אז הנה מה שיש לי להעיר על עמודים 1-8
אני מכירה.
יש לקחת בחשבון שבשל תוכנית ערבים לא ניתן להקים קרנות אחרות לצרכים נוספים ושוטפים.
מכירה גם מקרה שלקראת הפטירה חזרו כמה הוראות קבע - והיתומות נושלו מהתוכנית - לא קיבלו אגורה שחוקה.
כשמקימים קרן בקופת העיר, לא בודקים אם יש ערבים!
כמעט לכל קרן שיש בקופת העיר יש ערבים. (זה כצוב על דפי העלונים מאחור "הכסף שייאסף הוא בנוסף לערבים")
אני מכיר משפחה שרצו להקים קרן בקופת העיר ואחרי שבועיים גילו שיש קרן בועד הרבנים.
(משפחה מאנשי הפלג, שאחד הרבנים דשם היה צריך להטיל את כל כובד משקלו להשאיר את הקרן פתוחה בקופת העיר כי הוא ידע את גודל ההצלחה של קופת העיר בניהול קרנות)
אבל מה
ערבים מקבלים רק בחתונה וביטוח חיים מקבלים ישר
לא יודעת אם אמרו פה קודם
אבל ערבים
זה קרן משפחתית ובעל החשבון (האלמן/ה)צריכים להחזיק ראש לבד לאיזה ילד כבר הוציאו וכמה
1. גם ערבים אפשר לקבל במשך החיים, אבל עם סיבות מפורטות ובאישור רבני הקופה.
אם להוצאות ואם להשקעה.
2. הערבים הוא מנוהל בצורה מדויקת ולא ניתן לקחת שם כסף ללא אישור.
מה עם ערבים בשלמות? שווה??
הצטרפנו לאחרונה ואכן מידי חודש יורד לנו כפול בסכום..
זה הגיוני שכל חודש נפטר אחד מהקבוצה? חסר לי ממש השקיפות לאיפה וכמה הכסף הולך
יש כבר מעל 10000 משפחות בערבים בשלימות, הגיוני שיהיה נפטר אחד.
החשש שלי שיש מקורבים לצלחת ויש פחות.
שאם האמא נוהגת/יש להם סמרטפון/ הם עץ/ ג וכדומה גם נכנס לרשימת השיקולים לזכאות
המון קהילות חסידיות עושים ערבים בקופת העיר.
גם אנשים עם סמארטפון מקבלים מערבים , מידיעה.
גם אנשים של הפלג מקבלים מקופת העיר, עי' הרב דב פלאי (חוץ מהקרן שעשו בקוזמאצ' שמי שמכיר מכיר..) והקרן של משפחת הרב סלר ובנו.. ועוד....
אם הבנתי נכון אז זה מחולק לקבוצות של 10,000 איש,
כלומר מהקבוצה שלי כל חודש יש נפטרים?
ממש מפחיד
ולפחות היו שולחים הודעה: החודש שולם סכום כזה וכזה למשפחת zzx
שנדע לאן הולך הכסף
המטרה הראשונית של ערבים היית הלמנוע את השיחה בחיידר:
אתה יודע מוישי, אתמול בארוחת ערב היה הודעה בטלפון מקופת העיר שהם אוספים לכם 72 ש"ח..
שירוץ, אדרבא.
עדיף שיקימו אחר כך קרן ליתומים שמלווה בעלונים ובתמונות מרוחות על לוחות המודעות?
המטרה היא בכל מקרה צדקה, למי משנה אם תורמים דרך מגבית מיוחדת או דרך ערבים?
הדרך האחרונה פשוט מכובדת יותר לצד הנתרם, לתורמים זה לא משנה.
אתם לא יודעים כמה אנשים כועסים כשמתרימים אותם לאנשים שלא עשו ערבים
הם פשוט רוצים להעניש את היתומים ואת אבא שלהם ביחד..
אין סיכוי שאנשים היו נותנים חופשי לכל קרן בלי שום תנאי..
מה לעשות, בסוף יש לאנשים דעות שונות..
בגדול, הציבור רוצה שקיפות. זה לא חובה בחוק, אבל זה ודאי רצון טבעי והגיוני מגוף שמגלגל עשרות מליוני שקלים בשנה מכספי ציבור.
הבעיה היא, שבשונה מעמותה כמו עזר מציון למשל, שאמנם לא כתוב בשום מקום מה משכורתם של העובדים שם, אך הם לא מנסים לטשטש את העובדה, שהעומד בראש הארגון, ואחריו העומדים בראשי האגפים, ועד העובדים הזוטרים, כולם מקבלים משכורת כראוי וכמקובל לסוג עבודה שכזו.
בקופת העיר לעומת זאת, משדרים כל הזמן שהכול צדקה, 100% צדקה. ומכאן החשדנות והתסכול של הציבור.
משום מה הציבור מתקשה להאמין, שמיום יסוד העמותה, כל שלושת השמות שהזכרת לעיל, לא ראו שום טובת הנאה מעמידתם בראש הקופה, וזה לא משנה אם זה משכורת בתלוש, מעל השולחן או מתחת לשולחן, או נדיב אלמוני שמוכן לתרום רק לרווחתם של העומדים בראש.
אתה יכול למצוא מישהו שיעשה את זה יותר טוב?
תכיר את הרב פלנר יושב לו בסוף היום בתחנה של 402 ומחכה לאוטובוס,
או לפעמים יושב בתחנה ב5/6 לפנות בוקר כי הוא עבד עד עכשיו במשרד..
תכירו אישית את האנשים, לכו לב"ב תסתובבו סביבם תראו את האנשים ותכירו אותם קצת. הם אנשים אמיתיים והגונים.
(כן,אני מכיר את הסיפורים על המשכנתאות שהם מקבלים חינם מהבנקים בגלל שכ"כ הרבה כסף עובר להם בין הידיים, ואני חושב שגם אם זה נכון כל אחד צריך לפרגן להם כאלה דברים, שזה לא על חשבון של אף אחד..)