עוגות/עוגיות עוגת מוקה ופירורים--

יונלה

משתמש מקצוען
הכנתי, עוגה ממש טעימה.

בקשר לזמן האפיה, איך הספיק לכם 7+25 דקות?
העוגה שלי עלתה מאוד יפה, הטביעה כמעט את כל השטרויזל
ונאלצתי להוסיף עוד זמן אפיה, עוד כ25 דקות.
התנור שלי אופה מצוין.
 
העני יקרה, העוגה נראית עסיסית וטעימה.
שאלה: קניתי חבילה גדולה של קרם קפוצ'ינו (בשביל העוגה שלך המדהימה שהתפרסמה בקטיפה ויצאה משהו מיוחד...)
האם נראה לך שאפשר לשלב אותה גם בעוגה הזאת?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני יקרה, העוגה נראית עסיסית וטעימה.
שאלה: קניתי חבילה גדולה של קרם קפוצ'ינו (בשביל העוגה שלך המדהימה שהתפרסמה בקטיפה ויצאה משהו מיוחד...)
האם נראה לך שאפשר לשלב אותה גם בעוגה הזאת?
פחות לדעתי
 

מנעד

משתמש פעיל
@ה.בקר הכנתי עכשיו
עוגה חלומית :coffee:

אין איזון בין הזמן שלוקח להכין אותה לטעם המשובח ;)
שתי דקות ובתנור...

תודה (y)
 

שמחת זקנתי

משתמש רשום
6 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום דמררה
2 סוכר וניל
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות מים חמימים מהולים ב-3 כפות אבקת קפה בטעם מוקה.
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה

לזריה על העוגה-
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

לשטרויזל, פירורים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת קפה בטעם מוקה
1.5 כוסות קמח

הכנה:
שמים בקערה גדולה את רכיבי העוגה.
בעזרת מטרפה [או כף, פחות מומלץ] מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה מגושי קמח.
יוצקים לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מפזרים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס על הבלילה ושולחים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות ל-7 דקות.

בינתיים מכינים שטרויזל:
באותה קערה מערבבים את רכיבי השטרויזל עד שמתקבלים פירורים. במידה והתערובת רטובה מדי- מוסיפים מעט קמח וסוכר.

לאחר אפיה של 7 דקות פותחים את התנור ומפזרים בעדינות מהשטרויזל על העוגה. חלק מהפירורים ישקעו בעוגה, וזה בסדר גמור, ואף רצוי.
מפזרים את שארית השוקולד צ'יפס מעל לשטרויזל ואופים לעוד כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה. ולא יותר.

משך האפיה עשוי להשתנות מתנור לתנור לכן רצוי לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות נוספות של אפיה אחרי פיזור השטרויזל.
נתקעתי עםהמון שקדים טחונים בבית, יש אופציה לשלב פה? אם כן כמה ואיפה.
תודה , נשמע ממש טעים וקל
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
נתקעתי עםהמון שקדים טחונים בבית, יש אופציה לשלב פה? אם כן כמה ואיפה.
תודה , נשמע ממש טעים וקל
מהניסיון שלי: בכל טורט/ בחושה אפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים. מעולה, טעים, וטוב יותר לסוכרתיים
 

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
למה כל הטורטים שאני עושה נופלים לי?
מה עושים עם זה?
זה ממש מתסכל אותי כל פעם מחדש?
 

מנעד

משתמש פעיל
מיקסר של בוש
מה יכול להיות?
צריך להקפיד על קערה יבשה
ולחכות לקצף יציב ורק אז להוסיף את הסוכר בהדרגה
והמשיך עוד דקה לקבלת קצף נוקשה
להוריד מהירות ולהוסיף את שאר החומרים
אם משהו מתוך זה מתפספס העוגה נופלת
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
קערה, מטרפה, 5 דקות וזה הכל.


אה, וגם רכיבי עוגה, תבנית ותנור, אבל אלו בקטנה, לא?


לפני תקופה די ארוכה נתקלתי במוצר של עלית. פח קפה נמס בטעם מוקה.
n_01_205x305.png

אני אוהבת מוקה.
גילוי נאות.

אז מה עושה מי שאוהב טעם של מוצר חדש?
קונה ומנסה.

קניתי,
ניסיתי.
ולא-
לא אהבתי.

אז אמרתי לפחית בדיוק מה אני חושבת עליה ושלחתי אותה לפינת ארון הקפה.
היא עמדה שם מבויישת שבוע, שבועיים, חודש.
ואני לא הרגשתי צורך להתנצל על העוול שנעשה לה. על עונש העמידה בפינה שקיבלה.

אבל אז, אחרי שהיא הביטה בי בעיניים לחות קמעה בכל פעם שפתחתי את הארון, הבטחתי לה שאמסור אותה למשפחה אחרת, לאימוץ.
וכך לחשתי לה בכל יום תמיד, פעמיים, באהבה, "אל תדאגי פחונת חמודה, אני מחפשת לך משפחת אימוץ". והיא נרגעה.

תכ'לס,
הבוקר היא עדיין עמדה שם, בפינה, והיה נראה לי שהיא מסתכלת עלי בעין קצת עקומה כמו לוחשת "אין אמון. אין אימוץ"

עשתה לי רע. האמת.

אז החלטתי לעשות בה שימוש.
הוצאתי אותה מהארון.
ביצים, קמח, שמן, סוכרים, ועוד כמה רכיבים
והיתה למוקה עדנה
צפה בקובץ המצורף 1467351

ועדנה כזו שהביאה אותי לספר לה לפחונת החמודה ש"מצאתי לך משפחת אימוץ"
"כן, אני מתרגשת. סוף סוף. מי?"
"אהמממ" מין כחכוח כזה בגרון "אהמ.... כאן ביתך לעולמי עד, עד סוף ימייך"

כי העוגה הזו יצאה מושלמת ממש.

עוגה קלה ואורירית. רכה ומוקאית. עם פירורים מעל שמוסיפים קראנצ'יות לכל ביס.
מה עוד אפשר לבקש?


------

תבנית חד פעמית ענקית.
כוסות חד פעמיות לשתיה קרה למדידה.

6 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום דמררה
2 סוכר וניל
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות מים חמימים מהולים ב-3 כפות אבקת קפה בטעם מוקה.
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה

לזריה על העוגה-
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

לשטרויזל, פירורים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת קפה בטעם מוקה
1.5 כוסות קמח

הכנה:
שמים בקערה גדולה את רכיבי העוגה.
בעזרת מטרפה [או כף, פחות מומלץ] מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה מגושי קמח.
יוצקים לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מפזרים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס על הבלילה ושולחים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות ל-7 דקות.

בינתיים מכינים שטרויזל:
באותה קערה מערבבים את רכיבי השטרויזל עד שמתקבלים פירורים. במידה והתערובת רטובה מדי- מוסיפים מעט קמח וסוכר.

לאחר אפיה של 7 דקות פותחים את התנור ומפזרים בעדינות מהשטרויזל על העוגה. חלק מהפירורים ישקעו בעוגה, וזה בסדר גמור, ואף רצוי.
מפזרים את שארית השוקולד צ'יפס מעל לשטרויזל ואופים לעוד כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה. ולא יותר.

משך האפיה עשוי להשתנות מתנור לתנור לכן רצוי לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות נוספות של אפיה אחרי פיזור השטרויזל.
צפה בקובץ המצורף 1467357

הערה: אפשר להמיר אבקת מוקה לאבקת קפה נמס רגיל

צפה בקובץ המצורף 1467358

צפה בקובץ המצורף 1467359
ילך טוב עם סוכר חום גולדן?
 

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
ולחכות לקצף יציב ורק אז להוסיף את הסוכר בהדרגה
יואוו
חידשת לי
לא מכירה את זה
מזה קצב יציב ומזה נוקשה?
אני שמה תמיד חלבונים ומיד סוכר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  34  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה