עוגיות מוס כמו של יעלה

7880

משתמש פעיל
חשבתי שאני המפרנסת היחידה של יעלה בעוגיות היקרות האלה...
באמת מוצלחות! ממש לא טעם של מאפיה בני ברקי טיפוסית...
 

63388

משתמש צעיר
מי שניסתה את אחד המרשמים וחושבת שזה המרשם המדובר, שתאמר.
 

ציפופוק

משתמש רשום
נכתב ע"י חוה זילבר;1915987:
זה נראה כמו עוגיות רעידת אדמה,
ויש לזה מתכון מצוין גם מקקאו

חוי, תעלי את המתכון שלך...
אומנם לא מכירה את של יעלה
אבל שלך מעולה וטעים, ויוצא ממש שוקולדי..
 

קרמבו

משתמש מקצוען
אפעם לא טעמתי את העוגיות של יעלה. אני מכינה עוגיות פאדג׳ משוקולד מריר, אבל לפי התיאור כמובן שהם לא יכניסו שוקולד מריר אולי הם שמים פודינג שוקולד יש לזה מרקם שוקולדי.
 

נקודת מחשבה

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
נכתב ע"י אא;1915161:
אני מכינה הרבה את המתכון הבא, מתוך הקישור הזה:
http://www.metukimsheli.com/2010/05/865
הילדים שלי אוהבים מאד.




יש לכם מישהו שאתם אוהבים והוא מטורף, אבל ממש מטורף על שוקולד?

אם מתחשק לכם לפנק אותו, המתכון הבא הוא בדיוק עבורכם או עבור כל מכור לשוקולד.

העוגיות האלו, מתוך האתר של מרתה סטויארט, זכו למחמאות רבות ע"י רבים מהקוראים באתר שלה. אחת מהן אפילו הגדילה וטענה כי בזכותן היא זכתה ל – 100% יותר פופולריות בקרב חבריה .

זהו גם אחד המתכונים היותר פופולריים מהבלוג הישן שלי בתפוז. בשל היותו כה פופולרי, החלטתי לפרסם אותו גם כאן.

מדובר בעוגיות שוקולדיות במיוחד. למעשה כמות השוקולד שיש בהן היא שערוריתית, אבל זה גם מה שהופך אותן לעשירות וטעימות. המרקם שלהם רך וטעים ואפילו המראה שלהם מפתה במיוחד.

ההכנה לעומת זאת – פשוטה ומהירה.

עוגיות שוקולד שערוריתיות1

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט

לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד:

225 גר` שוקולד מריר

60 גר` חמאה

2/3 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים גדולות

3/4 כוס סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר

לחמם תנור ל – 180 מעלות.

בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.

להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה.

בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה.

לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.

כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר -

השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`יפס מומלץ לוותר על זה שנמכר בסופרמרקט, להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות משהו טוב.
העוגיות יוצאות גדולות ומאוד מתוקות. לטעמי האישי כדאי ליצור עוגיות קטנות יותר ולשם כך כדאי להשתמש בכפית.
זמן האפייה הוא קריטי ואפילו אפיית יתר של דקה או שתיים עלולה לחבל במרקם הפאדג`י הנחשק. יש להוציא את העוגיות מהתנור כאשר העוגיות מבריקות, סדוקות ועדיין רכות גם אם הן יראו לכם לא אפויות, לא להתפתות ולהמשיך ליבש אותן. יש להוציא את התבנית ולהניח לעוגיות להצטנן בטמפרטורת החדר – כ – 10 דקות על גבי נייר אפייה ולאחר מכן יש להעביר אותן לצינון מלא על גבי רשת.

אני עשיתי את המרשם הזה והעוגיות מתוקות מאאאדד!!!- המלצה להוריד את הסוכר לחצי כוס ואת השוקולד צ'יפס לכוס וחצי.
 

יפית מלאכי

משתמש פעיל
אולי מישהי תוכל לעזור לי במתכון לעוגיות אחרות שמעלות לי נוסטלגיה ממאפית יעלה ...
היו להם עוגיות משובחות מאוד עם אגוזים קצוצים, צימוקים בהירים משהו כזה אורירי ודביקי בטעם ממכר.
אולי מישהי מבינה למה אני מתכוונת?
אני שנים בחיפוש אחר מתכון לדבר הזה...
 

אסתי סון

משתמש רשום
אולי מישהי תוכל לעזור לי במתכון לעוגיות אחרות שמעלות לי נוסטלגיה ממאפית יעלה ...
היו להם עוגיות משובחות מאוד עם אגוזים קצוצים, צימוקים בהירים משהו כזה אורירי ודביקי בטעם ממכר.
אולי מישהי מבינה למה אני מתכוונת?
אני שנים בחיפוש אחר מתכון לדבר הזה...
אני מכינה אותם עוגיות בראוניז עלית
ומוותרת על תוספת של ה-100 גר שוקולד,
מספיק 20 גר שווקלד
 

רוצה לעוף

משתמש רשום
עוגיות קוקולידה
200גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן
2 ביצים
חצי כוס סוכר לבן
3כפות קאקאו
כפית אבקת אפיה
3/4כוס קמח
אופו ההכנה
ממיסים את השוקולד והשמןמקציפים את הביצים והסוכר שופכיםאת השוקולד לביצים המוקצפות מוסיפים את שאר החומרים מערבבים מעבירים לשקית זלוף ועושים עגולים לא גדולים .מחממים תנור על 175 מעלותואופים במשך9 דקות.

למילוי

1קצפת או שמנת
1פודינג וניל
1/2כוס חלב.או חלב סויה או מים
פשוט בלי המילוי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה