עם המון פסטרמה

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חזה עוף /פרגיות ממולאות

המלית:

1 כוס פירורי לחם

1/2 כוס קמח

1/2 כוס שמן

1/2 כפית מלח+פפריקה

פלפל שחור

א. שום [אישית אוהבת יותר שום גבישי כי אינו מתקשה!]

קוביות פסטרמה

1+1/2 כוסות מים

אגוזים קצוצים גס

חמוציות

קוביות מישמש מיובש

צימוקים

ההכנה:

1. שטחי דק חזות עוף

2. מלאי מהמילוי וגלגלי כרולדית

3. טבלי בביצה, צפי בפירורי לחם מוזהבים וטגני קלות

4. הכיני רוטב פטריות [אפשר מאבקה] וצקי מעל הרולדיות

5. אפי 40 דק'.
 

גן נעול.

משתמש פעיל
משהי אמרה לי אבל לא נסתי לאפות את הפסטרמות בקאפקייקס בתור בסיס למנה ראשונה, זה יוצא קריספי וטעים וממלים בכל דבר שרוצים -ירקות מאודים, חזה עוף וכאלו
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פסטרמה ממולאת בבשר טחון

1.קצצי הרבה בצל ושום, העבירי לסיר עם מעט שמן.
2. מלאי את הפסטרמות בבשר טחון[מוכן ומתובל כמו לקציצות] +מעט קוסקוס
3. הניחי מעל הבצל+השום ואדי עד שהמילוי ילבין.
4.כסי במים+פפריקה, מלח, פ. שחור, מעט דבש
הרתיחי ובשלי כ-40 דק'.

*תכולת קופ' -כ-16 פרוסות,
למילוי מתבקש כמעט 1/2 ק"ג בשר טחון.
בהצלחה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ואגב בכל הממולאים הבשריים כדאי להוסיף קוביות פסטרמה-משדרג מאד את הטעם.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
נראה נהדר
בצק קנוי מוכן לשימוש של מעדנות למאפים מלוחים יכול ללכת גם ?
למה עלים לא יעבור כאן עכשיו..:)
מכינה כמו הרעיון עם הבצק עלים רק עם בצק שמרים
ארוחה בלחמניה מאוד טעים
יעבוד בהחלט גם עם בצק מוכן
לא לשכוח לשים קטשפופ וחרדל שלא יצא יבשושי


כמו שכבר כתבו- פסטרמה מחזיקה מעמד היטב בהקפאה
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני הייתי מנסה :
לוקחים כמה חבילות פסטרמה, קוצצים דק
מערבבים עם ביצים לפי הכמות המתאימה, מוסיפים חצי כוס פירורי לחם, בצל חתוך קטן - שוב לפי הכמות המתאימה.
מערבבים הכל יחד ומתבלים בגריל עוף מלח תבלין טוסקנה - לפי הטעם
מכינים קציצות ןמטגנים
 

אנונימית חדשה

משתמש פעיל
אפשר להכין עיסה של קוגל תפו"א אבל שכבה דקה לאפות ואחרי זה למרוח חרדל פרוסות פסטרמה וגלגל כמו רולדה יוצא טעים ומיוחד.
 

1661

משתמש פעיל
לא יודעת אם עונה על הדרישה, אבל מתכון מעולה לחגים.

לסיגרים:
35 - 40 פרוסות פסטרמה הודו
1 ק"ג בשר טחון
1/2 כוס קטשופ
3/4 כוס מים
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
4 שיני שום כתושות או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
לרוטב 1:
1/2 כוס מיץ תפוזים
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות חרדל
1 וחצי כפות שמן
לרוטב 2 (הרוטב המועדף עלינו)
1/2 כוס קטשופ
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות

מכינים את הסיגרים:
מערבבים היטב את כל חומרי הסיגרים חוץ מהפסטרמה.
מניחים פרוסת פסטרמה על משטח ישר, מניחים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.
ממשיכים עד שנגמר המילוי.
מכינים את הרוטב:
כל רוטב מספיק לחצי כמות סיגרים, אם רוצים הכל באותו רוטב מכפילים כמויות.
מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים כחמש דקות על אש נמוכה.
שופכים על הסיגרים, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך שעה וחצי.
אם רוצים צבע יפה מורידים את הכיסוי לעשר דקות אחרונות של האפייה. סיגרי פסטרמה (1).JPG סיגרי פסטרמה (5).jpg סיגרי פסטרמה (2).JPG
 

יבר

משתמש מקצוען
אם את מדברת על כאלו כמויות לא הייתי מסתכנת בלהאכיל את בני ביתי בכמות כ"כ גדולה של נתרן ושאר מרעין בישין.
אלא אם כן את מכינה משהו ומקפיאה, ואז הנזק מתפזר על פני זמן רב.
אני במקומך , הייתי מחפשת איזו ישיבה באיזור ומביאה לבחורים ,אפשר בליל שישי , אולי בתוספת של כמה סלטים או קוגל , ותראי איך יברכו אותך.
שם הנזק לפחות מתחלק בין מס' רב של בחורים , ובלאו הכי בד"כ הם לא אוכלים דברים טובים יותר.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
כמות כ"כ גדולה של נתרן ושאר מרעין בישין
נגד המרעין בישין אין מה לעשות -
אפשר להקפיד ולקבל רק פסטרמות מנתח שלם, גם לא הכי בריא אבל לפחות לא מעובד.
כנגד הנתרן ובגלל גילם המופלג של חלק מהסועדים כאן פיתחתי "פטנט" כזה -
פורסת נייר סופג בנדיבות של השיש
מכניסה את פרוסות הפסטרמה למסננת גדולה ו...שטיפה ארוכה תחת זרם המים
אח"כ משטחים על הנייר הסופג ורוב הנתרן נעלם.
כל כך נעלם שאנשים שמקפידים כאן על תזונה דלת נתרן שולחים עיין ולפעמים יד אל ...המלחייה :eek:

אם היית שואלת מאיפה למשפחה נורמטיבית יש במקרר כאלה כמויות של פסטרמה במקרר..
אולי הייתי מספרת לך את "סיפור הפסטרמה" ;)
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נגד המרעין בישין אין מה לעשות -
אפשר להקפיד ולקבל רק פסטרמות מנתח שלם, גם לא הכי בריא אבל לפחות לא מעובד.
כנגד הנתרן ובגלל גילם המופלג של חלק מהסועדים כאן פיתחתי "פטנט" כזה -
פורסת נייר סופג בנדיבות של השיש
מכניסה את פרוסות הפסטרמה למסננת גדולה ו...שטיפה ארוכה תחת זרם המים
אח"כ משטחים על הנייר הסופג ורוב הנתרן נעלם.
כל כך נעלם שאנשים שמקפידים כאן על תזונה דלת נתרן שולחים עיין ולפעמים יד אל ...המלחייה :eek:

אם היית שואלת מאיפה למשפחה נורמטיבית יש במקרר כאלה כמויות של פסטרמה במקרר..
אולי הייתי מספרת לך את "סיפור הפסטרמה" ;)
אשמח לשמוע את סיפור הפסטרמה :)
 

יעכנא בוימלגרין

משתמש מקצוען
בדיוק השבוע הייתי עם אותה בעייה (נראה לי רק בהקיף קטן יותר) והכנתי גולש
עם רצועות פסטרמה- יצא טעים.
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תתני למבשלות במעון לעשות מזה מטעמים...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה