פרווה עוגת מוס דבש---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אם כבר עסקנו באחד האשכולות כאן היום בגלסאז', נזכרתי בעוגת מוס הזו שאאל"ט לא העליתי.
אז מחר תקבלו בעז"ה מתכון
IMG_5145.JPG


IMG_5146.JPG
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו! העני איזה מרשים!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון-

לעוגת הבסיס:
3 ביצים שלמות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס מים פושרים

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך כחמש דקות עד שמתקבלת תערובת אוורירית בצבע בהיר. מוספים שמן בקילוח דק תוך כדי הקצפה.
מורידים את מהרות ההקצפה ומוסיפים מים לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.

מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר פחות או ותר זהה [או מעט גדול יותר, רק לא קטן יותר] מהתבנית שבה תכינו את המוס.
IMG_5137.JPG

אופים ב 180 מעלות כחצי שעה להשחמה נאה.
מצננים את העוגה ומחלצים מהתבנית. אפשר להקפיא מעט קודם
IMG_5140.JPG


הכנת המוס:
2 כפיות ג'לטין
1/2 כוס מים
200 גרם שוקולד לבן פרווה
500 מ"ל ריצ'
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר [לא חובה]
1 כוס פקאן סיני גרוס

שמים ג'לטין בכוס עם המים ומניחים בצד.
מקציפים ריצ' לקצף יציב מוסיפים סוכר ודבש.
ממיסים שוקולד ומוסיפים לקצף.
מערבבים את הג'לטין מוסיפים לקצף.
מערבבים היטב במהירות הקצפה נמוכה מאוד.
IMG_5133.JPG

מוסיפים פקאנים.

מעבירים את המוס לתבנית סיליקון שבחרתם.
IMG_5134.JPG


מישרים את פני המוס שישתווה לשפת התבנית. חשוב שהבסיס הזה יהיה ישר כי הוא יעמוד על העוגה.
IMG_5135.JPG

מקפיאים לפחות 6 שעות.


מכינים ציפוי גלסאז'

10 גרם ג'לטין + 50 מ"ל מים קרים להמסה
200 מ"ל ריצ'
250 גרם שוקולד לבן פרווה
צבע מאכל כתום
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס גלוקוזה
1/2 כוס מים


מערבבים ג'לטין עם מים קרים ומניחים בצד להבלעות של הג'לטין במים

בסיר קטן על אש לא גבוהה מביאים לרתיחה סוכר, מים וגלוקוזה. מרתיחים להמסה מלאה של הסוכר עד שמתקבל סירופ חלק. מוסיפים את תערובת הג'לטין והמים מערבבים היטב ומכבים את האש. מוסיפים שמנת מתוקה. מערבבים
קוצצים את השוקולד דק ומוסיפים מערבבים להמסה מלאה של השוקולד
צובעים במעט צבע מאכל עד לקבלת הגוון הרצוי

מחלצים את המוס מהתבנית ומניחים על רשת
IMG_5143.JPG


כאשר הגלסאז' לא רותח אבל עדיין נוזלי יוצקים אותו מעל למוס ונותנים לו לזלוג מהצדדים עד שהמוס מכוסה כולו בגלסאז'.
מרימים את המוס בזהירות ומניחים על העוגה.

אפשר לקשט את המוס איך שרוצים. אני קישטתי במשולשי שוקולד לבן ושוקולד כתום [שצבעתי לבד] ובפרחי בצק שוקולד כתומים.

מקפיאים.
מוצאים מההקפאה כמה דקות לפני ההגשה.
IMG_5148.JPG



טיפים:
אפשר להמיר דבש לכל נותן טעם אחר [קרם נוגט, חמאת בוטנים, קרם לוטוס, קרם קרמל וכיוצ"ב, אבל אז מוסיפים כוס מהקרם ולא חצי כוס.

אפשר להשמיט פקאנים [בר"ה למשל]

אפשר לצבוע בכל צבע מאכל, בהתאם לטעם המוס.

אפשר בלי צבע מאכל בכלל. למשל להמיר שוקולד לשוקולד מריר, אבל בכמות של פי שתיים ואז יתקבל גלסאז' חום כהה.

אפשר להכין בכוסות. בתחתית מפוררים מהעוגה. מעל מזלפים מהמוס.
אין צורך בציפוי גלסאז' בכוסיות ואין צורך בג'לטין
 
נערך לאחרונה ב:

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה העני על ההוראות הברורות והמפורטות
שניתנות עם כל הלב
 

*טובית*

משתמש מקצוען
וואו, העני, כמה רעיונות על מוס אחד!
תודה!
חושבת מתי כבר להכין.
מגרה לגמרי.
אפשר אולי את המתכון של הפרחים, ממה הכנת אותם?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה, יעזור לי מאד!
בצק שוקולד

בהיר:
100 גרם שוקולד לבן פרווה או חלבי
40 גרם גלוקוזה

כהה:
100 גרם שוקולד מריר
45 גרם גלוקוזה


ממיסים את השוקולד
מחממים מעט את הגלוקוזה, אפשר במקרו או בקערה מעל קערה עם מים רותחים
בשלב זה מוסיפים צבע מאכל אם רוצים [בהיר כמובן]
מערבבים עם השוקולד בעדינות עש שמתקבל מרקם רך.

מעבירים לשקית.
משהים למנוחה כשעה וחצי

מערבבים עוד פעם.
הבצק מוכן לפיסול.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
בצק שוקולד

בהיר:
100 גרם שוקולד לבן פרווה או חלבי
40 גרם גלוקוזה

כהה:
100 גרם שוקולד מריר
45 גרם גלוקוזה


ממיסים את השוקולד
מחממים מעט את הגלוקוזה, אפשר במקרו או בקערה מעל קערה עם מים רותחים
בשלב זה מוסיפים צבע מאכל אם רוצים [בהיר כמובן]
מערבבים עם השוקולד בעדינות עש שמתקבל מרקם רך.

מעבירים לשקית.
משהים למנוחה כשעה וחצי

מערבבים עוד פעם.
הבצק מוכן לפיסול.
תודה ענקית.
כמה זמן לפני הארוע אפשר להכין?
איפה שומרים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה ענקית.
כמה זמן לפני הארוע אפשר להכין?
איפה שומרים?
את הבצק עצמו אפשר גם כמה ימים קודם
שומרים בקופסא אטומה.

אם התקשה מחממים טיפונת

האמת שגם קישוטים אפשר להכין מראש ולשמור בקופסא אטומה.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
את הבצק עצמו אפשר גם כמה ימים קודם
שומרים בקופסא אטומה.

אם התקשה מחממים טיפונת

האמת שגם קישוטים אפשר להכין מראש ולשמור בקופסא אטומה.
תודה. התכוונתי להכין את הקישוטים מראש.
אגב, איפה את שומרת עוגה מעוצבת עם גלסאז'?
לא מעוניינת להכין ביום של הארוע, צריכה לתכנן איך לקשט ובמה.
מצד שני, הוא כזה דביקי, שאיפה שומרים אותו?
בקופסא?
גם סיכון.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה. התכוונתי להכין את הקישוטים מראש.
אגב, איפה את שומרת עוגה מעוצבת עם גלסאז'?
לא מעוניינת להכין ביום של הארוע, צריכה לתכנן איך לקשט ובמה.
מצד שני, הוא כזה דביקי, שאיפה שומרים אותו?
בקופסא?
גם סיכון.
בעיתי באמת
תכיני את העוגה מראש
את הקישוטים מראש ותשמרי בקופסא אטומה

ואת הגלסז' ביום האירוע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלה

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֶת שֵׁם יְהוָה הַלְלוּ עַבְדֵי יְהוָה:ב שֶׁעֹמְדִים בְּבֵית יְהוָה בְּחַצְרוֹת בֵּית אֱלֹהֵינוּ:ג הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב יְהוָה זַמְּרוּ לִשְׁמוֹ כִּי נָעִים:ד כִּי יַעֲקֹב בָּחַר לוֹ יָהּ יִשְׂרָאֵל לִסְגֻלָּתוֹ:ה כִּי אֲנִי יָדַעְתִּי כִּי גָדוֹל יְהוָה וַאֲדֹנֵינוּ מִכָּל אֱלֹהִים:ו כֹּל אֲשֶׁר חָפֵץ יְהוָה עָשָׂה בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ בַּיַּמִּים וְכָל תְּהוֹמוֹת:ז מַעֲלֶה נְשִׂאִים מִקְצֵה הָאָרֶץ בְּרָקִים לַמָּטָר עָשָׂה מוֹצֵא רוּחַ מֵאוֹצְרוֹתָיו:ח שֶׁהִכָּה בְּכוֹרֵי מִצְרָיִם מֵאָדָם עַד בְּהֵמָה:ט שָׁלַח אֹתוֹת וּמֹפְתִים בְּתוֹכֵכִי מִצְרָיִם בְּפַרְעֹה וּבְכָל עֲבָדָיו:י שֶׁהִכָּה גּוֹיִם רַבִּים וְהָרַג מְלָכִים עֲצוּמִים:יא לְסִיחוֹן מֶלֶךְ הָאֱמֹרִי וּלְעוֹג מֶלֶךְ הַבָּשָׁן וּלְכֹל מַמְלְכוֹת כְּנָעַן:יב וְנָתַן אַרְצָם נַחֲלָה נַחֲלָה לְיִשְׂרָאֵל עַמּוֹ:יג יְהוָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם יְהוָה זִכְרְךָ לְדֹר וָדֹר:יד כִּי יָדִין יְהוָה עַמּוֹ וְעַל עֲבָדָיו יִתְנֶחָם:טו עֲצַבֵּי הַגּוֹיִם כֶּסֶף וְזָהָב מַעֲשֵׂה יְדֵי אָדָם:טז פֶּה לָהֶם וְלֹא יְדַבֵּרוּ עֵינַיִם לָהֶם וְלֹא יִרְאוּ:יז אָזְנַיִם לָהֶם וְלֹא יַאֲזִינוּ אַף אֵין יֶשׁ רוּחַ בְּפִיהֶם:יח כְּמוֹהֶם יִהְיוּ עֹשֵׂיהֶם כֹּל אֲשֶׁר בֹּטֵחַ בָּהֶם:יט בֵּית יִשְׂרָאֵל בָּרְכוּ אֶת יְהוָה בֵּית אַהֲרֹן בָּרְכוּ אֶת יְהוָה:כ בֵּית הַלֵּוִי בָּרְכוּ אֶת יְהוָה יִרְאֵי יְהוָה בָּרְכוּ אֶת יְהוָה:כא בָּרוּךְ יְהוָה מִצִּיּוֹן שֹׁכֵן יְרוּשָׁלִָם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

השירים שאהבנו • אתגר 20

לוח מודעות

למעלה