עוגות/עוגיות עוגת לימון אורירית ונימוחה

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מעולה לצד כוס תה ביום חורף גשום....

מתכון חדש שלי.
אהבתי ממש את התוצאה.
וגם כל מי שטעם.
אז למה שלא תהנו גם אתם?
צפה בקובץ המצורף 773465

עוגה גבוהה, רכה, ועסיסית.
אפשר עם הזיגוג שעל ובלי
אבל-
ממליצה עם.
הזיגוג מתקשה ומעניק מין קרנצ'יות קלה לפרוסת העוגה.

התמונה שלמעלה ממתכון וחצי
מתכון אחד מתאים לתבנית עגולה גדולה
או 2 אינגליש ארוכות

3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 א. אפיה
1 כוס חלב סויה, או מים [לא מיץ תפוזים כדי שלא יגנוב ללימון את הטעם]
3 ביצים L
1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ לימון
3 סוכר וניל

לזיגוג:
1.5 כוסות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון [אפשר קצת פחות]
מעט מים
2 סוכר וניל

הכנה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפית בהירה ואוורירית. אני הקצפתי עם וו בלון ואחר כך עברתי לוו הרגיל. אם משתמשים בוו הבלון אז אחרי הקצפת הביצים עם הסוכר מחליפים לוו הרגיל.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן בקילוח דק.
מוסיפים בערבול איטי, קמח וא. אפיה לסירוגים עם הנוזלים [מיץ לימון וחלב סויה או מים]

יוצקים לתבנית עגולה משומנת בתרסיס שמן או ל- 2 תבניות אינגליש מרוססות בתרסיס שמן [או מרופדות בניר אפיה] ואופים ב 180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 45 דקות עד שקיסם שעץ המרכז העוגה יוצא יבש. [יתכנו תנורים שצריכים יותר זמן אפיה]

מקררים את העוגה.

מערבבים את רכיבי הזיגוג בקערה. מים מוסיפים מעט ובהדרגה עד שמתקבל מין קרם דליל אבל לא ממש נוזלי.
מורחים על העוגה הקרה.

צפה בקובץ המצורף 773466
נראה טוב רוצה לנסות
לגבי הלימון התכוונת ללימון סחוט טרי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker תודה !!
העוגה היתה טעימה מאד !!
(במיוחד לבעלי שאוהב את השילוב של החמוץ עם המתוק...)
הוספת לנו עוד מתכון לרשימה :)
@hbecker
יצא מעולה
עוגה משביעה, מתוקה במידה נכונה
ואפילו זולה :)
@hbecker העוגה יצאה מעולה.
תודה גדולה.
הציפוי נותן לעוגה משהו מתפצפץ בפה שלא הייתי מוותרת עליו...
כנ"ל,
הכנתי אותה לשבת. יצאה מעולה (לא לוותר על הציפוי!)
תודה הני!
כיף לשמוע.
באמת יצאה מוצלחת.

לפעמים אני ממש מרגישה הארה שמיימית כזו עם מתכון זה או אחר.
התחשק לי משהו לימוני.
ניסיתי.
שמתי כמויות שחשבתי שיתאימו, במבחן התוצאה- העוגה עמדה בכבוד.
אז באמת תודה לרבונו של עולם על רגעי הארה כאלו.
 

קוראים לי #C

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עשיתי אותה יצאה ממשטוב תודה רבה
שאלה שאת כותבת 3 סוכר וניל זה כפיות או חבילות
כי סתם ככה אין שם מלאאאאא סוכר?
בכל אופן נהנו ממנה מאודדדד!!!!!!!!
 

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עשיתי אותה יצאה ממשטוב תודה רבה
שאלה שאת כותבת 3 סוכר וניל זה כפיות או חבילות
כי סתם ככה אין שם מלאאאאא סוכר?
בכל אופן נהנו ממנה מאודדדד!!!!!!!!
מן הסתם חבילות של 10 ג' כל אחת.
העוגה דורשת יחסית הרבה סוכר כי היא מלאה מיץ לימון, אבל אני שמתי 1.5 ולא היה חסר
 

היפי

משתמש פעיל
@hbecker

הכנתי את העוגה הזו - בפעם הראשונה יצאה מדהים! אוורירית, גבוהה, טעימה - כל המעלות.

ומאז אני לא מצליחה לשחזר את ההצלחה.
ניסיתי בתבנית קפיץ, בתבנית חד פעמית, עם טורבו, ובלי טורבו, פחות זמן מהרשום, יותר זמן מהרשום - תמיד העוגה נופלת, ומאבדת את האווריריות שלה.

היא היתה כ"כ מוצלחת, שלא בא לי לוותר עליה.

תוכלי לתת לי הוראות הכנה מפורטות כולל הוראות אפיה מפורטות?
(יש לי הרגשה שהבעיה היא באפיה)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עשיתי אותה יצאה ממשטוב תודה רבה
שאלה שאת כותבת 3 סוכר וניל זה כפיות או חבילות
כי סתם ככה אין שם מלאאאאא סוכר?
בכל אופן נהנו ממנה מאודדדד!!!!!!!!
3 שקיות.
זה לא כל כך הרבה......
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker

הכנתי את העוגה הזו - בפעם הראשונה יצאה מדהים! אוורירית, גבוהה, טעימה - כל המעלות.

ומאז אני לא מצליחה לשחזר את ההצלחה.
ניסיתי בתבנית קפיץ, בתבנית חד פעמית, עם טורבו, ובלי טורבו, פחות זמן מהרשום, יותר זמן מהרשום - תמיד העוגה נופלת, ומאבדת את האווריריות שלה.

היא היתה כ"כ מוצלחת, שלא בא לי לוותר עליה.

תוכלי לתת לי הוראות הכנה מפורטות כולל הוראות אפיה מפורטות?
(יש לי הרגשה שהבעיה היא באפיה)
קשה לדעת מה לא הולך לך טוב

מקפידה להקציף ביצים שלימות במהירות הגבוהה בותר במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפית בהירה ואוורירית?
רחק כך במהירות נמוכה יותר- שמן
ובמהירות עוד יותר מוכה- קמח, אבקת אפיה, מים, מיץ לימון?
אם את עודה את אלו לא אמור להתפקשש לך
 

היפי

משתמש פעיל
קשה לדעת מה לא הולך לך טוב

מקפידה להקציף ביצים שלימות במהירות הגבוהה בותר במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפית בהירה ואוורירית?
רחק כך במהירות נמוכה יותר- שמן
ובמהירות עוד יותר מוכה- קמח, אבקת אפיה, מים, מיץ לימון?
אם את עודה את אלו לא אמור להתפקשש לך

תודה על ההתייחסות, דווקא בחלק של ההקצפה אני די בטוחה בעצמי, וגם בחלק של הוספת החומרים.

לכן אני חושבת שזה משהו באפיה.

האם לאפות עם טורבו?
יש הבדל בין תבנית קפיץ לתבנית חד פעמית?
האם להשאיר בתנור פתוח לאחר סיום האפיה, או להוציא מיד?
אולי עדיף לאפות בלי נייר אפיה אלא רק לשמן את התבנית?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה על ההתייחסות, דווקא בחלק של ההקצפה אני די בטוחה בעצמי, וגם בחלק של הוספת החומרים.

לכן אני חושבת שזה משהו באפיה.

האם לאפות עם טורבו?
יש הבדל בין תבנית קפיץ לתבנית חד פעמית?
האם להשאיר בתנור פתוח לאחר סיום האפיה, או להוציא מיד?
אולי עדיף לאפות בלי נייר אפיה אלא רק לשמן את התבנית?
אני תמיד אופה עם טורבו
מבחינת התבנית לא אמור להיות הבדל
אני לא משמאירה בתנור פתוח אחרי האפיה
את יכולה לנסות לוותר על הניר אפיה

מה בעצם קורה לעוגה?
 

היפי

משתמש פעיל
אני תמיד אופה עם טורבו
מבחינת התבנית לא אמור להיות הבדל
אני לא משמאירה בתנור פתוח אחרי האפיה
את יכולה לנסות לוותר על הניר אפיה

מה בעצם קורה לעוגה?
נופלת, ממש צונחת.
ומאבדת את כל האווריריות שלה.

נעשה עוד כמה ניסויים לפי ההמלצות שלך, בתקווה שאני לא אצטרך לוותר על העוגה.
היא מצאה חן בעיני מאוד (וגם בעיני חמותי, שזה הכי חשוב)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נופלת, ממש צונחת.
ומאבדת את כל האווריריות שלה.

נעשה עוד כמה ניסויים לפי ההמלצות שלך, בתקווה שאני לא אצטרך לוותר על העוגה.
היא מצאה חן בעיני מאוד (וגם בעיני חמותי, שזה הכי חשוב)
את שיטת ההטחה ניסית?
לא שאני עושה את זה אבל תנסי כשאת מוציאה את העוגה להטיח אותה בשיש ממרחק של כ-10 ס"מ
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה