נכתב ע"י חוה זילבר;1915987:זה נראה כמו עוגיות רעידת אדמה,
ויש לזה מתכון מצוין גם מקקאו
נכתב ע"י אא;1915161:אני מכינה הרבה את המתכון הבא, מתוך הקישור הזה:
http://www.metukimsheli.com/2010/05/865
הילדים שלי אוהבים מאד.
יש לכם מישהו שאתם אוהבים והוא מטורף, אבל ממש מטורף על שוקולד?
אם מתחשק לכם לפנק אותו, המתכון הבא הוא בדיוק עבורכם או עבור כל מכור לשוקולד.
העוגיות האלו, מתוך האתר של מרתה סטויארט, זכו למחמאות רבות ע"י רבים מהקוראים באתר שלה. אחת מהן אפילו הגדילה וטענה כי בזכותן היא זכתה ל – 100% יותר פופולריות בקרב חבריה .
זהו גם אחד המתכונים היותר פופולריים מהבלוג הישן שלי בתפוז. בשל היותו כה פופולרי, החלטתי לפרסם אותו גם כאן.
מדובר בעוגיות שוקולדיות במיוחד. למעשה כמות השוקולד שיש בהן היא שערוריתית, אבל זה גם מה שהופך אותן לעשירות וטעימות. המרקם שלהם רך וטעים ואפילו המראה שלהם מפתה במיוחד.
ההכנה לעומת זאת – פשוטה ומהירה.
עוגיות שוקולד שערוריתיות1
עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט
לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד:
225 גר` שוקולד מריר
60 גר` חמאה
2/3 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר
לחמם תנור ל – 180 מעלות.
בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.
להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה.
בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה.
לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.
כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר -
השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`יפס מומלץ לוותר על זה שנמכר בסופרמרקט, להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות משהו טוב.
העוגיות יוצאות גדולות ומאוד מתוקות. לטעמי האישי כדאי ליצור עוגיות קטנות יותר ולשם כך כדאי להשתמש בכפית.
זמן האפייה הוא קריטי ואפילו אפיית יתר של דקה או שתיים עלולה לחבל במרקם הפאדג`י הנחשק. יש להוציא את העוגיות מהתנור כאשר העוגיות מבריקות, סדוקות ועדיין רכות גם אם הן יראו לכם לא אפויות, לא להתפתות ולהמשיך ליבש אותן. יש להוציא את התבנית ולהניח לעוגיות להצטנן בטמפרטורת החדר – כ – 10 דקות על גבי נייר אפייה ולאחר מכן יש להעביר אותן לצינון מלא על גבי רשת.
אני מכינה אותם עוגיות בראוניז עליתאולי מישהי תוכל לעזור לי במתכון לעוגיות אחרות שמעלות לי נוסטלגיה ממאפית יעלה ...
היו להם עוגיות משובחות מאוד עם אגוזים קצוצים, צימוקים בהירים משהו כזה אורירי ודביקי בטעם ממכר.
אולי מישהי מבינה למה אני מתכוונת?
אני שנים בחיפוש אחר מתכון לדבר הזה...
יש להם מתכון אחר של קוקוילדה,נראה לי שזה עוגיות קוקולידה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכח
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: