דרוש מתכון צילי מתוק

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היו פה אשכולות בנידון.
לפני שפותחים נושא חדש כדאי וגם קל מאד לחפש.
 

האסטרטגית

משתמש פעיל
רוטב צ'ילי מתוק

צריך:


500 גרם פלפל צ'ילי – ללא הגבעול

3 שיני שום קלופות

750 מ"ל חומץ בן יין לבן

645 גרם סוכר

מכינים:

1. חוצים וקוצצים גס 100 גרם מכמות הפלפלים – ולא מנקים מגרעינים. מניחים את הפלפלים במעבד מזון או בבלנדר.

2. חוצים, מנקים מגרעינים וקוצצים את יתרת כמות הפלפלים – ומוסיפים למעבד המזון או לבלנדר, ביחד עם שיני השום הקצוצות ו-250 מ"ל מהחומץ. מעבדים עד שהפלפלים קצוצים דק דק.

3. מעבירים את תערובת הצ'ילי, יתרת החומץ והסוכר לסיר בינוני ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס (בערך 5 דקות). מגבירים את הלהבה, מביאים את הרוטב לרתיחה – ואז מיד מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, במשך 35 עד 50 דקות – עד שהרוטב מסמיך. חשוב לערבב את הרוטב מפעם לפעם.

4. מעבירים את הרוטב לבקבוק או צנצנת אטומים שחוטאו היטב במים רותחים. הרוטב המוכן יכול להישמר בקירור ארבעה חודשים בקירוב.

* אין צורך להסמיך את הצ'ילי עד שהוא מגיע למרקם של ריבה – מדובר ברוטב נוזלי. אם תטעמו אותו ישר מהסיר הוא יהיה מאוד חריף, נוזלי למדי (וחם). אחרי יום של מנוחה במקרר החריפות תרגע מעט והמרקם יתייצב.

* אל תשכחו – אסור לחתוך צ'ילי ולגעת בעיניים או באף – ישרוף לכם נורא. חוץ מזה, שווה לפתוח את כל החלונות בזמן הבישול, ריח של חומץ חם הוא לא דבר קל לעיכול.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  31  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה