ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לדעת איזו עוגה מציינת את התמונה האחרונה
נראה עוגת שוקולד ופירורים
אשמח למתכון לא הצלחתי למצוא אותו
עוגת שכבות של גב' ש. אבלקוש מעתון המודיע ישן

בצק לבן, קרם חום, טורט חום קרם חום ושטרויסל

בהצלחה
 
לגיוון, עוגה מוצלחת מאד ללא קרם

שכבות בצק מגורדות במילוי קצפי

לבצק:

4+2/3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אפיונים
2 חב' מרגרינה
1+1/2 כוסות סוכר
6 חלמונים
ערבבי את כל הרכיבים לבצק , חלקי ל-3 והקפיאי לשעה.

למילוי:


1. הקציפי:

6 חלבונים
1 כוס סוכר

2. הוסיפי לקצף:

2 כפות קפה
4 כפות קקאו
1 כוס ריבה מומסת במעט מים רותחים

ההכנה:

1. שטחי חלק אחד של בצק בתבנית גדולה
2. צקי מחצית המלית
3. גררי שכבה שניה של הבצק
4. צקי את המלית הנותרת
5. גררי את הבצק הנותר, לא לכסות את כל משטח הקצף, יפה להשאיר חללים שיציצו.
6. אפי ב-180 מעלות להזהבה.
7. בעוד העוגה רותחת, גררי 50 גר' שוקולד בפומפיה עבה

מה שיפה בעוגה הזו,
שמלמעלה רואים את הבצק הזהוב, קטעים של קצף חום בהיר שלא כוסו ואת השוקולד המגורר שנמס. שלא לדבר על הטעם.
וואי חדוי יקרה ומפרגנת, את אפילו לא יודעת איזה נוסטלגיה גרמת לי, עם העוגה המדהימה הזאת....
אני כבר סבתא לנכדים, ועדיין טעמה הטוב עולה בפי.
אצלינו בבית לא היו אופים עוגות. רק בסוכות.
ובסוכות היו אופים ברוב חגיגיות את העוגה הטעימה הזו. זה היה פסגת הפסגות....
לא אני , אחותי הגדולה.
אני התחתנתי בלי לדעת כלום....לא לבשל לא לאפות לא לנקות...(היתה לנו מנקה)
החיים היו בית הספר הטוב ביותר....
בכל מקרה עכשיו ברוב חגיגיות אפיתי את העוגה .
כמובן שנאכל אותה בסוכות (אני בצום כרגע)
הריח שלה מחזיר אותי לילדותי וריח חג סוכות משכר עולה במוחי.
שנים חיפשתי את המתכון... אז תודה מיוחדת וחג שמח!
 

גויבה

משתמש פעיל
לגיוון, עוגה מוצלחת מאד ללא קרם

שכבות בצק מגורדות במילוי קצפי

לבצק:

4+2/3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אפיונים
2 חב' מרגרינה
1+1/2 כוסות סוכר
6 חלמונים
ערבבי את כל הרכיבים לבצק , חלקי ל-3 והקפיאי לשעה.

למילוי:


1. הקציפי:

6 חלבונים
1 כוס סוכר

2. הוסיפי לקצף:

2 כפות קפה
4 כפות קקאו
1 כוס ריבה מומסת במעט מים רותחים

ההכנה:

1. שטחי חלק אחד של בצק בתבנית גדולה
2. צקי מחצית המלית
3. גררי שכבה שניה של הבצק
4. צקי את המלית הנותרת
5. גררי את הבצק הנותר, לא לכסות את כל משטח הקצף, יפה להשאיר חללים שיציצו.
6. אפי ב-180 מעלות להזהבה.
7. בעוד העוגה רותחת, גררי 50 גר' שוקולד בפומפיה עבה

מה שיפה בעוגה הזו,
שמלמעלה רואים את הבצק הזהוב, קטעים של קצף חום בהיר שלא כוסו ואת השוקולד המגורר שנמס. שלא לדבר על הטעם.
@חדוי כנרת תודה על כל המתכונים
שמורחים את הקצף מעל הפרורי בצק הם לא נבלעים בתוך הקצף?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואי חדוי יקרה ומפרגנת, את אפילו לא יודעת איזה נוסטלגיה גרמת לי, עם העוגה המדהימה הזאת....
אני כבר סבתא לנכדים, ועדיין טעמה הטוב עולה בפי.
אצלינו בבית לא היו אופים עוגות. רק בסוכות.
ובסוכות היו אופים ברוב חגיגיות את העוגה הטעימה הזו. זה היה פסגת הפסגות....
לא אני , אחותי הגדולה.
אני התחתנתי בלי לדעת כלום....לא לבשל לא לאפות לא לנקות...(היתה לנו מנקה)
החיים היו בית הספר הטוב ביותר....
בכל מקרה עכשיו ברוב חגיגיות אפיתי את העוגה .
כמובן שנאכל אותה בסוכות (אני בצום כרגע)
הריח שלה מחזיר אותי לילדותי וריח חג סוכות משכר עולה במוחי.
שנים חיפשתי את המתכון... אז תודה מיוחדת וחג שמח!
תודה על המילים החמות, ריגשת אותי
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
עוגת תפוחים מדהימה: (עוגה שווה למבוגרים אניני טעם)
2 ביצים
2 חלמונים
1 וחצי כוס סוכר
1 וחצי כוס שמן
1 כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
1 וחצי קמח
1 וחצי א. אפיה
קורט מלח

לערבב הכל בקערה

בקערה אחרת 8/9 תפוחים קלופים קוביות
3 כפות יין
4 כפות מיץ לימון
2 כפות ת. וניל

להשרות 10 דקות

לערבב את הקערות
לשים ב- 4 אינגלישקייק

לפזר מלמעלה סוכר

לאפות עד שהתפוחים מתרככים - כמעט שעה
 

קבצים מצורפים

  • תפוחים.JPG
    4.5 MB · צפיות: 139

yudit:)

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
לגיוון, עוגה מוצלחת מאד ללא קרם

שכבות בצק מגורדות במילוי קצפי

לבצק:

4+2/3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אפיונים
2 חב' מרגרינה
1+1/2 כוסות סוכר
6 חלמונים
ערבבי את כל הרכיבים לבצק , חלקי ל-3 והקפיאי לשעה.

למילוי:


1. הקציפי:

6 חלבונים
1 כוס סוכר

2. הוסיפי לקצף:

2 כפות קפה
4 כפות קקאו
1 כוס ריבה מומסת במעט מים רותחים

ההכנה:

1. שטחי חלק אחד של בצק בתבנית גדולה
2. צקי מחצית המלית
3. גררי שכבה שניה של הבצק
4. צקי את המלית הנותרת
5. גררי את הבצק הנותר, לא לכסות את כל משטח הקצף, יפה להשאיר חללים שיציצו.
6. אפי ב-180 מעלות להזהבה.
7. בעוד העוגה רותחת, גררי 50 גר' שוקולד בפומפיה עבה

מה שיפה בעוגה הזו,
שמלמעלה רואים את הבצק הזהוב, קטעים של קצף חום בהיר שלא כוסו ואת השוקולד המגורר שנמס. שלא לדבר על הטעם.
הכנתי היום לכבוד סוכות
יצא טעים :p
תודה על המתכון.
 

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
שכבות טורט במילוי קצפת חלבה ב-2 ואריציות פריסה
תודה ענקית על כל המתכונים והתשובות.

העוגה הזאת כבשה אותי. ממש רוצה להכין.
רק שאלה לי אם יש לך רעיון בשלוף - איך לשנות את המילוי למי שלא אוהב חלבה?

רוצה מילוי שלא יטעם כמו של תעשייתי או פשוט של ברים ואולמות.
יש לך רעיון טוב?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה ענקית על כל המתכונים והתשובות.

העוגה הזאת כבשה אותי. ממש רוצה להכין.
רק שאלה לי אם יש לך רעיון בשלוף - איך לשנות את המילוי למי שלא אוהב חלבה?

רוצה מילוי שלא יטעם כמו של תעשייתי או פשוט של ברים ואולמות.
יש לך רעיון טוב?
תודה על המשוב
נ"ל שאפשר להוסיף מלית כלשהיא כגון קרמל, לוטוס וכד'
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
עוגת תפוחים מדהימה: (עוגה שווה למבוגרים אניני טעם)
2 ביצים
2 חלמונים
1 וחצי כוס סוכר
1 וחצי כוס שמן
1 כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
1 וחצי קמח
1 וחצי א. אפיה
קורט מלח

לערבב הכל בקערה

בקערה אחרת 8/9 תפוחים קלופים קוביות
3 כפות יין
4 כפות מיץ לימון
2 כפות ת. וניל

להשרות 10 דקות

לערבב את הקערות
לשים ב- 4 אינגלישקייק

לפזר מלמעלה סוכר

לאפות עד שהתפוחים מתרככים - כמעט שעה
טוב בהקפאה?
 

א(ל)ופת עולם

משתמש צעיר
עוגת סנדביץ תפוחים הונגרית

לבצק:


3+1/2 כוסות קמח

1 כף תמצית וניל

1 חב' מרגרינה

4 חלמונים [אני שמה ביצה אחת]

1 אפיון

1/2 כוס חומץ

קליפת לימון

20 גר' שמרים

3/4 כוס סוכר

לושי לבצק וחלקי ל-2

למילוי:

2 ק"ג תפוחי עץ קלופים וגרורים

1 כף קינמון

1+1/4 כוסות סוכר

ערבבי הכל יחד

ההכנה:

1. רדדי עלה וחוררי בעזרת מזלג
2. פזרי פירורי בסקוויטים/פירורי לחם/קמח מצות
3. צקי את המילוי
4. כסי בעלה נוסף וחוררי במזלג.
5. משחי בביצה+כפית שמן
6. חרצי קווים אלכסוניים בעזרת הצד הקמור של המזלג.

לגיוון:
א. ניתן להעביר קווים אלכסוניים לכיוון אחד בלבד.
ב. אפשר ל-2 הכיוונים כמו וופל
ג. כשרוצים לשלוח פס מהעוגה אפשר להעביר את האלכסוניים במרווח של רוחב המזלג, מתקבל יפה מאד,
אבל אם פורסים את העוגה לפרוסות, לא כל פרוסה תקבל את הדוגמא.
ואז כדאי כמו שהצעתי בס' א' או ב'.צפה בקובץ המצורף 543335 צפה בקובץ המצורף 543336 צפה בקובץ המצורף 543337 צפה בקובץ המצורף 543338
אני יודעת שהבאת את המתכון הזה לפני כמה שנים,
אבל עדיין אולי תוכלי לענות לי על שאלה לגבי המתכון-
1.כמה זמן אפיה ובאיזה חום?
2.איך זה יצא נראה לך אם אני יעשה חצי כמות של התפוחים?
ממש תודה רבה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני יודעת שהבאת את המתכון הזה לפני כמה שנים,
אבל עדיין אולי תוכלי לענות לי על שאלה לגבי המתכון-
1.כמה זמן אפיה ובאיזה חום?
2.איך זה יצא נראה לך אם אני יעשה חצי כמות של התפוחים?
ממש תודה רבה
1. לא יודעת לומר לך זמן וחום מדויק, מכיוון שהתנור שלי אופה מאד מהר [דפקט שעפ"ר מהווה יתרון עבורי]
מה שכן, אני בודקת לפי הצבע, אמור להיות צבע זהוב עמוק לא שחום.
2. לגבי הפחתת כמות התפוחים למחצית, לענ"ד יתכן שהבצק יותר יורגש כי המלית תבלע יותר.
הצלחה רבתית
 

א(ל)ופת עולם

משתמש צעיר
1. לא יודעת לומר לך זמן וחום מדויק, מכיוון שהתנור שלי אופה מאד מהר [דפקט שעפ"ר מהווה יתרון עבורי]
מה שכן, אני בודקת לפי הצבע, אמור להיות צבע זהוב עמוק לא שחום.
2. לגבי הפחתת כמות התפוחים למחצית, לענ"ד יתכן שהבצק יותר יורגש כי המלית תבלע יותר.
הצלחה רבתית
תודה על התגובה המהירה......
מקווה שאסתדר עם הזמנים.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
1. לא יודעת לומר לך זמן וחום מדויק, מכיוון שהתנור שלי אופה מאד מהר [דפקט שעפ"ר מהווה יתרון עבורי]
מה שכן, אני בודקת לפי הצבע, אמור להיות צבע זהוב עמוק לא שחום.
2. לגבי הפחתת כמות התפוחים למחצית, לענ"ד יתכן שהבצק יותר יורגש כי המלית תבלע יותר.
הצלחה רבתית
מה את עושה בעוגות שצריכות אפיה ארוכה ואיטית? או פעולה של ייבוש? (נשיקות, למשל)
כדאי לך להשקיע לבדוק כמה מעלות זה באמת, כדי לדייק יותר באפיה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה את עושה בעוגות שצריכות אפיה ארוכה ואיטית? או פעולה של ייבוש? (נשיקות, למשל)
כדאי לך להשקיע לבדוק כמה מעלות זה באמת, כדי לדייק יותר באפיה.
צודקת לגמרי, בינתיים מנסה לתמרן כבר מס' שנים
ומחפשת מידע על תנור מוצלח חדש
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
ממליצה על האלקטרולוקס. יש לי, אני מרוצה מאד. ראיתי את זה אצל רותיז, ואחותי שקנתה בעקבות המלצתי - מאד נהנית מהתנור שלה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ממליצה על האלקטרולוקס. יש לי, אני מרוצה מאד. ראיתי את זה אצל רותיז, ואחותי שקנתה בעקבות המלצתי - מאד נהנית מהתנור שלה.
חמודה ואיכפתית שאת!
תודה על ההמלצות, אקח לתשומת לבי
 

יחדיו

משתמש פעיל
עוגת תפוחים מדהימה: (עוגה שווה למבוגרים אניני טעם)
2 ביצים
2 חלמונים
1 וחצי כוס סוכר
1 וחצי כוס שמן
1 כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
1 וחצי קמח
1 וחצי א. אפיה
קורט מלח

לערבב הכל בקערה

בקערה אחרת 8/9 תפוחים קלופים קוביות
3 כפות יין
4 כפות מיץ לימון
2 כפות ת. וניל

להשרות 10 דקות

לערבב את הקערות
לשים ב- 4 אינגלישקייק

לפזר מלמעלה סוכר

לאפות עד שהתפוחים מתרככים - כמעט שעה
מה גודל הכוס? חדפ קר או חם?
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  17  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה