דרוש מתכון פרוסות תפו"א אפוי

ענינית

משתמש פעיל
להגשה בארוע חשוב לי שיהיה אפוי היטב, רך מספיק אך יפה ואסטטי ולא מתפרק
איזה זן של תפו"א מומלץ למטרה זו? ואיזה מתכון מתאים?
חושבת גם לאפות פרוסות בטטה כנ"ל
 

החיים טובים

סטודנטית לעיצוב פנים בסטייל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני משתמשת או באדום או לבן, חותכת לריבועים קטנים מכניסה לתנור מכוסה על גבוה ל45 דקות ואז עוד רבע שעה לא מכוסה.
שמה שמן מלח ופפריקה.
יוצא רך,טעים ואסתטי.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
הייתי ממליצה לך להשאיר את הקליפה
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הכי טוב שטעמתי היה תפו"א שבישלו במים בישול חלקי יום לפני האפיה.
מבשלים במים ומלח מביאים לרתיחה ומבשלים עוד חצי שעה
מוצאים את המים, סוגרים את המכסה ונותנים לתפו"א להתקרר כמה שעות בטמפרטורת החדר, אח"כ מכניסים למקרר ללילה.
למחרת פרסים לשמיניות לאורך מתבלים ואופים.

תפו"א לבנים. (אם לא מבשלים אז הכי טוב אדומים)

תיבולים טעימים לקילו תפו"א-
1/4 כוס שמן + כף מלח + 3 כפות נענע קצוצה + פלחי לימון חצויים לשתים

1/4 כוס שמן + 1/2 כף גבישי שום + 1/2 כף פפריקה מתוקה + חצי כף פפריקה מעושנת + קמצוץ כמון + קמצוץ צילי גרוס

תפו"א ללא בישול, רכים מאוד :) (חושבת שזה מתכון של אביגיל מייזליק)
תפו"א עם קליפה, פרוסים בעובי 2 ס"מ
כוס מרק עוף/ירקות- רק הנוזל
1/4 כוס שמן
1/4 כוס עלים ירוקים קצוצים
קורט כורכום
כפית מלח
לערבב הכל עם התפו"א ולפרוס בתבנית, לאפות מכוסה בנייר אפיה כ40 דק'- עד שהתפו"א רכים ואז עוד כ- 10 דק' פתוח בחום גבוה להשחמה- תעקבי שזה לא מידי הרבה זמן לתנור שלך.

יש מנה אחת טעימה מאוד, אבל לדעתי יפה רק אם מגישים אישי לכל סועד, מעיין אותך?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי מה שרשמת למעלה, האפיה אותו דבר לגבי כל המתכונים?
לא, שכחתי לכתוב שאם מבשלים קודם האפיה היא חצי שעה על 200 מעלות

כן, אני מכינה אישי לכל סועד
20 תפו"א קטנים
מלח
שמן זית
ראש שום כתוש

מבשלים את תפו"א שלמים 40 דק' אחרי שבאו לרתיחה
מוציאים לתבנית במרחקים של 3 ס"מ ונותנים לתפו"א להתקרר חצי שעה
ומועכים עם מועך פירה כל תפו"א שנהיה תפו"א מעוך בעובי ס"מ
מזלפים שמן זית בנדיבות על כל תפו"א ומפזרים שום כתוש.
אופים כחצי שעה עד להזהבה

רוטב להגשה-
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
1 שן שום כתוש
2 כפות שמן זית
2 כפות מיונז
מיץ מלימון שלם
1/2 כפית פלפל שחור

מערבבים הכל עם בלנדר יד למרקם חלק.

בהגשה מזלפים על כל תפו"א קצת מהרוטב- אני אוהבת לזלף מבקבוק פסים מקושקשים אבל אפשר גם לשים תלולית מכף.
למנה חגיגית יותר אפשר להוסיף מעל קצת גבעולי סלרי קצוצים+ חמוציות+שברי קשיו
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה

ענינית

משתמש פעיל
מניפה לא תמיד יוצא לי רך, ואז אם משאירים הרבה זמן בתנור יוצא שרוף
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה