מאפים פחלבה- בקלאווה גרוזינית

HOBBY

משתמש פעיל
ב"ה

פחלבה- הבקלאווה של הגרוזינים : )

רק למשועממות ממש. אבל ממש.
או לכאלו שהמטבח זה חדר הבריחה שלהן. (כמוני : )

הפחלבה היא בעצם בקלאווה בגרסה גרוזינית, וכמו הרבה מאפים גרוזיניים - היא מצריכה המון סבלנות.
מה שכן, אפשר להכין מבצק פילו ומובטחת קפיצת דרך משמעותית. לגבי הטעם - זה ודאי יהיה טעים, אבל לא אותו דבר.

פחלבה

לבצק:

1 ק"ג קמח
2.5-3 כוסות (חד"פ) מי סודה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
כף סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפות חומץ

למילוי:
4 כוסות אגוזי מלך קצוצים
2 כוסות צימוקים
כוס סוכר
1/2 כוס דבש
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 חלבון ביצה

הכנת המילוי:
》》מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
ניתן להמיר חלק מהאגוזים בפיסטוקים קצוצים.
》》הצימוקים מוסיפים טעם מיוחד לפחלבה, לא ממליצה להשמיט.
》》כנ"ל הציפורן.

20210225_210532.jpg


20210225_210612.jpg


הכנת הבצק:
》》מכניסים לקערת המיקסר את כל הרכיבים, ולשים לקבלת בצק אחיד ורך.
》》משהים למנוחה 10 דקות, ואז לשים שוב 2 דקות נוספות.
》》שוב משהים למנוחה, שוב לשים 2 דקות, ולקינוח- משהים למנוחה למשך שעתיים נוספות לפחות.
》》כעבור שעתיים מחלקים את הבצק ל 26 חלקים שווים.
20210225_211905.jpg


》》מכדררים לכדורים יפים, מניחים על משטח מקומח ומכסים בניילון.
》》מרדדים כדור בצק, ומותחים אותו.
20210225_212901.jpg

》》מעבירים את הבצק המרודד למשטח משומן ומותחים אותו עוד, עד שיהיה מעט יותר גדול מגודל תבנית בינונית. (חד"פ).
》》משמנים את פני הבצק.
20210225_213240.jpg


》》מניחים את הבצק מעל לתבנית כך ששולי הבצק תלוייים על שולי התבנית.
20210225_213411.jpg


》》חוזרים על הפעולה הזו עם 13 כדורי בצק, עד שיהיו 13 שכבות של עלי בצק.
》》יש להקפיד לשמן היטב כל עלה.
20210225_214241.jpg


》》על השכבה ה 13 מסדרים יפה את המלית.
20210225_215836.jpg

》》ממשיכים לפתוח את יתר כדורי הבצק והפעם מניחים אותם מעל המלית.
20210225_215503.jpg

》》מתפטרים משולי הבצק ומהדקים את השכבות העליונות על המלית.
(שומרים את שאריות הבצק, בהמשך אביא בעז"ה מתכון לניצול.)
20210225_223128.jpg

》》אהמממ מסדרים את השכבות העליונות יותר יפה ממה שסידרתי לעיל.
》》חותכים למעויינים, ואופים בחום של 180 מעלות בין 30 ל 45 דקות. עד להשחמה יפה.
20210225_223705.jpg


20210225_235358.jpg

》》במקור, לא יוצקים על הפחלבה הגרוזינית סירופ סוכר. אני כן מוסיפה.
20210226_012925.jpg


זהו.
שיהיה בהצלחה!
20210301_004253.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ב"ה

פחלבה- הבקלאווה של הגרוזינים : )

רק למשועממות ממש. אבל ממש.
או לכאלו שהמטבח זה חדר הבריחה שלהן. (כמוני : )

הפחלבה היא בעצם בקלאווה בגרסה גרוזינית, וכמו הרבה מאפים גרוזיניים - היא מצריכה המון סבלנות.
מה שכן, אפשר להכין מבצק פילו ומובטחת קפיצת דרך משמעותית. לגבי הטעם - זה ודאי יהיה טעים, אבל לא אותו דבר.

פחלבה

לבצק:

1 ק"ג קמח
2.5-3 כוסות (חד"פ) מי סודה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
כף סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפות חומץ

למילוי:
4 כוסות אגוזי מלך קצוצים
2 כוסות צימוקים
כוס סוכר
1/2 כוס דבש
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 חלבון ביצה

הכנת המילוי:
》》מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
ניתן להמיר חלק מהאגוזים בפיסטוקים קצוצים.
》》הצימוקים מוסיפים טעם מיוחד לפחלבה, לא ממליצה להשמיט.
》》כנ"ל הציפורן.

צפה בקובץ המצורף 844158

צפה בקובץ המצורף 844161

הכנת הבצק:
》》מכניסים לקערת המיקסר את כל הרכיבים, ולשים לקבלת בצק אחיד ורך.
》》משהים למנוחה 10 דקות, ואז לשים שוב 2 דקות נוספות.
》》שוב משהים למנוחה, שוב לשים 2 דקות, ולקינוח- משהים למנוחה למשך שעתיים נוספות לפחות.
》》כעבור שעתיים מחלקים את הבצק ל 26 חלקים שווים.
צפה בקובץ המצורף 844131

》》מכדררים לכדורים יפים, מניחים על משטח מקומח ומכסים בניילון.
》》מרדדים כדור בצק, ומותחים אותו.
צפה בקובץ המצורף 844139
》》מעבירים את הבצק המרודד למשטח משומן ומותחים אותו עוד, עד שיהיה מעט יותר גדול מגודל תבנית בינונית. (חד"פ).
》》משמנים את פני הבצק.
צפה בקובץ המצורף 844144

》》מניחים את הבצק מעל לתבנית כך ששולי הבצק תלוייים על שולי התבנית.
צפה בקובץ המצורף 844147

》》חוזרים על הפעולה הזו עם 13 כדורי בצק, עד שיהיו 13 שכבות של עלי בצק.
》》יש להקפיד לשמן היטב כל עלה.
צפה בקובץ המצורף 844152

》》על השכבה ה 13 מסדרים יפה את המלית.
צפה בקובץ המצורף 844171
》》ממשיכים לפתוח את יתר כדורי הבצק והפעם מניחים אותם מעל המלית.
צפה בקובץ המצורף 844177
》》מתפטרים משולי הבצק ומהדקים את השכבות העליונות על המלית.
(שומרים את שאריות הבצק, בהמשך אביא בעז"ה מתכון לניצול.)
צפה בקובץ המצורף 844182
》》אהמממ מסדרים את השכבות העליונות יותר יפה ממה שסידרתי לעיל.
》》חותכים למעויינים, ואופים בחום של 180 מעלות בין 30 ל 45 דקות. עד להשחמה יפה.
צפה בקובץ המצורף 844184

צפה בקובץ המצורף 844186
》》במקור, לא יוצקים על הפחלבה הגרוזינית סירופ סוכר. אני כן מוסיפה.
צפה בקובץ המצורף 844191

זהו.
שיהיה בהצלחה!
צפה בקובץ המצורף 844245
וואי וואי וואי
נראה ממש טובבבבבבבבבבבב!
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נראה מושלם!!!
אבל.. קשה טילים, מסוג שאם אתה לא גרוזיני, תתיאש מראש..
 

HOBBY

משתמש פעיל
באמת חתיכת עבודה. (גם הגרוזינים לא בדיוק מכינים את זה לנשנוש, כן? יותר לאירועים/חגים או להבדיל אזכרות.)
אפשר לקצר תהליכים באופן משמעותי על ידי שימוש בבצק פילו.
אם אני לא טועה יש בו 13 עלים, אפשר לחלק אותם ברוחב לשניים, ולהתאים לגודל תבנית.
והתהליך זהה:
לשמן כל עלה, להניח 13 שכבות אחת על השניה, מילוי, ושוב שכבות עלי בצק.
וסירופ סוכר.
כלום עבודה ומתקבלת בקלוואה טעימה מאד.
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
באמת חתיכת עבודה. (גם הגרוזינים לא בדיוק מכינים את זה לנשנוש, כן? יותר לאירועים/חגים או להבדיל אזכרות.)
אפשר לקצר תהליכים באופן משמעותי על ידי שימוש בבצק פילו.
אם אני לא טועה יש בו 13 עלים, אפשר לחלק אותם ברוחב לשניים, ולהתאים לגודל תבנית.
והתהליך זהה:
לשמן כל עלה, להניח 13 שכבות אחת על השניה, מילוי, ושוב שכבות עלי בצק.
וסירופ סוכר.
כלום עבודה ומתקבלת בקלוואה טעימה מאד.
תני טיפים איך מרדדים לבצק שקוף כזה..
אני רואה את השקיפות הזאת ונשמתי נעתקת.. איזו אומנות!
 

HOBBY

משתמש פעיל
תני טיפים איך מרדדים לבצק שקוף כזה..
אני רואה את השקיפות הזאת ונשמתי נעתקת.. איזו אומנות!
זו לא אומנות כמו שזו מיומנות. ומיומנות זה נרכש.
(תכיני 2 ק"ג חצ'פורי בחודש ותצליחי להכין אפילו שקיות אוכל ; )

וברצינות, חשוב להקפיד על מספר דברים:
1. השהיית הבצק בין לישה ללישה, ובעיקר לפני תחילת העבודה איתו. (כשרשת הגלוטן מפותחת הבצק יותר אלסטי ו'מתמסר' למתיחות.)
2. כדאי להקפיד שהרידוד הראשון יהיה על משטח מקומח. כשהבצק מגיע לקוטר של כ 30 ס"מ צריך למתוח אותו באמצעות שתי הידיים, ואח"כ להמשיך למתוח על משטח משומן. (שימי לב שהשלב האחרון הוא מתיחה, לא רידוד.)

אגב, עלי הבצק המיועדים לפחלבה לא מממשים את פוטנציאל הדקיקות שלהם עד הסוף, כיוון שצריך גם להרים את עלה הבצק ולהניח אותו על התבנית...
בלתי אפשרי לעשות את זה כשהבצק דקיק ממש.
(להבדיל מבצק המיועד לחצ'פורי שם ניתן למתוח יותר כיוון שכל העבודה איתו היא על משטח העבודה.)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואו!
נראה מטורףף
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה