מאפים פוקאצ'ות שלא תפסיקו להכין ולאכול -בלי מיקסר!!

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מהבצק הזה
ללא התפחה כלל
כבר פעם שלישית שמכינה אותו, וממש לא האחרונה בעז"ה, הוא כיף ברמות :geek:
אני שמה לפי ההוראות חוץ משמן, מוסיפה שמן זית כל פעם כמה שמרגיש לי עד שמגיע למרקם הרצוי

הפיצה
רסק עגבניות, מעט שמן זית מעט מים, מלח פלפל, אורגנו, פפריקה מתוקה, גבישי שום, פעם הבאה אני אשים גם צ'ילי (בתבלין)
, נראה לי אשלב גם קצת קטשופ
פרוסות גבינה צהובה שכבה אחת ועוד שכבה קרעים מפוזרים

אפיתי עשר דקות בלי גבינה
ואז עוד כרבע שעה ישר על הרשת, עד שראיתי שהשחים מלמטה וגם הגבינה התחילה להשחים

IMG_1840.JPG

IMG_1841.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
מהבצק הזה
ללא התפחה כלל
כבר פעם שלישית שמכינה אותו, וממש לא האחרונה בעז"ה, הוא כיף ברמות :geek:
אני שמה לפי ההוראות חוץ משמן, מוסיפה שמן זית כל פעם כמה שמרגיש לי עד שמגיע למרקם הרצוי

הפיצה
רסק עגבניות, מעט שמן זית מעט מים, מלח פלפל, אורגנו, פפריקה מתוקה, גבישי שום, פעם הבאה אני אשים גם צ'ילי (בתבלין)
, נראה לי אשלב גם קצת קטשופ
פרוסות גבינה צהובה שכבה אחת ועוד שכבה קרעים מפוזרים

אפיתי עשר דקות בלי גבינה
ואז עוד כרבע שעה ישר על הרשת, עד שראיתי שהשחים מלמטה וגם הגבינה התחילה להשחים

צפה בקובץ המצורף 1555271
צפה בקובץ המצורף 1555273
מיוחד!!
שמחה מאוד!
תודה על השיתוף!
 

שוקולד וחצי

משתמש פעיל
הכנתי אתמול יצא טעים!!
מה שאהבתי בבצק הזה שנוח לעבוד איתו וליצור ממנו פוקצ'ות יפות.
שאלה לכל הנשים הכינו:
באמת הצלחתם לערבב קילו קמח בעזרת כף בלבד?!
לא היה צורך בהוספת לישה ידנית?!
אולי אני היחידה שלא מספיק בכושר🤔
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
הכנתי אתמול יצא טעים!!
מה שאהבתי בבצק הזה שנוח לעבוד איתו וליצור ממנו פוקצ'ות יפות.
שאלה לכל הנשים הכינו:
באמת הצלחתם לערבב קילו קמח בעזרת כף בלבד?!
לא היה צורך בהוספת לישה ידנית?!
אולי אני היחידה שלא מספיק בכושר🤔
ברור בידיים
 

michal234

משתמש רשום
הכנתי אתמול יצא טעים!!
מה שאהבתי בבצק הזה שנוח לעבוד איתו וליצור ממנו פוקצ'ות יפות.
שאלה לכל הנשים הכינו:
באמת הצלחתם לערבב קילו קמח בעזרת כף בלבד?!
לא היה צורך בהוספת לישה ידנית?!
אולי אני היחידה שלא מספיק בכושר🤔
אני עושה חצי קילו בכף בלבד
בלי ידיים בכלל
יוצא מושלם ואסטתי..
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
אז כמו כל בצק שאפשר ללוש בידיים.
מה מיוחד במתכון הזה?!
הכמות של המים ביחס לקמח אמורה להיות קלה מאוד לערבוב וללישה ,
זו אמורה להיות לישה הקצרה התפחה של רבע שעה שגם אותה לא חייבים ולתנור....
בהחלט יכולה לנסות ללוש כל בצק אחר של חלות ביד ותראי מה ההבדל ...
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
איזה כיף להתחיל שבוע עם ריח כזה טוב בבית...
תודה על המתכון המיוחד!
בצק רך ונעים לעבודה
יצאו פוקאצ'ות אוריריות וטעימות!
בנגלה אחת- בצל סגול,פלפל אדום ועגבניות שרי מאודות עם שמן,מלח,פפריקה אדומה וכרכום.
בנגלה השניה- בצל סגול מאודה עם פטריות,שמן,מלח וכרכום.
מצורפות תמונות כדי שתתגרו ותרוצו להכין גם..:D
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7971.JPG
    4.9 MB · צפיות: 89
  • IMG_7972.JPG
    4.7 MB · צפיות: 66
  • IMG_7973.JPG
    5.2 MB · צפיות: 65
  • IMG_7974.JPG
    5.1 MB · צפיות: 72

waze

משתמש רשום
גם אני מצטרפת לתודות.
הכנתי השבוע למלוה מלכה, יצא מדהים!! מקמח כוסמין 80%.

יכול להתאים גם עם תערובת של לחמניות שום? למרוח אחרי אפיה?

הצעה לעבודה עם בצק דביק במקום לשמן ידיים
לעבוד עם כפפות.
תענוג! פחות נדבק ובסיום העבודה - לפח...
 

לראות את הטוב

משתמש מקצוען
אז הנה המתכון לפוקאצו'ת רכות ונמסות בפה!

בקערה שמים:
2 כפות שמרים יבשים
720 מ"ל מים פושרים- חמימים ( 3 כוסות של 240 מ"ל)- כן ! לא התבלבלתי!
מחכים 3 דקות עד לתסיסת והמסת השמרים
מוסיפים:
2 כפות סוכר ומערבבים קלות
ואז שופכים לתוך הקערה:
1 ק"ג קמח
3/4 כוס שמן (לפי כוס של 240 מ"ל)
כעת, מערבבים עם כף 3/4 ערבוב ומוסיפים:
1 כף מלח
ומשלימים את הערבוב היטב!

הבצק יוצא רך מאוד ומעט דביק -אך בשום אופן לא נוזלי !!
חשוב מאוד לשמן את הבצק מעט מלמעלה !
מכסים במגבת ומשהים בצד להתפחה לא יותר מחצי שעה!

בינתיים מכינים את התוספות כיד הדמיון הטובה עליכם
מצרפת מכחול של גיוונים אפשריים:
1.עגבניות קצוצות עם שמיר טרי מתובל במעט מלח ושמן
2.פטריות ובצל
3.רצועות פלפלים בגוונים
4.קוביות בטטה קטנות עם מעט שומשום לקישוט
5.שום כתוש עם שמן זית ומלח
6.זעתר
7.תבלין לפיצה
8.בצל יבש (קונים בחנות פיצוחים) ומוסיפים מעט כורכום מלח ושמן - יוצא פוקאצות צהובות .

לאחר חצי שעה קורצים ביד משומנת עיגולים קטנים ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה מועכים מעט לצורת לחמניה או פוקאצ'ה מוארכת או אצבעות/גליגלים ומקשטים כרצונכם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ- 20 - עד 30 דקות בלבד להשחמה נאה להיזהר לא לאפות מידי כדי לשמור על רכות ואווריריות מושלמים .

ספרו לי איך טעמתם את זה...
יש שאלות ? בכיף...
אפשר להכין שתי תבניות ביחד?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  41  פעמים

לוח מודעות

למעלה