מתכון ל 36 עוגיות
4 ביצים
2 כוסות קמח מלא
4 כוסות קוואקר
1 כוס שמן
1 כוס חמוציות ללא סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חמאת בוטנים טבעית, או טחינה גולמית
1 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
1.5 כוסות סוכר חום
ציפוי [לא חובה]:
3/4 כוס סוכר דמררה
1 כף קינמון
מערבבים את כל הרכיבים במיקסר.
מערבבים את רכיבי הציפוי, אם בוחרים לצפות.
יוצרים כדורים בגודל בינוני. מגלגלים בציפוי. אם התערובת יבשה מדי לכדרור [תלוי ברמת טחינת הקמח ובסוג הקוואקר], מוסיפים טיפה מים. רק קצת שלא יהיה רטוב מדי.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה
בעזרת מזלג לוחצים מעט על העוגיה. [לא מועכים!!]. מומלץ להחזיק בעוגיה ביד אחת ובשניה ללחוץ עם מזלג.
אופים ב 180 מעלות כ-15 דקות להשחמה נאה
משחררים את העוגיות לאחר שהתקררו.
שימו לב, בזמן האפיה נוצר מין טבעת של סוכר סביב העוגיה. זה מהציפוי. לא מפריע לטעם. אפשר להוריד אחרי שהעוגיה התקררה.
שו"ת:
1. אפשר קמח לבן? כן.
2. לא אוהבים אצלינו חמוציות, אפשר בלי? אפשר.
3. לא אוהבים אצלינו אגוזים טחונים, אפשר בלי? אפשר. שימו לב שהעיסה תהיה מעט יותר דביקה, וזה בסדר.
4. אפשר לשים שוקולד צ'יפס במקום חמוציות? אפשר.
5. איזה קוואקר? מפח צהוב או בואקום אבל לא קוואקר שלם.
6. מה זה קוואקר שלם? התשובה כאן
https://www.prog.co.il/threads/עוגיות-קרם-עוגיות.715368/page-2#post-9783547
7. אין לי סוכר חום, ילך עם לבן? ירוץ.
8. אפשר להפחית בסוכר? לא מומלץ. אן כאן הרבה סוכר ביחס לחומרים האחרים.
9. ילדים אוהבים את העוגיות האלו? לא נוסה על ילדים.
10. ******? שוב אותה שאלה? כבר עניתי במתכונים קודמים. לא!
11. ואם אני רוצה מתכון לא בריא, יחסית? כבר מעלה מתכון כזה...