עוגות/עוגיות עבאדי - הכי דומה למקורי!

במבה נוגט:)

משתמש פעיל
העבאדי הכי טעימות שיצאו לי עד היום, וניסיתי הרבה;)
מתכון של אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, עם כמה שינויים קטנים שלי*

עשיתי את מתכון 1, השינויים שלי:
* החלפתי את המים בסודה. שיפר את הטעם והמרקם להפליא! חושבת שזה מה שעשה את העוגיות כל כך מוצלחות.
* השתמשתי בכוסות חד פעמי קר, של 180 מ"ל.
* לחלק מהבצק הוספתי תבלינים (זעתר, קצח..). יצא מוצלח מאוד.

נסו ותהנו:)

אה, המלצה חמה, תנו לעוגיות להתקרר לפני שמתחילים לזלול ;)
 

אפור ורוד

משתמש מקצוען
נראה טוב, יש בזה הרבה מרגרינה? כי אנחנו לא משתמשים בה.
 
נערך לאחרונה ב:

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
העבאדי הכי טעימות שיצאו לי עד היום, וניסיתי הרבה;)
מתכון של אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, עם כמה שינויים קטנים שלי*

עשיתי את מתכון 1, השינויים שלי:
* החלפתי את המים בסודה. שיפר את הטעם והמרקם להפליא! חושבת שזה מה שעשה את העוגיות כל כך מוצלחות.
* השתמשתי בכוסות חד פעמי קר, של 180 מ"ל.
* לחלק מהבצק הוספתי תבלינים (זעתר, קצח..). יצא מוצלח מאוד.

נסו ותהנו:)

אה, המלצה חמה, תנו לעוגיות להתקרר לפני שמתחילים לזלול ;)
@במבה נוגט:)
עשיתי בדיוק כפי שכתבת,
יצא פריך וטעים! טעים!
יישר כח
רציתי להראות לך תמונה אבל המחשב אינו מוכן לזהות את המצלמה:mad: תצטרכי להאמין לי ככה;)
 

במבה נוגט:)

משתמש פעיל

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
מה ההבדל בין המתכון הראשון לשני?
מישהי הכינה?
 

r.e.d.

משתמש מקצוען
שני מתכונים לבחירתכם:

מתכון 1 (חדש):


2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית מלח

חצי כוס (120 מ”ל) שמן קנולה

חצי כוס (120 מ”ל) מים

לקישוט: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום (*ניתן גם להבריש בשמן)

מתכון 2 (המקורי):

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית שטוחה מלח (לא מומלץ יותר שלא יצא מלוח מידי)

חצי כוס (120 מ”ל) שמן זית (או קנולה)

50 גרם חמאה/ מרגרינה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת)

רבע כוס (60 מ”ל) מים

לקישוט: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום (*ניתן גם להבריש בשמן)









אופן הכנה
:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף ואח”כ ממשיכים לעבד בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (מספר דקות בודדות). מרקם הבצק שמתקבל צריך להיות נוח לעבודה (במתכון ה-2 המרקם הבצק יוצא שמנוני).

-תולשים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול.

-מניחים על נייר אפייה. מברישים את החלק העליון של עיגול הבצק בחלמון ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)

-מוציאים מהתנור ומצננים.

*הערה: אם הבצק יבש מידי- ניתן להוסיף מעט מים. אם דביק מידי- ניתן להוסיף מעט קמח.

לעוגיות במרקם קשה יותר לחצו כאן- עוגיות עבאדי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה