אצלנו אוהבים נוגט בכל צורה שהוא. אבקה, קרם, עוגה, שוקולד, משקה...
מסוג הדברים שכאשר אני מכינה אותם, אני מניחה אותה בהקפאה מתחת מגש עוף, או מאחור, העיקר שיהא זה מקום שעיניים חמדניות לא תשזופנה אותו יותר מדי.

האמת-
קניתי מוצרי אפיה ממכירה שנסגרה וחיסלה במחיר מוזל את כל מה שהיה לה.
זה טוב ונחמד כי כך הכל זמין בבית, ובמחיר שבשום מקום אחר לא הייתי מוצאת.

אבל-
כמו לכל דבר בחיים, גם לזה יש צד שני.
הצד השני של המטבע.
כאן נכנסים לתמונה חוסר הסבלנות שלי והעקצוצים בקצות הידיים למול קופסאות קרם כאלו ואחרים, שוקולדים, קרוקנט, אבקות, קישוטים אכילים ועוד.
לא. אני לא מסוגלת לראות אותם מולי בכל פעם שאני פותחת את הארון ולא לעשות איתם משהו.

כך בעצם הרווחתם את העוגות מהשבוע האחרון, עם קרם החלבה, קרם העוגיות ועם קרם הוניל.

עכשיו הגיע זמנו של קרם הנוגט.

הוצאתי מהארון קופסא של 500 גרם קרם נוגט, ושקית עם קרוקנט אגוזי לוז. שידוך מופלא של בעצם אותו רכיב בצורה שונה.
משם הדרך היתה קצרה.
תוך 7 דקות התערובת היה מוכנה.
ההמשך לקח קצת יותר זמן....

אבל בסופו של דבר קמו אלו לחיים:


IMG_6098 - Copy_800x600.jpg


מתכון לכ-45 יחידות

500 גרם ביסקויטים טחונים
500 גרם קרם נוגט
1 ו 1/4 כוסות ריצ' גולמי [ואולי יותר, לפי הצורך]
1 כוס קרוקנט אגוזי לוז.

לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמן

שמים את פירורי הביסקויטים, קרם הנוגט, 1 כוס ריצ' גולמי וקרוקנט בקערה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה שנוחה לכדרור [אני השתמשתי במיקסר כדי שהערבוב יהיה מושלם]

אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד ריצ'. מוסיפים בהדרגה עד לקבלת המרקם הנכון.
כמות הריצ' משתנה לפי רמת הטחינה של הביסקויטים. ככל שהם טחונים דק יותר, יש צורך בפחות ריצ'.

מניחים את הכדורים על מגש ומעבירים להקפאה.

ציפוי:
ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומעבירים לכלי שנח לטבילה הכדורים.
מכניסים כדור אחד לשוקולד המומס ומצפים את כולו. מוציאים בעזרת מזלג מתחת לכדור. מנערים קלות מעודפי שוקולד ומניחים על מגש.
כך טובלים את כל הכדורים עד שכולם מצופים בשוקולד.
אפשר לזלף שוקולד על הכדורים.

מאחסנים בקופסא אטומה היטב בהקפאה, רחוק מהישג ידם של ילדים......

----------
ויש גם גירסא למי שאין לו זמן להתקשקש בכדרור וציפוי בשוקולד וגם לעצלנים.... :rolleyes:

מכינים את התערובת לפי ההוראות שלמעלה.
משטחים בתבנית חד פעמית A4 מרופדת בניר אפיה או ניילון.
לוחצים ומהדקים היטב בשכבה אחידה ככל האפשר.

ממיסים את השוקולד של הציפוי [להכנה בתבנית צריך רק 150-200 גרם שוקולד] ויוצקים מעל לתערובת שבתבנית.
מקפיאים להתקשות.
לפני החיתוך מחכים שלא יהיה קפוא ממש ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.


IMG_6100 - Copy_800x600.jpg
IMG_6101 - Copy_800x600.jpg






שו"ת
1. אין לי קרם נוגט יש לי רק אבקה, אפשר? כן אפשר אבל צריך הרבה יותר ריצ' כדי שיהיה אפשר לכדרר את התערובת.
2 יש כאן אלרגים לאגוזים, יש תחליף? כל קרם אחר ילך. יקבלו כדורים בטעם אחר.
3. אין לי קרוקנט, מה עושים? מוותרים עליו
4. לא אוהבים אצלינו שוקולד לבן אפשר מריר? חבל שלא אוהבים כי זה טעים. אפשר מריר.
5. אפשר להכין כפטיפורים בתבנית שקעים? כן אפשר. לוחצים את התערובת לתוך השקע עד לגובה 3/4. ממלאים את הרבע הנותר בשוקולד מומס. מקפיאים ומחלצים.
6. איך נחתך לך כל כך מדויק? האמת, אני שואלת את אותה שאלה. וכשלא יוצא לי מדוייק אני מבינה שהכל ענין של סיעתא דשמיא.
7. שכחתי מה השאלה שאמורה להופיע כאן. התשובה היא כן
8. *******? לא. מה פתאום.