דרוש מתכון עוגת שוקולד עסיסית ושוקולדית!

ריקי שחור

משתמש מקצוען
בכוס יש ביצים חיות? נרתעת קצת, אפשר לוותר ולשים הכל בעיסה שתיאפה?
את יכולה להמיס את השוקולד, להוסיף את שאר החומרים ולהשאיר על אש קטנה, כמעט עד רתיחה. (לא רואה שם חומרים שזה אמור להזיק להם ) ואז, לכבות את האש, ולערבב ממש במהירות את החלמונים בתוך התערובת, כך שלא יקרשו, אבל כן יתפסטרו מהחום של התערובת.
חבל שתוותרי על הרוטב הזה, זה כל הכיף של העוגה...
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
עוגת שוקולד מושלמת! (מומלץ להכין כמות כפולה)

• לחמם תנור ל-℃ 180
• להפריד 7 ביצים

• בסיר להמיס:
100 גר' שוקולד מריר

• ולהוסיף:
3 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
• וכשמתקרר מעט להוסיף את החלמונים.

• להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצפת תפוחה ויציבה

אופן השלמת העוגה:
• להעביר את עיסת השוקולד שבסיר לקערה בינונית
• להפריש 3/4 כוס מהשוקולד -ולהניח בצד.
• להוסיף כוס ורבע קמח לקערת השוקולד
• לערבב בעדינות עם מרית את עיסת השוקולד עם קצף החלבונים.
בקצב של 3/4 כוס לערבב לאיחוד,ושוב 3/4 וכן הלאה עד שהכל בצבע אחיד ועדיין תפוח.

קצת השקעה אבל שווה ביותר

• להכניס לתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (סביבות ה 20 דק')

• לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לנעוץ בה חורים (אפשר עם האצבעות ;))
• לשפוך את הכוס עם השוקולד ששמרנו בצד. עד שכל העוגה מכוסה היטב בשוקולד.
להשתדל שבכל קוביה יהיה לפחות חור אחד

עוגה רכה ושוקולדית :p
אני אוהבת להוציא אותה כשהיא עדיין קצת רטובה, פירורים לחים על הקיסם. עוד יותר עסיסי.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
את יכולה להמיס את השוקולד, להוסיף את שאר החומרים ולהשאיר על אש קטנה, כמעט עד רתיחה. (לא רואה שם חומרים שזה אמור להזיק להם ) ואז, לכבות את האש, ולערבב ממש במהירות את החלמונים בתוך התערובת, כך שלא יקרשו, אבל כן יתפסטרו מהחום של התערובת.
חבל שתוותרי על הרוטב הזה, זה כל הכיף של העוגה...
בשביל לפסטר, צריך להגיע לחום של 84 מעלות.
לא יודעת אם זה מגיע, בחום הזה.
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה!!!
פעם שמעתי על זה וניסיתי, ולא הלך...
זה היה לפני הרבה שנים, אולי אנסה שוב...
אבל לא לשים יותר מדי סודה לשתיה. זה עושה טעם מר...
(אני תמיד מפחיתה מהכמות הכתובה במתכון. לדוג' - אם כתוב כפית - אני שמה שלושת רבעי ואפשר אפילו גם חצי.)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בשביל לפסטר, צריך להגיע לחום של 84 מעלות.
לא יודעת אם זה מגיע, בחום הזה.
קצת פחות, איזור ה-70.
אבל עדיין חם מדי בשביל להגיע לחום הזה.
(ואגב, חימום חלקי הוא יותר מסוכן מחוסר חימום בכלל, כי הטמפרטורות הבינוניות האלו הן כר פורה להתפתחות חיידקים)
 

אשכולית

משתמש סופר מקצוען
מתכון לעוגת שוקולד עם יין
הכנתי ויצא מעולה,
קלה, מהירה והכי חשוב- שחורה:).
עריכה: פחות מתחברת לטעם של יין, אז המרתי אותו למיץ ענבים, ושיניתי את יחס הנוזלים במתכון: כוס אחת של מיץ ענבים והשאר מים. ממילא קהל היעד של העוגה שהכנתי הוא צעיר, אז אין צורך בארומה ייננית...
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@Eti G הכנתי את העוגה, ולפי המלצתה של @ריקי שחור החזרתי לבישול קצר את השוקלד עם החלמונים. ויצא טעים מאוד! הקרם הסמיך מאוד בגלל החלמונים ולא יכול היה לזלוג בחורים, ולכן לא עשיתי אותם. (בד"כ מחוררת עם מזלג/שיפוד)
20200109_212038.jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@מלי M , הכנתי את עוגת השוקולד יין, יצאה מאוד עסיסית וטעימה, אבל בכל זאת הייתי מורידה מהיין וממירה במים או מיץ כי טעם היין מודגש...
הטיפ שנתת בסוף הוא הטריק של העוגה לדעתי, יצא לי 4 תבניות אינגלישקייק ואחד מהם נפרס לפני שכוסה בניילון, ואין להשוות את העסיסיות של אלו שכוסו ...
כיסיתי מיד כשהוצאתי מהתנור בשקית ובמגבת, העוגה הפכה ללחה וטעימההה...
עם טעם מאוד שוקולדי...
20200109_213405.jpg
 

מלי M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@מלי M , הכנתי את עוגת השוקולד יין, יצאה מאוד עסיסית וטעימה, אבל בכל זאת הייתי מורידה מהיין וממירה במים או מיץ כי טעם היין מודגש...
הטיפ שנתת בסוף הוא הטריק של העוגה לדעתי, יצא לי 4 תבניות אינגלישקייק ואחד מהם נפרס לפני שכוסה בניילון, ואין להשוות את העסיסיות של אלו שכוסו ...
כיסיתי מיד כשהוצאתי מהתנור בשקית ובמגבת, העוגה הפכה ללחה וטעימההה...
עם טעם מאוד שוקולדי...
ואי תודה, אני נהנית לראות שהכנת את זה,
מסכימה איתך לגבי היין. לא חשבתי לנסות להמיר למשהו אחר ,רעיון טוב. ננסה אולי בפעם הבאה.
 

מלי M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
אכן , אמיתי.(לצערי)
מה עדיף 200 גר שוקולד ?
אולי יועצות התזונה פה ישכילו אותנו ...
כן, וודאי שעדיף 200 גרם שוקולד מריר עם מוצקי קקאו גבוהים, ולא 4 כוסות סוכר.
ו4 כוסות קמח לעוגה שיש בה 4 כוסות סוכר זה מוגזם לגמרי לגמרי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כאחת שמכורה לשוקולד באופן קשה ביותר, אני מחפשת כבר הרבה זמן את עוגת השוקולד המנצחת-
שמרגישים בנגיסה את השוקולד נמס בפה (לא עוגות כושיות!)
ושלא מסובך להכין אותה.

אולי מכאן תבוא הישועה?
מדובר בעוגות מהסוג הפאדג'י שלרוב לא מכילות קמח וכן מכילות כמות נכבדה של שוקולד וחמאה.

הנה שני מתכונים שנראים מבטיחים מאד ומבלוגים מקצועיים מאד:

https://bakery365.co.il/2019/04/18/גן-עדן-משוקולד/

https://www.metukimsheli.com/2016/03/8124/

ולמי שתוהה על כמויות החומרים ככה זה עוגת שוקולד מושחתת. :)
אם אכין את גרסת השוקולד הלבן שאני זוממת עליה כבר זמן רב, אעדכן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה