עוגות/עוגיות עוגת שכבות קלה לשבת...

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עוגת קפוצ'ינו מצוינת בשלוש צבעים

עוגת קפוצ'ינו
עוגה רכה, יפה, פרווה וטעימה מאוד.
6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 וחצי כפיות קפה מומס ב1 וחצי כפיות מים רותחים
ציפוי שוקולד:

2 חבילות שוקולד מריר

250 גרם ריץ' פרווה


מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים היטב

מקציפים ביצים וסוכר ל10 דקות
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ, אבקת אפיה, קמח וסוכר וניל.
מחלקים ל3 קערות בגודל שווה
לקערה אחת מוסיפים פודינג, מערבבים בתנועות קיפול עדינות מאוד ושופכים לתבנית
לקערה שנייה מוסיפים קפה מומס וכף קמח, מערבבים בתנועות קיפול עדינות ושופכים לתבנית
לקערה שלישית לא מוסיפים כלום ושופכים לתבנית
אופים בערך 40 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת קוקוס מהירה ומרשימה
עוגה יחסית פשוטה. אני מכינה קודם את הקצף, שמה בשקית עבה במקרר, ואז מכינה את העוגה באותה קערה בלי שטיפה. סה"כ כלים לשטיפה: כוסות מדידה, קערה אחת, וו K ובלון הקצפה.
1584009064568.png

חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים גודל L - מופרדות
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
½2 כוסות קמח
ריבת משמש למריחה

3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)
1/4 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר
100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה : לערבב שמן, 1 כוס סוכר, חלבונים, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח עד לקבלת פרורים אחידים. לשטח וללחוץ חצי מהפרורים בתבנית X20 30 ס"מ (מס' ) 105 מרופדת בנייר אפיה. למרוח את התחתית בשכבה דקה של ריבת משמש. להוסיף למחצית השנייה של הפרורים מיץ, קקאו, קפה נמס ותמצית וניל. לערבב היטב עד שאין גושים, ולשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות.
לראת סוף ה20 דקות מכינים את השכבה העליונה: להקציף את 4 החלבונים, להוסיף 4/3 כוס סוכר באיטיות עד לקבלת קצף נוקשה. להוסיף את הקוקוס בערבוב איטי וקצר. למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
עוגת קפוצ'ינו מצוינת בשלוש צבעים

עוגת קפוצ'ינו
עוגה רכה, יפה, פרווה וטעימה מאוד.
6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 וחצי כפיות קפה מומס ב1 וחצי כפיות מים רותחים
ציפוי שוקולד:

2 חבילות שוקולד מריר

250 גרם ריץ' פרווה


מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים היטב

מקציפים ביצים וסוכר ל10 דקות
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ, אבקת אפיה, קמח וסוכר וניל.
מחלקים ל3 קערות בגודל שווה
לקערה אחת מוסיפים פודינג, מערבבים בתנועות קיפול עדינות מאוד ושופכים לתבנית
לקערה שנייה מוסיפים קפה מומס וכף קמח, מערבבים בתנועות קיפול עדינות ושופכים לתבנית
לקערה שלישית לא מוסיפים כלום ושופכים לתבנית
אופים בערך 40 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש
עשיתי את העוגה והיא ממש חמודה.
שתי השכבות העליונות התאחדו לשכבה אחת,
אבל בהחלט גיוון לשבת!
תודה!
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עוגת קוקוס מהירה ומרשימה
עוגה יחסית פשוטה. אני מכינה קודם את הקצף, שמה בשקית עבה במקרר, ואז מכינה את העוגה באותה קערה בלי שטיפה. סה"כ כלים לשטיפה: כוסות מדידה, קערה אחת, וו K ובלון הקצפה.
צפה בקובץ המצורף 619528
חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים גודל L - מופרדות
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
½2 כוסות קמח
ריבת משמש למריחה

3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)
1/4 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר
100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה : לערבב שמן, 1 כוס סוכר, חלבונים, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח עד לקבלת פרורים אחידים. לשטח וללחוץ חצי מהפרורים בתבנית X20 30 ס"מ (מס' ) 105 מרופדת בנייר אפיה. למרוח את התחתית בשכבה דקה של ריבת משמש. להוסיף למחצית השנייה של הפרורים מיץ, קקאו, קפה נמס ותמצית וניל. לערבב היטב עד שאין גושים, ולשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות.
לראת סוף ה20 דקות מכינים את השכבה העליונה: להקציף את 4 החלבונים, להוסיף 4/3 כוס סוכר באיטיות עד לקבלת קצף נוקשה. להוסיף את הקוקוס בערבוב איטי וקצר. למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
כמה קריטי הקוקוס? לא אוהבים אצלי, נראה לך כדאי לנסות בלי או לרדת מזה?
 

אביטל שורץ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מקווה שהסתדרת לשבת...
אם לא, יש לי מתכון אחר שבו הקוקוס פחות משמעותי. רוצה?
אני רוצה!
ביום שני הבן שלי מניח תפילין
ולאור העובדה שיהיה מניין
אני רוצה להכין עוגות לכבד את המניין החשוב
(מראש ויתרתי על עוגות לבני הבית, אכלנו מספיק בפסח, אבל אם יש מנין זה משהו אחר)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חיתוכיות קרמל אלגנטיות וקלות

כוסות מדידה

קצת פחות מ2/3 כוס שמן (במקור- 170 גר' מרגרינה)
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 סוס סוכר חום
3 חלמונים (לשמור חלבונים)
שקיק סוכר וניל
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

מערבבים ושוטחים בתבנית 20X30

מפזרים מעל 90 גר' שוקולד צ'יפס
ו- 1/2 כוס קוקוס (אפשר להמיר לאגוזים קצוצים וכדו')

מקציפים 3 חלבונים, מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר חום לקצץ נוקשה.
מורחים מעל השכבה הקודמת

אופים 40 דקות בחום 175 מעלות.

טיפ לעצלניות כמוני:
מתחילים מהקצף, מעבירים אותו לשקית הקפאה, ואז מכינים את השכבה התחתונה בלי לשטוף את הקערה...

בהצלחה.
ומזל טוב, @אביטל שורץ !
 

NaamaY

משתמש צעיר
חיתוכיות קרמל אלגנטיות וקלות

כוסות מדידה

קצת פחות מ2/3 כוס שמן (במקור- 170 גר' מרגרינה)
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 סוס סוכר חום
3 חלמונים (לשמור חלבונים)
שקיק סוכר וניל
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

מערבבים ושוטחים בתבנית 20X30

מפזרים מעל 90 גר' שוקולד צ'יפס
ו- 1/2 כוס קוקוס (אפשר להמיר לאגוזים קצוצים וכדו')

מקציפים 3 חלבונים, מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר חום לקצץ נוקשה.
מורחים מעל השכבה הקודמת

אופים 40 דקות בחום 175 מעלות.

טיפ לעצלניות כמוני:
מתחילים מהקצף, מעבירים אותו לשקית הקפאה, ואז מכינים את השכבה התחתונה בלי לשטוף את הקערה...

בהצלחה.
ומזל טוב, @אביטל שורץ !
מתכון מקסים נתקלתי בו היום והכנתי לשבת, יצא טעים!!! אגב במקום שוקולד ציפס שלא היה לי, שברתי קוביות שוקולד לחתיכות קטנות... עשה את העבודה:)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון מקסים נתקלתי בו היום והכנתי לשבת, יצא טעים!!! אגב במקום שוקולד ציפס שלא היה לי, שברתי קוביות שוקולד לחתיכות קטנות... עשה את העבודה:)
איה כיף לשמוע!
תודה על הפידבק
 

דוכי בחול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חיתוכיות קרמל אלגנטיות וקלות

כוסות מדידה

קצת פחות מ2/3 כוס שמן (במקור- 170 גר' מרגרינה)
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 סוס סוכר חום
3 חלמונים (לשמור חלבונים)
שקיק סוכר וניל
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

מערבבים ושוטחים בתבנית 20X30

מפזרים מעל 90 גר' שוקולד צ'יפס
ו- 1/2 כוס קוקוס (אפשר להמיר לאגוזים קצוצים וכדו')

מקציפים 3 חלבונים, מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר חום לקצץ נוקשה.
מורחים מעל השכבה הקודמת

אופים 40 דקות בחום 175 מעלות.

טיפ לעצלניות כמוני:
מתחילים מהקצף, מעבירים אותו לשקית הקפאה, ואז מכינים את השכבה התחתונה בלי לשטוף את הקערה...

בהצלחה.
ומזל טוב, @אביטל שורץ !
אהבתי את הטיפ!!!
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
חיתוכיות קרמל אלגנטיות וקלות

כוסות מדידה

קצת פחות מ2/3 כוס שמן (במקור- 170 גר' מרגרינה)
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 סוס סוכר חום
3 חלמונים (לשמור חלבונים)
שקיק סוכר וניל
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

מערבבים ושוטחים בתבנית 20X30

מפזרים מעל 90 גר' שוקולד צ'יפס
ו- 1/2 כוס קוקוס (אפשר להמיר לאגוזים קצוצים וכדו')

מקציפים 3 חלבונים, מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר חום לקצץ נוקשה.
מורחים מעל השכבה הקודמת

אופים 40 דקות בחום 175 מעלות.

טיפ לעצלניות כמוני:
מתחילים מהקצף, מעבירים אותו לשקית הקפאה, ואז מכינים את השכבה התחתונה בלי לשטוף את הקערה...

בהצלחה.
ומזל טוב, @אביטל שורץ !
נראית לי עוגה נחמדה.
יש מצב לשים במקום הסוכר חום סוכר לבן?
אין לי חום.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נראית לי עוגה נחמדה.
יש מצב לשים במקום הסוכר חום סוכר לבן?
אין לי חום.
יעבוד עם סוכר לבן גם. אם יש לך דמררה- עדיף, אבל כנראה שאין לך.
העניין שבקצף למעלה הסוכר החום הוא זה שנותן טעם קצת קרמלי, אז אולי צריך איזה טעם במקום, שלא יהיה רק קצף בטעם קצף.
הייתי מוסיפה לקצף טיפונת תמצית טעם שיש בבית, או לפחות סוכר וניל
 

מים רבים

משתמש מקצוען
D I G I T A L
עוגת קפוצ'ינו מצוינת בשלוש צבעים

עוגת קפוצ'ינו
עוגה רכה, יפה, פרווה וטעימה מאוד.
6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 וחצי כפיות קפה מומס ב1 וחצי כפיות מים רותחים
ציפוי שוקולד:

2 חבילות שוקולד מריר

250 גרם ריץ' פרווה


מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים היטב

מקציפים ביצים וסוכר ל10 דקות
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ, אבקת אפיה, קמח וסוכר וניל.
מחלקים ל3 קערות בגודל שווה
לקערה אחת מוסיפים פודינג, מערבבים בתנועות קיפול עדינות מאוד ושופכים לתבנית
לקערה שנייה מוסיפים קפה מומס וכף קמח, מערבבים בתנועות קיפול עדינות ושופכים לתבנית
לקערה שלישית לא מוסיפים כלום ושופכים לתבנית
אופים בערך 40 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש
סליחה על ההקפצה.
אבל רק רציתי לעדכן את מי שמחפשת עוגה טובה, קלה וטעימה- זו זאת ללא ספק!
עוגה מעולה, מרשימה ויפה ובעיקר- טעימה!
תודה רבה על מתכון מוצלח במיוחד!
 

אידי

עיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עוגת קוקוס מהירה ומרשימה
עוגה יחסית פשוטה. אני מכינה קודם את הקצף, שמה בשקית עבה במקרר, ואז מכינה את העוגה באותה קערה בלי שטיפה. סה"כ כלים לשטיפה: כוסות מדידה, קערה אחת, וו K ובלון הקצפה.
צפה בקובץ המצורף 619528
חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים גודל L - מופרדות
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
½2 כוסות קמח
ריבת משמש למריחה

3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)
1/4 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר
100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה : לערבב שמן, 1 כוס סוכר, חלבונים, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח עד לקבלת פרורים אחידים. לשטח וללחוץ חצי מהפרורים בתבנית X20 30 ס"מ (מס' ) 105 מרופדת בנייר אפיה. למרוח את התחתית בשכבה דקה של ריבת משמש. להוסיף למחצית השנייה של הפרורים מיץ, קקאו, קפה נמס ותמצית וניל. לערבב היטב עד שאין גושים, ולשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות.
לראת סוף ה20 דקות מכינים את השכבה העליונה: להקציף את 4 החלבונים, להוסיף 4/3 כוס סוכר באיטיות עד לקבלת קצף נוקשה. להוסיף את הקוקוס בערבוב איטי וקצר. למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
איך זה בלי ריבה?
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@מים רבים
באיזה גודל תבנית?
קטנה
לא גודל של תנור
20*30

אני לפעמים אופה אותה כל שכבה בנפרד, בתבנית 20*30
ומכינה קרם מאד טעים, שמה בין השכבות
יוצאת עוגת שכבות גבוהה, מרשימה, וטעימה! בכלום עבודה
(15-20 דקות מקסימום עבודה)
1604659957520.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה