עוגות/עוגיות עוד עוגת מספרים אבל ממותגת וגם טיפ

ש.א.א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כל התמונות והמיתוג הודפס על דף אכיל , וגזרתי את זה (קצת עבודה אבל שווה)
טיפ:) כמו שרואים בתמונה חתכתי את השוקולדים בשביל שהמילוי יחשף (את העוגיות לחצי) ודעתי זה יותר יפה לשיקולכם, אם יהיה ביקוש העלה מתכון.
1597937451729.png
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
וזה הניסיון הראשון שלי..
(השראה משירה בירה המהממת!)
הצבעים בתמונה נוראיים, אני יודעת.
IMG_3047.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם יהיה ביקוש העלה מתכון.
לפי כללי הפורום חובה להעלות מתכון במקביל לתמונה או לאחר חצי יום לכל היותר.
כמובן שבמידה ולא מתאפשר אפשר לפרסם בפורום אמנות תמונה ללא מתכון.
 

ש.א.א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה האתר משם לקחתי את המתכון וזה המתכון:
(אני עשיתי 1/2 מהכמות ואת המתכון השני בלי שקדים)
IMG_5093.jpg

החומרים להכנת הבצק: קמח, חמאה, אבקת סוכר, קמח שקדים וביצה. ישנה אפשרות להכין בצק בלי אבקת שקדים וחמאה, שיתאים לימי הקיץ החמים 200 גרם מרגרינה (או חמאה) 200 גרם אבקת סוכר, 300 גרם קמח, ביצה אחת.
IMG_5103.jpg

במיקסר עם וו גיטרה: מכניסים חמאה רכה, אבקת סוכר ומערבלים לקרם
IMG_5105.jpg

מוסיפים תוך כדי את הביצה וממשיכים לערבל את התערובת לקרם
IMG_5107.jpg

התערובת קרמית ואוורירית
IMG_5109.jpg

מוסיפים את השקדים הטחונים ואת הקמח, מערבלים עד לאחידות
IMG_5111.jpg

הבצק התאחד, להפסיק את פעולת המיקסר, להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח
IMG_5112.jpg

לעטוף בניילון נצמד – להכניס למקפיא לחצי שעה
IMG_5114.jpg

לחלק את הבצק – אני חילקתי ל 4 חלקים, שיספיק לי לספרה 1 פעמיים ולספרה 6 פעמיים.
IMG_5126.jpg

להניח נייר אפיה על משטח עבודה, לפזר עליו קמח, להניח את הבצק על הנייר ולפזר גם עליו קמח, לקמח את המערוך. לשים מעל הבצק עוד נייר אפייה ולרדד לעובי של סנטימטר וחצי.
IMG_5135.jpg

לאחר רידוד לבדוק שהספרה נכנסת לתחום הבצק, אם לא ניתן טיפה לרדד בצדדים
IMG_5137.jpg

להדק מעט את הספרה לבצק, לסמן בעזרת סכין חדה
IMG_5138.jpg

לאחר שסימנו את הספרה, מורידים את הקרטון של הספרה 6 הצידה, מורידים את הבצק המיותר בעדינות ובזהירות.
IMG_5142.jpg


לאחר שהורדנו את כל הבצק העודף שנשאר מסביב לספרה. לוקחים תבנית מגש של התנור, הופכים אותה לצד השני החלק לא העמוק, שמים את התבנית צמוד לנייר ומגלישים את הנייר עם הספרה לתבנית. מכניסים לאפייה.

IMG_5148.jpg

מכינה פעמיים את הספרה 1 ופעמיים את הספרה 6. ככה שיהיו לי 2 שכבות מכל ספרה
IMG_5150.jpg

ניתן לקנות קופסה עם מכסה בכל החנויות המתמחות לדברי אפייה, מניחה את השכבה הראשונה של הבצק האפוי 16. מכינה קצפת קרם וניל. מכניסה את הקצפת לשק זילוף עם צנטר חלק או צנטר משונן מזלפת עיגולים בצמידות
IMG_5151.jpg

השכבה הראשונה מוכנה לאחר שזילפתי עליה את הקרם
IMG_5152.jpg

מניחים בעדינות על הקרם את הספרות של השכבה השנייה. מזלפים גם על השכבה העליונה קרם.
IMG_5154.jpg

אתם חושבים שהגזמתי? תראו כמה שוקולדים בשביל עוגה אחת!
IMG_5167.jpg


מתכון להכנת עוגת מספרים
החומרים לבצק פריך : אפשרות ראשונה
מתכון שמתאים לקיץ

200 גרם חמאה (או מזולה)

200 גרם אבקת סוכר

300 גרם קמח

1 חלמון

החומרים לבצק פריך: אפשרות שנייה
מתאים לחורף

200 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

200 גרם קמח

150 גרם שקדים טחונים

1 חלמון

אופן הכנת בצק פריך:
במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה)מכניסים קמח, מוסיפים מעל את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים, מעבדים כדקה.

מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שמקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה, מעבדים עד קבלת בצק ודי.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

הכנת הספרות:

על נייר A 4 מדפיסים את הספרות שרוצים, למשל אני הדפסתי, ספרה 1 וספרה 6 – כדי לקבל את המספר 16.

גזרתי את הספרות והורדתי נייר מיותר.

חילקתי את הבצק ל 4 כדי לקבל 2 שכבות של בצק, ו 2 שכבות של קרם.

מרדדים כל חלק של בצק על נייר אפייה מקומח ומעליו עוד נייר כדי שהרידוד יהיה קל יותר. גובה הבצק יהיה כסנטימטר וחצי.

שמים את הספרה על הבצק ומהדקים, לוקחים סכין חדה ומסמנים את הספרה, בעדינות מורידים בצק עודף מסביב.

לוקחים תבנית תנור (השחורה) הופכים אותה על הצד הישר. מקרבים את התבנית צמוד לשיש ומגלישים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.

מכניסים לאפייה על 180 מעלות, אפייה עד הזהבה ולא יותר. לא עוזבים את המטבח, הבצק נאפה מהר.

בצורה הזו מכינים את כל המספרים, מניחים על משטח עבודה עד לקירור.

החומרים לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

מכניסים את כל החומרים למיקסר עם בלון מקציף. מקציפים עד אשר מקבלים תערובת חזקה ויציבה.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק.

מניחים את זוג הספרות על מגש 16, או בתוך קופסא כמו בתמונה. מזלפים על כל שטח המספרים.

מניחים עוד שכבה של בצק פריך עם המספרים, חוזרים על פעולת הזילוף על החלק העליון.

קישוט:
להניח על הקרם: שוקולדים, ביצת הפתעה, מרשמלו, קליק קלאק,עוגיות אוראו מצופות בשוקולד, חרוזי סוכריות צבעוניים.
 

קליקורנ

משתמש פעיל
צילום מקצועי
משגע!!
הדפסת את המספרים ואז הדבקת אותם על קרטון ולפי זה חתכת?
 

ש.א.א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

whitestar

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
עושה לי חשק להכין עוד פעם את העוגה הזה
אבל אין לי למה :(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  17  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה