חלבי עוד פעם חביתה? 10 רעיונות מעולים למתכוני ביצים

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני אצלם בל"נ מחר, רוצה להכין מרק ראמן, ולשים גם ביצה כזו



החלמון אמור להיות נוזלי, זה תלוי בזמן הבישול, אם מדייקים בו או לא...
בחנויות כמו אושר עד, מחסני השוק, רמי לוי, יינות ביתן, באיזור האסייתי
אני מחכה! סקרנית!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ראיתי עכשיו באתרי אוכל, והמרק מכיל מלא רכיבים לא מוכרים ואולי גם לא כשרים. תחכימי אותי איך את מכינה, ואיזה סוג טעם מתקבל.

צודקת, הראמנים מלאים במרכיבים לא כשרים.
לכן, אני פשוט מדלגת\מחליפה במרכיבים אחרים,
אז כך אני עומדת להכין, סה"כ מדובר במרק מאוד מאוד מושקע, כשהילדים שלי רק ראו את הפרודוקטים שקניתי וסיפרתי עליהם, הבכור שלי (בן 9) אמר לי "וואו, אמא איזו משקיענית את"...
אבל אני מאוד אוהבת מאכלים אסייתים, ולכן מכינה לעיתים קרובות, יש לי קבוע במקפיא ג'ינג'ר טרי להכנה, השבוע הכנתי להם אגרול סיני, חלומי, אפילו בן השנתיים אכל, הכנתי כנפיים במשרה של ג'ינג'ר, סויה, שום מירין וכו' יצא מהמם! מתכון של תמרה אהרוני מפודי.

אז כך: (6 מנות, אני מכפילה, ב"ה)
שלב א':

חומרים זמינים:
2.5 ליטר מים
1 ק"ג כנפיים נקיות ושטופות
10 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס לפרוסות
2 גזרים
שורש סלרי+4-5 עלים מהגבעול
4\1 כרוב לבן
4 שיני שום קלופות
1 דייקון (צנון יפני, אני לא השגתי, לא משתמשת, חשבתי לשים צנון רגיל)

שלב ב'-המכיל חומרים לא כשרים לחלוטין
ולכן צריך להמיר.

חזה אווז (במתכון מדובר על חיה אסורה כמובן) 250=300 גר'
אין לי איפה להשיג, החזה אמור לתת טעם מעושן, אפשרי לשים כמה פרוסות של פסטרמה מעושנת כלשהי, לדעתי יתן את אותו אפקט, אצלי לא אוהבים טעם מעושן, אז נוותר.
אצת קומבו גדולה-ניתן להשיג, אני לא הצלחתי, אז כנראה שאשים אצת נורי במקום...
8 פטריות שיטאקה מיובשות, אני עומדת או לברור מאבקת מרק פטריות או פשוט לשים שמפיניון טריות, כי המוצר הזה מאוד מאוד נגוע, בעיני ראיתי יצורים מתים בתוך חב' פטריות מיובשות
אבקת דאשי-מיצוי של אצות קומבו+שבבי דגים, מה שפשוט אוסר על עוף להתבשל במרק, קניתי רוטב דגים מדומה, ואותו אשים

שלב ג': תיבול המרק

3\1 כוס רוטב סויה יפני (אם אין, אפשר פשוט רוטב סויה+מעט סוכר)
4\1 כוס מירין
4\1 כוס סאקה-מדובר ביין אורז, המוצר לא זול :( אז אני מוותרת
1 כף מיסו בהיר
1 כף סוכר

לעוף:

פרפר חזה עוף חתוך ל-2
2.5 כפות מיסו
2.5 כפות סוכר
2 כפות מירין
כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום

להגשה:

(בוחרים 3-5 מרכיבים מתוך הרשימה):
3 ביצים (הנ"ל) בטמפרטורת החדר
300 גרם אטריות (ראמן או ביצים, אודון, סובה, ספגטיני)
6 בצלים ירוקים קצוצים (החלק הירוק בלבד)
2 דפי אצות נורי חתוכים לרצועות דקות
4-6 עלי בוק צ'וי קצוצים דק (החלק הירוק בלבד)
1/4 כרוב לבן פרוס דק
2/3 כוס נבטים טריים
1/3 כוס דייקון (צנון יפני) קלוף ומגורר דק (אפשר גם צנון רגיל קלוף)
שומשום שחור, לבן, טוגרשי (אבקת תיבול יפנית חריפה)

הכנה:


מניחים כנפי עוף בסיר גדול, מוסיפים מים קרים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מקפים את הקצף שצץ מעל. מוסיפים את כל שאר חומרי הציר (שלב א'), מביאים לרתיחה, מקפים שוב, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים על סף רתיחה שלוש שעות. מדי פעם מסירים את השומן שצף ושאריות קצף. מוסיפים למרק החם את מרכיבי שלב ב', מכבים את האש ומניחים בצד מכוסה לחצי שעה לפחות, לספיגת טעמים. מסננים את המרק (שומרים בצד את הפטריות וחזה האווז\פסטרמה אם שמים השאר אוכלים או משליכים) ומחזירים את הציר המסונן לסיר (2 ליטר ציר מסונן, אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מעט מים).
בעת בישול הציר משרים את העוף, מוציאים מהמקרר את הביצים ומבשלים את האטריות:

חזה עוף: מערבבים בקערה קטנה מיסו, סוכר, מירין, סויה ושמן שומשום. מניחים את חזות העוף בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפיה ומברישים את חזות העוף מכל הצדדים. משרים במקרר ל- 3 שעות לפחות (אפשר גם לילה).

בעת שהציר סופג את טעמי חזה האווז\פסטרמה מעושנת, האצות והפטריות מכינים את חזה העוף:
- מחממים תנור ל- 200 מעלות. מוציאים את החזות מהמקרר ומברישים אותם בשנית, במשרה שנקווה בתבנית. צולים עשר דקות, מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות וממשיכים בצלייה עוד 15 דקות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. פורסים את חזה העוף לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ושומרים בצד.

כעת פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות ושומרים בצד. מסירים את רגלי הפטריות ופורסים לרצועות דקות.

בסמוך להגשה: מביאים את המרק לרתיחה ומכבים את האש. מערבבים בקערה סויה, מירין, סאקה, מיסו וסוכר עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים למרק הרותח ומערבבים היטב.
- חוצים את הביצים ומוזגים מים רותחים על האטריות במידה והתקררו.
- בכל קערה אישית מסדרים אטריות, חזה עוף צלוי, אווז מעושן, פטריות ואת שאר המרכיבים אותם בחרתם להוסיף. מוזגים מרק חם (אם המרק התקרר מחממים עד כמעט רתיחה) מניחים חצי ביצה, זורים שומשום וטוגראשי (אם אוהבים) ומגישים.


תמונה תבוא בערב בעז"ה
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
צודקת, הראמנים מלאים במרכיבים לא כשרים.
לכן, אני פשוט מדלגת\מחליפה במרכיבים אחרים,
אז כך אני עומדת להכין, סה"כ מדובר במרק מאוד מאוד מושקע, כשהילדים שלי רק ראו את הפרודוקטים שקניתי וסיפרתי עליהם, הבכור שלי (בן 9) אמר לי "וואו, אמא איזו משקיענית את"...
אבל אני מאוד אוהבת מאכלים אסייתים, ולכן מכינה לעיתים קרובות, יש לי קבוע במקפיא ג'ינג'ר טרי להכנה, השבוע הכנתי להם אגרול סיני, חלומי, אפילו בן השנתיים אכל, הכנתי כנפיים במשרה של ג'ינג'ר, סויה, שום מירין וכו' יצא מהמם! מתכון של תמרה אהרוני מפודי.

אז כך: (6 מנות, אני מכפילה, ב"ה)
שלב א':

חומרים זמינים:
2.5 ליטר מים
1 ק"ג כנפיים נקיות ושטופות
10 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס לפרוסות
2 גזרים
שורש סלרי+4-5 עלים מהגבעול
4\1 כרוב לבן
4 שיני שום קלופות
1 דייקון (צנון יפני, אני לא השגתי, לא משתמשת, חשבתי לשים צנון רגיל)

שלב ב'-המכיל חומרים לא כשרים לחלוטין
ולכן צריך להמיר.

חזה אווז (במתכון מדובר על חיה אסורה כמובן) 250=300 גר'
אין לי איפה להשיג, החזה אמור לתת טעם מעושן, אפשרי לשים כמה פרוסות של פסטרמה מעושנת כלשהי, לדעתי יתן את אותו אפקט, אצלי לא אוהבים טעם מעושן, אז נוותר.
אצת קומבו גדולה-ניתן להשיג, אני לא הצלחתי, אז כנראה שאשים אצת נורי במקום...
8 פטריות שיטאקה מיובשות, אני עומדת או לברור מאבקת מרק פטריות או פשוט לשים שמפיניון טריות, כי המוצר הזה מאוד מאוד נגוע, בעיני ראיתי יצורים מתים בתוך חב' פטריות מיובשות
אבקת דאשי-מיצוי של אצות קומבו+שבבי דגים, מה שפשוט אוסר על עוף להתבשל במרק, קניתי רוטב דגים מדומה, ואותו אשים

שלב ג': תיבול המרק

3\1 כוס רוטב סויה יפני (אם אין, אפשר פשוט רוטב סויה+מעט סוכר)
4\1 כוס מירין
4\1 כוס סאקה-מדובר ביין אורז, המוצר לא זול :( אז אני מוותרת
1 כף מיסו בהיר
1 כף סוכר

לעוף:

פרפר חזה עוף חתוך ל-2
2.5 כפות מיסו
2.5 כפות סוכר
2 כפות מירין
כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום

להגשה:

(בוחרים 3-5 מרכיבים מתוך הרשימה):
3 ביצים (הנ"ל) בטמפרטורת החדר
300 גרם אטריות (ראמן או ביצים, אודון, סובה, ספגטיני)
6 בצלים ירוקים קצוצים (החלק הירוק בלבד)
2 דפי אצות נורי חתוכים לרצועות דקות
4-6 עלי בוק צ'וי קצוצים דק (החלק הירוק בלבד)
1/4 כרוב לבן פרוס דק
2/3 כוס נבטים טריים
1/3 כוס דייקון (צנון יפני) קלוף ומגורר דק (אפשר גם צנון רגיל קלוף)
שומשום שחור, לבן, טוגרשי (אבקת תיבול יפנית חריפה)

הכנה:


מניחים כנפי עוף בסיר גדול, מוסיפים מים קרים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מקפים את הקצף שצץ מעל. מוסיפים את כל שאר חומרי הציר (שלב א'), מביאים לרתיחה, מקפים שוב, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים על סף רתיחה שלוש שעות. מדי פעם מסירים את השומן שצף ושאריות קצף. מוסיפים למרק החם את מרכיבי שלב ב', מכבים את האש ומניחים בצד מכוסה לחצי שעה לפחות, לספיגת טעמים. מסננים את המרק (שומרים בצד את הפטריות וחזה האווז\פסטרמה אם שמים השאר אוכלים או משליכים) ומחזירים את הציר המסונן לסיר (2 ליטר ציר מסונן, אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מעט מים).
בעת בישול הציר משרים את העוף, מוציאים מהמקרר את הביצים ומבשלים את האטריות:

חזה עוף: מערבבים בקערה קטנה מיסו, סוכר, מירין, סויה ושמן שומשום. מניחים את חזות העוף בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפיה ומברישים את חזות העוף מכל הצדדים. משרים במקרר ל- 3 שעות לפחות (אפשר גם לילה).

בעת שהציר סופג את טעמי חזה האווז\פסטרמה מעושנת, האצות והפטריות מכינים את חזה העוף:
- מחממים תנור ל- 200 מעלות. מוציאים את החזות מהמקרר ומברישים אותם בשנית, במשרה שנקווה בתבנית. צולים עשר דקות, מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות וממשיכים בצלייה עוד 15 דקות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. פורסים את חזה העוף לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ושומרים בצד.

כעת פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות ושומרים בצד. מסירים את רגלי הפטריות ופורסים לרצועות דקות.

בסמוך להגשה: מביאים את המרק לרתיחה ומכבים את האש. מערבבים בקערה סויה, מירין, סאקה, מיסו וסוכר עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים למרק הרותח ומערבבים היטב.
- חוצים את הביצים ומוזגים מים רותחים על האטריות במידה והתקררו.
- בכל קערה אישית מסדרים אטריות, חזה עוף צלוי, אווז מעושן, פטריות ואת שאר המרכיבים אותם בחרתם להוסיף. מוזגים מרק חם (אם המרק התקרר מחממים עד כמעט רתיחה) מניחים חצי ביצה, זורים שומשום וטוגראשי (אם אוהבים) ומגישים.


תמונה תבוא בערב בעז"ה
וואו
חייבים תמונה
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מחכה! סקרנית!
וואו
חייבים תמונה

יכולה רק לשתף, הילדים פשוט נהנו, אכלו לפחות 3 מנות כל אחד, ומהביצים-הכי!!!

והנה התמונה...
DSC_0633.jpg
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יכולה רק לשתף, הילדים פשוט נהנו, אכלו לפחות 3 מנות כל אחד, ומהביצים-הכי!!!

והנה התמונה...
רק תביאי צ'ופסטיקס, (מקלות) אני באה כבר לאכול.
מגרה ממש.
אבל רק לקרוא את המתכון, אני מתעייפת ומתייאשת.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
Woww
אפשר הוראות הכנה?
בשמחה
מפרידים ביצים (אני השתמשתי ב5)
את הלבן מקציפים עם חצי כפית מלח לקצף יציב
את הצהוב מקשקשים במזלג עם קורט מלח
מחממים שמן במחבת
שופכים את הצהוב למחבת וברגש שהוא מתחיל לתפוס צורה של המחבת (לוקח שניה וחצי) מנמיכים את האש
מעליו מניחים את כלללל הקצף הלבן ומחליקים בעזרת מרית
מכסים בנייר כסף (או אם יש לכם מכסה למחבת)
ממשיכים לטגן על אש הכי נמוכה עד שהקצוות נפרדות בקלות (אפשר לבדוק עם מזלג)
מוציאים
חוצים ל-2 ןמרכיבים אחד על השני כך שהצהוב למעלה ולמטה והלבן באמצע
חותכים למשולשים
מזמינים את הילדים לחביתה מיוחדת

קרדיט:
לא זוכרת אם ראיתי את זה בסרטון של סו יאמי או של 5 מיניט קראפט
 

HOBBY

משתמש פעיל
אז ככה
מקפיאים ביצה
שהיא קפואה טובלים אותה במים רותחים ומקלפים
חותכים לפרוסות בסכין חדה
מטגנים את הפרוסות במחבת
הן מפשירות תוך כדי טיגון
מתבלים במלח ופלפל שחור

הרעיון של פריסת ביצה קפואה משמש אותנו גם לבריקים:

פורסים ביצה קפואה, מניחים על עלה סיגר (כאן הוספנו גם תערובת גבינות מלוחות), מתבלים במלח ופלפל, מקפלים ומטגנים.

52B71978-819D-44D0-8203-54BAB2EF4C10.jpeg
41D59A2E-5383-47FE-BF34-53B11AFF90A2.jpeg
41F5F219-9D3E-4279-A618-11B50C1EE5E6.jpeg
0F070DEF-F040-4343-98B3-0538184326EF.jpeg
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  38  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה