ב"ה
פחלבה- הבקלאווה של הגרוזינים : )
רק למשועממות ממש. אבל ממש.
או לכאלו שהמטבח זה חדר הבריחה שלהן. (כמוני : )
הפחלבה היא בעצם בקלאווה בגרסה גרוזינית, וכמו הרבה מאפים גרוזיניים - היא מצריכה המון סבלנות.
מה שכן, אפשר להכין מבצק פילו ומובטחת קפיצת דרך משמעותית. לגבי הטעם - זה ודאי יהיה טעים, אבל לא אותו דבר.
פחלבה
לבצק:
1 ק"ג קמח
2.5-3 כוסות (חד"פ) מי סודה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
כף סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפות חומץ
למילוי:
4 כוסות אגוזי מלך קצוצים
2 כוסות צימוקים
כוס סוכר
1/2 כוס דבש
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 חלבון ביצה
הכנת המילוי:
》》מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
ניתן להמיר חלק מהאגוזים בפיסטוקים קצוצים.
》》הצימוקים מוסיפים טעם מיוחד לפחלבה, לא ממליצה להשמיט.
》》כנ"ל הציפורן.
הכנת הבצק:
》》מכניסים לקערת המיקסר את כל הרכיבים, ולשים לקבלת בצק אחיד ורך.
》》משהים למנוחה 10 דקות, ואז לשים שוב 2 דקות נוספות.
》》שוב משהים למנוחה, שוב לשים 2 דקות, ולקינוח- משהים למנוחה למשך שעתיים נוספות לפחות.
》》כעבור שעתיים מחלקים את הבצק ל 26 חלקים שווים.
》》מכדררים לכדורים יפים, מניחים על משטח מקומח ומכסים בניילון.
》》מרדדים כדור בצק, ומותחים אותו.
》》מעבירים את הבצק המרודד למשטח משומן ומותחים אותו עוד, עד שיהיה מעט יותר גדול מגודל תבנית בינונית. (חד"פ).
》》משמנים את פני הבצק.
》》מניחים את הבצק מעל לתבנית כך ששולי הבצק תלוייים על שולי התבנית.
》》חוזרים על הפעולה הזו עם 13 כדורי בצק, עד שיהיו 13 שכבות של עלי בצק.
》》יש להקפיד לשמן היטב כל עלה.
》》על השכבה ה 13 מסדרים יפה את המלית.
》》ממשיכים לפתוח את יתר כדורי הבצק והפעם מניחים אותם מעל המלית.
》》מתפטרים משולי הבצק ומהדקים את השכבות העליונות על המלית.
(שומרים את שאריות הבצק, בהמשך אביא בעז"ה מתכון לניצול.)
》》אהמממ מסדרים את השכבות העליונות יותר יפה ממה שסידרתי לעיל.
》》חותכים למעויינים, ואופים בחום של 180 מעלות בין 30 ל 45 דקות. עד להשחמה יפה.
》》במקור, לא יוצקים על הפחלבה הגרוזינית סירופ סוכר. אני כן מוסיפה.
זהו.
שיהיה בהצלחה!
פחלבה- הבקלאווה של הגרוזינים : )
רק למשועממות ממש. אבל ממש.
או לכאלו שהמטבח זה חדר הבריחה שלהן. (כמוני : )
הפחלבה היא בעצם בקלאווה בגרסה גרוזינית, וכמו הרבה מאפים גרוזיניים - היא מצריכה המון סבלנות.
מה שכן, אפשר להכין מבצק פילו ומובטחת קפיצת דרך משמעותית. לגבי הטעם - זה ודאי יהיה טעים, אבל לא אותו דבר.
פחלבה
לבצק:
1 ק"ג קמח
2.5-3 כוסות (חד"פ) מי סודה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
כף סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפות חומץ
למילוי:
4 כוסות אגוזי מלך קצוצים
2 כוסות צימוקים
כוס סוכר
1/2 כוס דבש
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 חלבון ביצה
הכנת המילוי:
》》מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
ניתן להמיר חלק מהאגוזים בפיסטוקים קצוצים.
》》הצימוקים מוסיפים טעם מיוחד לפחלבה, לא ממליצה להשמיט.
》》כנ"ל הציפורן.
הכנת הבצק:
》》מכניסים לקערת המיקסר את כל הרכיבים, ולשים לקבלת בצק אחיד ורך.
》》משהים למנוחה 10 דקות, ואז לשים שוב 2 דקות נוספות.
》》שוב משהים למנוחה, שוב לשים 2 דקות, ולקינוח- משהים למנוחה למשך שעתיים נוספות לפחות.
》》כעבור שעתיים מחלקים את הבצק ל 26 חלקים שווים.
》》מכדררים לכדורים יפים, מניחים על משטח מקומח ומכסים בניילון.
》》מרדדים כדור בצק, ומותחים אותו.
》》מעבירים את הבצק המרודד למשטח משומן ומותחים אותו עוד, עד שיהיה מעט יותר גדול מגודל תבנית בינונית. (חד"פ).
》》משמנים את פני הבצק.
》》מניחים את הבצק מעל לתבנית כך ששולי הבצק תלוייים על שולי התבנית.
》》חוזרים על הפעולה הזו עם 13 כדורי בצק, עד שיהיו 13 שכבות של עלי בצק.
》》יש להקפיד לשמן היטב כל עלה.
》》על השכבה ה 13 מסדרים יפה את המלית.
》》ממשיכים לפתוח את יתר כדורי הבצק והפעם מניחים אותם מעל המלית.
》》מתפטרים משולי הבצק ומהדקים את השכבות העליונות על המלית.
(שומרים את שאריות הבצק, בהמשך אביא בעז"ה מתכון לניצול.)
》》אהמממ מסדרים את השכבות העליונות יותר יפה ממה שסידרתי לעיל.
》》חותכים למעויינים, ואופים בחום של 180 מעלות בין 30 ל 45 דקות. עד להשחמה יפה.
》》במקור, לא יוצקים על הפחלבה הגרוזינית סירופ סוכר. אני כן מוסיפה.
זהו.
שיהיה בהצלחה!
נערך לאחרונה ב: