מאפים עדיין עם אותו בצק----הפעם מתוק! לחמניות ממולאות בקרם פטיסייר.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
או אול זה כבר מקבל שם עוגה?

מה שבטוח - זה טעים.
הביס הזה עם האבקת זוכר שמתפזרת סביב והקרם המלא בפנים בנדיבות....
אמרו כאן שטעים.

IMG_3637.JPG


בצק בסיס, במקום 3/4 כוס סוכר שמים 1 כוס סוכר.
כמות למתכון- חצי קילו קמח

750 גרם קרם פטיסייר מוכן או לפי המתכון בסוף הפוסט.

התפחה רגילה.

אני השתמשתי למתכון בתבניות מלבניות אישות קטנות
file_340_3.jpg



מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של בערך אפרסק גדול
מרדדים כל חלק לעלה ברוחב ואורך שיספיקו לכסות את תחתית התבנית והצדדים ולהותיר שוליים של בצק כדי שיהיה אפשר לסגור את המאפה.
מרפדים בעדינות את התבנית בבצק ומשאירים שוליים מעבר לשפת התבנית. מתקבלת מעין קערה מלבנית בתוך התבנית. ממלאים בקרם פטיסייר בנדיבות. סוגרים בעודפי הבצק וצובטים היטב לסגירה.
הופכים את התבנית ומוציאים את הבצק בממולא מהתבנית בעדינות. מכניסים חזרה לתבנית הפוך כשהחיבור כלפי מטה.

כך מכינים את כל ה"לחמניות".
אפשר להכין גם בתבנית סופלה רגילה.

מתפיחים 10 דקות.
מברישים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.

מפזרים אבקת סוכר.

IMG_3638_800x600.jpg


IMG_3641_800x600.jpg

קרם פטיסייר:
צריך להכפיל בשביל שיספיק לכל הבצק

1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....


הערה: כמו כל לחמניה ממולאת שנאפית עם המילוי, כל אחד ינהג לפי דרכו בענין ברכה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
או אול זה כבר מקבל שם עוגה?

מה שבטוח - זה טעים.
הביס הזה עם האבקת זוכר שמתפזרת סביב והקרם המלא בפנים בנדיבות....
אמרו כאן שטעים.

צפה בקובץ המצורף 901018

בצק בסיס, במקום 3/4 כוס סוכר שמים 1 כוס סוכר.
כמות למתכון- חצי קילו קמח

750 גרם קרם פטיסייר מוכן או לפי המתכון בסוף הפוסט.

התפחה רגילה.

אני השתמשתי למתכון בתבניות מלבניות אישות קטנות
צפה בקובץ המצורף 901028


מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של בערך אפרסק גדול
מרדדים כל חלק לעלה ברוחב ואורך שיספיקו לכסות את תחתית התבנית והצדדים ולהותיר שוליים של בצק כדי שיהיה אפשר לסגור את המאפה.
מרפדים בעדינות את התבנית בבצק ומשאירים שוליים מעבר לשפת התבנית. מתקבלת מעין קערה מלבנית בתוך התבנית. ממלאים בקרם פטיסייר בנדיבות. סוגרים בעודפי הבצק וצובטים היטב לסגירה.
הופכים את התבנית ומוציאים את הבצק בממולא מהתבנית בעדינות. מכניסים חזרה לתבנית הפוך כשהחיבור כלפי מטה.

כך מכינים את כל ה"לחמניות".
אפשר להכין גם בתבנית סופלה רגילה.

מתפיחים 10 דקות.
מברישים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.

מפזרים אבקת סוכר.

צפה בקובץ המצורף 901032

צפה בקובץ המצורף 901033
קרם פטיסייר:
צריך להכפיל בשביל שיספיק לכל הבצק

1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....


הערה: כמו כל לחמניה ממולאת שנאפית עם המילוי, כל אחד ינהג לפי דרכו בענין ברכה.
וואווווו!!!
מגרההההה!!!
כמה הייתי משלמת בשביל לחמניה אחת קטנה כזו עכשיו!!!
 

rk 1234

משתמש פעיל
אין, אין על המאפים האלו .
מתכוני הדגל שלנו.
אבל מה יהיה על הבריאות שלנו .... אי אפשר להפסיק לאכולללל.
מתי הפרויקט הבא? חלבונים ודיאטה ;) ?
סתתתם.
משתמשת בבצקים האלו על בסיס קבוע.
מיליוני תודות!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אין, אין על המאפים האלו .
מתכוני הדגל שלנו.
אבל מה יהיה על הבריאות שלנו .... אי אפשר להפסיק לאכולללל.
מתי הפרויקט הבא? חלבונים ודיאטה ;) ?
סתתתם.
משתמשת בבצקים האלו על בסיס קבוע.
מיליוני תודות!
בתכנון, הפרוייקט הבא יהיה קטניות
שילובן במתכונים
הנבטה שלהן וכו'
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רעיון מבריק!
הלחמניות ממש מגרות!

אגב, לגרסת קרם פטיסייר פרווה, אני משתמשת בחלב סויה בטעם וניל. יוצא פצצה!
ברור שסויה בטעם וניל.
אני רואה שכתבתי רק סויה.
אבל הכוונה היא בטעם וניל
אי מכניסה רק אותו הביתה. גם לקפה כשאני בשרית
 

שירי12

משתמש סופר מקצוען
@hbecker
כמה שאלות...
א. כמה קריטי ענין המרגרינה? האם יש תחליף?
ב. האם מתאים להוסיף שוקולד צ'יפס?
ג. האם מתאים למילוי בבצק עלים (כמו מאפים?)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker
כמה שאלות...
א. כמה קריטי ענין המרגרינה? האם יש תחליף?
ב. האם מתאים להוסיף שוקולד צ'יפס?
ג. האם מתאים למילוי בבצק עלים (כמו מאפים?)
א. הקרם פטיסייר צריך את השומן של המרגרינה או לחילון חמאה בגירסא חלבית
ב. מתאים בהחלט
ג. מתאים.
;)
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
העני יקרה תוסיפי בבקשה מתכון ללחמניות תודה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני יקרה תוסיפי בבקשה מתכון ללחמניות תודה.
הוא עלה מליון פעמים, ונמצא גם בחוברת של הבצקים.
אבל ביקשת כל כך יפה, אז קבלי:
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
הוא עלה מליון פעמים, ונמצא גם בחוברת של הבצקים.
אבל ביקשת כל כך יפה, אז קבלי:
חמודה כתמיד.
 

בעצם היום

משתמש פעיל
[QUOTE="hbecker, post: 9326657, member: 187

בצק בסיס, במקום 3/4 כוס סוכר שמים 1 כוס סוכר.
כמות למתכון- חצי קילו קמח


[/QUOTE]

מותר לומר שלא הבנתי מהי כמות הקמח?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
[QUOTE="hbecker, post: 9326657, member: 187

בצק בסיס, במקום 3/4 כוס סוכר שמים 1 כוס סוכר.
כמות למתכון- חצי קילו קמח

מותר לומר שלא הבנתי מהי כמות הקמח?
[/QUOTE]
חצי קילו קמח.
 

שולחנית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@ה. בקר נזכרתי בזה פתאום והכנתי. וואו. איזה מעדן!!!! פשוט סכנה!
לא כתבת מה לגבי הקפאה ו'שיחזור' של זה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה