פשטידות,קישים,ממולאים ובשרים מיוחדים לכאן!

bekkiback

משתמש מקצוען
המקפיא מכיל 7 מגירות,
תתחילו להעמיס לי:)


תודה וברכה לכל אחת/אחד.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה סגנון?
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת פטריות:

לטגן בצל
להוסיף פטריות
אחרי שזה מזהיב להעביר לקערה ולהוסיף:
ביצים
פרורי לחם
קמח
א.מרק בצל
מלח
פלפל

לערבב ולאפות

אם רוצים להפוך לחלבי
בבלילה להוסיף קוטג
ולמעלה לפזר גבינה צהובה
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון לחזה פשוט מאד וטעים ברמות:
לחתוך לרצועות לא גדולות את החזה
להכין בלילה של קמח וביצה ומלח אם יוצא מידי סמיך להוסיף גם קצת מים ,
להשרות את רצועות החזה בתוך הבלילה לכחצי שעה
לטגן בשמן עמוק עד להזהבה
אחרי שמוציאים מהטיגון לשפוך מעל החזה כשעוד חם רוטב צילי מתוק.
נשמע פשוט אבל שוווה מאאאאאאד לנסות...........
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שיפודי פרגיות:
אופציה 1.שמן זית, תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה חריפה ומתוקה, תבלין על האש ואבקת שום,
אופציה 2.3 שיני שום כתושות, 4 כפות דבש, 4 כפות קטשופ, 1 בצל קצוץ דק, 3 כפות שמן, מלח, פלפל שחור, ופפריקה מתוקה.
אופן ההכנה:
  • משרים את הפרגיות במישרה 40 דקות.
  • משפדים על שיפודי עץ ומניחים בתבנית.
  • מזלפים מעל כל שיפוד שמן קנולה.
  • אופים בחום 200 מעלות במצב גריל כ20 דקות עד לצבע שזוף בכל הצדדים.
 

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
פשטידת בצל - קל ועסיסי
6 בצלים-פרוסים לפרוסות דקיקות
כוס ורבע קמח
6 ביצים
½ כוס שמן
½ כוס מים
3 כפות מיונז
אבקת מרק בצל – 2 כפות מלח
-לערבב ולאפות ¾ שעה
 

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
פשטידה גזר חגיגית:

פשטידת גזר
3 כוסות גזר מגורד דק
1 כוס סוכר
¾ כוס שמן
4 ביצים
2 כפיות קינמון
מעט ציפורן טחון
½ כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שקדים טחונים
-לפזר מעט פרורי לחם על התבנית.
-לאפות בתבנית שטוחה כ3/4 שעה.

/ מצויין בהקפאה
 
נערך לאחרונה ב:

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
פאי תפוחים של אפרת ליבפרויד.
פאי מורכב מעט, אך שווה את הטירחה. אני לא מוותרת עליו בחגים.
ממליצה לעשות כמות כפולה להקפאה לסוכות.
(אני מחלקת את הכמות לשלוש תבניות עגולות קטנות)

פאי תפוחים (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

לבצק הקלתית:
215 גרם מרגרינה
135 גרם (שקית ועוד שלוש כפות) אבקת סוכר
45 גרם (4 כפות) שקדים טחונים
קורט מלח
ביצה
360 גרם (2 1/2 כוסות) קמח

לקרם השקדים:
80 גרם מרגינה
80 גרם אבקת סוכר
80 גרם (7 כפות) שקדים טחונים
ביצה
1/2 כפית קורנפלור

למלית התפוחים:
40 גרם מרגרינה
5 תפוחי גרנד סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
5 כפות סוכר
כפית מיץ לימון
2 כפיות ברנדי
3 כפות ביסקוויטים טחונים
קורט קינמון

אופן הכנת הבצק:
מערבלים מרגרינה ואבקת סוכר בוו גיטרה. מוסיפים ביצה, שקדים טחונים ומלח ולבסוף קמח. לשים לבצק זמן קצר, כדי לא לאבד מפריכותו. מניחים את הבצק במקרר ל4 שעות.

אופן הכנת קרם השקדים:
מערבלים מרגרינה ואבקת סוכר בוו גיטרה עד הקצפה אוורירית מאוד. מוסיפים ביצה. שקדים טחונים, ולבסוף קורנפלור.

אופן הכנת מלית התפוחים:
ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את התפוחים והסוכר ומקפיצים כמה דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים ומקפיצים עוד שלוש דקות. משגיחים שהתפוחים יישארו פריכים.

אופן ההכנה:
מוציאים את הבצק הפריק מהמקרר. על משטח מקומח מרדדים לעובי 3 מ"מ. מרפדים תבנית פאי בבצק. מורחים על הקלתית שכבה של קרם שקדים בעובי של כחצי ס"מ. ומכסים במלית התפוחים. מעל המלית מעטרים בשתי וערב מרצועות בצק פריך. לחילופין ניתן לפורר את הבצק שנותר ולפזר אותו מעל מלית התפוחים. מפזרים מעט סוכר על הבצק.

אופים ב180 מעלות כ40 דקות עד השחמה.
מעולה בהקפאה.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

אופן הכנת המתכון
1. להוציא את הליבה של הכרוב ולבשל בסיר - העלים נפרדים אחד אחד... להכין את כל העלים בערימה.
2. לערבב היטב את כל חומרי המלית ולהכניס למקרר להתגבשות טעמים - בשר, בצלים, שום, פטרוזיליה, כוסברה, אורז, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, כפית פלפל שחור ו- 2 כפות שמן.
3. בסיר רחב וכבד למלא כל עלה ולגלגל ממש כמו לסיגר עבה ויפה.
4. לסדר את כל העלים בשכבות שכבות. להניח צלחת שטוחה מעל (בכדי שהממולאים ישמרו על צורתם ולא "יברחו").
5. לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך לסיר הממולאים (רסק עגבניות, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, חצי כפית סוכר ומים (כדי "לפתוח" את התבלינים)).
6. למלא במים עד כיסוי הממולאים ועוד קצת.
7. להניח על אש גבוהה למשך כ- 10-15 דקות. לאחר מכן להוריד לאש נמוכה למשך כשעתיים.
8. במידה ונשאר בשר, ניתן להכין כופתאות, לסדר במגש ולהקפיא. במידת הצורך להכניס לרוטב
9. בתיאבון (:
 

bekkiback

משתמש מקצוען
תודה גדולה!
מחפשת מתכונים למיטיבי לכת. [טוב,אפשר גם פחות. מה שאצלך נדוש ,אצלי מרענן]

דברים מעניינים, טעימים לחייך ויפים לצלחת.

אז לא צריך כאן מתכון של פירה תפו"א:)


בעז"ה אעלה בהמשך גם.
 

מעריכה תורה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אילו עוד פשטידות מעניינות? הבו רעיונות פליזזזז. אניי חייבת להתחיל להכין לחגים
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
טורטיות ממולאות בחזה הודו - מעדן!

למצרכים:
12 טורטיות גדולות
500 גר' חזה הודו טחון
בצל בינוני
קופסאת פטריות - שימורים
2 כפות חמוציות
2 כפות שקדים מולבנים
2 כפות סילאן
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
מעט כרכום

לזיגוג בהגשה:
רוטב צ'ילי מתוק או חריף

אופן ההכינה:
לטגן בצל חתוך לקוביות עם 2 כפות שמן עד להזהבה.
להוסיף את הבשר ולטגן עד לאיטום מלא.
להוסיף את הפיטריות ולאדות היטב עד שהפטריות ניצרבות.
מוסיפים : סילאן, תבלינים ומערבבים עוד כמה דק'
כשהכל מאודה היטב מכבים את האש ומוסיפים את החמוציות והשקדים ומערבבים.

ממלאים את הטורטיות ומגלגלים -
מניחים בתבנית משומנת מעט ואופים את הטורטיות עד להשחמה נאה.

להגשה -
מניחים על צלחת טורטיה ומזגגים פסים יפים של צ'ילי.

בהצלחה ו...לבריאות! :)
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
יש את הפשטידת אננס שכתבו כאן בעבר
ניסיתי והיא ממש מוצלחת.
פשטידת פטריות ובטטה,
טורטיות ממולאות בחזה עוף טחון ופטריות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה