עוגות/עוגיות עוגת מספרים- מתכון

1986zg

משתמש חדש
מוצלח ביותר וזו התוצאה
IMG_8996[1].JPG
 
נערך לאחרונה ב:

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
מתכון שאני מכינה.
הכנתי גם עם בנות בחוג שאי מעבירה בבית.
יוצא מעולה.
גם טעים.


לבצק פריך:
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס שקדים טחונים [עדיף מולבנים]
1/2 כוס אבקת סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
1ביצה
קורט מלח

מערבבים במיקסר קמח, שקדים, אבקת סוכר ומרגרינה
מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד.
עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח
מניחים את הספרה או הצורה שהדפסנו על ניר אפיה מקומח
חותכים את הבצק בסכין חד מסביב. באותו אופן חותכים את הספרה השניה או הצורה השניה
אופים ב 180 מעלות כ-20 דקות להשחמה קלה. במספר גדול או צורה גדולה האפיה יכולה לקחת יותר זמן.
שימו לב שלא ישרף.
מכינים קרם: מקציפים 1 ריצ' גדול עם 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
מזלפים עיגולים על חלק אחד של הצורה/ספרה ומניחים בעדינות את החלק השני מעל. שוב מזלפים עיגולים או כוכבים ומקשטים.


תמונות שהבנות בחוג הכינו.
לא נגעתי.
הכינו לבד.
צפה בקובץ המצורף 595777

צפה בקובץ המצורף 595778
[עוגה אישית]
אני רוצה להכין את זה
רק יש לי כמה שאלות
1. לכמה מספרים מתאים הכמות הזו?
2. למה שמים (וראיתי בעוד מתכונים) שקדים מלובנים?
3. האם זה יתאים לעשות את הקצף בגבינה ? בכלל זה מחזיק?
4. ואם זה יהיה עם גבינה האם יתאים שמלמעלה יהיה קישוטים של פרות העונה ?
תודה מראש
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
2. למה שמים (וראיתי בעוד מתכונים) שקדים מלובנים?
משביח את הטעם והמרקם.
אפשר גם שקדים טחונים לא מולבנים, הבצק יצא כהה יותר.
האם זה יתאים לעשות את הקצף בגבינה ? בכלל זה מחזיק?
אם כוונתך לגבינה לבד זה פחות מתאים לקישוטים מתוקים - תצטרכי להוסיף סוכר+וניל.
וזו חייבת להיות גבינה יציבה כמו מסקרפונה או גבינת שמנת ובשום פנים ואופן לא גבינה לבנה.
אם כוונתך לקצפת + גבינה הרי שגם אז לא משתמשים בגבינה לבנה ויש להוסיף פודינג לשמנת בעת ההקצפה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני רוצה להכין את זה
רק יש לי כמה שאלות
1. לכמה מספרים מתאים הכמות הזו?
2. למה שמים (וראיתי בעוד מתכונים) שקדים מלובנים?
3. האם זה יתאים לעשות את הקצף בגבינה ? בכלל זה מחזיק?
4. ואם זה יהיה עם גבינה האם יתאים שמלמעלה יהיה קישוטים של פרות העונה ?
תודה מראש
אענה על מה ששירה לא ענתה לך:
מספיק ל-4 מספרים גדולים, דקים.
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
משביח את הטעם והמרקם.
אפשר גם שקדים טחונים לא מולבנים, הבצק יצא כהה יותר.

אם כוונתך לגבינה לבד זה פחות מתאים לקישוטים מתוקים - תצטרכי להוסיף סוכר+וניל.
וזו חייבת להיות גבינה יציבה כמו מסקרפונה או גבינת שמנת ובשום פנים ואופן לא גבינה לבנה.
אם כוונתך לקצפת + גבינה הרי שגם אז לא משתמשים בגבינה לבנה ויש להוסיף פודינג לשמנת בעת ההקצפה.
דבר ראשון תודה לך ול@hbecker על הענות המהירה
שנית המטרה שלי היא לשנות בגלל שזה למבוגרים אז חשבתי שאם אעשה את הקצף כמו מילוי של עוגת גבינה במוקצף זה יצא יותר טעים ומתאים למבוגרים
למה לא טוב ככ גבינה לבנה? גם אם אני שמה אותה על נייר סופג בקערה שהיא תוציא את הנוזלים זה עדין לא טוב ?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למה לא טוב ככ גבינה לבנה? גם אם אני שמה אותה על נייר סופג בקערה שהיא תוציא את הנוזלים זה עדין לא טוב ?
א. כי לא תצליחי לזלף אותה ביציבות.
ב. כי אחרי כמה שעות היא תרטיב את הבצק שהוא די דק.
לכן הפתרון הוא גבינה שמכילה הרבה פחות נוזלים כמו מסקרפונה או שמנת.
ניקוז נוזלים משמעותי יכול להיות רק סינון בבד חיתול/דומה למספר שעות.
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
א. כי לא תצליחי לזלף אותה ביציבות.
ב. כי אחרי כמה שעות היא תרטיב את הבצק שהוא די דק.
לכן הפתרון הוא גבינה שמכילה הרבה פחות נוזלים כמו מסקרפונה או שמנת.
ניקוז נוזלים משמעותי יכול להיות רק סינון בבד חיתול/דומה למספר שעות.
אוקי אז נלך על הפרווה
מזל שיש אותכם לשאול
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש לך עוד אופציות :)
שמנת מתוקה+פודינג.
ואם ממש חשוב לך טעם גבינה אפשר לסנן כמה גביעי שמנת חמוצה ל3-4 שעות.
תודה לך
יש לי בבית שמנת מתוקה אז כמה פודינג צריך בשבילה?
וזה יהיה בסדר מלמעלה עם פירות? אני שואלת מבחינת הטעם
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה לך
יש לי בבית שמנת מתוקה אז כמה פודינג צריך בשבילה?
וזה יהיה בסדר מלמעלה עם פירות? אני שואלת מבחינת הטעם
א. כיון ששמנת מתוקה היא פחות יציבה מריצ' היחס שונה.
על כל מיכל קטן של 250 מ"ל יש להוסיף קופסת פודינג.
חשוב מאד שהשמנת תהיה קרה מאד (אני שמה אותה במקפיא לרבע שעה בטרם ההקצפה)
כמו כן להיזהר מהקצפת יתר.
כדאי לזלף מיד לאחר ההקצפה כך המרקם יהיה פחות גרגירי ויותר אסתטי ונוח לזילוף.
ב. לגבי פירות- יתאים בהחלט עם שמנת.
כדי לשמור על מראה רענן של הפירות כדאי להבריש בריבת משמש מדוללת במים רותחים או לפחות לכסות את התבנית היטב (זה גם מונע מהשמנת לספוח ריחות וטעמי לוואי).
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
א. כיון ששמנת מתוקה היא פחות יציבה מריצ' היחס שונה.
על כל מיכל קטן של 250 מ"ל יש להוסיף קופסת פודינג.
חשוב מאד שהשמנת תהיה קרה מאד (אני שמה אותה במקפיא לרבע שעה בטרם ההקצפה)
כמו כן להיזהר מהקצפת יתר.
כדאי לזלף מיד לאחר ההקצפה כך המרקם יהיה פחות גרגירי ויותר אסתטי ונוח לזילוף.
ב. לגבי פירות- יתאים בהחלט עם שמנת.
כדי לשמור על מראה רענן של הפירות כדאי להבריש בריבת משמש מדוללת במים רותחים או לפחות לכסות את התבנית היטב (זה גם מונע מהשמנת לספוח ריחות וטעמי לוואי).
את מדברת על שמנת מתוקה להקצפה שהיא לא טובה?
וכמה זה קופסת פודינג יש לי פשוט את החבילה הגדולה
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  17  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה