דרוש מתכון עוף עם תפו״א (ובטטה)

saralulu

משתמש מקצוען
כמה בנאלי שזה נשמע, אבל אחרי כמה ניסיונות לאחרונה, התפו״א התקבלו מרים (לא בגלל הפפריקה) והתבשיל עצמו לא יצא עסיסי וטעים כמו שחשבתי שיצא.
אז מה הגירסה הכי טעימה שבטוח תצליח? לא משנה לי אם באפיה או בישול.
מצפה לתשובותיכן.

תודה רבה!!!
 

saralulu

משתמש מקצוען
הכי
הכי
הכי טעימממ!

זה בטוח טעים עם קפה? אני מחפשת יותר קלאסי...
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בגדול צריך שמן,
ופפריקה מתוקה
אבקת מרק
מלח
סוכר
רוטב טריאקי
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

saralulu

משתמש מקצוען

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
לשים עוף מחולק בתבנית
על פרוסות בצל ותפו''א ובטטה
ומעל את כל התיבול מעורבב חזק קודם
עדיף להשרות כזה חצי שעה לפני ההכנסה לתנור
ואז לאפות בטורבו
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
איזה תיבול בדיוק? מכוסה?
כן,
המון רוטב
מכל הרכיבים שרשמתי לך,
תוסיפי אבקת שום, גריל עוף כאלה
הסוד בעיקר שמן, זה עושה עוף רך ולירקות נותן קראנציות
בהצלחה
 

דקר

משתמש פעיל
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הכי טעים שפגשתי.
לטגן בצל, עליו לשים את הכרעיים/משולשים ושוקיים.
לכסות ולבשל כ3 שעות על הלהבה הכי קטנה, והאש הכי קטנה.
לפעמים אפילו משאירה ללילה.
יש המוסיפים כמה שיני שום פרוסות.
התערובת הזו מפרישה נוזלים שבהם מתבשל הבשר.
צריך לעקוב, ואם לא מתכסה במים להוסיף קצת מים רותחים.
בגדול-מתמלא נוזלים לבד.
את הרוטב אפשר לשפוך על התפו"א.
 

שרי ש.

משתמש פעיל
המתכון שלנו, קלאסי וטעים תמיד בע"ה:
לטגן פרוסות בצל עד להזהבה (בשפע)
להוסיף רצועות גמבה,
לסדר יפה את הכרעיים עוף (מופשר כמובן, לא קפוא),
לקלף ולחתוך תפו"א אדום ובטטות לצורה של צ'יפס עבה ולהניח בין חלקי העוף.
(היחס בין התפו"א לבטטה - לפי מה שאתם יותר אוהבים... כמויות בהתאמה כנ""ל).
להוסיף מים - לא צריך שיכסה, כי גם העוף מפריש נוזלים.
(מקסימום אם נראה לך בהמשך הבישול שחסר נוזלים - אפשר להוסיף מים רתוחים).
תיבול (כמויות - בהתאמה לכמות העוף והתפו"א):
כרכום
פלפל שחור גרוס
תבלין שווארמה
מעט פפריקה
- לתבל ""ולשחק" עם הסיר שהתבלינים יגיעו לכל המקומות בסיר.
להרתיח קצת ואז להנמיך, בישול על גז גדול ואש נמוכה.

כשנראה שקרוב להיות מוכן:
- להוסיף בערך 2 כפות סילאן ("לקשקש" מעל התבשיל)
- להפריש נוזלים מתוך הסיר לכוס קרטון, ואז -
להוסיף לנוזלים שבכוס בערך 2 כפות גדושות אבקת מרק, לערבב ולשפוך על העופות והתפו"א.
בישול נוסף של כמה דקות ו - זהו, מוכן!
קל, פשוט ואהוב על כולם.
* (אם את לא משתמשת בא. מרק - אז במקום זה מלח כמובן)
ב"הצלחה!
 

קמחית

משתמש פעיל
והמתכון שלנו שהוא מספר 1 אצלנו:
חותכים את התפו”א והבטטות לצ’יפסים עבים
לתבל בכורכום, אבקת שום, שמן זית(חשוב-מוסיף הרבה טעם)
כוסברה טחונה(התבלין) אורגנו, טימין, סילאן, פלפל,מלח.
לאפות עד שנהיה טיפה שחום למטה. יוצא כריספי וטעיםםםםם אש!
את העוף אני אופה בניפרד עם דבש, פפריקה ,פלפל, גריל עוף,שום כתוש, מלח.
בתאבון ובהצלחה !
 

שאלונת

משתמש רשום
וזה המועדף אצלנו-
אפשר להשמיט את שבבי הבצל. בדכ אני לא שמה.
שמה מעל תפוא חתוכים, או שעירבבתי רודם עם הרוטב מתחתית הסיר, ו שמתבלת מעל באבקת שום+פפריק/גריל עוף
אופה מכוסה ולקראת הסוף מוסיפה כוס מים ואופה בלי כיסוי להשחמה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק א

א אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב:ב כִּי אִם בְּתוֹרַת יְהוָה חֶפְצוֹ וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה:ג וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל פַּלְגֵי מָיִם אֲשֶׁר פִּרְיוֹ יִתֵּן בְּעִתּוֹ וְעָלֵהוּ לֹא יִבּוֹל וְכֹל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה יַצְלִיחַ:ד לֹא כֵן הָרְשָׁעִים כִּי אִם כַּמֹּץ אֲשֶׁר תִּדְּפֶנּוּ רוּחַ:ה עַל כֵּן לֹא יָקֻמוּ רְשָׁעִים בַּמִּשְׁפָּט וְחַטָּאִים בַּעֲדַת צַדִּיקִים:ו כִּי יוֹדֵעַ יְהוָה דֶּרֶךְ צַדִּיקִים וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים תֹּאבֵד:
נקרא  8  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה