עם המון פסטרמה

אות לי

משתמש סופר מקצוען
אולי יש כאן למישהי מתכון שניתן לשלב בו פסטרמה - אבל בכמות גדולה ?
יכול להיות אפוי או מבושל פשטידה או עוגה - העיקר שיחסל לי את המלאי הגדול.

רעיונות כמו:
בסנדויץ
בטורטייה
או להזמין את כל פרוג לנשנוש פסטרמות - לא יתקבלו בברכה :)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פסטרמה,
הכוונה לחזה מעושן
או נקניק וכד'?
 

ששונית

משתמש מקצוען
קונים הרבה מלאווח
אם אוהבים מורחים קטשופ ו/או חרדל
מניחים על כל מלאווח כמה פרוסות פסטרמה
חותכים למשולשים כמו פיצה
מגלגלים לסהרונים רוגלך בלע"ז
מושחים ביצה
בוזקים שומשום/פרג/שאטה/קצח/צ'ילי/מה שבא לך או כלום
אופים כרבע שעה ב170
עושים תור מסודר מפתח המטבח ועד לתנור
קונים עוד הרבה מלאווח
אם אוהבים קטשופ וכו'
 

אנוכי

משתמש מקצוען
גיסתי מכינה עיסה של קציצות,
שוטחת את הפסטרמות צפופות בלי רווחים (קצת אחת על השניה) ועל זה את העיסה של הקציצות,
מגלגלת כמו רולדה- ומבשלת,
ואז כשחותכים מתקבלת מן רולדה שבלולים של קציצות +פסטמה
 

ששונית

משתמש מקצוען
נזכרתי בעוד מתכון
אין כמויות. כל יחס שתחליטו יצא מעולה
חסה
בצל ירוק או סגול
פלפל צהוב
פלפל אדום
פסטרמה
חותכים הכל לרצועות
מערבבים מעט מיונז, חרדל, שמן זית, לימון, סוכר ומלח
מערבבים בעדינות
מלמעלה מפזרים קשיו קלוי - לא חובה אבל זה סלט אחר לגמרי בלי זה
תהנו לכם
 

אנוכי

משתמש מקצוען
גיסתי מכינה עיסה של קציצות,
שוטחת את הפסטרמות צפופות בלי רווחים (קצת אחת על השניה) ועל זה את העיסה של הקציצות,
מגלגלת כמו רולדה- ומבשלת,
ואז כשחותכים מתקבלת מן רולדה שבלולים של קציצות +פסטמה
ברעיון הנ"ל ניתן להכין כאשר העיסה של הקציצות למטה, מעל הפסטרמות ומעל מעט עיסה של קוגל תפו"א או פשטידת ירקות, לאפות כך- ומתקבלת ארוחה עשירה.
 

תמרזאל

עיצוב פנים, הדמיות אדריכליות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
מגלגלים חזה עוף (שניצלים) בתוך- ממלאים פסטרמות מגוגלות. (במקום אורז וכדו')
סוגרים עם קיסם.
מתבלים קצת סילאן או דבש מלח פלפל (אפשר להוסיף פטריות טריות) ויוצא מעולה!!
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
אם הכוונה לנקניק פסטרמה קנוי
אפשר לעשות שניצלים מגולגלים עם פסטרמה
לוקחים שניצל שמים עליו פרוסת פסטרמה ומגלגלים יחד (אפשר להוסיף ירקות מאודים)
רוטבים וכו' ולתנור...
יוצא מאוד טעים
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
גיסתי מכינה עיסה של קציצות,
שוטחת את הפסטרמות צפופות בלי רווחים (קצת אחת על השניה) ועל זה את העיסה של הקציצות,
מגלגלת כמו רולדה- ומבשלת,
ואז כשחותכים מתקבלת מן רולדה שבלולים של קציצות +פסטמה
אנחנו עושים את הרעיון הזה כפשטידות בשר קטנות
מניחים פרוסת פסטרמה בתוך תבנית מאפינס והיא יוצרת כמין קערה
בפנים ממלאים עיסת קציצות
ואופים יחד
מחלצים מהתבנית קערת פסטרמה במילוי בשר טחון
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בורקס פסטרמה
ואם אין זמן להתקשקש לבורקים אז פשוט מכינים רולדת פסטרמה. בצק פילאס, עלים או בצק שטרודל שמכינים לבד....
פותחים את הבצק. מורחים חרדל. מניחים פרוסות פסטרמה ומגלגלים.
מושחים בביצה טרופה. מפזרים שומשום.
IMG_2818.jpg
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
תודה הכל נשמע מעולה.
אבל יותר לכיוון אפייה - כמו שכבות פסטרמה ותפוחי אדמה - סוג של יפצ'ק פסטרמה
או תבשיל אבל שבסיסו פסטרמה ולא רק מגולגל או מעל.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
בורקס פסטרמה
ואם אין זמן להתקשקש לבורקים אז פשוט מכינים רולדת פסטרמה. בצק פילאס, עלים או בצק שטרודל שמכינים לבד....
פותחים את הבצק. מורחים חרדל. מניחים פרוסות פסטרמה ומגלגלים.
מושחים בביצה טרופה. מפזרים שומשום.
צפה בקובץ המצורף 380567
נראה נהדר
בצק קנוי מוכן לשימוש של מעדנות למאפים מלוחים יכול ללכת גם ?
למה עלים לא יעבור כאן עכשיו..:)
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
פרגיות ממולאות באורז ופסטרמה:

‫לטגן בצל‬
‫להוסיף צנוברים‬
‫וחתיכות פסטרמה‬
‫להוסיף כוס אורז ושני כוסות מים‬
‫לתבל ולבשל‬

‫לקחת את הפרגיות‬
‫להניח מעט אורז ולגלגל‬
‫להניח את הפרגיות המגולגלות אחת ליד השניה צפוף בתבנית כדי שלא יפתחו‬

‫להכין רוטב:‬
‫מלח גרוס ופלפל שחור‬
‫רבע כוס שמן זית‬
‫מיץ מלימון אחד סחוט‬
‫כפית פפריקה מתוקה‬
‫חצי כפית קינמון‬

‫לשפוך את הרוטב מעל‬ הפרגיות ולאפות
‫בערך שעה סגור וחצי שעה פתוח‬
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
פרגיות ממולאות באורז ופסטרמה:

‫לטגן בצל‬
‫להוסיף צנוברים‬
‫וחתיכות פסטרמה‬
‫להוסיף כוס אורז ושני כוסות מים‬
‫לתבל ולבשל‬

‫לקחת את הפרגיות‬
‫להניח מעט אורז ולגלגל‬
‫להניח את הפרגיות המגולגלות אחת ליד השניה צפוף בתבנית כדי שלא יפתחו‬

‫להכין רוטב:‬
‫מלח גרוס ופלפל שחור‬
‫רבע כוס שמן זית‬
‫מיץ מלימון אחד סחוט‬
‫כפית פפריקה מתוקה‬
‫חצי כפית קינמון‬

‫לשפוך את הרוטב מעל‬ הפרגיות ולאפות
‫בערך שעה סגור וחצי שעה פתוח‬
נראה מתכון נהדר - אז הלך לי 150 גר' פסטרה..
אבל יש לי כמה קילוגרמים טובים עם תאריך לא משהו..
 

B&B

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לחתוך הרבה פסטרמה לקוביות
לערבב עם רטבים כמו ברביקיו, צילי מתוק וכד'
לקחת מלאווח, לחתוך ל-2 חצאים , למלאות בהרבה פסטרמה ולסגור למשולש ( כמו בורקס)
לאפות עד שנראה לך מוכן..
לשים עליו רוטב פטריות ( או להכין רוטב בשרי לבד) ולאכול בתאבון...
 

צפורן

משתמש מקצוען
אפשר בהחלט להקפיא, מחולק למנות לפי התצרוכת בארוחה.
ההקפאה מאריכה את התוקף.

אפשר להקפיץ כמו חזה עוף, עם ירקות שונים (כמו סיני), או רק בצל (כמו שווארמה), רק שצריך להוסיף את הפסטרמה החתוכה רק בסוף כי היא כבר מבושלת.

אפשר גם לחתוך ל"אטריות" כמו בלינצ'עס של פסח. עכשיו המרק הוא רק תירוץ.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה