נראה טוב רוצה לנסותמעולה לצד כוס תה ביום חורף גשום....
מתכון חדש שלי.
אהבתי ממש את התוצאה.
וגם כל מי שטעם.
אז למה שלא תהנו גם אתם?
צפה בקובץ המצורף 773465
עוגה גבוהה, רכה, ועסיסית.
אפשר עם הזיגוג שעל ובלי
אבל-
ממליצה עם.
הזיגוג מתקשה ומעניק מין קרנצ'יות קלה לפרוסת העוגה.
התמונה שלמעלה ממתכון וחצי
מתכון אחד מתאים לתבנית עגולה גדולה
או 2 אינגליש ארוכות
3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 א. אפיה
1 כוס חלב סויה, או מים [לא מיץ תפוזים כדי שלא יגנוב ללימון את הטעם]
3 ביצים L
1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ לימון
3 סוכר וניל
לזיגוג:
1.5 כוסות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון [אפשר קצת פחות]
מעט מים
2 סוכר וניל
הכנה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפית בהירה ואוורירית. אני הקצפתי עם וו בלון ואחר כך עברתי לוו הרגיל. אם משתמשים בוו הבלון אז אחרי הקצפת הביצים עם הסוכר מחליפים לוו הרגיל.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן בקילוח דק.
מוסיפים בערבול איטי, קמח וא. אפיה לסירוגים עם הנוזלים [מיץ לימון וחלב סויה או מים]
יוצקים לתבנית עגולה משומנת בתרסיס שמן או ל- 2 תבניות אינגליש מרוססות בתרסיס שמן [או מרופדות בניר אפיה] ואופים ב 180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 45 דקות עד שקיסם שעץ המרכז העוגה יוצא יבש. [יתכנו תנורים שצריכים יותר זמן אפיה]
מקררים את העוגה.
מערבבים את רכיבי הזיגוג בקערה. מים מוסיפים מעט ובהדרגה עד שמתקבל מין קרם דליל אבל לא ממש נוזלי.
מורחים על העוגה הקרה.
צפה בקובץ המצורף 773466
לגבי הלימון התכוונת ללימון סחוט טרי?