיפות/ג'ל) וכן ניתן לרכוש בצק צבוע מראש בצבע המבוקש.
צביעת הבצק:


ישנם סוגים שונים של צבעים באמצעותם ניתן לצבוע את הבצק (טיפות/ג'ל) וכן ניתן לרכוש בצק צבוע מראש בצבע המבוקש.
  • טובלים קיסם בג'ל הצבע ומושחים את הצבע על גבי הבצק.
  • מקפלים את הבצק לשניים, כך שהצבע קלוע בפנים ולשים. יש לקמח את משטח העבודה באבקת סוכר במהלך הלישה כדי למנוע הדבקות הבצק למשטח.
  • ממשיכים ללוש עד שהבצק מקבל צבע אחיד. במידה ורוצים להכהות את צבע הבצק מוסיפים באמצעות הקיסם עוד מעט צבע
  • וממשיכים ללוש.
  • הערה: בצביעת הבצק, כדאי להתחיל עם הצבעים הבהירים, שכן זה יקל במידת הנדרש בהפיכת הבצק לצבע אחר/שילובי צבעים/תיקוני צבע.
2.jpg


יש לרדד את העוגה כך שהבצק לא יהיה דק מידי, ויקרע במהלך ציפוי העוגה ולא עבה מידי כך שיורגש ויהיה דומיננטי בטעמו בזמן אכילת העוגה.
  • מקמחים את משטח העבודה היטב עם אבקת סוכר.
  • מרדדים את הבצק באמצעות מערוך ומשתדלים לשמור על צורה עגולה/מרובעת (בהתאם לסוג העוגה שנעטוף).
  • מגלגלים/ עוטפים את הבצק בזהירות ובעדינות מסביב למערוך ומניחים אותו בזהירות על גבי העוגה.
3.jpg

  • מניחים את הבצק המרודד בעדינות על גבי העוגה.
  • מהדקים את הבצק לצידי העוגה, כך שלא יווצרו קפלים או בועות.
  • חותכים את שולי הבצק העודפים, תחילה במרחק מבסיס העוגה ולאחר מכן במדוייק ובצמוד לבסיס.
4.jpg
 

sunshine

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
hila תודה.
אפשר לצרף שוב את התמונות? לא רואים אותן.
 

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
התמונות למי שלא הצליח לראות
 

קבצים מצורפים

  • 1.jpg
    KB 10.3 · צפיות: 10
  • 2.jpg
    KB 11.5 · צפיות: 5
  • 3.jpg
    KB 13 · צפיות: 4
  • 4.jpg
    KB 11.6 · צפיות: 6

nchmeya

משתמש צעיר
לתוצאות טובות מורחים את הבצק על נילון בגודל של העוגה והקצוות אחכ הופכים את הנילון על העוגה. שמים בפריזר לכמה דקות הנילון נשלף ומשם מגיע המראה החלק כ"כ.
חוץ מזה חבל ללכת עד לרמי לוי ולקנות ב20 שקלים חתיכה קטנטנה.

אבקת סוכר
טיפטיפה מלח [לנטרל את המתוקקקק]
מיצב או פודינג וניל
צבע מאכל [אם רוצים צבעוני]
מעט מים

אני קניתי בשערי רווחה שק של קילו אבקת סוכר ב7 שקלים.
כל הרעיון הוא לשים את המים טיפה טיפה ולערבב עד שיוצא מעין פלסטלינה.
אם שמת יותר מידי מים תצטרכי להוסיף אבקת סוכר.[עדיף שלא יקרה] ועוד משהוא בפעם הראשונה שמתי מידי הרבה צבע מאכל מספיק טיפה -זה יותר יפה.
מעל המשטח הלבן ניתן לשים פרחים-מגלגלים נחשים מהבצק משטיחים את הנחשים ומגלגלים מצד לצד לפרח.
 

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
באילו הכשרים הבצק סוכר קיים?
 

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
את יכולה להכין לבד. הנה מתכון מאתר קוקיס

אין כמו לקנות בצק סוכר מוכן מהחנות, חוסך הרבה בלאגן במטבח, המתנה של 12 שעות בציפייה, וגם המרקם והטעם שונה, אבל לחרוצים בניכם, להלן מתכון:


חומרים:
½ ק"ג אבקת סוכר מנופה - חשוב שלא יהיו גרגירים
5 כפיות מים
3 כפיות אבקת ג'לטין
1 כף חמאה רכה
2 כפיות סירופ תירס


הכנה:
1. מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.


2. מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

3. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש.


מתכון לבצק פסטייז'

pastillage (מבטאים אותו פסטייז'(
בצק סוכר לבניית קירות ואובייקטים חזקים ויציבים – כדוגמא: בית, קופסה וכו'. החומר פחות גמיש מ-RFM ומבצק פרחים. יש לרדד אותו ולחתוך במהירות את החלקים הרצויים כי הוא מתייבש מהר ועלול להישבר.


מתכון 1
1 כפית ג'לטין
6 כפיות מים
250 גר' אבקת סוכר
1/2 1 כף עמילן תירס
1 כף רויאל אייסינג או חלבון

שמים 6 כפיות מים בכלי קטן ומניחים אותו בתוך מחבת עם מים, על הכיריים. מפזרים את הג'לטין על המים. ממיסים תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מנפים את אבקת הסוכר ועמילן התירס ויוצרים גומה. יוצקים אל תוך הגומה את הג'לטין המומס, מערבבים ומוסיפים את הרויאל אייסינג או החלבון.
מעבדים לבצק ומאחסנים עטוף בניילון נצמד.


מתכון 2
1 חלבון ביצה
2 כפיות
cmc
345 גר´ אבקת סוכר

לערבב כשני שליש מכמות אבקת הסוכר עם חלבון הביצה לתערובת אחידה.
להוסיף את אבקת ה-CMC ולערבב היטב.
להוסיף את יתרת אבקת הסוכר ולערבב כמה שניתן,
להוציא מהכלי וללוש היטב לבצק אחיד.

יש לשים לב שכמות הסוכר עשויה להשתנות בהתאם לגודל החלבון .
המסה מתקשה מהר לבצק קשה ויציב ולכן יש להשתמש מהר ולעטוף את יתרת החומר בנילון על מנת שלא יתקשה בזמן שעובדים על אוביקט מסוים.




 

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מתכון לבצק פרחים

בצק פרחים נקרא גם Gum Paste
מתכון 1

בצק גמיש המאפשר ליצור אובייקטים עדינים וקטנים או אפקט של בד וכדומה ולכן הבצק מיועד ליצירת פרחים

240 גר´ אבקת סוכר מסוננת
1 כף CMC

1/2 1 כפית ג´לטין
2 כפות מים
1 כפית גלוקוזה או סירופ תירס בהיר
1 חלבון (מביצה קטנה)

לשים בבין מארי את אבקת הסוכר וה CMC (על מנת להמיס את א. הסוכר).
בינתיים לשים בקערה ג'לטין + מים קרים מהברז (בכמות של פי 5 ממשקל הג'לטין) ולהמתין מס' דקות עד שנוצר שטיח ג'לטיני.
להעביר את הקערה עם הסוכר למיקסר.
להמיס את הג´לטין במחבת אך לא להביא לרתיחה, להוסיף את הגלוקוזה ולהמיס יחד, לצקת לקערת המיקסר ולהוסיף גם את החלבון. לערבל עד שהבצק אחיד. להוציא מהקערה וללוש היטב בידיים. אם יש צורך - להוסיף עוד אבקת סוכר.

כשהבצק אחיד הוא צריך להיות חזק/קשה יותר מ RFM. ליצור כדור ולעטוף את הבצק היטב בניילון נצמד. לתת לו לנוח לפחות שעתיים לפני השימוש.

מתכון 2

210 גרם אבקת סוכר מנופה
30 גר' קורנפלור
כפית מחוקה ג'לטין (כ-2 גרם) מותפח ב15 מל' מים קרים
2 כפיות מחוקות CMC
כפית וחצי מרגרינה רכה
כף גלוקוזה נוזלית

מכניסים את אבקת הסוכר והקורנפלור לקערת מיקסר רב עוצמה מסוג קיצ'נאייד או קנווד. מיקסר פשוט לא יעמוד בעומס ובמקרה זה לשים ידנית.
מניחים את הג'לטין בכלי קטן ומכסים ב-15 מל' מים קרים (כף וחצי), מניחים ללא ערבוב עד לספיגה מלאה של המים (כ-7 דקות).
מכניסים למיקרוגל בעוצמה נמוכה בפולסים של 20 שניות עד שהג'לטין צלול. חשוב להימנע מחימום יתר שיהרוס את הגמישות של הג'לטין וידגיש את ריחו הלא נעים.
מוסיפים את הגלוקוזה לאבקת הסוכר (לא צריך לחמם).
מוסיפים גם את הג'לטין הנוזלי.
מוסיפים גם את ה- CMC והמרגרינה ולשים עם וו הלישה עד קבלת בצק חלק.
עוטפים היטב בניילון ומקררים למשך הלילה.
לאחר הקרור ניתן לצבוע בצבעי ג'ל או להשאיר לבן (יש להשתמש באבקות איבוק).

 

מקורית

משתמש חדש
בצק סוכר קשה אפשר לרכך עם מעט מרגרינה-ממש טיפה ולעבד את הבצק שוב
הופך אותו לרך וכיף לעבוד איתו
חובה לשים לב שלא יגע במים
סה"כ לא כל כך קשה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0005.jpg
    KB 427.7 · צפיות: 8

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מתכון קרין גורן לבצק סוכר ביתי

להכין בצק סוכר לציפוי או קישוט עוגות בבית זה ממש לא מסובך. רק 3 רכיבים וכמה דקות עבודה... וכבר תוכלו להתחיל לפסל.כמות: כ- 1/2 1 ק"ג בצק סוכרחומרים400 גרם מרשמלו בצבע אחד (לבן או אחר)
1/4 כוס מים
כ- 1 ק"ג אבקת סוכר
בקערה שמתאימה למיקרוגל מערבבים יחד מרשמלו ומים.
מחממים במיקרוגל, עד שהמרשמלו סופג מים ומתמוסס, וכשמתחילים לערבב את התערובת היא הופכת לקרם (כדי לוודא שהתערובת לא נשרפת מחממים בכל פעם רק 20-10 שניות ברצף, ואז מוציאים, מערבבים ובודקים אם צריך להחזיר לחימום נוסף. במיקרוגל שלי זה לוקח במצטבר 4-3 דקות).
מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים כחצי מכמות אבקת הסוכר. מעבדים יחד לאיחוד במהירות איטית מאוד (כדי שהאבקה לא תעוף החוצה). מוסיפים בהדרגה את יתר אבקת הסוכר, חצי כוס בכל פעם, ומאחדים. את חצי הכוס האחרונה שומרים לפיזור על משטח העבודה.
לסיום, מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עוד כמה שניות במהירות גבוהה, כדי להבטיח שכל האבקה נבלעה בבצק.
מפזרים את חצי הכוס הנותרת של אבקת הסוכר על משטח העבודה. מעבירים אליו את בצק הסוכר ולשים עד שהמרקם אחיד ולא דביק.
משתמשים מיד או עוטפים היטב בניילון נצמד (חובה! בצק הסוכר מתייבש בצ'יק).
שומרים בטמפ' החדר (לא במקרר), עד חודש.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה